Skocz do zawartości
Emir

God of War III

Rekomendowane odpowiedzi

GRA SKOŃCZONA:D Kozak jak nie wiem.  Cała trylogia to świetna historia, az się łezka w oku zakręciła na sam koniec...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 21.03.2010 o 11:41, winiasz napisał:

@Up

Skad wiesz ze jest 6? Na YT znalazlem tylko stroj Fear Kratos , rozwazalem przejscie na Chaos ale jesli za to nie dostane stroju to nie bede przechodzil xP BTW mogliby dac stroje wszystkich Bogów łącznie z Afrodyta ;] Gra Afrodyta bylaby duzo Ciezsza niz Chaos pewnie bo na QTE nikt by nie zwracal uwagi na przyciski ... te od pada xP

Wystarczy byc Subsribed do odpowiednich osob na Youtube albo miec troche wolnego czasu i poszukac ;)

Jak widac tez, cala reszta to DLC.

Edytowane przez Kroogah

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do kostiumów, w tej części jest to inaczej rozwiązane. Posiadacze puszki Pandory mają 4 skórki dostępne po wpisaniu kodu, oraz 2 standardowe ( za przejście gry i chaos mode). Posiadacze kolekcjonerki, w tym ja, mają 4 skórki. Natomiast posiadacze standardowej tylko 2. Co do kostiumów, pewnie będą dostepne w późniejszym czasie na pss. Oczywiście odpłatnie.

Mi się podoba że w tej części nie ma idiotcznych strojów - tj. Kratos w storju Krowy czy w Garniaku :) Full poważne podejście do sprawy. Dziwnym posunięciem jest to że używanie strojów czy godly possession's blokuje trofea. No ale na pewno przedłuży i utrudni rozgrywkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem wam ze Platynka w Gowie jest BANALNA! Mam 77% pucharkow i zostaly mi takie jak skopac 50 kundli , spalic 100 nieszczesnikow i oslepic + labirynt i itemki bogow. Odpalam gre na Easy albo Normalu i jade z tym koksem xP Zdecydowanie platyna powinna byc za przejscie gry na Chaos.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiele o tym słyszałem, co wspomniał Winiasz i trochę mnie to smuci, bo byłem nastawiony bojowo do zdobycia platyny w GoW3 licząc, że za tą historią pójdzie epickie zdobywanie platyny z niesłychanie trudnymi do zdobycia trofeami. A okazuje się to spacer po parku w kaloszach Kratosa. Mamy Epic i mamy pod tym względem Fail. ;)

Edytowane przez SouL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@cronosik

Niestety, nie ma new game+

@DawidekFCB

Jak sie zblizy jego palec to wal w jego paznokiec, a jezeli juz to zrobiles i sadzi dlonia w swoje ramie to wskocz na jego palce. Reszte sam zalapiesz ;)

@Winiasz

No niestety, tak uwazalem przed releasem i tak nadal uwazam. Gralem troche na poziomie Chaos i nie jest na tyle ciezki bym sobie wyrywal flaki. A szkoda, brakuje mi wiekszego wyzwania w slasherach. Na razie najciezszy jest NG Black i chyba nic jego nie przebije.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy tylko ja zauwazylem ze w tym Gowie w porownaniu do poprzednich jest jakos zdecydowanie mniej walki? Czas gry niby bardzo podobny ale jakos mam odczucie ze malo walki bylo z takimi zwyczajnymi przeciwnikami. Te babki z mieczem z Hadesu tylko RAZ w grze sie pojawily. Poza tym troche malo rodzajow przeciwnikow. W GOW1 i 2 bylo wiele odmian legionistow , potem jeszcze Ci z kosa itp. i przeciwnicy pojawiali sie niemalze na kazdym rogu i to czasami w takich składach (np. medusa + cyklop + minotaury + cerberusy + harpie i kupa mięsa armatniego) ze rece opadaly.

Mam straszny niedosyt po tej grze. Jeszcze nigdy tak nie mialem ze po ukonczeniu gry tak bardzo chcialem jeszcze wiecej tego. Mimo iz nie jestem fanem "niekonczacych sie opowiesci" to mimo wszystko chcialbym aby Kratos pod koniec dostal lute porzadna , wlecial do Hadesu i krzyknal - JA PIERDOLE! Znowu musze zapierdalac pod gore po tego dziada- i.... zapowiedz GoW'a IV ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Dawidek

New game+ powinno wlasnie posiadac zachowane moce bronie i wszystko :P Tak, Godly Possesions posiadamy na zawsze jak je zdobedziemy.

@Winiasz

Troche jest w tym racji, aczkolwiek jak sie przyjrzysz tym standardowym legionistom z GoWIII to zauwazysz ze oni sie roznia od siebie. Jedni maja zbroje, drudzy helmy, inni wszystko, inni tarcze, inni luki. Tak zwana metoda ala Warhammer ("male detale, wielkie roznice"). A w GoWII byl jeden typ ich + Ci z lukami. I to wszystko. Potem byli b. dopakowani i jeszcze bardziej dopakowani. I tu wedlug mnie w GoWIII jest lepiej, bo jest wiecej roznych potworow niz sporo tych samych, ale w roznych wersjach (silny, silniejszy, najsilniejszy). Dlatego z jednej strony sie zgodze z Toba, a z drugiej nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na YT sa poradniki ale moge ci powiedziec tyle zebys odbijal promien i potem jak masz QTE to wciskaj specjalnie zly przycisk to odrazu cie w kamien zamieni dzieki czemu szybciej troche to bedzie. Ogolnie szybko mi poszedl ten challenge.

BTW ogladal ktos z was film z nagraniem glosow? Jak mi sie pucha ucieszyla jak zobaczylem kto podklada w oryginale gros Herkulesowi z GOWA , normalnie dziecinstwo mi sie przypomnialo. Kevin Sorbo ^^ i HERCULES THE LEGENDARY JOURNEYS ; D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siadam sobie, wlaczam PS3 -> God of War III -> ide do kuchni postawic wode na melise, wlaczam wyzwania tytanow -> 10-15 minut pozniej, wszystkie wyzwania pekly -> ide do kuchni, woda wyparowala ...

To jakis zart ? Kazde z tych wyzwan zajelo mi niecala minute, jedyny wyjatek to z tymi meduzami, tutaj powtarzalem 3-5 razy z powodu niepowodzen a jak juz mi sie udalo, czas ukonczenia wyniosl ile ? 4 minuty.

Oj bardzo sie zawiodlem tymi "wyzwaniami" ...

Na szczescie sam watek glowny zrywa pape z dachu i nie pozwala odejsc od konsoli, obok U2 i MGS4, jedna z najlepszych gier w jakie w zyciu gralem - only on playstation 3 ^_^

Edytowane przez AlucardMZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyzwania Olimpu to nic w porównaniu do Wyzwań Banity. Są masakrycznie ciężkie i niczym nie przypominają tych z Olimpu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gram na normalu by przy pierwszy przechodzeniu mięsem nie rzucać :) Na liczniku mam nie całe 6h gry i jestem po rozmowie z

posągiem Pandory gdzie Zeus się odzywa

ile mnie więcej jeszcze do końca czasowo procentowo lub jak tam komu wygodniej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda że za tryb Chaos niema żądnych strojów czy też trophy.

(Męczenie się 10h poszło sie walić Santa Monica fail) :(

Edytowane przez harry-ex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto z was ma juz Platyne ?? (ja mam tylko 63% bo raz przeszedlem gre ale teraz staram sie o platynke)

Edytowane przez Leito_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za pierwszym razem przeszedłem grę na easy. Ze względu na to że chciałbym mieć platynę muszę przejść ją jeszcze raz na titan. Jeżeli będę używał następnym razem wszystkich mocy i napakowanych broni to czy trofeum i tak mi wpadnie?? Z góry dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 21.03.2010 o 18:00, Gozdek napisał:

Za pierwszym razem przeszedłem grę na easy. Ze względu na to że chciałbym mieć platynę muszę przejść ją jeszcze raz na titan. Jeżeli będę używał następnym razem wszystkich mocy i napakowanych broni to czy trofeum i tak mi wpadnie?? Z góry dzięki za pomoc.

Nie bedziesz miec napakowanych broni, poniewaz grasz od poczatku, jedyne co bedziesz mogl miec to boze przedmioty, za ktorych uzytkowanie nie wpada trofeum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam ze jezeli przeszedles gre na EASY i teraz chcesz grac na TITAN to boze przedmioty nie zadzialaja. Musi byc znowu poziom EASY aby ich uzywac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 21.03.2010 o 16:54, AlucardMZ napisał:

Siadam sobie, wlaczam PS3 -> God of War III -> ide do kuchni postawic wode na melise, wlaczam wyzwania tytanow -> 10-15 minut pozniej, wszystkie wyzwania pekly -> ide do kuchni, woda wyparowala ...

To jakis zart ? Kazde z tych wyzwan zajelo mi niecala minute, jedyny wyjatek to z tymi meduzami, tutaj powtarzalem 3-5 razy z powodu niepowodzen a jak juz mi sie udalo, czas ukonczenia wyniosl ile ? 4 minuty.

Oj bardzo sie zawiodlem tymi "wyzwaniami" ...

Na szczescie sam watek glowny zrywa pape z dachu i nie pozwala odejsc od konsoli, obok U2 i MGS4, jedna z najlepszych gier w jakie w zyciu gralem - only on playstation 3 ^_^

Przeszedłem dzisiaj grę :D . Piękna. Momentami chwyta za serce, wyzwala wiele emocji. Historia świetna, trzyma w napięciu do końca. Zakończenie naprawdę ciekawe i wcale nie musi zwiastować końca historii Kratosa - może jakieś DLC? Następnej części raczej nie będzie, bo kogo ma tam jeszcze nasz bohater dobić? :P

Co do wyzwań to faktycznie proste... w drugiej części były o wiele trudniejsze. Może nie zajęły mi 15min, jak koledze wyżej (choć w GoWa gram w miarę dobrze), ale tak jakieś 30min. Tylko jeszcze są jakieś inne wyzwania (Banity), w które jeszcze dzisiaj nie grałem - mówicie, że trudniejsze, to bardzo dobrze :D . Do tego jeszcze Arena walki (mam Edycję kolekcjonerską). Nie podoba mi się ilość skórek - mam tylko 3. W poprzednich częściach było ich sporo.

@winiasz - właśnie przed chwilą to sprawdzałem ładując wcześniejszego seve'a, bo szukałem podwiązki Afrodyty i powiem Ci, że to wpływu nie ma. Bogini pokazuje od razu portal prowadzący do Hefajstosa :) .

Edytowane przez God_of_War

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanie ^^ - albowiem w GoWie pojawile sie pewien element RPG. Czy jest jakas osoba ktora grajac za 1 raze nie przeleciala Afrodyty ;>? (przypomne ze mielismy wybor). Moze ma to jakis wplyw na fabule czy cos xP....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 21.03.2010 o 18:45, winiasz napisał:

Mam takie pytanie ^^ - albowiem w GoWie pojawile sie pewien element RPG. Czy jest jakas osoba ktora grajac za 1 raze nie przeleciala Afrodyty ;>? (przypomne ze mielismy wybor). Moze ma to jakis wplyw na fabule czy cos xP....

hmmm nie zrobienie tego to utrata 1000 czerwonych orbów więc nie wiem :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arene walk da sie odblokowac bez edycji kolekcjonerskie jakos ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak robiąc wszystkie wyzwania olimpu.

Przed chwilą wpadła platyna! miło ale troche za szybko :(

Po zdobyciu platyny w trofeach wyświetla się ten link http://www.godofwar.com/spartansstandtall/ ale WTF na tej stronie? Zobaczcie!

Edytowane przez harry-ex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłemdość prosty sposób na zdobycie 1000 hit combat.Robimy to na poczatku walki z Herkulesem, najpierw trzeba rozwalic 2 łuczniczki, następnie wyjąść bron hadesa i atakowac wrogów (l1+kolko). W taki sposob mozna nabic ponad 1000 hit, najlepiej zrobić to na poziomie medium lub low

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 21.03.2010 o 17:52, harry-ex napisał:

Szkoda że za tryb Chaos niema żądnych strojów czy też trophy.

(Męczenie się 10h poszło sie walić Santa Monica fail) :(

Zgadzam się w 100%. W 2 części za przejście gry na najtrudniejszym poziomie dostaliśmy zbroje boga , która była przekozacka... w 3 nie dostajemy nic bo bogatsze wersje gry zgarnęły wszystkie smaczki... chamskie podejście i po raz kolejny mamy przykład tego , jak pieniądz zaczyna działać na tą branżę... później pewnie rzucą nam płatne DLC , z brakującą częścią gry którą powinniśmy mieć od samego początku za darmo... widać 200zł to już za mało na pełną wersję gry... ;/

Edytowane przez andryush

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi