MarcinX 197 Napisano 11 Marzec 2013 Tak jak pisałem kilka statystyk nie robi z gry RPG, tak samo jak ich brak nie deklasuje gry jako RPG. RPG to gra fabularna, w ME mamy masę fabuły, a to że głównie strzelamy a nie uganiamy się za smokami nic nie zmienia. W DS2 fabuła zmieściła by się pewnie na dwóch kartkach A4. Może definicja gry RPG się zmieniła przez lata i powinienem zrewidować swoje poglądy :) W takim razie witamy serię Metal Gear Solid wśród gier z gatunku RPG :happy: Brak statystyk jej nie deklasuje, a co do "masy fabuły" chyba nikt nie ma wątpliwości Mass Effecty to strzelanki z dość rozbudowaną fabułą za to Darksiders mamy drzewko rozwoju staty broni, losowy drop, eksplorację mapy świata, subquesty brane od NPCów itd itp. - dla mnie to action-RPG pełną gębą. I te łamigłówki... Świetna gierka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kan4rch 0 Napisano 11 Marzec 2013 Nie wiem czy było, jeśli tak to przepraszam. Darksiders II jest z polskimi napisami? I czy jeśli ściągnę z PSS, to czy dostanę ,,Przepustkę do Tygla'', bo z tego co wiem, jest ona dołączana do gry w pudełku.Z góry dzięki za pomoc ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacotnik 29 Napisano 11 Marzec 2013 Są polskie napisy ,jest tygiel :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 11 Marzec 2013 Potwierdzam jest PL, jest Tygiel. Opłaca się brać jakieś DLC do Darksiders 2? Na razie ram w 1, skończę biorę się za 2 część :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
schranz 488 Napisano 12 Marzec 2013 (edytowane) Stary nie wiem jakim cudem ty już grasz 30 h i jeszcze gry nie skończyłeś. Czołgasz się po tych lokalizacjach? Takim sposobem każda gra może się znudzić. Normalnie, muszę otworzyć każdą skrzynkę muszę zniszczyć niemal każdy dzbanuszek, liże ściany, latam po mapach szukam stronic nieumarłych robie subquesty itd . Tak już mam, przebiec przez grę to sie mija z celem . Mam 32 h otworzyłem własnie bramę 2 kluczami (anioła i demonów czy jakoś tach ) Chyba to już końcówka, platyny chyba nie będzie bo Ni no Kuni kupiłem i już sie nie moge doczekać . Chyba że na week nie dojdzie to może pomyslę o platynie . EDIT . No i oczywiście ani razu nie zerknąłem w żaden opis czy walkthrou, a pare razy się przyciąłem na chwilę na zagadkach (choć były w sumie proste ) Nie ma że boli wszystko sam rozkminiałem . Jak ktoś sobie spisze gdzie sa artefakty stronice masuolea itd to pewnie że można i w 30 platynę trzasnąc ... Edytowane 12 Marzec 2013 przez schranz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 13 Marzec 2013 Witam a ja ponowię pytanie czy jest jakieś DLC godne uwagi do tej gry? (kończę już 1, jestem oczarowany i dlatego się zainteresowałem ewentualnym DLC-kami jeżeli są dobre i wnoszą coś ciekawego do gry :P). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuldi82 384 Napisano 14 Marzec 2013 (edytowane) W końcu grę skończyłem, gra dobra ale chyba słabsza od pierwszej części, trochę zbyt rozlazła, za długa ok 5 h, końcówkę już męczyłem i czekałem na koniec, poziom apokaliptyczny ciut trudniejszy niż w jedynce, ale dwaj ostatni bossowie trochę za mało wymagający, szczególnie ostatni słaby jak barszcz, więcej krwi napsuli zwykli pomniejsi bossowie w kilku sztukach naraz. Teraz pozostaje dokończyć zbieractwo i tygiel Edytowane 14 Marzec 2013 przez szuldi82 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DigitalMan_PL 1527 Napisano 14 Marzec 2013 Witam Czy będzie jakiś poradnik do Trofików dla ów gry? Pytam bo taki poradnik zwraca uwagę na trofki które można przeoczyć itp. a nie chciałbym nic pominąć :) Pozdrawiam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 14 Marzec 2013 Na ps3trophies.org masz poradniki do większości gier na PS3. Wyszukujesz grę i szukasz na forum guide & roadmap. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pazdzioch 3 Napisano 15 Marzec 2013 Panowie jak to jest z NG+ jak zaczne od nowa gre to musze wszystko zbierać od poczatku chodzi mi o strony ksiegi umarłych i reszte zadań:>?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 16 Marzec 2013 Z tego co pamiętam to tak, wszystko trzeba zbierać od zera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sopel1982 0 Napisano 16 Marzec 2013 a jak jest z Nikczemnym k trzeba przejść na jednym wdechu czy mozna sejwowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 17 Marzec 2013 Trzeba przejść 100 rund bez przerwy, na easy pójdzie raz dwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robertps 2 Napisano 26 Marzec 2013 wie ktos dlaczego nie moge pobrac klucza do tygla?? nie idzie go znalesc na PSN a kod z ksiazeczki nie działa chciaz gra byla nowa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 26 Marzec 2013 Jeśli kod nie działa to pisz do wydawcy, nic nie poradzisz. Miałem podobną sytuację chyba z Mortal Kombat, napisałem i podesłali nowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 27 Marzec 2013 Ależ ta gra jest beznadziejna...po bardzo fajnej jedynce taki crap. Dobrze, że nic za nią nie zapłaciłem bo bym sobie pluł w brodę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Siriondel 855 Napisano 27 Marzec 2013 Coś ogólnie się posrało w PSS, chyba usuwają zawartość od THQ w związku z bankructwem czy coś... Nie tylko klucza do Crucible nie można pobrać, ale wszystkie DLC do gry też zostały zdjęte, akurat kiedy chciałem je kupić :/ Będę musiał napisać do Sony w tej sprawie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dwaduzepe 124 Napisano 27 Marzec 2013 Bardzo konstruktywna krytyka. Well done. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinX 197 Napisano 27 Marzec 2013 Ależ ta gra jest beznadziejna...po bardzo fajnej jedynce taki crap. Dobrze, że nic za nią nie zapłaciłem bo bym sobie pluł w brodę. Chciałbym zauważyć, że to nie są komentarza na PS3site. Skoro uważasz, że jest taka beznadziejna, crap i w ogóle to, proszę, uzasadnij swoją wypowiedź, bo dla mnie to gra roku 2012, obok Journey. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuldi82 384 Napisano 27 Marzec 2013 gra roku to może przesada ale porządna gra dająca dużo satysfakcji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 27 Marzec 2013 Gra roku? To Ty chyba w mało gier grałeś. No proszę Was, brak bloku w takiej grze? W połowie gry(a może już wcześniej) da się wykupić wszystkie combosy...które jakoś zniewalające nie są i różnicy na polu bitwy nie robią. Przeciwnicy to w ogóle porażka, mają po 2-3 ataki i to wszystkie obszarowe, a przy braku bloku trzeba się naskakać jak jakiś pajac. Dadzą później ze trzech takich gości i skacz sobie graczu jak ta koza. Poza tym nie da się przerwać ataku przeciwnika(wtf?). No i te questy...ok - wiem, ze to napierdzielanka, ale mogli się trochę wysilić. Po dobrej jedynce podchodziłem z dużą nadzieją do tego tytułu, ale teraz już tylko chcę to skończyć i wyrzucić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinX 197 Napisano 27 Marzec 2013 Gra roku? To Ty chyba w mało gier grałeś. No proszę Was, brak bloku w takiej grze? W połowie gry(a może już wcześniej) da się wykupić wszystkie combosy...które jakoś zniewalające nie są i różnicy na polu bitwy nie robią. Przeciwnicy to w ogóle porażka, mają po 2-3 ataki i to wszystkie obszarowe, a przy braku bloku trzeba się naskakać jak jakiś pajac. Dadzą później ze trzech takich gości i skacz sobie graczu jak ta koza. Poza tym nie da się przerwać ataku przeciwnika(wtf?). No i te questy...ok - wiem, ze to napierdzielanka, ale mogli się trochę wysilić. Po dobrej jedynce podchodziłem z dużą nadzieją do tego tytułu, ale teraz już tylko chcę to skończyć i wyrzucić. Skoro podchodzisz do tej gry jak do napierdzielanki to nie dziwie się, że się zawiodłeś. Opisujesz tylko i wyłącznie walkę, która w tej grze stanowi jakieś 20% całej gry. Może lepiej wróć do God of War w którym masz blok i możesz przerwać atak przeciwnika. Chooy, że całą grę można klepać :square: :square: :triangle: plus QTE i leci się po sznurku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 28 Marzec 2013 (edytowane) 20%? Chyba na matmie się nie uważało :P Wczoraj byłem na ziemi...i przypominało to rozgrywkę z Men In Black w którego miałem nieprzyjemność zagrać. Walka przez cały czas, jakieś badziewia zombie-podobne przez cały czas wybiegały. I Ty mówisz, że 20%? Było to tak monotonne i schematyczne że aż głowa boli. I chooy, że przez cały czas można klepać :r2: i nawet QTE nie ma ;) Z tego co czytam to zdun ma podobne zdanie, 6(ewentualnie 7-) na 10. Rzekłem ;) Edytowane 28 Marzec 2013 przez Darayavahus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dwaduzepe 124 Napisano 28 Marzec 2013 Tu się akurat zgodzę, etap na Ziemii to najsłabszy w całej grze. Zmuszałem się żeby przez niego przebrnąć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinX 197 Napisano 28 Marzec 2013 20%? Chyba na matmie się nie uważało :P Wczoraj byłem na ziemi...i przypominało to rozgrywkę z Men In Black w którego miałem nieprzyjemność zagrać. Walka przez cały czas, jakieś badziewia zombie-podobne przez cały czas wybiegały. I Ty mówisz, że 20%? Było to tak monotonne i schematyczne że aż głowa boli. I chooy, że przez cały czas można klepać :r2: i nawet QTE nie ma ;) Z tego co czytam to zdun ma podobne zdanie, 6(ewentualnie 7-) na 10. Rzekłem ;) Pisz sobie co chcesz, ja i tak uważam, że gra jest świetna. System walki nie jest zbyt udany, ale czy w takim Skyrim jest wspaniały ? Tamtej gry nikt nie ocenia przez pryzmat walki, a przez dużą część czasu walczymy. No i rozumiem, że grę już skończyłeś ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach