Skocz do zawartości
Gość ProroK

Deus Ex: Human Revolution

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko i wyłącznie FPP, na TPP przełącza się tylko jak jesteś schowany za czymś, żeby lepiej widzieć co się dzieje w okół Ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe jak pierwszy raz włączyłem miałem lekki WTF

zawsze byłem przekonany że to klasyczny TPS :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla plusowiczów deus ex jest zawsze za free.

Wystarczy przetaczać 1 post w temacie ps+, a nie szukać sensacji tam gdzie jej nie ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W poprzednim miesiącu znalazłem tylko wersję za 27 złotych normalnie i za 22 dla plusowiczów, nie wpadłem na to by szukać wersji essential lub/i przeglądać temat z ps+ i szukać tam Deusa, a wolałem poinformować forumowiczy.

Mea culpa :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanie. Przeszedłem grę i miałem możliwość wyboru dwóch zakończeń, a ponoć jest więcej, jeśli w ostatniej misji

odnajdziemy Sarifa i Taggart'a. Nie było ich zaznaczonych na mapie, jednak mam save ze szczytu budynku, gdzie rozmawiamy z Darrowem - gdzie się w ogóle kierować, by ich znaleźć, bo wskaźników nie ma :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie ma jak są - poruszając się w głąb kompleksu Panchea odbierasz przecież dwa wezwania o pomoc - jedno od Sarifa, drugie od Taggarta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnio wróciłem do Deus Ex'a po dłuższego czasu...i powiem że AI pierwszego bossa woła o pomste do nieba...nie dawałem mu rady na najwyższym poziomie trudności więc odłożyłem grę z powodu frustracji i zacząłem grać w coś innego...a jak wczoraj wróciłem do grania to ten boss sam sie zabił swoimi granatami...duhh...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, wystarczyło go zapędzić do tego małego pomieszczenia z amunicją (pamietam, że w jednym było jakieś smg i miny), schować się za skrzynką i czekać aż zacznie rzucać. Wtedy hyc sprintem za niego, ewentualnie możemy mu wpakować cały bębenek z rewolwera w plecy. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

wspaniała gra. mam zamiar przejsc ja tym razem zaliczajac trofea Foxiest of the Hounds i Pacifist. czy aby je wbic konieczne jest przejscie na najwyzszym poziomie trudnosci? bo na tym poziomie przeszedlem gre za pierwszym razem i teraz wolałbym juz tak nie meczyc sie przy rozgrywce i skupic sie na fabule .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie - spokojnie można zaliczać na easy. Niestety zaliczenie Pacifist bywa upierdliwe gdyż w grze losowo występuje bug objawiający się zmianą statusu obezwładnionych wrogów z "ZZZ" na "kaput" co w połączeniu z niemożliwością sprawdzania swojego "statusu" na bieżąco często uniemożliwia zaliczenie tego trofeum. Jedyne PEWNE wyjście to ukończenie gry bez zabijania i obezwładniania kogokolwiek oprócz bossów(speedrun na Easy bez sidequestów to raptem ze 2-3h)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi udało sie zaliczyc Pacyfiste mimo że kogos zabiłem :D Uratowałem Faridę obezwładniając wrogów porazaczem lub z pięści jednak gdy zniszczyłem ten dron kroczący wybuch zabił jakiegoś faceta. Mimo to na koniec gry mi zaliczyło trofkę. Wygląda na to że zalezy to od szczęscia xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiesz...to nie ty zabiłeś kolesia...to że dron wybuchł to nie Twoja wina xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja się zablokowałem na pierwszym bosie w październiku i do tej pory jakoś nie mogę tego przejść...\

co za debil wymyślił tych bossów, gdyby nie to gra byłaby na 10/10...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bossowie są męczący ale akurat ten pierwszy jest prosty (w porównaniu do kolejnych). Mnie po kilku podejściach udało się go załatwić w taki sposób:

- granat (bodajże EMP, nie pamiętam już)

- bieg w prawo i rzucenie w niego butlą z gazem

- bieg po ścianie i rzucanie w niego butlami i beczkami (w międzyczasie dodatkowy granat)

- ostatnią beczką rzucam w niego z rogu i sam ginie

Ani jednego strzału z broni nie musisz oddawać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja walczyłem z nim normalnie ale w pewnym momencie koles sam sie granatami zabił :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanko, co fajnego wnosi misja Uratuj Tonga? Ile ona trwa? Przy okazji, warto interesować się w ogóle samymi dodatkowymi gnatami w Explosive Mission Pack albo Tactical Enhancement Pack?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do bossów to opłaca się wpakować te dwa Praxisy w Tajfuna i potem idzie bez problemu. Ja tak zrobiłem za drugim przejściem, grając na stealtha i z bossami problemów nie miałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanko, co fajnego wnosi misja Uratuj Tonga? Ile ona trwa? Przy okazji, warto interesować się w ogóle samymi dodatkowymi gnatami w Explosive Mission Pack albo Tactical Enhancement Pack?

Misja nie wnosi może nic specjalnego, nie jest też specjalnie długa (ot jeden maławy "loch" przed udaniem się na Omega Ranch)ale jest w niej bardzo fajne, moim zdaniem, cameo pewnej znanej z pierwszego Deusa postaci. W nagrodę za nią dostajemy, najmocniejszego, chyba, guna w grze - granatnik: półautomatyczny, mały, wali z siłą minimalnie mniejszą niż wyrzutnia rakiet i fajnie wygląda. Przetestowałem na Namirze i jak już kurz opadł i pozbierałem szczęke z podłogi uznałem że jest chyba troszkę przepakowany - dla osób mających problemy z bossami w sam raz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze? IMO nie ma sensu. Gnaty nie różnią się niczym poza wyglądem od tych dostępnych normalnie w grze, a sama misja jest tak śmiesznie krótka i nijaka, że nie warto marnować na to pieniędzy. Może dla fanatyków Deus Exa, którzy chcą zobaczyć Tonga ma to sens, ale by czerpać przyjemność z gry nie jest to wymagane. Już lepiej zainwestuj w The Missing Link.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za info. To zainwestuję w takim razie w the missing link.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do bossów to opłaca się wpakować te dwa Praxisy w Tajfuna i potem idzie bez problemu. Ja tak zrobiłem za drugim przejściem, grając na stealtha i z bossami problemów nie miałem.

Potwierdzam...mimo że dopiero na tej babce użyłem tajfuna pierwszy raz...to padła po 2-3 strzałach z tego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie przechodzę na najwyższym, chyba rzeczywiście zainwestuje w tajfuna bo na średnim męczyłem babkę z 2h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi