Skocz do zawartości
Emir

F1: Championship Edition

Rekomendowane odpowiedzi

witam

czy ta kierownica jest godna polecenia ? wiem ze dedykowana jest pod GT5 ale ktos mi pisal ze lepiej G25 kupic, tyle ze kosztuje 2x wiecej :)

Chce grac w F1 championship edition i GT5 na kierownicy. Chyba ze jest jakas inna dobra kierownica z lopatkami bo z tego co widze Logitech Driving Force GT ich nie posiada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

czy ta kierownica jest godna polecenia ? wiem ze dedykowana jest pod GT5 ale ktos mi pisal ze lepiej G25 kupic, tyle ze kosztuje 2x wiecej :)

Chce grac w F1 championship edition i GT5 na kierownicy. Chyba ze jest jakas inna dobra kierownica z lopatkami bo z tego co widze Logitech Driving Force GT ich nie posiada.

Posiada posiada, lecz są bardziej schowane niż np. w G25. http://www.v10.pl/archiwum/gry/Sprzet/Driving_Force_GT/logitech_driving_force_gt_4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki, teraz je widze, ale malutkie :)

No mysle ze za 400 zl prawie to powinna byc dobra :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki, teraz je widze, ale malutkie :)

No mysle ze za 400 zl prawie to powinna byc dobra :)

trudno obecnie znaleźć kierownicę z lepszym przelicznikiem cena/jakość. Jeśli nie chcesz wypruwać się na G25 to DFGT na pewno spełni Twoje oczekiwania ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można gdzieś oprócz Allegro jeszcze dopaść F1 Championship Edition ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polecam ci kierownice GT. kupiłem ją 3 tygodnie temu jestem bardzo ale to bardzo zadowolony. pod względem dokładnosci w skrecaniu nie rozni sie w niczym od g25 jedynie pedały są gorszej jakości. wiem co mowie bo moj brat ma G25.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Wszystkich!

Mam pytanie odnośnie trybu kariera. Czy i jak przejśc w nim na tryb HARD? wygrałem wszystkie wyścigi na midium, zdobyłe tytuł :)) i nic a teraz potrzeba teraz wiecej emocji, powyłłaczałem "pomocniki"ale nie wszystkie i mogę zagrać na HArd ale tylko na Championship a nie na karierze!

Gdyby ktoś mógł pomóc?! będę wdzięczny! z góry dziękuję! a może jeszcze kilka wsakzówek do grania on line, też chciałbym kiedyś spróbować!

POzdro dla wszystkich fanów F1 nie tylko Roberta Kubicy ale wszystkich ponadprzecietnych kierowców:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby grać w karierze w trybie HARD musisz po prostu zacząć grę od nowa, a nie poprzez kontynuację kariery.

Po prostu zaczynasz wszystko od nowa poprzez NEW CARRER, czy NEW GAME, już nie pamiętam jak to tam było.

Co do zakupu F1 na PS3 teraz to jest bardzo ciężko.

Jest to dość stara gra, w sumie jedna z pierwszy, która pojawiła się na PS3 podczas pojawienia się konsoli na rynku.

Sezon mamy tam aż 2006 więc nie ma się co czarować, tym bardziej, że gra jest naprawdę dobra to ludzie ją sobie cenią.

Poza Allegro nie widzę innego wyjścia. W sklepie na półce na pewno tej gry nigdy nie znajdziesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby grać w karierze w trybie HARD musisz po prostu zacząć grę od nowa, a nie poprzez kontynuację kariery.

Po prostu zaczynasz wszystko od nowa poprzez NEW CARRER, czy NEW GAME, już nie pamiętam jak to tam było.

Dzięki!! Kolego

Teraz jest prawdziwe ściagnie i walka z czasem! Super pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można gdzieś oprócz Allegro jeszcze dopaść F1 Championship Edition ?

ta

mój znajomy zajmuje sie sprzedarzą gier i konsol gg.6456519

zawsze jest na niewidoku

jego się spytaj bo powinien mieć

a i powiedz że jesteś ode mnie :P

Edytowane przez erwines

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Post do kasacji.

Edytowane przez Mihau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam okazję zakupić tą grę, ale nie wiem czy warto tzn. gra jest dosyć stara (2005-2006 rok), a także na horyzoncie szykuje się F1 od Codemasters, dlatego pytam czy gra pomimo tego, że ma już swoje lata jest dobra i nie będę się przy niej nudził ? Od razu mówię, że lubię wyścigi(nfs,dirt itp.), ale nie jestem jakimś mistrzem w tego typu grach.

Jak sądzicie, warto ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto, i to nawet bardzo, jedna z lepszych wyścigówek obecnie na PS3 wg mnie.

To, że sezon 2006 to w ogóle nie przeszkadza. W karierze i tak tworzysz swojego zawodnika i tylko na tym się skupiasz.

Jedynie budowa bolidów troszkę odbiega już od tej obecnej, ale to też po chwili grania schodzi na boczny tor.

Gra daje sporo frajdy i jest warta każdej ceny wg mnie. Warto kupić, ja spędziłem przy niej naprawdę sporo czasu.

Na samych testach i przygotowaniach do wyścigu można spędzić nawet 2 godziny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mnie przekonałeś :- ), a powiedz jak z grafiką, jest dobra porównując te gry, które wychodzą teraz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jazda w deszczu jest dla mnie po prostu ekstra. Kolorki też bardzo żywe podczas grania.

Grafika jest na dobrym jak nie na bardzo dobrym poziomie. To jest exclusiv na PS3, więc nie mogli dać plamy.

Poza tym masz przecież demko na PSStore, czemu sobie nie sprawdzisz? :)

Różni się trochę od finalnej wersji, ale mały zarys co i jak będziesz już miał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie sprawdziłem i faktycznie jest demko, najpierw szukałem pod nazwą F1 Championship, ale nie znalazłem, aż wpisałem formule one i znalazłem :- )

Dzięki za szybką odpowiedź, napiszę co i jak po przetestowaniu demka. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do osób posiadających pełną wersję. Ściągnąłem sobie demko PS Store, gra jest naprawdę niezła. Tylko ściągnąłem ją głównie po to by pograć na kierownicy g25, a tu okazuje się, że w demko można grac tylko na padzie. Słabo...Teraz pttytanie: Jak gra się na kierownicy w pełną wersję, jak z ffb, jakie wrażenia (podobne jak w gt?)?? I czy warto kupować teraz F1:CE (ceny ok 100zł) jeśli we wrześniu wychodzi nowe F1 od Codemasters??

Dzięki za info

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sztiff - Co do tego czy warto, to zajrzyj stronę wcześniej, tam wszystko Patricko napisał, mi udało się wychwycić F1 (stan idealny , zero rys) wczoraj za 70zł, we wtorek będę miał ją u siebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, dzięki. A co z wrażeniami z graniem na kierownicy?? Może ktoś grający podpowie co i jak?? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam już gierkę u siebie i mam trudny wybór w karierze, doradźcie co wybrać tzn. czy ma być 58 okrążeń czy tylko 6/12, poziom trudności, te wszystkie dodatkowe opcję(wspomagania itp.).

Jakie opcję dają największą frajdę z zabawy ? ; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wspomaganie wszystko na off

Grand Prix 100% dystansu, to zależy jakie Grand Prix ale 58 okrążen jak ci się chce :P

Karierę i tak zaczniesz w Toro Rosso czy innym słabszym zespole kto tam jeszcze był Minardi Super Aguri i Spyker

a jak masz pada to wylacz pomoc przy hamowaniu : P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja grałem na padzie z wszystkim wyłączonym i była masakra. Tzn. nie było aż tak źle, ale mały błąd, czyli za dużo gazu na wyjściu a już szczególnie na tarce i obrót gwarantowany.

Dlatego na padzie jak grałem to włączyłem sobie lekką kontrolę trakcji.

Mimo wszystko pad czy kiera to i tak gra daje masę super emocji.

Pamiętam jak na Monaco wyszedłem na 1 pozycję i na następnym okrążeniu rozwaliłem koło...ależ kląłem.

A już miałem z 20 - 30 kółek zrobionych.

No, ale że lubię odwzorowanie jak najrealniejsze to przeszedłem do następnego wyścigu.

Liczę, że nowa F1 również będzie dostarczać takich emocji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no Patricko, z tym czy pad czy kierownica to się nie zgodzę. Grałem najpierw na padzie, musiałem kupić zestaw kierownica+pedały.. nie ma mocnych :P.. a własnie gram sobie drugi sezon kariery.. i co ciekawe właśnie wyścig w Monako. 25 okrążenie, jadę na 3 miejscu tuż za Felipe Massą i tak się skoncentrowałem na walce z nim, że za bardzo ściąłem zakręt.. wylądowałem na bandzie.. Koniec wyścigu.. irytujące to jest.. już 5 wyścig w karierze nie ukończony z mojej winy :/

no i się pochwalę bo wydaję mi się, że mam czym.. na Monako wykręciłem 1:13:969 w.. Toro Rosso :D Uwielbiam ten team.

Edytowane przez lukaszasada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam pytanie. Grę dostanę dopiero w następnym tygodniu i nie wiem czy tryb multi to tylko przez neta można grać czy na jednej konsoli też się da? Proszę o szybką odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi