zdun 1522 Napisano 5 Luty 2013 nieźle... zobaczymy zaraz premiera i sie ogarnie... Single jak single nie spodziewm się niczego nadzwyczajnego (ded spejsy nigdy za horrory nie uważałem a jedynie posiadają dla mnie jej elementy), co ważne jest coop który w demie spodobał się żonie a pogranie legalnie z 2gą połówką jest bezcenne i nawet nie szkoda tych 200zł... Ostatnio tak dobrze jak z tym demem bawiliśmy się przy re5 (6ka jej nie podeszła)... Wiec może i single słaby ale jako klimatyczny coop w przerwach od ni no kuni jak najbardziej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 6 Luty 2013 Giera skonczona, gdyby ktos byl ciekaw, zajelo mi to niecale 13 godzin, wynik jak na shooterek bylby calkiem w porzadku gdyby nie fakt, ze jakies 9 godzin sie nudzilem :pinch: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Winter 23 Napisano 6 Luty 2013 Gra skończona, grałem na PC, ale w temacie gry powiem tylko tyle, że wieje NUDĄ. Ciągle te same potwory, żadnego urozmaicenia. Mało możliwości upgrade'u zarówno armoru, jak i broni. Początek jeszcze nawet nawet, w co-opa jeszcze nie grałem, ale możliwe, że będzie ciekawy. Jednak single to takie 7/10 wg mnie, nie bałem się w trakcie przechodzenia gry, a próbowałem nie zasnąć z nudów :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DOMIN@TOR_88 187 Napisano 8 Luty 2013 Widzę po waszych opiniach że ....w tą grę można zagrać dopiero jak "strasznie" stanieje :pinch:. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LionelPL 217 Napisano 8 Luty 2013 6/10 od Gamezilii http://gamezilla.komputerswiat.pl/recenzje/2013/2/recenzja-dead-space-3,3#content Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dwaduzepe 124 Napisano 8 Luty 2013 haha nie zwróciłem uwagi, że dałes linka do ostatniej strony recenzji i myślałem, że to jest cała recenzja :) Moje zdziwienie było ogromne jak zobaczyłem koniec tak szybko :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 8 Luty 2013 (edytowane) odpalam... zaraz wszystko sie obada... edit: po okolo 4 godzinach gry w coopie nie taki slaby ten dead space jak wszyscy sadzili... zaczne od tego ze na dziendobry zostalem milo potraktowany za skonczenie ds2 (bron planet crusher) a za skonczenie mass effect 3 dostalem zbroje n7, ot mily akcent za granie w dane produkty... idac dalej musze zaznaczyc ze ds jako serie nigdy nie uznawalem za horror tylko dla mnie byla to od zawsze strzelanina z paroma momenta i i mrocznym klimatem... zaczelo byc dosyc widowiskowo i czasem gra niebezpiecznie przypomina uncharted w wersji sci fi... czy to zle?? dla mnie nie bo jakies zmiany nastaly a seria nie byla dla mnie nigdy na tyle dobra aby ogrywac x razy te same schematy... graficznie jesr bdbjak zwykle... na ten moment gra o wiele gorsza od ds1 natomiast cale dlugosci lepsza od ds2 (2ka byla juznstrzelanko tyle ze skopana ta jest lepsza...) na ten moment jakbym mial oceniac trylogie: 1ka 8/10, 2ka 6+/10 a 3ka 7/10 wiec zle nie jest.. zobaczymy jak znajde sie na mroznej planecie gdyz pierwsze godziny to uklon w strone czesci pierwszej i po pierwszym chapterze wszystko dzieje sie na jakis opuszczonych statkach/stacjach kosmicznych... poki co nie zaluje wydania 200 zl, zobaczymy co bedzie dalej, poki co gra dobra i tyle, nie jako horror ale jako naprawde klimatyczny shooter ktory przebija 2ke pod wieloma wzgledami... Edytowane 8 Luty 2013 przez zdun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mevek_Marshall 10 Napisano 8 Luty 2013 ja podobnie... mam kopie ale czekam do wieczora, az sie ściemni :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LionelPL 217 Napisano 8 Luty 2013 Ja najpierw chce ograć 1 która już do mnie leci,2 już miałem z plusa ale kupie w pudełeczku i ukończe drugi raz. A potem co,trojeczka,ale do tego czasu gra stanieje do 120zl :P Recenzje i opinię są czasami skrajne. Raz czytam że gra mega,a raz że to kupsztal. Najlepiej to będzie samemu się przekonac :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Castiel 262 Napisano 8 Luty 2013 Będzie średniak z notą obijającą się o 7. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzmiwtrzcinie 317 Napisano 9 Luty 2013 Średniaki mają ocenę 5, a nie 7. A no tak, ty piszesz wg. nowej skali ocen (7-10). A gra nawet jakby okazała się dobra to polityka i wypowiedzi EA i Visceral tak mnie wpieniła (wystarczy parę ostatnich wpisów na ps3site związanych z DS3), że na pewno nie napcham im kabzy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gucio79 157 Napisano 9 Luty 2013 (edytowane) Wczoraj wieczorem ukończyłem grę dla jednego gracza, całość singla zajęła mi 24 godziny. Pewnie dało by się szybciej ale należę do graczy którzy lubią „lizać ściany” Czas rozgrywki pewnie był by też krótszy gdybym grał na niższym poziomie ale skoczyłem od razu na głęboką wodę i przeszedłem grę na poziomie „Hard” . Niektóre potwory na tym poziomie zabijają po jednym dotknięciu a surowców jest naprawdę jak na lekarstwo. Wiele razy musiałem rezygnować z rozbudowy kombinezonu lub broni by za zaoszczędzone surowce kupić ammo lub apteczki. Niektóre miejsca musiałem powtarzać kilkukrotnie, (potwory którym odrastają kończyny na pewno zapadną w pamięć graczy, przynajmniej tym grającym na wyższych poziomach). Po skończeniu gry rozegrałem jedną z misji pobocznych na „Normalu” (do wbicia jednego trofika) i to już nie było to. Od apteczek i ammo momentalnie zapełniłem cały plecak co na „Hardzie” nie zdarzyło się ani razu, do tego żaden potwór nie był wstanie mnie nawet zranić o zabiciu już nie wspominając. Wracając jeszcze do trofeów to wbicie Platyny jest w mojej ocenie zarezerwowane dla typowych „Harcorów” podobnie jak np. w DS2. Sam nie wyobrażam sobie że miał bym przejść całą grę na najwyższym poziomie nie ginąc ani razu, no chyba że zaczął bym coś kombinować z sejvami. Fabuła gry wciągnęła mnie od pierwszej minuty i naprawdę ciężko było mi się oderwać od konsoli. Miejsce akcji jest zróżnicowane i naprawdę nie nudziłem się podczas grania. Początkowo zabawa w składaniem broni wydawała mi się niepotrzebnym bajerem ale później dopasowywanie broni do własnych potrzeb również mi się spodobało, tak jak znajdywanie najodpowiedniejszych miejsc do wypuszczenia Bota zbierającego surowce. Muszę stwierdzić że trójka trochę mniej razy mnie przestraszyła niż np. DS2 ale dawka grozy w trójce stoi również na wysokim poziomie. Wszystkim którzy nie grali i wystawiają notę grze na podstawie demka lub tego co wyczytali polecam najpierw zagrać a później się wypowiadać. Zdaję też sobie sprawę że są różne gusta ludzi ale w mojej ocenie gra zasługuje na mocną ósemkę (w skali do 10) i nie żałuję wydanej stówy na slota PSN. Przede mną jeszcze Co-op ale na razie wśród wielu moich znajomych nikt jeszcze nie zdecydował się na zakup Dead Space 3. Gdyby ktoś miał ochotę na wspólne odstrzeliwanie kończyn Necromorphów tudzież główek wrogo do nas nastawionych przedstawicieli rasy ludzkiej to zapraszam do dodania mnie na PSN. Edytowane 9 Luty 2013 przez Gucio79 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 11 Luty 2013 (edytowane) http://www.ps3site.p...-3-ps3/142472/2 gorszej i bardziej subiektywnej recenzji ze świaczką szukać... Owszem gra zawodzi na tle horrorów ale jako taka jest przynajmniej dobra (jako shooter w kosmicznym kilimacie z elementami strachu raz na jakiś czas), 3ka póki co (9 chapter) podoba mi się o wiele bardziej od naprawdę słabej 2ki która moim zdaniem zasługuje na maksymalnie 6/10... Tu w skali 1-10 przynajmniej jedno oczko wyżej i póki co tytuł dobry.... Nie wybitny ba nawet nie bardzo dobry ale solidny i dobry... Aby nie słodzic co mi się nie podoba - amunicja której nigdy nie brak oraz "upgrade" niektórych necro - bardziej jaszczurze i np. nie mają już głowy dzieci itp... Mikrotranzakcje zlewam gdyz grając można to samemu zdobyć i bardziej do tego podchodzę jak do dodateczku dla bogatych leni przez co nie rozumiem nagonki na to no i ostatecznie na ciul ci ludzie z którymi się walczy.... A i kolejna gra która strzeliła sobie w kolano przez demo... Nikt wqcześniej nie napisał ale demko to coś w stylu kiedyś gowa - strasznie pocięte i brak w nim patentów w stylu utrzymywania temperatury ciała (jak kiedyś w ff7 :P czy w lost planet 1) Edytowane 11 Luty 2013 przez zdun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
schranz 488 Napisano 11 Luty 2013 (edytowane) A mi się nie podobała już 2 przeczytałem właśnie recenzję 3 na ps3site i w zasadzie nic mnie nie zaskoczyło . A kilka rzeczy wręcz zażenowało Potworów jest kilka razy więcej niż wcześniej, są znacznie szybsze i często pojawiają się znikąd. A to nagle ożyją, a to wyłonią się spod śniegu. Gwoździem programu jest wyczyszczenie pomieszczenia i pojawienie się Necromorpha zaraz za plecami. Isaac dalej jest ociężały, przez co w porównaniu z czymkolwiek innym, jest równie zwinny, co kombatant bez nóg i rąk. Nie pomogło tutaj nawet rozbudowanie jego wachlarza ruchów, poszerzonego o przewrót, kucnięcie oraz strzelanie zza osłony. W praktyce nie używa się żadnej z tych nowości Ach tak, ludzie. Ich wprowadzenia nie potrafię pojąć, ponieważ walki z nimi do bólu przypominają średnio rozgarniętą strzelaninę z perspektywy trzeciej osoby, bez żadnych znaków szczególnych. Wędrówka po białym puchu przy zacinającym śniegu oraz potwory z jasno świecącymi wrażliwymi punktami na ciele? Gdzieś to już widziałem... A, no tak. Wypisz, wymaluj, Lost Planet. Szkoda tylko, że w produkcji Capcomu wypadło to znacznie lepiej. Nie ma nic, na czym można by zawiesić oko, choć teoretycznie otwarte lokacje powinny dać spore pole do popisu. Śnieżny obszar nudzi się bardzo szybko, tak samo mnogie walki z Necromorphami, które w ekspresowym tempie stają się nudnawe i wyprane z czegokolwiek pozytywnego. Amunicja do broni jest uniwersalna, co sprawia, że nie ma już potrzeby żonglowania pukawkami, zmuszając nas do strzelania z tego, co mamy. Uproszczenia widoczne są praktycznie na każdym kroku. Nie ma tutaj trudnych zagadek, każda jest banalna, a rozwiązania bardzo często podane są na tacy. Płacąc niecałe dwie dyszki w PlayStation Store, możemy sobie zapewnić m.in. podwójny przyrost zasobów, co jest ewidentnym skokiem na kasę i należy to piętnować, bo tak, jak przepustki sieciowe - jedna jest obecna właśnie w Dead Space 3 i umożliwia grę w kooperacji - które są coraz częstszym zjawiskiem, tak trend wyciągania kolejnych pieniędzy od gracza może stać się w niedalekiej przeszłości standardem. Uderza to w niego ze zdwojoną siłą, kiedy ewidentnie uszczuplono zasoby, by zmusić odbiorcę do wysupłania kolejnych złotówek na paczki ułatwień Wszystko to odrzuca mnie na kilometr od tej gry choć już przed pierwszymi recenzjami wiedziałem w jakim kierunku to idzie . Oczywiście jakieś tam plusy są, początek ponoć mocarny, ale tak jak piszę już 2 strasznie mnie wynudziła a tu z tego co czytam jest jeszcze gorzej . Oczywiście recenzja subiektywna, jak komus demko sie podobało to i tak kupi, mnie znudziło po 15 min . Edytowane 11 Luty 2013 przez schranz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 11 Luty 2013 (edytowane) Tyle że jak pisałem 2ka jest sporo gorsza od 3ki jednak.. I to właściwie na każdej płaczszczyźnie.. Odnośnie jego narzekań - też mi się mniej lub bardziej nie podobają ale nie obnizałbym aż tak oceny gdyż jest to przede wszystkim porządny gameplayowo tytuł który jest naprawdę długi z w erze shooterków na 5 godzin naprawdę daje pozytywne wrażenie... Upgrade broni/zbroi mi przypadł do gustu (taki lekko strategiczno ekonomiczny wątek) a samo strzelanie stało się o 2 długiości przyjemniejsze w tej części... Jak pisałem wcześniej nie jest to rewolucja ale bardzo solidna produkcja i jak od horrorów mam silent hille tak dead space nie upadł tak nisko jak re6 którego do dziś ukonczyłem jedynie kampanie leona która zła nie była (troche zbyt holywoodzka ;) ) aczkolwiek cała reszta to kupa straszna... Nadal mam zaufanie do przygód Issaca chociaż już się tak nie napalam jak na 2kę która strasznie rozczarowała moje oczekiwania... Edytowane 11 Luty 2013 przez zdun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alfik 206 Napisano 11 Luty 2013 @ zdun, przecież recenzent dał tylko pół oczka mniej niż Ty byś wystawił :) Ogólnie recenzja jak to recenzja - każdy ma prawo do własnej opinii i nie ważne czy to recenzent, czy zwykły gracz, opinia zawsze będzie subiektywna. Jednak miejscami recka zalatywała hejtem np. Amunicja do broni jest uniwersalna, co sprawia, że nie ma już potrzeby żonglowania pukawkami, zmuszając nas do strzelania z tego, co mamy. Uproszczenia widoczne są praktycznie na każdym kroku. Nie ma tutaj trudnych zagadek, każda jest banalna, a rozwiązania bardzo często podane są na tacy. Cóż, zawsze można zmienić poziom trudności. Na wyższych ponoć nie jest tak kolorowo czy to z amunicją, czy apteczkami. Co do zagadek, faktycznie, w poprzednich częściach były tak skomplikowane, że głowa boli... Nie rozumiem też nagonki na mikropłatności tym bardziej, że są całkowicie nieobowiązkowe. Przecież takie płatności były już w DS1 gdzie ludzie przechodząc grę na najtrudniejszym poziomie kupowali na PSS lepszy kombinezon czy bronie i jakoś nikt nie narzekał... Osobiście na bank prędzej czy później ogram, ale tylko ze względu na Co-opa. Sam nie wyobrażam sobie grać w kolejnego DS'a przy którym bym przysypiał jak przy poprzednikach, więc dla mnie co-op w serii jest jak najbardziej na plus, tym bardziej, że w przeciwieństwie do Resident Evil jeżeli gramy sami to gramy sami i nie lata nam za dupą tępe AI. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 11 Luty 2013 tak ale recenzenci w 95% posługują się od lat skalą 6-10 (tu tak to przedstawił gdyż nie przeczytałem niczego pozytywnego w tej recce ;) ) a ja staram się 1-10 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alfik 206 Napisano 11 Luty 2013 W sumie racja ;). Patrząc na treść recenzji to ocena powinna wynosić max 4/10 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 11 Luty 2013 Co do mikropłatności to zgadzam się z tym co napisał recenzent, że należy to piętnować bo niedługo okaże się, że gry będą tak przesadnie balansowane, że trzeba będzie kilkadziesiąt godzin poświęcać na wyfarmienie czy uzbieranie czegoś. I oczywiście wspaniałomyślnie dadzą możliwość wykupienia tego za prawdziwe pieniądze w dlc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mevek_Marshall 10 Napisano 11 Luty 2013 jestem w ostatnim rozdziale, gdzie akcja wskoczyła na maksymalne obroty, ale tak to zawsze jest przy końcu. w rekach trzymam: w lewej - karabinek i shotgun(pre-order DLC), w prawej - javelin z paralizatorem pod :r2: (podobny do tego w DS2), wy tuningowane prawie do końca. jeden strzał na hardzie i padają, jak muchy wszyscy, bez wyjątku na początku grałem na survivalu, ale nie dałem rady i zszedłem w dol o jedna range. prawda taka, ze sie zapomniało, jak w to sie grało przeszło 2 lata temu. gry jeszcze nie skończyłem, a juz wiem, ze czeka mnie kolejna przeprawa na HC, czy to z kompanem, czy samemu.. ja nie odpuszczę na pewno, po moim :skull:. dla mnie mocna/dobra pozycja. o ile sie nie mylę to znalazł sie nawet ester egg splinter cell'a pod koniec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LionelPL 217 Napisano 13 Marzec 2013 Powolutku koncze Dead Space 1,Dead Space 2 ukończone. Czy zawiode się mocno na Ds3 skoro 1 i 2 baaardzo mi się podobały? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mpluto 63 Napisano 13 Marzec 2013 Całkiem prawdopodobne, że się zawiedziesz. Z trójki zrobili gre akcji...coś typu Lost Planet;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
schranz 488 Napisano 13 Marzec 2013 Nie koniecznie jak mu się 2 podobała to 3 tez będzie ok . U mnie sprawa była oczywista już 2 zmęczyłem na siłę i wynudziłem się schematem na śmierć to też 3 z góry olałem ciepłym moczem .(choc demo pobrałem ale nie miałem siły ograc do końca ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danny Boy 407 Napisano 13 Marzec 2013 Powolutku koncze Dead Space 1,Dead Space 2 ukończone. Czy zawiode się mocno na Ds3 skoro 1 i 2 baaardzo mi się podobały? Skoro podobała Ci się dwójka(podobnie jak i mi) to, o ile nie razi Cię częściowe przeniesienie akcji w arktyczne rewiry, na pewno Ci się spodoba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LionelPL 217 Napisano 13 Marzec 2013 A jak fabularnie? Trzyma poziom? Jest ten klimat "zaszczucia"? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach