Skocz do zawartości
NFL

Dead Space 3

Rekomendowane odpowiedzi

I tu sie zgadzam ale nie mozemy na starcie albo nawet w przedbiegach skreslac 3. Faktycznie kierunek nie jest dobry co poazuje przytoczony przez ciebie Resident tyle ze moim zdaniem w dead space nie chodzilo glownie o straszn stwory ktorych kamy sie bac bo gdyby tak bylo to podobala by sie nam 2 tylko o ten klimat napiecie muzyczka troche psychodeliczna balismy sie ze cos sie zaraz wydazy i nie bedzie tak dla nas nic dobrego i to wlasnie to z dalszymi czescami traci dead. Dlatego uwazam ze jak w trójce to naprawia to bedzie dobrze nie chodzi o necro morfy bo one sie az tak jie zmianiaja od jedynki. Ale to moje zdanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od jakiegoś czasu dokładnie przyglądam się informacją tej odsłony DS i najprawdopodobniej dam tej 3 części szanse. Mam od niedawna słuchawki do tv to i nocami, w ciemnym pokoju, będzie się pykać w ten tytuł :) Wątpię by w takiej marce jak Dead Space do samego końca spartolili ten klimat zaszczucia i jako takiego strachu z poprzednich odsłon. Jedynka to było mistrzostwo, dwójka odrobinę odbiegła od pierwowzoru ale też nie była najgorsza. Jeżeli w ciągu przechodzenia całej gry miałbym od czasu do czasu bać się czegoś co może wyjść na mnie zza rogu, oświetlać sobie ciemne pomieszczenia małym źródłem światła, wybrać sobie taki poziom trudności, że będę zmuszony szukać w rozpaczy apteczek, gdy na plecach widać tylko czerwone światełko, a w tle słuchać echa wycia tych stworów i obijających się rur jak w cz. 1 to myślę, że można byłoby dać jej szanse. Osobiście uważam, że nie ma co wybrzydzać jeżeli chodzi o gry z tego gatunku, na naszą konsolę horrorów jest jak na lekarstwo. Mam tylko nadzieje, że twórcy pójdą po rozum do głowy i zakończą serię na 3 części. Myślę, że Dead Space spokojnie może zostać trylogią, a twórcy mogli by skupić się na zupełnie nowym i świeżym tytule, który zaszokuje wszystkich, bo potencjał i pomysły mają, to nam już udowodnili.

Edytowane przez _Tommy13_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu już drogi kolego wciskasz ludziom ciemnotę, takim pisaniem. Jak by nie patrzeć, po zapoznaniu się z definicją survival horroru to i 2 część też nim była. Wpierw radzę zapoznać się z definicjami i porównaniu "strzelanki", a survival horroru, następnie pisać takie banialuki. Miałeś ścieżkę dźwiękową o odpowiednim melancholijnym czy mrocznym nastroju, momentami była, Sekcja rytmiczna była zestawiona z wysokimi przenikliwymi dźwiękami, owszem była. Miałeś tylko 1 głównego bohatera, którego musiałeś utrzymać przy życiu, miałeś. Były ograniczone zasoby amunicji? Na najwyższym poziomie trudności miejscami były i człowiek był zmuszony uciekać zamiast strzelać. Miałeś ograniczony poziom zdrowia, który nie ulegał auto regeneracji, miałeś. Miejscami główkowałeś nad zagadkami? Od czasu do czasu były (nie wnikam na jakim były poziomie, bo to dyskusja na kiedy indziej), chodziłeś ciemnymi labiryntami, bądź klimatycznymi korytarzami? Zdarzało się. Doświadczałeś niespodziewanych ataków wrogów, wyskakujących tuż przed lub za Tobą, doświadczałeś. Ogólnie 1 jak i 2 część DS są podgatunkami action-adventure inspirowane fantastyką grozy, są.

Jak już to survival horror może czerpać różne elementy ze strzelanek ale nigdy nią nie będzie, jeżeli ma zachowane powyższe elementy (oczywiście to nie wszystko, tylko takie najważniejsze rzeczy powypisywałem) Dead Space 2 jakby nie patrzeć był survival horrorem ale gorszym od poprzedniczki, mniej udanym. I nie ma się co czarować, w 3 niczego nowego nie uświadczymy, niż to co już było i dlatego mało osób wierzy w tą odsłonę. Do tego dochodzi, partner, który będzie łaził za nami i to powoduje małą zmianę względem charakterystyki prawdziwego survival horror (tak jak w RE), gdzie zawsze był bohater samotny. Ale to nie oznacza, że nim nie będzie, jeżeli zachowa główne elementy tego podgatunku to jak najbardziej.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwielbiam te bronienie nowego Dead Space że może nie będzie tak źle itp. A więc tak po filmikach już jest źle a nie czy będzie a na ile spie...rdolili tą markę to się przekonamy jak się przejdzie grę. Żeby wszystkie argumenty obrońcom Dead space że zmierza w nie tak całkiem złym kierunku wytrącić z reki zadaje zawsze jedno i to samo pytanie otóż. KTÓRE DEAD SPACE BYŁO LEPSZE 1 czy 2? Jakoś zawsze słyszę że 1 co nie dziwota bo to perełka.

To niesamowite jak można bronic jeszcze tej marki widząc co się z nią stało(strzelanie do ludzi, chowanie się za osłonami, amunicji tyle że można plastrem przykleić palec do spustu, really dalej nie widzicie że ta marka to trup jak resident evil i jego pożal się boże 6 część)?

Edytowane przez vincent
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Początek wygląda obiecująco ale dalej jest lipa jak dla mnie .

Nie nudzą was jeszcze te gry w stylu idz do przodu i zabij ?

No chyba nie powiecie mi ze strasza was wyskakujace necromorfy .......

Dla mnie ten schemat tak bije po oczach że idziesz i wiesz co za chwile sie stanie .

Nie ma żadnego zaskoczenia bo wiesz że za chwile bedzie kolejny korytarzyk i kolejne zastępy wrogów .

I jakie nie były by te lokacje to ta gra kompletnie mnie nie rusza (choć plusa mają za otwarte tereny )

1 na prawde mi sie podobała, 2 zmęczyłem na siłę grając po 2h max(ziewałem po tym czasie i nie miałem siły grac dalej)

I teraz wychodzi 3 i kolejny raz serwują mi ten schemat dokładając durnego co opa - efekt zaszczucia jak nic .......

Żygam juz takimi grami nie wiem czy bym to ściągnął z plusa za free .

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwielbiam te bronienie nowego Dead Space że może nie będzie tak źle itp.

Tyle tylko, że nikt tu nie broni tej gry, temat rozwinął się bo kolega celt nie umie rozróżnic survival horroru od jak to nazwał "strzelanki" Więc ładnie mu tą różnice wyjaśniłem. dziwne że jego post zniknał... Od początku wiem, że 3 odsłona niczym rewelacyjnym nie będzie zresztą sam pisałem o tym raz,nie dwa w tym temacie jakiś czas temu ale też nie przesadzajmy. gra jak gra, konwencję horroru utrzyma, czy komuś to sie podoba czy nie.

Tak więc vincent prosze o czytanie ze zrozumieniem moich postów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No na szczęscie granie w gry w naszym kraju nie jest jeszcze obowiązkowe więc proponuje swoje gorzkie żale wylewać jak już to po premierze tej gry. Jesli ktoś ma na jej widok zwracać obiad bądź jeszcze co innego to po co tak to przeżywać. Przecież jest sporo gier każdy znajdzie coś dla siebie.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to bym proponował się wstrzymać z tym bronieniem i krytykowaniem marki do premiery gry, bo teraz to Wy jedynie wróżycie z fusów. Ja już się na paru tytułach nauczyłem, że tak samo jak nie oceniamy książki po okładce, tak samo nie powinniśmy oceniać gry po trailerze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pograłem u kolegi w demo który mam Xboxa i powiem że strasznie słabe... Kurde uniwersalna amunicja? WTF?! Etap w którym gramy demo ani trochę nie straszy(był nawet pokazywany na gameplayach)

Gre i tak kupie "chwile" po premierze. Poczytam recenzje i w ogóle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle tylko, że nikt tu nie broni tej gry, temat rozwinął się bo kolega celt nie umie rozróżnic survival horroru od jak to nazwał "strzelanki"

jest dokłądnie odwrotnie , to ty nie potrafisz. Dlaczego -wyjaśniłem , użytkownik vincent napisał pod moim postem 'tru story - tak trzymaj"

Ingormuje cię o tym bo nie mam pojęcia dlaczego moderator wykasował tego posta. Swoją drogą ciekawe dlaczego bo nie łamał na pewno regulaminu a tyczył serii Dead Space.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest dokłądnie odwrotnie , to ty nie potrafisz.

Wybacz ale nie pouczaj kogoś kto pracuje w branży gier komuterowych i nie wpajaj tej osobie, że nie potrafii różnicować podstawowych gatunków gier... Koniec tematu.

LionelPL, powiedz mi tylko jakie były poziomy trudności do wyboru w tym demku? Na jakim grałeś? Z tą amunicją to kicha totalna. ja po premierze także obadam recenzje i dopiero później kupie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko tez nie ma co się tak kurczowo trzymać recenzji bo nie zawsze zgadzają się one z twoim upodobaniem wszyscy tak narzekają na DS2 a mi się podobał i nie uważam żeby był złą grą. Podobnie było za SH:D zjechali go a też pożądna gra lepiej pooglądać gameplaye (oczywiście pierwsze 10-15minut) i wtedy można coś powiedzieć bo w recenzjach to są odczucia subiektywne osób grających

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to super, skoro osoba pracująca w branży gier nie rozróżnia gatunków - ot dziwnym nie jest , że gaming się stacza :)

mam nadzieję, ze ktoś mi -nie wiedzieć czemu -posta nie usunie. Jaki to horror skoro co dwie lokacje EA wypuszcza na ciebie 10-15 przeciwników? Jaki to horror jeśli z każdego wypada amunicja? Grałem o jedne niższy od Zelota i nei miałem żadnego problemu z amunicją, używałem stazy i odcinałem kończyny. Po każdym starciu dostawałem mniej więcej tyle samo naboi ile zużyłem.

To nei jest horror a strzelanina. zostały pewne elementy z b.dobrej jedynki ale mechanika jest zbyt oczywista. Jako strzelanina ustępuje znacznie takim Gearsom czy Uncharted, jako horror w kosmosie część pierwsza rządziła.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra człowieku wszyscy już wiemy że nie chcesz żeby DS3 był strzelanką tylko straszył skończ zagrasz w demo to się wtedy wypowiesz jaki jest sens narzekać teraz jak nie miałeś nawet na sekundę styczności z grą

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rany , przecinki stosuj :/

użytkownik, z którym rozmawiałem postawił taką a taką tezę, pozwoliłem sobie mu odpowiedzieć. regulaminu chyba nie złamałem , wiec jakiś problem panie oficerze?

Wyraziłem też swoje zdanie na temat DS2 , które uważam za grę raczej słabo -chyba to nie jest offtop w temacie o części trzeciej , w momencie gdy oczekujemy na demo normalnym jest , ze sie dyskutuje o poprzednikach?

Edytowane przez Celt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UNIWERSALNA AMUNICJA??!!wtf?? To niezły nam kwiatek doszedł po osłonach, ludziach i nieskończonej amunicji to teraz jeszcze uniwersalna amunicja no nieźle. Tak jak pisałem wcześniej życze upadku Visceral i zostawcie już tą markę po prostu leżącego się nie kopie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rany , przecinki stosuj :/

użytkownik, z którym rozmawiałem postawił taką a taką tezę, pozwoliłem sobie mu odpowiedzieć. regulaminu chyba nie złamałem , wiec jakiś problem panie oficerze?

Wyraziłem też swoje zdanie na temat DS2 , które uważam za grę raczej słabo -chyba to nie jest offtop w temacie o części trzeciej , w momencie gdy oczekujemy na demo normalnym jest , ze sie dyskutuje o poprzednikach?

A ty duże litery po kropce. Nie mam problemu kłóćcie się dalej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to super bo to jest rozmowa (choć się nie zgadzamy) a nie kłótnia , byłoby miło gdybyś różnicę dostrzegał. Po to jest forum chyba?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To będzie fajna gierka do co-opa i tyle. Takie Army of Two w kosmosie. Już chyba gorzej od Resident Evil 6 nie może być więc nie będzie źle :happy:

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

If u like DS3 just hamer r1(strzał) and wiggle the stics .

Mam nadzieje że na ps4 nie będzie wielkiego skoku grafiki i w koncu producenci przyłożą sie do mechaniki gry i fabuły a nie grafiki skryptów i QTE .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i to rozumiem będzie fajna gierka w którą na pewno warto bedzie zagrać. Co do pana ,,Celta" to zamykam rozmowę bo nie ma z kim polemizować i nie reaguje już na jego zaczepki i polecam tę metodę każdemu bo po co psuć sobie humor takimi osobnikami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja wiem czy warto ? Gdyby nie mój "freak" na punkcje Sci-Fi olałbym tę gierkę ciepłym moczem, bo rzygam strzelankami. Dla mnie to taki Mass Effect 2 w uniwersum Dead Space - napalony jak szczerbaty na suchary po świetnej Jedynce dostałem zwykłą "szczelankę od murka do murka" z beznadziejnym wątkiem głównym i zbieraniem drużyny przez całą grę. Tak samo jest z Dead Space - Jedynka super, choć pod koniec zaczęło zajeżdzać monotonią ("ocknąłem się" przy ostatnim bossie - holy shit !), Dwójka już słabsza, mniej łamigłówek, brak bossów, więcej pustej akcji. Jak ME3 przywrócił serię do wysokiego poziomu w moich oczach, tak Dead Space 3 tego nie zrobi - wręcz przeciwnie. Fajna gra do co-opa, i tyle. Skończyć i zapomnieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i to rozumiem będzie fajna gierka w którą na pewno warto bedzie zagrać. Co do pana ,,Celta" to zamykam rozmowę bo nie ma z kim polemizować i nie reaguje już na jego zaczepki i polecam tę metodę każdemu bo po co psuć sobie humor takimi osobnikami

zaczepki bo napisałem, że MNIE sie część druga nie podobała? I , że uważam ją za słabą strzelankę?

Ja cię, co ty bredzisz? To są zaczepki? to wiesz co, wczoraj zaczepiałem cały wieczór kobitę bo twierdziłem, że film pt The Thing (2011) to padaka. Rany ja kobitę zaczepiałem, jestem gangolem

ej a serio to w takim razie napisz liste rzeczy które wolno tu pisać, rozumiem , że mówienie o odbiorze z gry odpada...

Edytowane przez Celt
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi