Skocz do zawartości
NFL

Dead Space 3

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro wieje nudą, to może chcesz spróbować co-op'a? Nie ukrywam, że jestem bardzo ciekawy jak to wygląda, a pomimo postów na kilku forach zero odpowiedzi. Chyba gra cieszy się słabym zainteresowaniem, gdzie mnie właśnie wciągnęła. Przechodzę drugi raz na Pure Survival i nazwa tego trybu w zupełności odzwierciedla to co w nim się dzieje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro wieje nudą, to może chcesz spróbować co-op'a? Nie ukrywam, że jestem bardzo ciekawy jak to wygląda, a pomimo postów na kilku forach zero odpowiedzi. Chyba gra cieszy się słabym zainteresowaniem, gdzie mnie właśnie wciągnęła. Przechodzę drugi raz na Pure Survival i nazwa tego trybu w zupełności odzwierciedla to co w nim się dzieje. 

Niestety. Już wymieniłem grę na DMC. Chciałem skończyć tylko singla i się gry pozbyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam singiel i tyle.

Być może to tutaj właśnie jest pies pogrzebany ;). Siła tej gry tkwi w co-opie (swoją drogą świetnym i jednym z najlepszych w jakie grałem). Może fanboje pierwszego DS się teraz na mnie rzucą, ale nic nie poradzę, że bawiłem się w co-opie wybornie, a gra była przecież strzelanką-nawalanką już od pierwszej odsłony :). Jasne - gra ma swoje minusy (szczególnie powtarzalność lokacji w misjach pobocznych), ale mimo wszystko warto dać jej szansę.

Crafting broni też jest bardzo fajny i pod koniec gry, można już sobie skleić niezłe cudeńko, więc wielka szkoda, że to olałeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może coś straciłem, a może nie. Jeśli chodzi o bronie to wolałem patent z poprzednich części gdzie ulepszałeś sobie wszystko przy pomocy Power Nodów i był spokój. Teraz nie mogłem ulepszyć RIGa na max bo brakowało mi kilku półprzewodników. Nie zgodze się, że 1 część była nawalanką. Końcówka w 2 części tak, ale cała pierwsza to przede wszystkim świetny klimat i powolna rozgrywka, która budowała napięcie. Jak wspomniałem wcześniej to tutaj całą grę ukończyłem z podstawowym zestawem broni i bez żadnego stresu czy pomyślunku. Ot jeb jeb jeb w kolejne potwory i tak nagle dotarłem do napisów końcowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam jedno pytanie :

Gdy ukończyłem 5 chapter na harcore w singlu a później  będę grał  w co-opa i tak też zakończe, to czy zaliczy mi przejsćie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorka, że nieco zaśmiecam, ale odpowiedzi szukałem w wielu miejscach i nigdzie nie dostałem. wie ktoś, czy DS3 s psstore ma chociaż napisy w pl?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie hejtowałem tą grę, ale tak się teraz zastanawiam. W końcu 30 zł to niezbyt dużo. Może pograłbym w co-opie no i nie da się ukryć - niesamowicie podoba mi się taka tematyka survival horroru i ogólne powolne ubijanie potworów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, że nie ma napisów. A już chciałem kupić...

Edytowane przez Marcossik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez przesady aż takich skomplikowanych tekstów to tam nie ma. Po podstawówce, gimnazjum i szkole średniej bez większego problemu zrozumiesz co tam mówią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj zacząłem swoją przygodę z DS3 i muszę przyznać, że jestem mile zaskoczony.

Po tych wszystkich narzekaniach byłem negatywnie nastawiony do gry, ale już po pierwszych chwilach zmieniłem zdanie.

Widać, że chciało im się zrobić tą grę, jest ładna, długa i ciekawa.

Mechanika została uproszczona do granic możliwości, a ten cały crafting to wg mnie jest wymysł na siłę, aby sprostać modzie w tamtych czasach, gdzie pojawiał się on wszędzie.

Jeśli chodzi o grafikę to jestem pod dużym wrażeniem, gra wygląda wg mnie świetnie jak na możliwości PS3.

Jestem mniej więcej w połowie gry, także jeszcze trochę grania przede mną :)

PS.

Jak ktoś jest chętny zrobić misje z coopa + te pucharki co tam są, to niech da znać, chętnie pogram :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze wiedzieć, bo łyknąłem DS3 w promocji i leży mi na dysku. Podchodziłem jak pies do jeża z uwagi na oceny w sieci, ale jak widać po raz kolejny nie warto się nimi przejmować. Pierwsze dwie części bardzo mi się podobały, więc czas się wziąć w weekend za trójkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawda, opinią w sieci nie ma co sobie głowy zawracać. Mnie Dead Space od samego początku fascynował.

Mimo, że wciąż uważam pierwszą część z najlepszą, to te kolejne nie są wcale wiele gorsze, po prostu przeszły więcej zmian.

Uwielbiam ten stres, kiedy zostajemy otoczeni z każdej stroni przez necromorphy, a nasza broń nie wyrabia z zabijaniem. Nieźle trzeba kombinować wtedy.

Dodanie craftingu spowodowało, że teraz najlepszą broń robi się samemu, a stary dobry Plasma Cutter nie wystarcza czasami (ale da się na nim przejść grę jeśli go ulepszymy dobrze).

Jedyne co mi się nie spodobało, to końcówka w tej grze. Nie chodzi o samo zakończenie serii, ale o to jak zostało to zrobione.

W przedostatnim etapie jest tyle backtrackingu, że idzie się pochlastać. Do tego non-stop atakują Cie coraz to mocniejsze potworki, w lokacji którą przed chwilą wyczyściłeś do zera.

Inny minus to wykorzystanie tych samych lokacji w innych miejscach. Nieraz imałem efekt deja vu i dosłownie zastanawiałem się czy nie chodzę w koło. Dotyczy to głównie misji opcjonalnych.

Ale nie działo się to często, może góra 2-3 razy podczas całej gry, także nie ma sobie czym głowy zawracać, bo tak naprawdę tego typu zabiegi są w każdej grze, tylko sprytnie maskowane.

Jeśli chodzi o coop, to koniecznie go wykorzystajcie. Nie ufałem coopowi w DS na początku, ale w dwójkę gra się super. Nawet sporo ludzi obecnie gra i nie miałem problemu za znalezieniem chętnych.

Naparzanie razem w necromorphy to jednak fajna sprawa :D

Jak ktoś lubi serię Dead Space, to w trójkę musi koniecznie zagrać :)

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprostu w tą trylogie trzeba zagrać tym bardziej,że mało takich produkcji jest na rynku.Coopa nie grałem szczerze mówiąc to nawet gry nie przeszedłem,ale myśle że dziś ją odpale bo od premiery leży praktycznie nie tknięta :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co prawda w trójkę jeszcze nie miałem okazji pograć, mimo tego że jakiś czas temu okazyjnie kupiłem, ale zgadzam się z Patricko w kwestii tego że nie ma co się oglądać na internetowych malkontentów. Oczywiście, pierwsza połowa jedynki jest absolutnie najlepsza w serii i trochę szkoda że podobnego klimatu nie udało się utrzymać, ALE gejmplej serii broni się sam nawet wtedy kiedy nie jest ubrany w szaty pełnokrwistego survival horroru. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam kilka pytań :D czy ta gra została wydana w wersji PL ? drugie pytanie czy jest w grze jakis on line pass ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to gra zakupiona czekam,mam nadzieje że ktoś był by chetny na jakieś wspólne granie czyli przejscie kampania w Co Op od poczatku do końca :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakupiłem ta gre w dystrybucji cyfrowej, często podczas odczytywania/doczytywania gra zawiesza konsolę. Często dzieje się tak jak wczytuję poprzed zapis gry i gdy pojawia się moja postać kosola zawiesza się, czasami też podczas wczytywania levelu, zdaża się też zwis w momencie przechodzenia przez drzwi. Nie jest to raczej wina konsoli bo z innymi grami nie mam problemów, poza tym jesli konsola nie zawiesi się na początku to później spokojnie gram nawet kilka godzin, zauważyłem też , że rzadziej mam zwis jeśli wyłącze połączenie sieciowe. Ktoś ma podobne objawy?

Mam PS3 250GB SLIM (wymieniony dysk na 500GB).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie ukończyłem grę na Hard. Planuję rozpocząć grę na Classic Mode jaką broń polecacie. Bo jak rozumiem moja elektryczna piła i pulse riffle z wyrzutnią rakiet nie przejdą skoro na classic nie ma craftingu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początku Plasma Cutter i lecisz z nim dość długo. Potem ewentualnie spraw sobie Pulse Rifle, ale Plasma Cutter w zupełność wystarczy na większość gry.

Kupiłem też piłę, bo ktoś tam polecał, ale zupełnie się nie sprawdziła u mnie. Plasma + Pulse Rifle w zupełności wystarczą na pokonanie całej gry.

Mi w każdym razie wystarczyły :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety Rippera baaaaardzo znerfili przez pozbawienie go "staggerowania" - teraz wróg po prostu przechodzi przez naszą piłę. No i zniknęła jedna z największych jego zalet z 1 i 2jki czyli oszczędność amunicji. Ja póki co jadę z lekko zmodyfikowanym plasma cutterem w jednym slocie i obrotową kołkownicą + wyrzutnią rakiet w drugim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, podejrzewałem, że plasma cutter. Chyba najlepsza giwera od jedynki. Chociaż tutaj nekrosy są dużo szybsze niż w poprzednich częściach, albo mam tylko takie wrażenie.

Jeszcze pokombinuję z javelinem bo też nieźle się mi sprawdzał w pierwszym przechodzeniu gry.

Edytowane przez Valchall

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle, że tutaj Javelin wali tylko jednym boltem, przez co trzeba mieć idealną celność.

Co do szybkich nekro to musisz po prostu używać bardzo często stasisa, żeby ich spowalniać i tyle.

Pulse Rifle też jest bardzo dobry, bo bardzo szybko się z nimi rozprawia, ale niestety amunicja również bardzo szybko ucieka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi