Skocz do zawartości
Emir

Borderlands

Rekomendowane odpowiedzi

A ja mam problem. Jak włączam tryb online to mnie wywala z playstation network. Sprawdzałem kila razy i to samo.

Z ciekwości wyłączyłem grę zalogowałem sie do PSN i działa uruchomiłem Killzone online chodzi. Ponownie włączam borderlnds i nie chodzi.

Co to moze być ??

Mam wersje 1.01. W game data utility plik 1.01 do Borderlands wazy 2423 MB. Proszę sprwdźcie jak to jest u was dla porównania.

Może źle się instaluje bo jak pobieram patcha to mam 53 MB do zciągnięcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gre przeszedlem i nie mialem zadnych problemow, nie pamietam ile patch mial, sproboj odinstalowac gre i patch i jeszcze raz zainstalowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gre przeszedlem i nie mialem zadnych problemow, nie pamietam ile patch mial, sproboj odinstalowac gre i patch i jeszcze raz zainstalowac

Właśnie tak zrobiłem i nadal dupa. Jestem zły, że nie mog grać online.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spadki dalej sa, ja tylko mialem je jak ktos dolaczyl do gry, w singlu takowych nie doznalem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie patch waży dokładnie 53mb. Plik który ma ponad 2 GB to cała game data. Problemy z połączeniem najwyraźniej nie mają nic wspólnego z instalacją patch'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze jedno pytanie. Co zrobic z broniami i ekwipunkiem, który zbieramy ale mamy za niski LVL. W Diablo i dDungeon Siege miałem skrzynie gdzie moglem to wszystko pakowac a tutaj jest coś takiego ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy na jakich kontach psn gracie na polskich czy z zagranicy. Na polskim koncie nie działa mi online a na usa działa i z tąd to pytanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na polskim.

Jednak w grze voice chat to tragedia. Albo przerywa albo dźwięk jest całkowicie niezrozumiały. Ciekaw jestem kiedy sony coś zrobi z tą komunikacją głosowa bo xkloc w tym aspekcie deklasuje soniacza o jakieś 100 lat świetlnych. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na polskim.

Jednak w grze voice chat to tragedia. Albo przerywa albo dźwięk jest całkowicie niezrozumiały. Ciekaw jestem kiedy sony coś zrobi z tą komunikacją głosowa bo xkloc w tym aspekcie deklasuje soniacza o jakieś 100 lat świetlnych. :(

Dzieki za odpowiedź. A co do komunikacji to jakoś w Killzone jest 1 klasa. W uncharted też ok. Jakoś tylko Battelfield 1942 kuleje faktycznie.

Mi w ps3 brakuje po prostu wejścja jack na sluchawki i mikrofon. To co jest teraz to porażka. Jak sobie wsadzę to coś do ucha to nie dość że nawala falami po mózgu to jeszcze na to muszę zakladać zwykłe słuchawki żeby nie przeszkadzać innym. Fakt jeżeli o to chodzi X bije soniacza. :scare:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za odpowiedź. A co do komunikacji to jakoś w Killzone jest 1 klasa. W uncharted też ok. Jakoś tylko Battelfield 1942 kuleje faktycznie.

Mi w ps3 brakuje po prostu wejścja jack na sluchawki i mikrofon. To co jest teraz to porażka. Jak sobie wsadzę to coś do ucha to nie dość że nawala falami po mózgu to jeszcze na to muszę zakladać zwykłe słuchawki żeby nie przeszkadzać innym. Fakt jeżeli o to chodzi X bije soniacza. :scare:

Polecam kupić słuchawki na ubs...i problem rozwiązany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz na myśli to, ze te słuchawki będą działać jak headset plus dźwięk z gry?

Ja robię najczęściej tak, że headseta wieszam na koszulce pod szyją (zamiast na uchu :P) a w ustawieniach wyjsciowych headseta puszczam dźwięk na głośniki. Potem zakładam zwykłe słuchawki i wszystko hula. Oczywiście słuchawki bezprzewodowe bo głupio tak wisieć na kablu :P (czytaj: niewygodnie i można o tym zapomnieć wstając od konsoli)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz na myśli to, ze te słuchawki będą działać jak headset plus dźwięk z gry?

Ja robię najczęściej tak, że headseta wieszam na koszulce pod szyją (zamiast na uchu :P) a w ustawieniach wyjsciowych headseta puszczam dźwięk na głośniki. Potem zakładam zwykłe słuchawki i wszystko hula. Oczywiście słuchawki bezprzewodowe bo głupio tak wisieć na kablu :P (czytaj: niewygodnie i można o tym zapomnieć wstając od konsoli)

Właśnie o tym mówię z bluetuthem na koszulce wygląda się jak pajac. Czemu nie ma tak jak na pc ?? Słuchawki z mikrofonem i wszystko git.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie o tym mówię z bluetuthem na koszulce wygląda się jak pajac. Czemu nie ma tak jak na pc ?? Słuchawki z mikrofonem i wszystko git.

W takim razie polecam słuchawki Motorola ht820

Bezprzewodowe z mikrofonem

Wygodne

Świetna jakość odbioru oraz mikrofonu.

CENA: 85 - 110zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie polecam słuchawki Motorola ht820

Bezprzewodowe z mikrofonem

Wygodne

Świetna jakość odbioru oraz mikrofonu.

CENA: 85 - 110zł

Dzięki za info? Właśnie tego szukałem w dziale Peryferia.

Że co? To jest dział GRY -> Borderlands. ? Może zatem skupimy się na samej grze zanim zaczniemy zalecać najlepsze headsety, breloczki i okulary do ps3.

Wracając do tematu: Słyszałem o znikających statsach po wyjściu z gry online, czy komuś się to przytrafiło? Nie chciałbym wyskoczyć na dobrą zabawę w co-opie, tylko po to żeby w singlu wszystko co wytarmosiłem przez ostatnią parę moto-godzin zniknęło. Niby ten patch miał to zniwelować, ale jak zajrzałem na oficjalną listę usprawnień to nadal nad tym pracują. Druga sprawa to pojawiające się questy od osób, z którymi grami a są na wyższym levelu w naszym dzienniku zadań po opuszczeniu wspólnej zabawy. To akurat mogę potwierdzić bo sam mam ten problem i szczerze dostałem przez to awersji do co-opa, przynajmniej dopóty dopóki nie łyknę singla w całości.

Czekam na wasze dalsze sugestie odnośnie BORDERLANDS. Pozostałe kwestie kierujcie na odpowiednie działy. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do znikania statów to nie miałem takich problemów lecz raz dołączyłem co-op z ludźmi z 25lvl i wyleciał fajny epic (czytaj fiolet [przyzwyczajenia z WoW :pardon:]) 25lvl lecz gdy przeszedłem do singla nie było go w plecaku (możliwe że jakieś zabezpieczenie żeby łatwo nie było zarabiać kasy że na 10lvl dołączasz do co-pa z lvl 40 zbierasz bron i potem sprzedajesz i stajesz się milionerem)

Aha zna ktoś jakiś dobry build dla Syreny do singla ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem pewien ale tu chodzi o to jak wychodzisz z gry. Jak po prostu robisz wyłączenie gry z xmb lub wyłączasz konsole to możne zniknąć wszystko od ostatniego saveu. Jak robisz exit z menu gry to nie sadze aby taki problem występował. Obawiam się tylko sytuacji kiedy stracisz połączenie z hostem, czy wtedy jest robiony automatyczny zapis czy nie.

@up poszukaj na oficjalnym forum gearboxa, są tam dedykowane działy dla każdej klasy.

Edytowane przez lda77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dałeś nic w Predatora. Skrócenie czasu cd o 15s na Bloodwingu jest niesamowite. Taki ptaszek sieje totalne zniszczenie. Dodatkowo pozwoli to dać mniej w Out of Blood ponieważ będzie to overhealing i przeniesc te punkty do Fast Hands. W skrócie wg mnie najlepiej dociągnąć max w drzewku rogue, dojść do Predatora w Gunslinger i reszta w Sniper.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możecie mi powiedzieć jak jest z poziomem trudności na ps3? Sporo gierek już skończyłem na ps3 i już mam wprawę w to i owo ;)

Pytam się ponieważ gram sobie na PC (soldier 10lvl) i niekiedy jest naprawdę cieżko np. walka z tym kolesiem (1 mini boss?) i 2 takimi "kolczastymi psami" lub bonehead.

Zastanawia mnie czy na konsoli jest łatwiej? Auto Aim?

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możecie mi powiedzieć jak jest z poziomem trudności na ps3? Sporo gierek już skończyłem na ps3 i już mam wprawę w to i owo ;)

Pytam się ponieważ gram sobie na PC (soldier 10lvl) i niekiedy jest naprawdę cieżko np. walka z tym kolesiem (1 mini boss?) i 2 takimi "kolczastymi psami" lub bonehead.

Zastanawia mnie czy na konsoli jest łatwiej? Auto Aim?

Pozdro.

Niestety nie mam wersji PC,więc nie mogę dokonać porównania. Mimo wszystko, moim zdaniem nie powinieneś mieć na 10 lvl problemów z Nine Toes (pierwszy boss). Spróbuj znaleźć jakąś broń z elemental dmg na Skagi, bo to one sprawiają problem Nine Toes to pryszcz. Do Bonehead'a nie zbliżaj się przed 13 lvl, a najlepiej zawitaj tam na 15 lvl, to za trudny obszar jak na Twój obecny poziom postaci. Na ps3 nie zauważyłem auto-aim, ale nie jestem w tej dziedzinie ekspertem. Borderlands nie należy do gier najprostszych, ale nie jest też grą potwornie trudną. Najistotniejsze jest racjonalne rozłożenie skill points'ów. No i raczej nie ma co szarżować tylko grać z głową.

Edytowane przez Grabeq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grabeq 10lvl w zupełności wystarcza na bonehead'a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na te skagi najlepsze są granaty... ze trzy jak zaczną wychodzić i więcej już ich nie zobaczysz, sam boss to "pikuś". Natomiast bonehead jest prosty o ile posiadasz... snajperkę oraz kilka zbędnych magazynków i kolesia nie ma... jesteś w stanie to zrobić nawet na 7lvlu tyle ze trochę się z tym zejdzie :)

Najważniejsze jednak w początkowym etapie to posiadać shielda z regeneracją życia. Bez tego nawet proste moby mogą cie rozłożyć. A tak chowasz się na jakis czas za zasłonę i czekasz az zregeneruje ci sie HP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi