adrian19904 22 Napisano 6 Kwiecień 2012 Ograłem zarówno jedną jak i drugą i powiem ci że jak grałeś w assassina 2 to faktycznie przeskok od razu na Brotherhooda może cię znudzić dlatego najlepiej zrobisz biorąc U1 potem wymień lub sprzedaj i kup Assassina a po nim U2. Obie gry dały mi taką samą zabawę podczas gry, i w obie musisz zagrać Dlatego jedynym kryterium przy wyborze jest to że Assassin's Creed Brotherhood jest bliźniaczo podobny do swojej poprzedniczki więc skuś się na całkiem nową historię gwarantuje że na pewno sie nie zawiedzxiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 6 Kwiecień 2012 (edytowane) dobra moje zdanie: nie było, nie ma i nie będzie lepszej serii na ps3 od uncharted. koniec kropka. strasznie mnie zdziwiłeś że jeszcze w żadną część nie grałeś... to tak jakby mieć wii i nie grać w mario/zeldę, xa 360 i nie zagrać w gearsy/halo czy choćby ps2 i nie ograć metal gear 2 i 3/ gow 1 i 2, psx - finale fantasy itp. itd. zapewne już załapałeś o co mi chodzi więc kończę wyliczankę :) ... Edytowane 6 Kwiecień 2012 przez zdun1983 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 611 Napisano 6 Kwiecień 2012 Ja powiem tak. W U2 grałem jako moją pierwszą grę i zupełnie mnie nie porwała, nie przeszedłem jej nawet raz - ale, ale: wynika to raczej z tego, że byłem zupełnym żółtodziobem w temacie gier i konsol. AC 2 i AC B ograłem - 2 do cna, ACB tylko singla i jak dla mnie obie części są super, ACB chyba nawet fajniejsza (m.in. dzięki opcji własnego bractwa assasynów). Sięgnąłem też po U3 - i ta gra, jak żadna inna, złapała mnie za łeb i wciągnęła na siłę do telewizora - przy żadnej innej grze tak się dobrze nie bawiłem, to coś jak naprawdę dobry filmy, w którym dodatkowo możesz decydować co się stanie. A wracając do 2 - przypuszczam, że jakbym teraz po nią sięgnął, to zrobiłaby mi dokładnie to samo co U3 (tym bardziej, że ludzie mówią, że 2 jest lepsza) - kilkanaście godzin wyjętych z życiorysu:) To już postanowione, że do U2 wrócę, sięgnę po U1, a potem jeszcze raz wrócę do U3. Podsumowując, bierz którąś z Uncharted - to jest (mowa o 3, a po raz kolejny podkreślę, że podobno uważa się, że 2 była lepsza) gra niemalże idealna. AC są też z pewnością warte zagrania, bo są grami bardzo dobrymi, ale za łeb do telewizora nie wciągają;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M-Kun 0 Napisano 6 Kwiecień 2012 Witam, mam nadzieję, że pomożecie mi wybrać. Tak więc: Assassin's Creed 2 czy Fallout New Vegas ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hubcio-com 17 Napisano 6 Kwiecień 2012 Widzę że Uncharted ma dobre opinie ale jesli chodzi o assasina mi 2 sie spodobała i nie załamało by mnie to że ACB jest bardzo podobne do 2 ale chyba kupie U1 potem U2 skoro mówicie ze takie fajne ale ja nie mam ogromnej kasy na gry więc chciałbym gre która ma dłuższego singla i fajną fabułe więc jak kupuje gre to chciałbym żeby conajmniej zajeła mi 30h zajebistej zabawy a wracajac do assasina jakoś tak mnie ciągnie żeby kontynuowac fabułę ale może trzeba spróbować coś innego i wtedy zobacze co lepsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FimbulvinterPL 1 Napisano 6 Kwiecień 2012 FPS do multi. Wszystko biorę pod uwagę. Z CoDów Black Ops a z BFów Bad Copmany 2. Myślałem jeszcze nad Killzone 3,, ewentualnie Uncharted 3 chociaż wolałbym FPS. Nie wiem czy coś jeszcze jest dostępne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jets 17 Napisano 6 Kwiecień 2012 U2 to U3 w innej scenerii i na odwrót. Ja np. Uncharted 2 i 3 zostawie na mojej półce (nie handel) tak samo jak seria Assassin Creed. Napewno ogram je jeszcze raz. Dlatego jak możesz to ograj obie serie bo są tego warte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 611 Napisano 6 Kwiecień 2012 Wszystkie te gry są w podobnej cenie (U3 trochę droższe, ale zanim pokończyć poprzednie to pewnie jeszcze stanieje), więc jeśli nie przeszkadza Ci sprzedawanie gier po skończeniu to możesz obskoczyć 3 części Uncharted i ACB za 30zł;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hubcio-com 17 Napisano 6 Kwiecień 2012 (edytowane) GRałem przez chwile w KZ3 na multi szału nie ma jakoś małe mapy a w budynkach nie zbyt lubie grac najlpeiej do multi kup BF3 Ja sobie myślę że jak zacząłem serie AC to może ją skończe a wtedy zabiore się za Uncharted chyba że na odwrót Edytowane 6 Kwiecień 2012 przez Hubcio-com Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kaisus 208 Napisano 6 Kwiecień 2012 Uncharted 2 czy AC B ehh... Oba tytuły są obowiązkowo do zagrania ! ;D Kup jedną a potem wymień na drugą bo obie są rewelacyjne i tyle... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrian19904 22 Napisano 6 Kwiecień 2012 Widzę że Uncharted ma dobre opinie ale jesli chodzi o assasina mi 2 sie spodobała i nie załamało by mnie to że ACB jest bardzo podobne do 2 ale chyba kupie U1 potem U2 skoro mówicie ze takie fajne ale ja nie mam ogromnej kasy na gry więc chciałbym gre która ma dłuższego singla i fajną fabułe więc jak kupuje gre to chciałbym żeby conajmniej zajeła mi 30h zajebistej zabawy a wracajac do assasina jakoś tak mnie ciągnie żeby kontynuowac fabułę ale może trzeba spróbować coś innego i wtedy zobacze co lepsze. Jeżeli zależy ci na fajnej albo nawet bardzo fajnej fabule, przynajmniej 30h zabawy to bierz Assassina niestety Uncharted pomimo swego całego uroku starczy ci może na 8-10h max i to jest moim zdaniem jedyny minus więc jak patrzysz tymi kryteriami na gry to weź Ass'a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Firo. 502 Napisano 6 Kwiecień 2012 Poleci ktoś jakąś grę do 200 zł. Ulubione serie to Uncharted i God of War i właśnie dlatego zastanawiam się nad Castlevania LoS. Kusi mnie też Undead Nightmare bo przy RDR bawiłem się wybornie jednak w sklepach ceny UN to w okolicach 99 zł czyli rozbój w biały dzień. W grę wchodzi tylko zakup w sklepie więc nie sugerowałbym się cenami używek z allegro. Poprostu chcę mieć grę na święta i dlatego pozostaje tylko nówka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hubcio-com 17 Napisano 6 Kwiecień 2012 Więc ja zakupie chyba assasina Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrian19904 22 Napisano 6 Kwiecień 2012 Poleci ktoś jakąś grę do 200 zł. Ulubione serie to Uncharted i God of War i właśnie dlatego zastanawiam się nad Castlevania LoS. Kusi mnie też Undead Nightmare bo przy RDR bawiłem się wybornie jednak w sklepach ceny UN to w okolicach 99 zł czyli rozbój w biały dzień. W grę wchodzi tylko zakup w sklepie więc nie sugerowałbym się cenami używek z allegro. Poprostu chcę mieć grę na święta i dlatego pozostaje tylko nówka. UN jest na Psn dla plusowiczów za 74zł bodajże, Castelvania jeżeli chodzi o gry podobne do GoW to najlepszy wybór długa, fajny rozwój postaci bardzo ciekawa fabuła, przyjemna grafika mi ogólnie naprawdę gra podeszła i polecam ją na pewno jako alternatywę dal GoW właśnie, coś podobnego do Uncharteda trudno coś takiego znaleźć bo to gra jedyna w swoim rodzaju możesz spróbować np. Enslaved tania a bardzo przyjemna gierka, wiem że batman nie jest podobny do Uncharted ale zagraj na pewno ci podejdzie zarówno AA jak i AC, fajną ale muszę zaznaczyć że krótką i to jest jej poważny minus grą przygodową/akcji jest też PoP zapomniane piaski a jak ci się spodoba to wyszły też poprzednie wersje w HD. Jak byś potrzebował coś jeszcze to pisz Więc ja zakupie chyba assasina Dobry wybór ale Unchartedy też musisz ograć najlepsza seria nie tylko na ps3 ale w ogóle najładniejsze gry na obecne konsole oczywiście moim zdaniem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Firo. 502 Napisano 6 Kwiecień 2012 UN jest na Psn dla plusowiczów za 74zł bodajże, Castelvania jeżeli chodzi o gry podobne do GoW to najlepszy wybór długa, fajny rozwój postaci bardzo ciekawa fabuła, przyjemna grafika mi ogólnie naprawdę gra podeszła i polecam ją na pewno jako alternatywę dal GoW właśnie, coś podobnego do Uncharteda trudno coś takiego znaleźć bo to gra jedyna w swoim rodzaju możesz spróbować np. Enslaved tania a bardzo przyjemna gierka, wiem że batman nie jest podobny do Uncharted ale zagraj na pewno ci podejdzie zarówno AA jak i AC, fajną ale muszę zaznaczyć że krótką i to jest jej poważny minus grą przygodową/akcji jest też PoP zapomniane piaski a jak ci się spodoba to wyszły też poprzednie wersje w HD. Jak byś potrzebował coś jeszcze to pisz Dobry wybór ale Unchartedy też musisz ograć najlepsza seria nie tylko na ps3 ale w ogóle najładniejsze gry na obecne konsole oczywiście moim zdaniem Nie mam abonamentu plus a 74 to dalej dość drogo jak na dlc. Na allegro w granicach 60 zł można trafić. Batmana AA kupiłem niedawno na Pc i w sumie to gra mnie rozczarowała. Zapowiadała się wyśmienicie jednak totalnie zmarnowany potencjał. Czytałem że podobno w AC jest nieco lepiej. PoP zapomniane piaski też mam na PC ale w te starsze nigdy nie grałem i też się zastanawiałem nad tą serią. Może Assassins Creed 2 ? W jedynke grałem na PC ale podobnie jak z Batmanem zmarnowany potencjał i nuda. Czy nie będę miał problemów z rozumieniem fabuły jeśli zacznę od 2ki ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FimbulvinterPL 1 Napisano 6 Kwiecień 2012 GRałem przez chwile w KZ3 na multi szału nie ma jakoś małe mapy a w budynkach nie zbyt lubie grac najlpeiej do multi kup BF3 Widzę, że nie czytamy postów. Z BFów tylko BC2, trójka mi się może i spodobała, ale była tak nie dopracowana, że przez jeszcze z 3 miesiące jej nie ruszę z powrotem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrian19904 22 Napisano 6 Kwiecień 2012 Nie mam abonamentu plus a 74 to dalej dość drogo jak na dlc. Na allegro w granicach 60 zł można trafić. Batmana AA kupiłem niedawno na Pc i w sumie to gra mnie rozczarowała. Zapowiadała się wyśmienicie jednak totalnie zmarnowany potencjał. Czytałem że podobno w AC jest nieco lepiej. PoP zapomniane piaski też mam na PC ale w te starsze nigdy nie grałem i też się zastanawiałem nad tą serią. Może Assassins Creed 2 ? W jedynke grałem na PC ale podobnie jak z Batmanem zmarnowany potencjał i nuda. Czy nie będę miał problemów z rozumieniem fabuły jeśli zacznę od 2ki ? A to pytanie słyszałem już setki razy na forum ale spoko odpowiem. Nie nie będziesz miał żadnych problemów 1 to altair czasy krucjat, a 2, Brotherhood i Revelations to Ezio i Renesans całkiem inne historie i tylko w revelations masz nawiązania do 1 więc jak grałeś to zauważasz fajne smaczki i dowiadujesz się co, kiedy i dlaczego. A co do UN to używane w sklepach z gierkami są po ok 65-70zł zrozumiałem że allegro nie wchodzi dla ciebie w grę tylko stacjonarne daltego poleciłem psn( wiem że nie stacjonarny ale nie musisz czekać na wysyłkę kupujesz jak w sklepie i ściągasz no chyba ze nie masz dostępu do neta) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ale X 0 Napisano 6 Kwiecień 2012 Może mi ktoś powiedzieć który Nfs jest najlepszy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 6 Kwiecień 2012 (edytowane) shift1 i 2 - bez "tiuningu wejherowo" udając chociaż troszkę sima da się grać reszta to kicz i tandeta dla mnie (ale różne są gusta) a największa padaką ten najnowszy - kuzyn mi pożyczył i po 3 godzinach single pękł... Edytowane 6 Kwiecień 2012 przez zdun1983 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amigo 158 Napisano 6 Kwiecień 2012 Może mi ktoś powiedzieć który Nfs jest najlepszy ? HOT PURSUIT albo SHIFT 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
komornik_michael-jackson 20 Napisano 6 Kwiecień 2012 Jakie polecacie FPSy z dobrym singlem? Od razu mówię, żę chodzi o gry wojenne - i bez jakiś science kosmiczno fiction strzelanek, czyli wszystkie Metro 2033, Crysisy, Killzony odpadają. Grałem w Battlefieldy: BC1, BC2 ,BF3 ; Medal of Honor i Medal of Honor Frontline. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amigo 158 Napisano 6 Kwiecień 2012 Jakie polecacie FPSy z dobrym singlem? Od razu mówię, żę chodzi o gry wojenne - i bez jakiś science kosmiczno fiction strzelanek, czyli wszystkie Metro 2033, Crysisy, Killzony odpadają. Grałem w Battlefieldy: BC1, BC2 ,BF3 ; Medal of Honor i Medal of Honor Frontline. jedyne co mi przychodzi do głowy to Battlefield 1943 i Vietnam do BC 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
komornik_michael-jackson 20 Napisano 6 Kwiecień 2012 (edytowane) Przecież wyraźnie napisałem, że chodzi o singla. W to co podałeś, też grałem, ale to jest tylko multi. Edytowane 6 Kwiecień 2012 przez komornik_michael-jackson Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
amigo 158 Napisano 6 Kwiecień 2012 (edytowane) Przecież wyraźnie napisałem, że chodzi o singla. W to co podałeś, też grałem, ale to jest tylko multi. poza tym nie ma FPS'a wojennego na konsole z dobrym singlem (oprócz MoH'a który został wymieniony) Edytowane 6 Kwiecień 2012 przez amigo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
komornik_michael-jackson 20 Napisano 6 Kwiecień 2012 Vietnam ma singla? O kurde przegrałem 350 godzin w BC2 i nie zauważyłem, że Vietnam ma singla? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach