Skocz do zawartości
LionelPL

Medal Of Honor: Warfighter

Rekomendowane odpowiedzi

Prasa oraz media gry mają od dawna...tylko EA dało zakaz publikowania recenzji przed premierą.

Edytowane przez Palpatine_79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 25.10.2012 o 06:56, Palpatine_79 napisał:

Prasa oraz media gry mają od dawna...tylko EA dało zakaz publikowania recenzji przed premierą.

Ciekawe bo jakoś gamespot specjalnie robił live-stream'a przechodzenia singla w dzień premiery z racji, że właśnie nie mieli wersji recenzenckich i chcieli się tak odwdzięczyć w ten sposób dla EA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 24.10.2012 o 15:16, Scooby-Doo napisał:

Może jak zmienisz język XMB na angielski. W BF3 to działało (w sensie na napisy menu itd, bo dźwięki można było ustawiać w menu...) ;)

Tu jest tak samo, jeśli XMB jest po angielsku, to gra też. U mnie to działa.

A rangowanie wczoraj było już w porządku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka słów też ode mnie.

Na początek pozdrawiam wszystkich "wierzącym branżowym serwisom" i innym metalkritikom, bo jak ładnie napisał przedmówca:

Cytat
Co do ocen różnych pism chciałbym zapytać jak można oceniać grę nastawioną na MP po jednym dosłownie JEDNYM dniu grania?

Singiel jak singiel, 6 godzin to w czasach obecnych standard a i sama kampania to stary dobry model - od skryptu do skryptu.

Acz miłym akcentem dla mnie była misja schwytania Bosica :biggrin:

Początkowe wrażenia z multi nad wyraz pozytywne niestety w słoiku miodu kilka łyżek dziegciu:

- menu - przerost kombinatorstwa nad prostotą, po 4h gry wciąż nie wiem jak wyjść z jednej pary w grze aby dołączyć do wolnego kumpla. Poza samym opuszczanie gry oczywiście i wbijaniem się z poziomu frendlisty..

- cuda z VOIPem - to nie jest brak ja było w BF3, tu się po prostu VOIP przełącza w jakiś dziwny nie logiczny sposób.

Przykład - wbijamy się do gry 4 osobowa grupą. W pierwszym meczu komunikacja działa prefekt, w drugim słyszę tylko partnera z Fire teamu. WTF?

Poza tym wrażenia pozytywne.

Grafika daje rade i jest dobrze, co do braku zniszczeń DC nie promowało tej gry jak DICE - czego to nie można rozwalić ;) - i też same zniszczenia są raczej na skale mikro niz marko.

Pary - oł yeah - pomysł drużyn ogniowych jest naprawdę niezły i strasznie promuje bieganie zusamen z kumplem, tym bardziej że za asystowanie przy jego akcjach tez macie punkty.

I reszta pierdół typu kombinowanie z bronią, jakieś tam żetony do Battleloga i oczywiście GROM.

Więcej wrażeń po dłuższym ograniu.

PS.

Czy ktoś z was ma problemy z wylogowywaniem z PSNa przy graniu w MOHa? Ja miałem wczoraj taka akacje 4 razy w przeciągu około 9 godzin.

Edytowane przez Mori
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 25.10.2012 o 08:32, Mori napisał:

po 4h gry wciąż nie wiem jak wyjść z jednej pary w grze aby dołączyć do wolnego kumpla. Poza samym opuszczanie gry oczywiście i wbijaniem się z poziomu frendlisty.

Też mam z tym problem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja pierd.lę , moh na psn kosztuje UWAGA: 279 ZETA !!!! kogoś mocno pogięło . totalne ździerstwo ! szkoda że nie 400.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 25.10.2012 o 08:56, okoni napisał:

ja pierd.lę , moh na psn kosztuje UWAGA: 279 ZETA !!!! kogoś mocno pogięło . totalne ździerstwo ! szkoda że nie 400.

Czyli tyle co NFS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 25.10.2012 o 08:56, okoni napisał:

No to ładnie się popisali :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taj przeglądam serwery w multi i nie mogę znaleźć szturmu. Czy ta gra go nie ma? Tak fajnie grało mi się w potrzednigo MOH właśnie w szturm i tutaj myślałem że to powtórzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem że pewnie zaraz wywołam burzę komentarzy , ale jak dla mnie cena 280 pln za grę która już na dzień dobry ma sporo bugów i można nieśmiało powiedzieć że jest jakby klonem lub kolejnym dlc bf3 to kompromitacja. właśnie dziś miałem lecieć po zdrapki do empiku , ale naprawdę teraz mocno się zastanawiam. to ma być pomysł promocji dystrybucji cyfrowych gier? to jakaś kpina jest ! kuźwa , najgorsze jest to że i tak wszyscy to łykną , bo reklama, bo kolega kupił, bo cośtam cośtam . zwykłe nabijanie kasy , do którego nic nie mam , tylko żeby sprzedawany towar był godnej jakośći . eh , ale mnie pedały z ea wkurw.li !!

@down

i pewnie tak zrobię bo masa znajomyuch już się przerzuciła na moha. ale chodzi o ideę . takie "promocje" zachęcają do kombinowania ,a nie do zdobywania nowych klientów.

Edytowane przez okoni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 25.10.2012 o 09:17, okoni napisał:

wiem że pewnie zaraz wywołam burzę komentarzy , ale jak dla mnie cena 280 pln za grę która już na dzień dobry ma sporo bugów i można nieśmiało powiedzieć że jest jakby klonem lub kolejnym dlc bf3 to kompromitacja. właśnie dziś miałem lecieć po zdrapki do empiku , ale naprawdę teraz mocno się zastanawiam. to ma być pomysł promocji dystrybucji cyfrowych gier? to jakaś kpina jest ! kuźwa , najgorsze jest to że i tak wszyscy to łykną , bo reklama, bo kolega kupił, bo cośtam cośtam . zwykłe nabijanie kasy , do którego nic nie mam , tylko żeby sprzedawany towar był godnej jakośći . eh , ale mnie pedały z ea wkurw.li !!

Z tą ceną pojechali bo bandzie no ale to jest PSN wiec można na 2 sloty po 140zł
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co się dziwisz :) masz cenę europejską więc nie narzekaj wychodzi ok 67 euro. Nie licz na to że zrobia cene specjalnie dla Polski :) Gra wcale nie jest klonem ani dlc do bf3 bo to dwie różne gry i przestańcie ludzie w koncu porównywać bf3 do mohw. Jedyne co je łaczy to silnik graficzny i battlelog nic wiecej.

@daw1985 w poprzednim mohu nie bylo szturmu tylko misja bojowa

Edytowane przez Hellhound

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orientuje się ktoś, czy w przypadku gdy miałem założone konto jeszcze z 5 slotami, na tą grę będę je mógł wykorzystać, czy automatycznie pozostają 2? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie będziesz mógł, w opisie gry będzie napisane, że można ją aktywować tylko na dwóch kontach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no , textury żywcem wyjęte z bf'a , nie mówiąc już o pokonywaniu przeszkód przez żołnierza ( dla mnie identyko jak w bfie) . powiedz mi gdzie tu logika wersja cd 180 zeta, wersja cyfrowa 280 . świetne promo długo pompowanego pomysłu na granie: " ściągnij, po co latać do sklepu ! " . ano , chyba jednak warto się przelecieć . sorki ale nie zamierzam się przepychać na argumenty . z mojej strony koniec offa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to nie było szturmu? Leciało się od bazy do bazy i podkładało ładunek - to nie jest szturm. Były piękne wielkie mapy w sam raz dla snajperki. Tutaj misja bojowa to przejmowanie flag. Pamiętam tylko parę map w jednej była zima i w pierwszej bazie samolot rowzalony w którym był ładunek drugi ładunek był w jaskini. Inna fajna mapa bardzo duża to pustynia potem zabudowania z piasku. Na pewno podkładało się ładunki w poprzednim MOH. Grałem w to godzinami jak nie dniami :)

Edytowane przez daw1985

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i to sie własnie nazywało misja bojowa :) szturm to sie nazywa w bf-ie a to jest moh :) w nowym mohu tez nazywa sie to misja bojowa i musisz wysadzić 3 cele flagi to kontrola sektoru.

Edytowane przez Hellhound

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 25.10.2012 o 09:40, Hellhound napisał:

no i to sie własnie nazywało misja bojowa :) szturm to sie nazywa w bf-ie a to jest moh :) w nowym mohu tez nazywa sie to misja bojowa i musisz wysadzić 3 cele flagi to kontrola sektoru.

No to muszę się temu przyjrzeć, włączyłem na chwilę ale zobaczyłem flagi i pomyślałem że to nie to. Dzięki za info.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spodziewałem się max 239zł tak jak za B3 a tu wielki ch*j. Mam na koncie 257zł i co teraz? mam kupić kolejną zdrapkę za 100zł? no chyba sobie żartują..

W takim układzie poczekam na GOW:wstąpienie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam problem, mianowicie kupiłem dziś MOH : Warfighter na PS3 i za cholerę nie wiem gdzie ustawić aby gra była w polskiej wersji językowej, ktoś może mi pomóc?

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie ceny w psn to kpina. Gra której fizycznie nie posiadam a jest mi w pewnym stopniu uzyczona to lekkie przegięcie. Wersję pudełkową zawsze mogę sprzedać za parę groszy i dołożyć do innego tytułu. Zeby to chociaż była cena taka jak w sklepie ale takich cen jak w psn chyba nigdzie nie znajdziemy.

Edytowane przez slawku2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 25.10.2012 o 10:45, Edmunt napisał:

Spodziewałem się max 239zł tak jak za B3 a tu wielki ch*j. Mam na koncie 257zł i co teraz? mam kupić kolejną zdrapkę za 100zł? no chyba sobie żartują..

W takim układzie poczekam na GOW:wstąpienie..

To kup pudełkową za 199 i po problemie gdyby ci zależało to już byś miał a nie marudzisz
  W dniu 25.10.2012 o 10:55, Mł(+)dy napisał:

Witam, mam problem, mianowicie kupiłem dziś MOH : Warfighter na PS3 i za cholerę nie wiem gdzie ustawić aby gra była w polskiej wersji językowej, ktoś może mi pomóc?

Pozdrawiam.

Musisz mieć polski PSN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest już średnia na metacritic po pięciu recenzjach - 49/100. U mnie oficjalnie "MoH: Warfighter" wypada z listy "must have" na jesień 2012. Czasem naprawdę opłaca się poczekać na recenzje i faktycznie, nie było w tym przypadku, że EA zabroniła publikowania tekstów przed premierą. Do tego wcześniejszy dostęp do bety BF4 był desperacką próbą zwiększenia zysku. Szkoda, naprawdę szkoda, bo poprzednią część wspominam całkiem miło.

@Edmunt - w MM w dniu premiery "MoH: Warfighter" był za 189zł. Czasem warto ruszyć 4 litery do sklepu. Gratis dostaniesz pudełko i instrukcje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi