Skocz do zawartości
arab

Serwis Konsoli

Rekomendowane odpowiedzi

no to fajnie, a właściwie nie za bardzo, bardziej ucieszyłbym się z odpowedzi "być może tak jest, ja już mam swoją konsolę poza gwarancją. Jak dotąd nie miałem z nią problemów, zresztą nawet bez gwarancji mógłbyś kupować ps 3, bo to niezawodny sprzęt, rzadko słychać na forum o jakichś problemach."...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozwaliłeś mnie xD PS3 to nie cudo techniki (jak każdy sprzęt) i się może zepsuć, ale jak patrzysz na sprzęt tylko przez pryzmat czy się zepsuje to nie zazdroszczę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jeszcze jedno czy do gwarancji wytarczy pargon\faktura czy musi być karta gwarancyjna ?

wystarczy tylko paragon, nawet jak kupywales za granica.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
rozwaliłeś mnie xD PS3 to nie cudo techniki (jak każdy sprzęt) i się może zepsuć, ale jak patrzysz na sprzęt tylko przez pryzmat czy się zepsuje to nie zazdroszczę

:D:D PS3 to nie cudo techniki ?! No to teraz ja ci nie zazdroszcze życia na tym forum. Co do mojej wypowiedzi to naszła mnie taka chwila zadumy... :D:D Ale tak na poważnie to xbox się podobno nie psuję ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS3 to sprzęt jak sprzęt...ma prawo sie popsuć...xbox jest bardziej awaryjny...jednak mają 3letnią gwarancję:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam pewien problem z konsolą, otóż gdy wyszedłem z gry i chodziłem po XMB, konsola się zawiesiła, to ją wyłączyłem odcinając zasilanie, bo przycisk, on/off nie poskutkował, gdy chciałem włączyć konsole padem, konsola nie zareagowała (to samo z podpiętym) więc postanowiłem ją włączyć normalnie przyciskiem on/off, konsola odpaliła, ale niema obrazu, ani na pady nie reaguje, nie wiem co się stało, może komuś już wcześniej pojawił się ten problem, czy to znaczy że konsola padła, czy może się przegrzała i muszę odczekać??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdziłeś może to czy obrazu nie ma zarówno na zwykłym kablu jak i na kablu hdmi na wszystkich dostępnych kanałach AV w telewizorze ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
(...) tvika na hdmi a tam kupa białych kwadratów się wyświetla, wyłączyłem konsole, ponowny start i znów zaczynają się pojawiać i znikać kwadraty (...)

Uwalony ram albo płyta główna w konsoli. Nadaje się tylko i wyłącznie do reklamacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam, mam pewien problem z konsolą, otóż gdy wyszedłem z gry i chodziłem po XMB, konsola się zawiesiła, to ją wyłączyłem odcinając zasilanie, bo przycisk, on/off nie poskutkował, gdy chciałem włączyć konsole padem, konsola nie zareagowała (to samo z podpiętym) więc postanowiłem ją włączyć normalnie przyciskiem on/off, konsola odpaliła, ale niema obrazu, ani na pady nie reaguje, nie wiem co się stało, może komuś już wcześniej pojawił się ten problem, czy to znaczy że konsola padła, czy może się przegrzała i muszę odczekać??

Tak jak andrzej Ci napisał spróbuj innym kablem podpiąć konsole, a jak nie poskutkuje to lipa :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no żartuje sobie. Wiadomo sprzęt jak sprzęt, ale i tak należy się pochwała dla Sony, że sprawę gwarancji załatwiają bezpłatnie wysyłają kuriera.

Edytowane przez kubber

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurier ok...ale jak dzwonilem 2tygodnie temu do ich serwisu PS# w Wawie i powiedzieli,ze nie mają laserów na wymianę to zmieniłem o nich zdanie. Wracając do mojej uszkodzonej PS3 to sklep się nie wyrobił z listem do mnie,mieli czas 14dni:P teraz nie musze im udowadniać,że awaria nastąpiła z ich winy. Ciekawe jaka będzie reakcja...jutro idę do nich:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

xbox ma 3 lata gwarancji tylko na RROD , na reszte usterek ma normalnie 2 lata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Włączyłem awaryjne menu i próbowałem zrestartować ustawienia, na sam koniec spróbowałem zainstalować FW 2.53, z pena, i zawiesza się na 99%, jestem pewny że coś się zrąbało, jutro dzwonie do Sony, się czegoś dowiedzieć, na szczęście jest na gwarancji, tylko gdzieś paragon zapodziałem, teraz moje drugie pytanie, konsole zakupiłem w Irlandii, i teraz tak czy konsole muszę zanieść tam do sklepu, czy mogę bezpośrednio wysłać do sony?? I jaką metodę wysłania polecacie aby konsola się nie uszkodziła??

Edytowane przez Wara19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od oddania sprzętu do sklepu czekasz 14 dni na odpowiedz, w której mogą poprosić Cię o udowodnienie tego,że uszkodzenie nastąpiło ze strony sprzętu a nie Twojej - to jest reklamacja... jeśli chodzi o gwarancję to wali Cię to co się stało z konsolą i nie musisz niczego udowadniać...nie mówie tu jednak o np polaniu PS3 szklanką z Pepsi:)

na szczęście sklep się nie wyrobił w terminie 2tygodni. Jutro ciąg dalszy walki o swoje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
od oddania sprzętu do sklepu czekasz 14 dni na odpowiedz, w której mogą poprosić Cię o udowodnienie tego,że uszkodzenie nastąpiło ze strony sprzętu a nie Twojej - to jest reklamacja... jeśli chodzi o gwarancję to wali Cię to co się stało z konsolą i nie musisz niczego udowadniać...nie mówie tu jednak o np polaniu PS3 szklanką z Pepsi:)

na szczęście sklep się nie wyrobił w terminie 2tygodni. Jutro ciąg dalszy walki o swoje.

chyba ciezko bedzie jakos udowodnic ta reklamacje. Ajwer pewnie bedziesz dlugo czekal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj byłem z konsolą w serwisie i nie przyjeli mi jej, gdyż od Listopada czy nawet października mają zasade nie przyjmowania żadnych konsol do punktów serwisowych... Kazano mi się udać do sklepu w którym zakupiłem sprzęt. Dowiedziałem się też że gwarancja obowiązuje 24 miesiące ( jak na każdy sprzęt w unii ), wiec sklep powinien przyjąć konsole bez problemu i naprawić/wymienic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
chyba ciezko bedzie jakos udowodnic ta reklamacje. Ajwer pewnie bedziesz dlugo czekal.

minął okres 14dni więc nie muszę niczego udowadniać...gdyby zarządali w ciągu tych 14dni dowód ode mnie to ok, ale przespali sprawę:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na stronie sony.com.pl jest napisane:

W gwarancji Sony zapewnia, że produkt wolny jest od wad materiałowych i konstrukcyjnych od dnia zakupu przez okres DWÓCH LAT dla telewizorów LCD BRAVIA (zakupionych po 15 stycznia 2008 roku) oraz JEDNEGO ROKU dla pozostałych kategorii produktów.

Istnieje jeszcze tzw. Gwarancja Extra (odpłatna) na 3 lub 5 lat dla:

-telewizorów lcd oraz projekcyjnych

-kamer video

-cyfrowych aparatów oraz lustrzanek

-rekordery/odtwarzacze dvd

-hifi komponenty oraz zestawy muzyczne

-kina domowe

-radioodtwarzacze samochodowe

O konsolach mowy za bardzo nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś byłem w sklepie sony i oczywiście szefa nie było. Mówie,że sorry ale okres 2tygodni minął więc musicie mi naprawić a koleś z obsługi,że NIE...ja na to LOL i zadzwoniłem do rzecznika praw... teraz on przejmuje sprawę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Włączyłem awaryjne menu i próbowałem zrestartować ustawienia, na sam koniec spróbowałem zainstalować FW 2.53, z pena, i zawiesza się na 99%, jestem pewny że coś się zrąbało, jutro dzwonie do Sony, się czegoś dowiedzieć, na szczęście jest na gwarancji, tylko gdzieś paragon zapodziałem, teraz moje drugie pytanie, konsole zakupiłem w Irlandii, i teraz tak czy konsole muszę zanieść tam do sklepu, czy mogę bezpośrednio wysłać do sony?? I jaką metodę wysłania polecacie aby konsola się nie uszkodziła??

Irlandia jest w unii europejskiej wiec mozesz spokojnie dawac na gwarancje do serwisu sony w polsce. Przesylka najlepsza to chyba bedzie kurier.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. W razie nieuwzględnienia reklamacji sprzedawca jest OBOWIĄZANY zawiadomić o tym PISEMNIE konsumenta z podaniem uzasadnienia oraz zwrócić mu dostarczony wraz z reklamacją towar.

2. Niedokonanie zawiadomienia, o którym mowa w pkt.1 , w TERMINIE 14 DNI od dnia zgłoszenia reklamacji uważa się za UZNANIE tej reklamacji z OBOWIĄZKIEM załatwienia jej zgodnie z ŻĄDANIEM konsumenta. Amen.

ps.Konsola PS3 jest objęta 12 miesięcznym okresem trwania gwarancji (nie ma możliwości jej rozszerzenia).

Informacja z Działu Obsługi Klienta Sony Poland.

Edytowane przez andrzej001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oddając konsole do reklamacji musimy oddać również dysk twardy?? niestety nie zrobiłem kopii zapasowej systemu i mam teraz mały problem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
oddając konsole do reklamacji musimy oddać również dysk twardy?? niestety nie zrobiłem kopii zapasowej systemu i mam teraz mały problem

no to masz juz po wszystkich danych ja juz to 3 razy przechodzilem w ciagu roku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

konsola dzisiaj mi się zepsuła (nie chce się uruchomić). jutro jadę do sklepu w którym ja kupiłem i nie wiem czy muszę oddawać również dysk twardy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Vilgerfortz ja miałem podobne przejścia z konsolką, tzn. po ok. 30 min grania konsolce włączał się 2 bieg chłodzenia ale zrobiłem chyba najprostszą rzecz na świecie... wyczyściłem odkurzaczem =] teraz gram ok 2 godziny i konsolka nadal jest cicha...

Aha ma ktoś może jakąś teorie jak jest lepiej dla konsoli, czy jak stoi czy leży ? czy ma to jakieś znaczenie w odprowadzaniu ciepła ?

PS3 ma możliwość "samooczyszczenia " podobno trzeba włączyć konsole i trzymać palec na czujniku tym od wysuwania płytek ,wentylatory powinny wejść na maxymalne obroty tym samym przedmuchując układ chłodzenia ....... tak wyczytałem bodajże w NEO+ JEDNAKżE DOKłADNIE NIE PAMIęTAM JAK TE FUNKCJE URUCHOMIć W KAżDYM BąDż RAZIE TAKOWA JEST I DZIAłA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi