Skocz do zawartości
Patricko

Gran Turismo 6

Rekomendowane odpowiedzi

@up Pograłeś 2h pewnie i oceniasz. Masa błędów, jakich? Mało innowacji? To gra na starą genercję, zapewne i tak wycisnęli maksimum z tego sprzętu, który ma mnie ramu niż obecne smartfony. "Widać po sprzedaży że jest słaba", gratuluję myślenia.

GT6 ma dość słabą sprzedaż bo mało się reklamowało i np nie miało rozbudowanych edycji specjalnych/kolekcjonerskich jak piątka. Wyszła bez większego szumu wokół siebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardziej przyczyny upatrywałbym w pojawieniu się PS4 na rynku, niż słabej reklamie itp. (o własnie jedna reklama w tv leciała :) ) 

@PAWEL_VIP pewnie nawet nie odblokowałeś dostępu do online. Jeżeli w dzisiejszych czasach sugerujesz się ocenami różnych portali to życzę powodzenia. COD jak co roku oceny powyżej 90%, pomimo że co roku jest to samo aż do porzygu. Błędów na razie dużej ilości to nie uświadczyłem. Grafika jak to na ps3   dupy może w porównaniu do PC nie urywa, ale jest na odpowiednim poziomie. Wielkiego skoku na tym sprzęcie to nie będzie. Ja po 10 godzinach spędzonych z grą jestem pozytywnie nastawiony, ale z oceną się wstrzymam dopóki spokojnie z 5 razy więcej nie pogram. Zbyt rozbudowana gra żeby oceniać ją po "okładce".

Edytowane przez KOWI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GT5,5 DLC EDITION tak powinno sie to nazywac.Pogralem i szalu nie ma,nie naprawione bledy za malo innowacji i zmian w porownaniu do GT5.Czulem ze tak bedzie i nie kupuje, ,poczekam na pelnoprawne GT na PS4.Niestety myslalem ze idac za GTA5 to tez bedzie kozacka gra ostatnia na PS3,tak nie jest ,to nic innego jak DLC do GT5.Zreszta widac po sprzedazy ze jest slaba a gra dostala bardzo srednie oceny jak na ta serie.Niestety graficznie slabiutkoo,blur i nic wiecej duzo lepiej wygladalo to w GT5 tanim kosztem zatarli slaba grafike otoczenia.Niestety seria GT robi sie odgrzewanym kotletem a to ze wydali gre niedorobiona z duza iloscia bledow i okrojona to i cena powinna nie przekraczac 100zl.Mam nadzieje ze slaba sprzedaz wplynie na Polyphony i w wersji GT7 na PS4 to bedzie cos wiecej niz lazik na ksiezycu...

Po czym wnosisz ze GT7 na PS4 bedzie super nowym dopracowanym i dopieszczonym produktem? W tej chwili to jedynie mozna wrozyc z fusow - a zapowiedz zdala sie poryc z czasem kiedy to Project CARS oglosil ze zmierza na PS4.

Oceny? Powiedz mi prosze gdzie sprawdzales?

Bo z tego co widze na metacriticu to mamy:

GT - 96

GT2 - 93

GT3 - 95

GT4 - 89

GT5 - 84

i GT6 - 81

Owszem mozna powiedziec ze od GT3 mamy tendencje spadkowa ale srednia ocen na poziomie 81/100 to sredniak?? w przedziale 0 - 100 to wydaje mi sie iz 50 powinno byc ocena przecietna - czyli sredniakiem.

Prosba do fanow serii - nie bicie - GT5 Academy Edt. kupilem 2 miesiace po zakupie konsoli - GT6 na pewno jest dobrym produktem niemniej ja poczekam z zakupem.

Zwyczajnie nie mam po prostu wewnetrzego przymusu przeciadki na nowe GT. A GT5 da mi jeszcze mase zabawy i wyzwan.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałem do Euro maila w sprawie kodu za preorder, Nic nie odpisali więc napisałem do Sony. Zobaczymy czy uda się od nich uzyskać jakieś informacje. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie długo będzie nagonka że nie dostaniemy prezentu w dniu urodzin tak jak w gt5 typu " jak to możliwe", "takie rzeczy na PS3?! " ludzie nie ma i nie będzie już lepszej gry pokroju GT na tą generację, mnie samo dodanie festiwalu prędkości, olbrzymie skrócenie loadingow czy widoczna praca zawieszenia dała uśmiech podczas gry a jeszcze masa rzeczy zostanie zaktualizowana...

Edytowane przez drops
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardziej przyczyny upatrywałbym w pojawieniu się PS4 na rynku, niż słabej reklamie itp. (o własnie jedna reklama w tv leciała :) ) 

@PAWEL_VIP pewnie nawet nie odblokowałeś dostępu do online. Jeżeli w dzisiejszych czasach sugerujesz się ocenami różnych portali to życzę powodzenia. COD jak co roku oceny powyżej 90%, pomimo że co roku jest to samo aż do porzygu. Błędów na razie dużej ilości to nie uświadczyłem. Grafika jak to na ps3   dupy może w porównaniu do PC nie urywa, ale jest na odpowiednim poziomie. Wielkiego skoku na tym sprzęcie to nie będzie. Ja po 10 godzinach spędzonych z grą jestem pozytywnie nastawiony, ale z oceną się wstrzymam dopóki spokojnie z 5 razy więcej nie pogram. Zbyt rozbudowana gra żeby oceniać ją po "okładce".

No wlasnie opisalem co zobaczylem czyli grafika slabo i braki typu system kolizji itp.Mowisz ze wielkiego skoku nie bedzie to zobacz sobie co zrobilo Rockstar z GTA5 ,i porownaj sobie GTA4 do 5,wiec nie trafne porownanie.Online pogralem bo nie gralem u siebie,sam tej gry nie kupilem jak wczesniej pisalem.Ogolnie mam wrazenie ze ta gra powstala na odpierd... zreszta ilosc patchy sama mowi za siebie,juz nie wspomne ze jest okrojona a multi tez bez rewelacji.O singlu nie wspomne bo przeciwnicy to kpina..zreszta juz od dawna w GT.Ta gra nie miala prawa w takiej formie ukazac sie na PS3 a najlepiej dla seri bylo by zeby odrazu powstala na 4.Cos czuje ze Polyphony zaczelo naciagac ludzi na polprodukty jeszcze te mikroplatnosci widze ze,wlasnie robni sie taki COD z GT.Ja czegos takiego wspierac nie bede.Poczekam co wydadza na PS4 ale bede bardzo ostrozny w zachwytach przed wydaniem.Nadszarpnieta reputacja poprzez  ta czesc dosc mocno mnie ostudzila co do GT.Slaba sprzedaz nie wziela sie z premiery PS4 zreszta ile jest uzytkownikow,a ilu na PS3.Recenzje tez mowia nic dobrego....

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po 2h grania mam pozytywne odczucia.

Menu jest idealne, wszystko szybko i pod ręką.

Mam wrażenie że lepiej wychodzi mi jazda kierownicą niż w GT5.

Nie rozumiem pewnych ruchów z samochodami. Jest na przykład stara Corsa z lat 90 czy Vectra C a nie ma obecnych modeli Astry, Corsy. W Alfie jest duży wybór ale Gulietty nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@PAWEL_VIP

Chyba jednak troszeczkę za duże oczekiwania masz odnośnie całej serii GT, pewnie dlatego jesteś zawiedziony tym co zobaczyłeś. 
Graficznie jest ok, wolę trochę uboższą grafikę ale jednak większy framerate. GTA5 to trochę inny gatunek i specyfika jakiej grafika wymaga. Ja grafikę stawiam na dalszym miejscu, najważniejsza jest dla mnie frajda jaką daje dana gra, a GT6 zapewni mi mnóstwo zabawy dzięki wymagającemu modelowi jazdy. 

Jeżeli chodzi o patche to teraz każdy tytuł (niestety) ma day one patcha i na to nie poradzimy już naprawdę nic (tak samo jak płatny online, czy mikropłatności. za dużo osób płaciło pieniądze za te rzeczy).

A tak naprawdę czego oczekujesz od GT7? Wodotrysków graficznych możemy się spodziewać na 100%, ale jakoś nie widzę innych pól gdzie seria gt na dzień dzisiejszy mocno kuleje. (system kolizji zaliczam do wodotrysków graficznych :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czepiliście się tych mikropłatności jak gówno buta. Akurat dla mnie są one tak mało zauważalne że nie rozumiem poruszenia o nie :D Komuś nie chce się robić tych samych eventów po kilka razy to idzie do sklepu i kupuje kredyty za normalne hajsy. W multi można przecież ograniczyć PO tak więc nie rozumiem co komu przeszkadzają mikropłatności. To że ktoś sobie wcześniej kupi jakieś auto od niego? Czy może warto zjechać grę za sam fakt istnienia czegoś takiego. Nie chcę nie korzystam, proste :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

założyłem nowy temat ale nie został zaakceptowany chyba więc przeklejam to co tam spłodziłem (może admin zaakceptuje, fajnie jakby był temat w którym ludzie podawali by przykłady wyścigów z kariery z odpowiednio zdowngrejodwanmi autami tak żeby było ciekawie z AI). treść tematu poniżej :)

"wyzwanie gitary"

witam,

z racji tego, że GT6 nie dostosowuje poziomu przeciwników do naszych możliwośći trzeba sobie radzić samemu. moja metoda na tryb kariery to:

1. tylko fury otrzymane w prezencie od gry

2. zero tuningu, null

3. downgrade opon o -1, czli jak dozwolone są sportowe twarde to zakładam komforty miękkie

4. max PO min -150

do tej pory to zdaje egzamin, jest zabawa. czasem walczę do samego końca i różnice są pół sekundy. czasem mam okrążenie przewagi na trzech kółkach.

dla tych co się nudzą propozycja. właśnie jadę krajowe B, "Wyścigi samochodów FR: Grand Valey" do tych zawodów wbrałem honde s2000 06 (412PO max jest 580, 215KM 1250kg), którą się dostaje wcześniejszych eventach. powiem wam, że jest mega jazda. walcze z tymi ciotami do ostatnich sił a i tak jestem zawsze drugi. dodam jeszcze, że w tym evencie wyjątkowo założyłem maxymalne dozwolone opony czyli sportowe twarde.

mam dwa replaye, które chyba wrzucę żeby pokazać niedowiarkom, że AI w 6tce tempe nie jest :)

także jak ktoś ma dosyć kiepskiego ai to

Krajowa B -> wyścigi samochodów FR: grand valley (tor wschodni) -> stokowa s2000 06, opony max ST, zero tuningu, abs off, wszystko off, żadnych kombinacji w zawiasach, skrzyni itp

chętnie zobaczę powtórke :)

EDIT: jeśli ktoś to przejedzie na pierwszy i jednocześnie z zachoaniem zasad CRC to szacun wielki a jak to zrobi w oponach KM to już w ogóle czad

EDIT: nawet jak jestem pierwsz to na ostatnich zakrętach i prostej typy mnie dochodzą przez to że mają w ciul więcej mocy, prawdziwa defensywa w końcówce, atakują z dwóch stron więc ciężko się wybronić, jest fun

Edytowane przez graGITARA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pograłem trochę(około 25 wyścigów) i jestem bardzo pozytywnie nastawiony. To rozwinięte GT5. Co prawda w tym wypadku cena jednak dość wysoka, ale generalnie to jednak jest radość, że mamy nowe Gran Turismo : )

W tej grze zmieniłbym tylko jedną rzecz, gdybym mógł. Zamiast 1200 odkurzaczy wolałbym 300 samochodów zrobionych na maxa porządnie i brzmiących tak, jak ta Huayra z Project Cars. Wtedy grałbym tylko dla samego dźwięku silnika. ; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@PAWEL_VIP

Chyba jednak troszeczkę za duże oczekiwania masz odnośnie całej serii GT, pewnie dlatego jesteś zawiedziony tym co zobaczyłeś. 

Graficznie jest ok, wolę trochę uboższą grafikę ale jednak większy framerate. GTA5 to trochę inny gatunek i specyfika jakiej grafika wymaga. Ja grafikę stawiam na dalszym miejscu, najważniejsza jest dla mnie frajda jaką daje dana gra, a GT6 zapewni mi mnóstwo zabawy dzięki wymagającemu modelowi jazdy. 

Jeżeli chodzi o patche to teraz każdy tytuł (niestety) ma day one patcha i na to nie poradzimy już naprawdę nic (tak samo jak płatny online, czy mikropłatności. za dużo osób płaciło pieniądze za te rzeczy).

A tak naprawdę czego oczekujesz od GT7? Wodotrysków graficznych możemy się spodziewać na 100%, ale jakoś nie widzę innych pól gdzie seria gt na dzień dzisiejszy mocno kuleje. (system kolizji zaliczam do wodotrysków graficznych :) )

Oczekiwania mysle ze powinny byc spelnione bo nie sa jakies wygorowane.Jestem wzrokowcem wiec ciezko mi sie wczuc w gre gdzie nie ma dobrej grafiki,odczucia kieruje po tym co widze i wtedy dopiero jest pelnia szczescia.Niestety mam niesmak co do GT6,za duzo bledow przeszlo na ta gre i nie ma tego co chcialem czyli te cale kolizje,lepsza grafika,nowy interfejs,lepsi przeciwnicy w singlu,no i oczywiscie te nieszczesne standardy ktore psuja dosc mocno wrazenie swierzej gry.Oczywiscie denerwuje tez kserowanie aut x10 tego samego modelu z innym znaczkiem,tyczy sie to oczywiscie japonskich aut.Co mnie zmartwilo ze znow za malo aut jest z europy.Czy tak ciezko bylo to zmienic?Mysle ze sie niechcialo bo po co,za to dali nam na ch.....potrzebny kosmos czy tam ksiezyc.Czym sie totalnie zblaznili,porownujac to do rakietowego psa w COD hehe.Od GT7 oczekuje czegos co mnie powali na kolana graficznie jak i naprawienia tych wszystkich bledow,jak i swierzosci ktora serii jest potrzebna jak woda na pustyni.Seria GT stala sie schematyczna i naprawde musi sie to zmienic.Mam nadzieje ze co najmniej bedzie wygladac tak dobrze jak Forza5 ktora jest mega dobra na Xbone.Mam nadzieje ze sria GT jeszcze mnie pozytywnie zaskoczy juz w przyszlym roku:)Do tego czasu odpuszcze sobie GT.

Dodam ze dla mnie to powinno byc wszystko jako DLC do GT5 i bylo by spoko,bo na nazwe GT6 to troche za duzo.

Edytowane przez PAWEL_VIP
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i tutaj leży sedno problemu, ja odbieram grę wyścigową przez to co czuje na kierownicy podczas jazdy. Samochodu i tak nie widzę podczas jazdy bo jeżdżę z kamery na zderzaku, kolizji wizualnych nie potrzebuję, ważne żeby kontakty miały wpływ na prowadzenie aut. Jedyne czego przeboleć nie mogę to te dźwięki fur, zero poprawy a na to najbardziej liczyłem, reszta natomiast dla mnie na plus.

O filozofii Japończyków odnośnie fur zawartych w grze nie ma co się nawet rozpisywać, pierdyliard hond, nissanów czy innych japońców do szczęścia nie jest mi potrzebny.

Jeżeli chodzi o GT7, duże nadzieje należy pokładać w tym, że muszą nowy silnik stworzyć. Wiele ograniczeń które dzisiaj mamy niestety wynikają z silnika jaki sobie PD stworzyło i tego ni jak nie uda im się już przeskoczyć. Trzeba liczyć, że zaczną wszystko od początku i nie popełnią błędów z silnika na PS3 :)

@down

Coś koło pierwszej chyba mają skończyć.

Edytowane przez KOWI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z góry sorry za offtop ale ..... wie ktoś kiedy skończy się ta nieszczęsna konserwacja PSS ?

Nie mogę zassać swojego GT6 :mellow:

Kody na 300 PLN czekają a oni nie chcą mojej kasy.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]?Mysle ze sie niechcialo bo po co,za to dali nam na ch.....potrzebny kosmos czy tam ksiezyc.Czym sie totalnie zblaznili,porownujac to do rakietowego psa w COD hehe.

generalnie to się zgadzam z Twoimi zarzutami ale dla mnie gt jest po prostu najlepszym sumulatorem na ps3 i basta. płaczę i płacę : ) zresztą ja aż takim wzrokowcem nie jestem i mi się grafa podoba (nie na każdym torze i nie interesują mnie pobocza;)

co do księżyca to może i do gt nie pasuje ale sam fakt, że zaciągali dane z japońskiego nasa - kaz mówił o tym w wywiadzie tutaj: http://www.gtplanet.net/kazunori-yamauchi-gt6-launch-interview/, (mapy, odwzorowanie terenu) i puścili trase śladem apollo 15 to mimo wszystko mega dobry patent. ja poczułem klimat :)

w styczniu mają wyjść dwa wielkie updejty.. sam zrzędziłem podając dokłądnie takie same arugmenty jak PAWEL ale zacząłem grać i mi przeszło. 

EDIT: ktoś podejmuje wyzwanie z mojego poprzedniego wpisu?  :P zwycięzca wymyśla kolejny event. zacznijmy się bawić. w temacie doróbek i niedoróbek gt wszystko zostało już powiedziane

Edytowane przez graGITARA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktoś podejmuje wyzwanie z mojego poprzedniego wpisu?  :P zwycięzca wymyśla kolejny event. zacznijmy się bawić. w temacie doróbek i niedoróbek gt wszystko zostało już powiedziane

Ja się piszę (jak tylko zainstaluję).... bo coś mi się wydaje, że nadajemy na tych samych falach.

Lubię walkę do samego końca, wygrywanie o pół "kółka" to żadna radocha...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dla wszystkich hejtujacych nowe GT fanów mtoryzacji mam jedno remedium: GRAĆ! ;) Nareszcie auto prowadzi się wymagająco ale też daje satysfakcje,czuć prędkość. Mam jeden z samochodow dostepnych w grze(nie trudno o to :P) i denerwowało mnie w gt5, że tak dobrze prowadzace sie w realu auto tu nie daje rady przejechac zakretu 50km/h gdzie na zywo robi to bez zajakniecia, pomijam ze w gt5 50km/h odczuwalo sie jako toczenie na luzie..

Przeszkadza mi troche grafika w gt6 ale coz.. Wszystko to znika gdy po raz kolejny jade po matterhornie czy bathruscie w nocy, czysta poezja ;) A willow springs nocą, już chyba kilkadziesiat okrazen zrobilem i dalej mało, swietna gra :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie po 3ech dniach grania GT6 wynudzilo totalnie :/ Takie lekko poprawione GT5, gdzie najwieksza zmiana to menu i jego szybkosci dzialania, a reszta po staremu czyli nuda. Czlowiek chcialby pokatowac time triale wymarzonymi furami na swoich ulibionych trasach, no ale bez wielotygodniowego grindingu sie nie da, a kasa niestety leci tak samo wolno jak w GT5 za to ceny wozow sa duzo wyzsze, a teraz czytam ze PD po cichaczu jeszcze bardziej je podnosi... Cholernie brakuje mi Arcade Mode z poprzednich odslon, gdzie na starcie mialo sie dostep do garstki wozow i przechodzac kolejne wyscigi odblokowywalo sie kolejne samochody, ot tak. Nie wiem, moze po prostu GT6 tak samo jak GT5 potrzebuje czasu (czyt. patchy) zeby dojrzec i stac sie w miare dobra gra, ale narazie jest kiepsko, IMHO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra jest dobra. Ktoś pisał o AI i ja to potwierdzam - komputer potrafi pokazać może nie tyle pazur ale na pewno ślady życia. Jest poza tym ustawienie w opcjach gdzie regulujemy agresję komputera - być może to oczywistość z GT5, nie wiem, nie znam jej dobrze. Wbrew opiniom zaskoczyły mnie tła - trasy alpejskie wbijają w fotel.

Zastanawia mnie co innego - zamówienie przedpremierowe. Ja - jak przedmówcy - także nie dostałem nic co pozwoliłoby dostać jeden z dodatkowych pakietów. Przed otrzymaniem gry założyłem, że pakiety te należą mi się jak psu kość ale teraz nie pamiętam czy na stronie oferty przedsprzedaży w rtv euro agd była jasna informacja o tych pakietach. Być może 14 dni próbnych w PS+ (składnik pakietu) to jakiś odpowiednik takiego bonusa z autami? Owszem, na oficjalnej stronie GT piszą, że pakiety mają być ale może jest to zależne od konkretnego sklepu i -w zależności od możliwość ten może podmienić pakiet innym bonusem? Niemniej, jeśli informacja o pakietach w ofercie była - nie ma o czym mówić, trzeba egzekwować. Problem w tym, że informacje mogli w międzyczasie zmienić (przecież to już nie przedsprzedaż) - nie ma zatem do czego nawiązać. Ktoś pamięta? Niemniej maila napisałem, czekam na odpowiedź - jeśli coś się dowiecie, wklejajcie stanowisko sklepu (ja zrobię to samo).

PS. Czekam niecierpliwie na poprawki/update w zakresie funkcji społecznościowych. O ile GT6 nie szokuje formułą gry w stosunku nawet do GT1 o tyle aspekt gry online + uprzyjemniaczy może wnieść tutaj nową jakość. Póki co podobają mi się rozbudowane opcje stawiania własnej gry (jeszcze nie sprawdzałem ale ciekawy jestem jak sprawują się kary za zderzenia z innymi autami).

Edytowane przez cieglo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem dziś odpowiedź z euro że kod za zamówienie przedpremierowe wyślą do końca tygodnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PawelVIP, jesteś jednak niereformowalnym trollem.

Czego chciałeś w GT6..? Rozdzielczości 4K ze 120 fpsami? Dźwięku 7.1? 2600 aut z Europy i każde składające się z kwadryliona poligonów? 600 różnych modeli zniszczeń od porysowanego lusterka przez wgniecione drzwi po urwane koło i eksplozję samochodu?

Nie doczekałem się twoich czasów z sezonowek z GT 5 więc może teraz podalbys swój czas z tych wyścigów w GT6? Bo przecież pisałeś że przejechałeś mnóstwo kilometrów i jesteś dobrym kierowcą... Więc czekam, bo póki co jesteś dla mnie rozkapryszonym gimbusem który jeszcze niedawno grywał w NFS na D-padzie a teraz troszeczkę mina mu zrzedła bo musi trochę się najeździć w GT żeby dokupić jakąś furę, której w dodatku nie może rozbić o ścianę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem w końcu Peugueot 908 HDi FAP już nic więcej mi do szczęścia nie potrzeba :P Może rzeczywiście powolne zbieranie kasy w końcu przyniesie korzyści w poprawie umiejętności.

W GT5 miałem wszystkie samochody LMP i na dobrą sprawę żadnym nie umiałem dobrze jeździć, tutaj szybko drugiego nie kupię więc tym co mam nauczę się porządnie jeździć.

Macie wrażenie, że przy wychodzeniu z ostrych zakrętów o wiele później można dodać gaz niż w GT5?

Na początku GT6 co chwile łapałem pobocze aż w końcu doszedłem, że mam jakieś dziwne przyzwyczajenie.

Tak jak pisałem dodawałem gazu o wiele za szybo, nie wiem czy to przyzwyczajenie z GT5 czy może brak treningów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może nie 7.1, wystarczyłoby żeby samochód brzmiał jak samochód, a nie jak suszarka ;)

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też podchodziłem na początku sceptycznie do tej gry. Skręcało mnie myśl że znowu będę musiał jechać te wszystkie początkowe wyścigi: Sunday Cup, wyścigi aut Japońskich z lat 90 itp. :P Ale im dalej w las tym lepiej. Model jazdy jest rewelacyjny. Wreszcie czuję samochód, bo w piątce miewałem z tym problemy. W 6-stce nie muszę się już posiłkować abs'em, jestem w stanie wyprowadzić auto z poślizgu. Nawet muscle car'y wydają się do okiełznania. Kupiłem właśnie Lamborghini Countach (wreszcie premium) i mi więcej jeśli chodzi o samochodówki nie potrzeba :)

Można się bez końca spierać czy to DLC, że cienie nie takie, że za mało europejskich samochodów, że dźwięki nie takie itd. itp. ale taki już urok tej serii. Mi się jednak ten konserwatyzm i zachowawczość Polyphony Digital podoba. To powoduje, że uruchamiając każdą kolejną część czuję się jak w domu. Lepiej, że na pierwszym miejscu jest stawiana płynność jazdy, a nie wodotryski graficzne. Dzięki temu fun z kierowania furą jest taki duży. Jeśli trójwymiarowe drzewo ma spowodować, że animacja chrupnie i wylecę z zakrętu to ja dziękuję za taką zabawę.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi