Skocz do zawartości
pack

Destiny

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz to się fajnie prezentuje w porównaniu do poprzednich filmików...

Mam tylko nadzieję, że będzie można zmienić głosy bo te brzmią jakby lektor miał patyk w tyłku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Call of Duty meets Halo... mnie się niespecjalnie podoba, jakoś za szybko padają guardiany, ale ja jeśli kupię to z myślą o single/co-op.

Ogólnie to myślę, że będzie miała problem z własną tożsamością, mam wrażenie, że Activision powiedziało Bungie ,,macie zrobić grę, która trafi do jak najszerszego grona odbiorców'', i wyszedł taki kogel-mogel, Borderlands, CoD, Halo, Mass Effect, a wiadomo, że jak coś jest do wszystkiego to zazwyczaj jest do niczego. Dobrze, że jest ta alpha/beta, nie będzie się kupować w ciemno.

Edytowane przez brzmiwtrzcinie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Liczylem na Halo w trybie PvP, dostalem CoD'a w klimacie Halo, no nie wiem :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi to podchodzi pod Res3, tylko w o wiele slabszym wykonaniu, bronie sa strasznie, ale to strasznie bezplciowe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może na żywca podczas bety, odczucia będą lepsze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość na PS4 właśnie streamuje Destiny First Look Alpha

Edit: 4 osoby już widziałem. Wychodzi na to, że wysyłają kody. Instalka 7.8 GB

Gość gada, że kody wysyłają jutro, a on ma dostęp do Alphy z innego źródła i, że grał już w ostatni weekend.

Fajne było by się złapać na Alphe ;-)

Edytowane przez Wszebor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eh to multi jakoś do mnie nie przemawia i ten lektor koszmarny. Mam nadzieje że dostaniemy jeszcze coopa 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądam ten stream Ninjy i jaram się tak samo jak on smile.png
Buły chyb mają taką samą fizykę jak w Halo, bardzo podobnie latają, nie zaobserwowałem jak z odbijaniem się od ściany. To samo pojazdy, zachowują się niemal identycznie, a przynajmniej tak mi się wydaje.. Koles gra cały czas prawie odpowiednikiem DMR i snajperką. Co najważniejsze, dmg jest niski więc potrzeba kilka strzałów z tego pierwszego. Snajperka standardowo, dwa w tułów, jeden w głowę, do tego duży odrzut. Jest shield, którego trzeba ściągnąć, fajnie, ze widać też pasek wroga. Ogólnie widać na pierwszy rzut oka, że ta gra Bungie, ktos napisał na czacie, że Bungie porzuciło Halo, żeby zrobić kolejne Halo pod inną nazwą. Chcę w to cholernie zagrać, mam nadziej, że w piątek dostanę się do tej alphy, a wówczas zapas redbullów i weekend z głowy.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie obejrzałem sobie na spokojnie filmiki z multika....jednym słowem...BOMBA!

To jest to na co liczyłem, to jest co chciałem zobaczyć u Bungie i jest po prostu genialnie!

Oglądając filmiki masakrycznie zazdrościłem gościom, że mogą sobie pograć, a ja nie.

Rozgrywka nie jest ultra szybka, jest wyważona, nie ma biegania jak ze sraczką niczym w kodzie albo bfie.

Bezpłciowe bronie? A jakie to są płciowe bronie? Przede wszystkim to ALPHA, gdzie nie ma dostępu do późniejszych broni, malowania, modyfikacji, itd.

Na pewno gra się podstawowym chłamem, który pluje pestkami zamiast nabojami. Na dobry sprzęt trzeba sobie zapracować i to mi się podoba.

To samo dotyczy postaci, lepsze stroje, itd. przyjdą wraz z rozwojem i pokonywaniem gry.

Guardiany za szybko padają? Nie czaje...lepiej, żeby było jak w BF tak? Pakujesz cały magazynek gościowi w klatę, a on z tego sobie nic nie robi.

Jest dobrze, nie pada się od strzału, jest czas na reakcje, a jak ktoś jest lebiodą to niestety nie ogarnie i padnie. W Halo było to samo, nic nowego.

Kwestia ogrania i skilla, bardzo dobrze. Martwi mnie jedynie fakt, co będzie jak się ludzie dorobią i będą biegać z najlepszymi giwerami kontra ludzie z początkowymi.

Chociaż Bungie słynie z najlepszego matchmakingu, także zobaczymy jak to tutaj wyjdzie w praniu.

Interfejs jest zrobiony bardzo schludnie, podoba mi się. I jeszcze ten zajebisty loading z lecącymi statkami, niczym hipnoza dosłownie :)

Już jestem w pełni spokojny o produkt finalny. Bałem się lekko o PVP, ale jest dobrze, bardzo dobrze! Oby to była ta gra, w którą będę łoił bez ustanku.

A to dopiero alpha...jednak finalna wersja zniszczy moje życie :/

PS.

Ta mapa na księżycu?! Kuhwa...M I A Z G A! Będę stał i zbierał heady, bo będę patrzył w tą wspaniałą czarną otchłań :)

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O_O (przepraszam ale po obejrzanych filmikach nie potrafie wykrztusic z siebie nic wiecej. Dla mnie cud miod i orzeszki omg...i love it)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie PvP kompletnie niszczy fakt ze ludzie padaja po krotkiej serii niczym w BF czy Codzie, kompletnie 0 "skilla" bedzie potrzebne skoro wyjdzie Mietek strzeli mi serie w palca od stopy a ja umieram. Wolalbym cos jak w Halo, tam zwykly Janusz nigdy nie polozy kogos kto potrafi grac. To Alpha jest, wiec licze na konstruktywny feedback i zwiekszenie HP do pelnej wersji, jak nie to ten tryb przestaje dla mnie istniec.

PS.

Ta mapa na księżycu?! Kuhwa...M I A Z G A! Będę stał i zbierał heady, bo będę patrzył w tą wspaniałą czarną otchłań :)

I tu lezy pies pogrzebany, po co masz zbierac heady ? Wystarczy seria w jakakolwiek czesc ciala a i tak typ umiera ;).

Tak powinno wygladac multi:

Czyli strzelasz w leb albo modlisz sie aby zabic go pierwszy walac caly magazynek w kazda inna czesc ciala jak jestes lama i trafic nie potrafisz.

Edytowane przez Bansai
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie PvP kompletnie niszczy fakt ze ludzie padaja po krotkiej serii niczym w BF czy Codzie, kompletnie 0 "skilla" bedzie potrzebne skoro wyjdzie Mietek strzeli mi serie w palca od stopy a ja umieram.

Ty chyba dawno w Coda nie grałeś :P W Destiny postacie to gąbki na naboje! Osobiście zmniejszyłbym jeszcze HP o połowę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, Bansai, przecież w takim CoD/BF dmg jest znacznie większy, przecież to widać na pierwszy rzut oka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty chyba dawno w Coda nie grałeś :P

Black Ops 2 ;), podtrzymuje kazde slowo, CoD to szybka, latwa i bezstresowa sieka dla kogos kto nie ma czasu na bardziej wymagajace multi, gralem w kazdego Coda na multi oprocz MW3 i Ghosts (cody od infinity ward skonczyly sie na mw2) wiec jakies tam zaplecze mam :).

O, to:

"Unlike in Halo, where it's possible in many situations to absorb some damage and get away, in Destiny there is no escape. Combat resolves itself very quickly. You enter combat, kill or be killed, respawn then go again. It's fast, frenetic and, dare I say it, a little Call of Duty."

Idealnie oddaje moje odczucia co do tej alphy.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Destiny jest shield na postaci jeszcze, tak jak w Halo, jeśli się nie mylę.

Zastanawiam się czy będzie można go ulepszać i w ten sposób zwiększy się jeszcze bardziej wytrzymałość.

Ja również jestem zdania, że postacie są w stanie przyjąć sporo na klatę mimo wszystko, a co dopiero jak ulepszymy większość aspektów.

Ciekawe czy będzie można budować postać stricte pod PVP lub PVE, czy jednak będzie to na zasadzie, najpierw kokszenie w PVE, żeby wmiatać w PVP.

Również liczę, że PVP nie zostanie potraktowane po macoszemu, czyli 2 tryby na krzyż, kilka map i to wszystko.

Chociaż jak mówili, że PS4 dostaje jedną arenę więcej do PVP to może będą je rozwijać jeszcze w przyszłości.

Pewnie i tak będzie multum patchy z nerfem tego, buffem tamtego, itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tu lezy pies pogrzebany, po co masz zbierac heady ? Wystarczy seria w jakakolwiek czesc ciala a i tak typ umiera ;)

W CoD:Ghost nie trzeba nawet serii, a tutaj trzeba się raczej więcej napstrykać - przynajmniej na filmikach...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...może poczekajcie do grywalnej wersji Alfa/Beta i pobawicie ekwipunkiem zamiast oceniać po filmikach? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...może poczekajcie do grywalnej wersji Alfa/Beta i pobawicie ekwipunkiem zamiast oceniać po filmikach? ;)

Od czegos trzeba zaczac :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okej, nie widziałem filmiku bo bardzo źle się czułem wczoraj to się położyłem, czekając do rana na opinie ze streamów i filmików :biggrin:.
Po tym co napisał Patricko to teraz boję się siadać do gry...  @Patricko widzę że mocno się podjarałeś, a to oznacza dla mnie jedno. Nie mogę pozwolić sobie na tą grę...

Dobra żartowałem. Jak się bawić, to się bawić! Potrzebuję jakieś dodatkowe chłodzenie do PS4 na wakacje :biggrin: bo zwykłe może nie dać rady.

Edit/

Klucze są już wysyłane na jutrzejsza Alfe? 
Ktoś dostał od nas z forum ?:P

Edytowane przez Fuviks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klucze dopiero od 12 czerwca godziny 00:01 ;) Ale coś czuję, że z tymi kluczami to albo będzie tak, że każdy dostanie, albo tak że nikt XD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi