Skocz do zawartości
Patricko

Mała Liga GT5

Rekomendowane odpowiedzi

Dzis 21 kto chetny zapraszam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z każdym kolejnym weekendem frekwencja spada....

Moim zdaniem temat umarł... a szkoda bo zabawa jest przednia...

Ja się jednak nie poddaję... bo fun ta gra mimo wszystko daje...

Na szczęście jest grono osób, które pyka w GT5 bez spiny na wynik a dla zabawy...

W tą niedzielę pokój był pełen non stop od 14:00 do 19:00 - nawet szkoda było marnować czas na kurs po bro...

Ja rozumiem, że ustawki planowane są na wieczór ale większość łupie właśnie w godzinach popołudniowych - może warto nad tym pomyśleć ?

W sobotni wieczór większość wybywa na imprezy...

W niedzielny wieczór większość przygotowuje się na ciężki nadchodzący tydzień i odpoczywa...

A popołudnia weekendowe..... rozrywka przy GT5 :banana: i nie tylko...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Formuła naszego ścigania ciągle ewoluuje. Dzisiaj sobie z pitianem odpaliliśmy po 22 pokoik i pod koniec to 12-13 osób non stop. Kwestia tylko, że jak to zwykle na otwartym pokoju trafiło się kilku debili jeżdżących pod prąd i walących w każdego jak popadnie. Gdybym nie musiał ich wywalać to na bank te 16 osób byłoby non stop.

Można zrobić tak, że jak ktoś ma zamiar jeździć to walnie na forum post, że stawia server i kto chce to dołączy. W 90% przypadków i tak jeżdżą te same osoby, a że większość i tak ma się w znajomych to nie powinno być problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaaajjjj.... szkoda, że Was nie wyczaiłem, akurat miałem odpalone GT5.

Tyle tylko, że na innym koncie - kumplowi sezonówkę zaliczałem....

Ale w tym tygodniu tak po 22:30 będę miał czas na małe conieco...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myśle panowie że to ze względu na formułę jednak. Tego typu zabawy zawsze szybko sie kończyły (przynajmniej z mojego doświadczenia). Zawsze po paru razach ludzi ubywało aż temat w końcu zdychał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba bedzie, oprocz tych wyscigow losowych stworzyc cos na powazniej, bo mataman ma racje, nikogo z zewnatrz nie przyciagniemy takim sciganiem.

Tylko teraz pytanie jakie fury, kiedy itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z poważnego regularnego ścigania odpadam na 100%. Oczywiście w organizacji pomogę z miłą chęcią za to :) Zrobić to czy tamto to żaden problem.

Ja już sobie powiedziałem, że do PS4 nie będę brał udziału w żadnych poważnych ligach, itd. Może jak ktoś zrobi poważną F1 na PS4, to wtedy znowu ML wróci w glorii i chwale :)

Luźne jazdy dla chętnych, nie ma problemu, zawsze jestem chętny. Ale szkoda mi czasu marnować na treningi, itd.

Już po F1 mam tego naprawdę po dziurki w nosie, dziwię się, że Wy nie macie :)

I teraz takie pytanie w związku z zaistniałą sytuacją. Czy usuwamy dział z działu GT i robimy jeden temat w dziale F1 dla chętnych, tak jak było poprzednio.

Wg mnie lepiej chyba tak zrobić, troszeczkę się pospieszyliśmy, a lepiej żeby dział pusty nie stał i zachodził pajęczynami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie dwa ciekawe tematy w jednym a tak trzeba skakac po forum,mysle ze zawsze bedzie rywalizacja jak sa punkty ale powinno to byc troche z przymruzeniem oka ale aby nie bylo mozlowosci ustawien setupa i mysle ze dwa dni przed wyscigiem ogloszenie toru tez by nie bylo glupie jak sie troche oswoisz z torem to i wyscigi sa ciekawsze

Edytowane przez yelon65

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam się od samego początku zastanawiałem po co nam oddzielny dział. Wystarczyłby temat mała liga w dziale gt5 i tyle by wystarczyło.

Własnie w tym co napisał yelon w swojej wypowiedzi leży całe sedno tego nad czym się zastanawiam. Czy idziemy w tym kierunku, że nie pozwalamy na żaden tuning i fury sztywno wybieramy, czy pozawalamy na dowolność w określonej grupie wozów razem z tuningiem i liczymy się z tym, że ktoś będzie szybszy bo umie ustawić swoją bestie.

Ja nie jestem przekonany do tego, czy jest sens tworzyć cokolwiek gdy dalej jedzie mała liga w F1. Pytanie czy znalazłyby się osoby chętne do jazdy, bo nie ukrywajmy te 10-12 osób stałych to minimum. Coś na poważniej wiąże się też z całym systemem kar, punktacji itd. Ja mogę wam przedstawić propozycje takich eventów w formie 4-5 wyścigów na dłuższym dystansie tylko czy na pewno tego chcemy. Sam nie wiem i ciężko podjąć mi jakąkolwiek decyzje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem czy to dobry pomysł.. Bez ustawień nawet jak ktoś jest wyraźnie szybszy od reszty, to i tak nie ucieknie daleko, a z dobrze ustawioną furą można cuda robić.. Przykładem mogą być Mistrzostwa SGT w których brało udział kilka osób z ML, i Oni wiedzą jak to wyglądało.. Ekipy Hondy rozwalały innych na kilka sekund na kółku! ( Mnie także :( ). Zaraz zbiegną się ludzie którzy znają się na tuningu, i mają czas na ustawianie swoich aut, a przecież założenie na początku było takie, że nikt nie ma za bardzo czasu się w to bawić.. I nie, wcale się nie boję tego, że nie będę wygrywał, po prosty słabsi szybko się zniechęcą do takiego ścigania, tak jak to miało miejsce we wspomnianych zawodach SuperGT.

Na koniec dodam, że mi to lotto, czy na poważnie będziemy się ścigać, czy dla czystego funu.. byle z ekipą z ML :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja może i bym znalazł czas na testowanie i ustawianie fury, tylko nie mam bladego pojęcia jak to się robi i co mam pozmieniać żeby szybciej jechać i opon nie żarło w tempie palącego się lontu :P

Ja się po zastanawiam jak to mogłoby wszystko wyglądać i dam propozycje, bo na razie dyskutujemy, a nic z tego nie wyniknie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O widze że temat znowu się pojawił w dziale to napiszę wkońcu co ze mną, nie bywam na treningach bo zwyczajnie nie mam czasu, musze wziąść się za naukę niestety bo matura za dwa miesiące :) Tego czasu brakuje także w niedzielne wieczory więc nie wiem czy będę mógł z wami dalej jeździć. Niestety chyba kończy się moja kariera "zawodowego kierowcy konsolowego" :D Ale póki co jeszcze nie mówie na sto procent, zgłaszam jedynie brak czasu na treningi i mam nadzieję że mnie zrozumiecie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o propozycje to można np

- 5-6 eventów samochodami po RM (Co tydzień byłby to inny samochód)

- tuning zablokowany,

- opony max twarde wyścigowe. ,

- dwa wyścigi na event (sprint, endu), całość ok 1h

Pózniej zmiana eventu np wyścigi samochodami Ferrarri, tez co tydzień inna fura, tuning zablokowany, max sportowe miękkie itd itp

Oczywiście musiało by być min 10 osób żeby miało to ręce i nogi :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

reasumujac propozycja moja jest taka

- tabela -tak

- tuning - nie

-trasa zapoznanie na 2 dni przed

-setup- nie

-PO-okreslone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zróbcie jakieś wyścigi kartingów, to ja się chętnie pisze.

Ooo na tym tez pojezdze :D

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra ktoś jeszcze? W niedzielę w zasadzie nie było nikogo Online :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w niedziele śmigam to GT5 zazwyczaj. W tą mnie nie było wyjątkowo, bo wyjazd na weekend mi się trafił, ale raczej będę gierczył :)

Co do formatu rozgrywek, to wbijanie do pokoju i wybieranie fur i torów na przypał jest spoko, ale faktycznie na dłuższą metę ciężko będzie o stałą ekipę, bo ludziom nie będzie zależeć.

Według mnie fajnie by było zrobić coś takiego, żeby otworzyć listę zgłoszeń. Gdy znajdzie się te 10-12 osób to każdy proponuje tor i furę. Mamy wtedy pulę samochodów i tras do losowania przed każdym niedzielnym wyścigiem, wybieramy 1 tor losowo, 1 auto i jedziemy. Jakieś tam punkty sobie liczymy i mamy taką pseudo-ligę. Myślę, że to by pomogło z frekwencją. Dodatkowo inne osoby mogłyby wpadać gościnnie na wyścigi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok kilka propozycji już padło. Robimy to w ogarnięty sposób czy zostaje sponton?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twój pomysł jest bardzo spoko jak na początek. Rozpiszę dziś wieczorkiem wszystko i wrzucę terminarz, tory i fury. Trzeba coś zorganizować bo inaczej nie ma przyszłości.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym proponował zacząć od wolnych furek, powiedzmy ze 300 PO + gokarty, a potem co tydzień stopniowo dokładał PO, kończąc po przykładowo 2 mcach na bolidach f1. Każdego tygodnia zrobić ze 2-3 wyścigi (może być ta sama PO w jeden tydzień, albo np. jeden wyścig 300 PO, drugi 320 PO itd. w ramach jednej niedzieli). Dodatkowo, jak skończymy wyścigi powiedzmy o 22:00, a ludziom się będzie chciało, możemy pojeździć losowane wyścigi, albo co jakiś czas walnąć event typu Ferrari vs Lambo itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc tak, pozwoliłem wybrać sobie kilka aut na najbliższe ściganie.

1. Suzuki Cappuccino (EA21R) RM '95 http://www.mygrantur...heet.php?id=894

2. Golf IV GTI RM '01 http://www.mygrantur...eet.php?id=1013

3. CIVIC TYPE R (EK) RM '97 http://www.mygrantur...heet.php?id=264

4. Acura NSX RM '91 http://www.mygrantur..._sheet.php?id=8

5. Camaro Z28 RM '69 http://www.mygrantur...heet.php?id=115

Wyglądałoby to wszystko następująco:

Tuning: zakazany

Opony: zależnie od samochodu ale maks wyścigowe twarde.

Wspomagacze: Wszystko off, ABS na 1

Uszkodzenia: Tutaj kwestia ustalenia

Siła draftu: Niska

Zużycie: Normalne/duże

Kary: Po wyścigu na podstawie zgłoszonych wniosków

Dystans wyścigu tak jak zaproponował mataman sprint/endu ale nie dłużej niż 1 godzina/ 1 godzina 15 minut.

Tory myślę, że możemy zrobić tak, że pierwszych 5 osób jakie się zgłoszą podają po jednym torze.

Myślę, że na początek RMy będą dobrą opcją którą każdy może zakupić i wszyscy będą jeździć takimi samymi furami a da radę odróżnić poszczególne furki po numerach. Także jak się będziecie zgłaszać to podajcie od razu numer jaki chcecie zaklepać. Żeby burdelu nie było podawajcie tylko numer na liście nick i numer jaki chcecie tak jak poniżej, a ja wszystko zaktualizuje w jednym poście:

1. KOWI 11

2. MrKubool 05

3. sharent 88

4. mataman 36

5. INODrift 33

Edytowane przez KOWI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2. MrKubool 05

Edytowane przez MrKubool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi