Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ja na początku kilka razy przejechałem Venom Hot Lap 2 i zrezygnowałem na dłuższy czas, było "nieco" trudno. Po jakiejś aktualizacji, gdy pojawiła się możliwość wyłączenia tych idiotycznych wstrząsów kamery, czas pękł dosłownie po KILKU przejazdach. Zauważyłem również - przynajmniej w moim przypadku - że z DC warto robić sobie co jakiś czas przerwy w katowaniu tytułu. Po kilku dniach człowiek gra z większą przyjemnością. Obecnie mam 1035 gwiazdek i mogę spokojnie napisać, że wcale nie było tak trudno, a nawet dość łatwo. DriveClub to zacny kawał kodu, punkty RP nakręcają do grania ale trasy już się nieco oklepały a w wyzwaniach online, ciężko przebić się przez alienów

PS4 kupiłem sobie tylko dla DriveClub i nie żałuję tych ponad dwóch tysi

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie dla zainteresowanych info...przez cały weekend jest double fame na multi. Można szybko odblokować sporo zawartości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co takiego trudnego było w wyzwaniu z Venomem. Dałem radę go pobić po kilku okrążeniach, wystarczy delikatnie obchodzić się z gazem na wyjściach z wolnych zakrętów. Natomiast ogromnym problemem dla mnie był ( i nadal jest) wyścig z Arielem Atomem. Nie potrafię opanować tej małej zabaweczki. Mój styl jazdy (bardzo późne hamowanie) nie jest zbyt dobrym pomysłem, bo podczas mocnych dohamowań stawia bokiem autko i czasem jest to nie do opanowania przeze mnie. Za każdym razem robię gdzieś spina na ostatnim okrążeniu. Mega irytujące  :mad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to hamuj wcześniej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem w tym, że gdy hamuję wcześniej to inni mnie doganiają i łykają na prostej. Jest to ta bardzo szybka trasa na śniegu. Jutro posiedzę nad tym dłużej i spróbuję to jakoś rozgryźć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Norwegian Lightweight Series. Jakoś dałem radę. Podstawka ukończona i muszę przyznać, że to chyba najlepsze arcade w jakie grałem. Jutro zabieram się za DLC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwie się że męczyłeś się Atomem, ja to pozamiatałem to Mono bez większych problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LVL 66... Renault RS odblokowane... zarąbiste jest :D Pewnie większość z was już ma ale ja cieszyłem się jak dziecko :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzielił się ktoś SP z kimś? Chciałbym zrobić zrzutkę z bratem i nie when czy będzie miał dostęp do wszystkiego.

Edytowane przez xtomashx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwie się że męczyłeś się Atomem, ja to pozamiatałem to Mono bez większych problemów.

BACMono jest moim ulubionym autem...i o dziwo każdy wyścig tym autem jest bardzo dobry z racji że nikt wtedy nie nawala po ścianach i nie uderza w przeciwników.

post-46438-0-09030100-1440924587_thumb.j

Edytowane przez TRaCeGuitar
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Autko bardzo dobre tylko ciezko jest utrzymac sie czasem na pierwszej pozycji bo atom ma cholerne przyspieszenie i dogania, gralem Mono parenascie wyscigow gdy byly punkty x2 i za kazdym razem gdy Atom siedzial mi na zderzaku musialem go blokowac i spychac na trawnik, skubany ma niezle przyspieszenie i zawsze nadrabia wiec nie raz liczyly sie 2-3 ostatnie zakrety i blokowanie dziada na prostej zeby wygrac :P

aktualnie 39 lvl, zostalo bodajze z 10 gwiazdek do wymaksowania podstawki bo darmowych dlc juz wymaksowane, smigam kazdy wyscig z kamera w kokpicie bo to jest obowiazek jesli gra taka mozliwosc oferuje, probowalem pare razy dla funu jechac z normalna zza auta - nigdy wiecej.. dla mnie w tej grze jest zupelnie nieintuicyjna. Swietna gierka, swietnie sie gra na sluchawkach + muzyka ze spotify + 47"

Jedyna gwiazdke ktora chyba nie wbije to bedzie wyscig Venomem GT gdzie trzeba wykrecic czas bodajze 1:16 lub 1:18. Na parenascie osob z listy moze ze 2 pobily ten czas.

Edytowane przez SkibaPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skiba Venom nie jest taki zły, jak trochę przysiądziesz to ogarniesz. Ja też myślałem że nigdy nie wbije tego, a zrobiłem oba (ten nocny trudniejszy)

Bonusowo obrazek z cyklu prawdziwe życie czy Driveclub

gP9pSFZ.gif

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyna gwiazdke ktora chyba nie wbije to bedzie wyscig Venomem GT gdzie trzeba wykrecic czas bodajze 1:16 lub 1:18. Na parenascie osob z listy moze ze 2 pobily ten czas.

To słabą masz listę ;)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To słabą masz listę ;)

majac na mysli ze z 2 osoby pobily ten czas to Ty jestes jedna z nich :D

kamera zza samochodu, o luju juz 3 baczki bym wykrecil tym autem, strasznie narowisty jest no ale moze sie kiedys uda, przysiade dzis.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówimy o pierwszym Hot Lapie? Bo ja póki co zatrzymałem się na pierwszym DLC :)

Jak coś to tutaj mój przejazd.

Najwięcej się zyskuje na nawrocie i tej szykanie pod koniec, którą trzeba dobrze ściąć.

https://youtu.be/OD-y_hOjEwE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówimy o pierwszym Hot Lapie? Bo ja póki co zatrzymałem się na pierwszym DLC :)

Jak coś to tutaj mój przejazd.

Najwięcej się zyskuje na nawrocie i tej szykanie pod koniec, którą trzeba dobrze ściąć.

https://youtu.be/OD-y_hOjEwE

na końcu mój czas źle pokazuje, powinienem być drugi ;). no ale ja to robiłem w pierwszych tygodniach po premierze, wtedy cokolwiek sieciowe ledwo zipało albo w ogóle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak macie problem z Venomem czy innymi wyścigami, olejcie je i zostawcie, kupcie SP, pozbierajcie gwiazdki, pościgajcie się online, potem wrócicie do problematycznych czasówek i okażą się banalne, bo skill wam zaskakująco urośnie. Ja ostatnio sobie venoma pierwszego odświeżałem, i stary czas poprawiłem z marszu o sekundę, venoma 2 to samo. Nadal jednak nie ogarniam tych cyborgów w wyzwaniach Evo, mam problem, moje najlepsze przejazdy to pewne 3 sekundy straty do najlepszych, nawet na krótkich trasach. Co do samych tras, już naprawdę mi się przejadły, liczę na przynajmniej 2 nowe lokacje, i jakieś dłuższe A-B i trasy zamknięte, coś na wzór Nordshleife by się przydało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na końcu mój czas źle pokazuje, powinienem być drugi ;). no ale ja to robiłem w pierwszych tygodniach po premierze, wtedy cokolwiek sieciowe ledwo zipało albo w ogóle :)

No wlasnie chcialem napisac ze cos krecisz :P

DRIVECLUB_spxqaex.jpg

Przysiadlem i sie udalo, spokojnie mialem pare sytuacji ze bym pojechal sekunde szybciej ale ciagle pieprzylem ostatnie wyjscie z zakretu na prosta, czas pobity i juz dalej nie chcialo mi sie jezdzic. Kluczem do sukcesu na tej trasie jest to zeby 2 zakret sciac jak najbardziej sie da, czasem sie auto utrzyma na asfalcie a czasem wybije i odbijesz sie od barierki ale autko jadac po trawie zwolni na tyle ze juz bedziesz wchodzic w 3 zakret z odpowiednia predkoscia. Po takim manewrze duszek zostaje daleko z tylu.

Moje koleczko, marny i nieczysty przejazd ale 1:16 pobita.

Patricko ladnie, top 300 to juz cos ciekawe jaki czas ma 1 miejsce, chcialbym zobaczyc ten przejazd.

Edytowane przez SkibaPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi akurat dzisiaj przyszła płyta z dc więc z miejsca kupiłem sp :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patricko ladnie, top 300 to juz cos ciekawe jaki czas ma 1 miejsce, chcialbym zobaczyc ten przejazd.

Tutaj moja życiówka na jakimś eventcie :)

V0GNnsV.jpg

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi