Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czy ktos moglby mi objasnic znaczenia kolorow na light barze w DS4? wiem ze jak sie laduje to miga na zolto. tak samo niewiem co daja te kolory na konsoli.niebieski i bialy.z gory dziekuje.

Niebieski podczas włączania, biały w czasie pracy, pomarańczowy w trybie czuwania i czerwony kiedy się przegrzewa.

@tata_arek, wydaje mi się, że @Twarek miał na myśli kolory na padzie, nie na konsoli.

O ile dobrze wiem, to kolory na padzie mogą być wykorzystywane przez twórców gier (np. w Killzone light bar reprezentuje poziom twojego życia: najpierw zielony, potem żółty, pomarańczowy, aż w końcu czerwony, gdy zginiesz).

Poza tym, kolory służą do zidentyfikowania poszczególnych graczy. Pierwszy gracz dostaje kolor niebieski, drugi gracz - czerwony, trzeci - zielony, a czwarty - różowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja jestem zawiedziony, konsole kupilem w dniu premiery, nie gram nalogowo, tylko w weekendy raczej i zauwazylem dzis popekana gumke na grzybku... Strasznie sie zirrytowalem, sprzet sporo kosztowal a tu taka glupota ktora psuje caloksztalt...post-54655-1387218097,4935_thumb.jpgw drugi padzi z kolei piszczy mi R2 - no naprawde mega irrytujace jest jak sobie w ciszy grasz i ci klawisz jeczy przy sprintcie w fife... I tak porownuje sobie z Xboxem 360 (konsola tansza 4 x) a jakos wykonania jest o wiele lepsza. Ktos zamierza oddac na gwarancje pada (ze wzgledu na gume lub przyciski?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do kolegi z Torunia. Jak wyglądała wymiana Twojego pada? Zdjęli prosto z półki i wydali czy czekałeś aż wróci z seriwsu sony?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Wojciech1989PL - Twój to wygląda jak nowy przy moim (wytarta gałka i zacinający się L1).

2ntyekp.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekam az bedzie wygladalo podobnie i bede probowal oddawac na gwarancję.. Niech kazdy probuje. Im wiecej zgloszen tym wieksza szansa ze beda to wymieniac.

Edytowane przez kevcio23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Wojciech1989PL - Twój to wygląda jak nowy przy moim (wytarta gałka i zacinający się L1).

Dołączona grafika

Wiesz no na zdjeciu nie widac u mnie praktycznie tych pekniec... Ale w rzeczywistosci to razi moje oczy ;p mysle ze z oddawaniem na gwarancje nie ma szans bo powiedza ze to uszkodzenie mechaniczne, zreszta wiekszosc ma jednego pada i szkoda bedzie im oddac pada na gwarancje na 2-3 tyg ;p ja akurat mam dwa ale zastanawiam sie czy jest sens oddawac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekam az bedzie wygladalo podobnie i bede probowal oddawac na gwarancję.. Niech kazdy probuje. Im wiecej zgloszen tym wieksza szansa ze beda to wymieniac.

Przecież parę postów wyżej  jedna osoba napisała że dwa razy wymieniała pada na nowego bez problemu (przez zacinający się L1) w media mark. 

Edytowane przez Gregor_TSK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego ja teraz używam tylko tego niebieskiego aby zużyć go jak najmocniej i potem wymienie z racji zacinającego się L1. Zobaczę jak długo wytrzyma guma na gałce i potem oddam na gwarancję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież parę postów wyżej jedna osoba napisała że dwa razy wymieniała pada na nowego bez problemu (przez zacinający się L1) w media mark.

"Niestety" mam problem tylko z gumami :) Ale jak bedzie tak zle jak na zdjeciu wyzej to próbuje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do kolegi z Torunia. Jak wyglądała wymiana Twojego pada? Zdjęli prosto z półki i wydali czy czekałeś aż wróci z seriwsu sony?

Normalnie poszedlem z reklamacja ze przycisk sie zacina a oni na to ze gwarancja itp ale od zakupu konsoli nie minelo 14 dni wiecj powiedzialem ze chce wymienic calosc to zaraz kierownik przylecial i powiedzial ze nie mam problemu z wymiana samego pada bo przeciez konsoli by mi nie wymienili skoro pustki na polkach dostalem nowego w pudelku a dzis pojechalem i jak mnie facet od reklamacji zobaczyl to juz wiedzial o co chodzi i mowi cytuje "ide juz po nowego pada" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety panowie również muszę potwierdzić, jakoś gumek na padzie to katastrofa, do póki nie grałem w NBA było ok, ale dziś usiadłem z kolesiem dosłownie na 3h i bilans jest taki że nie dość że wszystkie mecze zgarnąłem w dupę to jeszcze na jednym padzie zaczęła mi się wykruszać guma na środku lewego analoga, a na drugim już widać delikatny zarys pęknięcia, do póki nie pęknie całkowicie to będę dalej używał ale nie wyobrażam sobie nie oddania tego na wymianę jak mi pęknie cała "obręcz" analoga. Czytałem gdziesz że koszt wyprodukowania tego pada to ok, 18$, chyba trochę za bardzo chcieli obciąć koszta i skończy się to masowym wymienianiem padów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak bardzo śmiałem się z tych narzekań na gumę na gałkach i teraz sam mam problem. Dzisiaj guma na analogu jednego z padów poprostu pękła, jest naprawdę słabej jakości, konsolę mam z amazonu i nie wiem czy mogę oddać tylko pada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwna sprawa z tymi padami. Ja mam konsole od premiery z ponad 100 + godzinami przegranymi i 0 problemów z padem. Wygląda to tak jakby pady wychodzące z jednej fabryki lub partii miały jakąś wadę fabryczną (złą mieszanka gumy ?). Oby sony tak jak w przypadku sixasisa i dualshocka 2 szybko wprowadziło poprawki i wypuściło nową rewizje pada na rynek bo pad poza tymi wadami moim zdaniem jest genialny. Osobiście chciałbym też aby przy okazji poprawy zacinania się l1 r1 w niektórych padach i tej gumy poprawili też wyprofilowanie samej góry gałki tak aby była wklęsła jak w padzie od xboxa a nie wypukła tak jak jest teraz.

Na pocieszenie muszę zaznaczyć że każdy pad się zużywa. Ja zużyłem już 4 pady na playstation 3 i żaden nie wytrzymał więcej niż pół roku bez jakiś usterek. W pierwszym padzie padły gałki tak jak i w drugim. W trzecim padły spusty i jedna gałka a w czwartym który ma ok 9 miesięcy pękła sprężynka w R2 przy spuście(ale działa, słabiej odskakuje) i lewa gałka skrzypi :).

Jak mi pad od PS4 pochodzi pół rok to będę zadowolony :biggrin:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Analogi w tej gumie są poprostu maczane i warstwa nie jest jakas mega gruba a guma się roluje pod palcami efekt jest taki że chropowata część się sciera a warstwa gumę staje się coraz ciensza i w końcu pęka. Jest to bardziej kwestia ergonomii( ta guma) i raczej nie wpływa na działanie samego pada. Sony zapewne dało ciała z odpowiednią mieszanką gumy i tyle. Najdziwniejsze jest to że nie wpadli na to w fazie testów wewnętrznych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I wszystko jasne kolejna rzecz na której można zarobić, cena wysoka (2 szt w tej cenie spoko )  może spadanie ale nie zmienia to faktu, że sony zarobi na kolejne pierdółce i wątpię w to że wyeliminują łuszczenie gałek w przyszłości skoro można skasować parę $.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no proszę , a mówią że u nas ciężko rozkręcić dobry biznes :) coś czuję że kolo na tych grzybkach skręci fortunę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś ma problem z padem to piszcie początek jego kodu kreskowego, z tego co do tej pory widzę guma schodzi na tych z serii 211.... przycisk L1 blokuje się na obu (111 & 211).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I wszystko jasne kolejna rzecz na której można zarobić, cena wysoka (2 szt w tej cenie spoko )  może spadanie ale nie zmienia to faktu, że sony zarobi na kolejne pierdółce i wątpię w to że wyeliminują łuszczenie gałek w przyszłości skoro można skasować parę $.  

Nie badz smieszny jaki jest zwiazek miedzy jakims handlarzem sciagajacym glupie grzybki z chin z marza 300%??? Sony nie bawi sie w wyrabianie grzybkow, to sa ,,zamienniki,, wytwarzane przez chinskich szamanów...

Zerknijcie na to, jak szybko drozeja nakladki firmy HAMA na allegro, na samym poczatku kosztowały 19,24 zł,potem 29,67 zł a teraz już 35,00 zł, oczywiscie ten sam sprzedajacy :)

1. http://allegro.pl/zestaw-nakladek-8w1kontrolera-sony-ps4-i3781912799.html

2. http://allegro.pl/show_item.php?item=3804010435

3. http://allegro.pl/zestaw-nakladek-8w1kontrolera-sony-ps4-i3807062417.html

Zaraz sie rozpocznie pewnie debata na temat ,,nieuczciwych,, cwaniaków z Warszawy itd, ale umowmy sie - nie ma tego duzo na rynku, przypadkow uszkodzen galek jest sporo wiec nie widze niczego zlego zeby wiecej na tym zarabiac (chociaz i tak sa to smieszne pieniadze)

Oczywiscie przecietny gimbus zaraz to skrytukuje i poleje sie fala narzekan :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadzwoniłem dzisiaj do Saturna zapytać, czy wymieniają od ręki pady z zacinającym się L1 i dowiedziałem się, że niestety nie. Trzeba przejść normalną procedurę reklamacyjną, która trwa 2-3 tygodnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie ciekawi jak to przeszło kontrolę jakości, bo zrozumiałbym jeszcze jakby się pieprzyły po 3-4 miechach ale niektórym po dwóch dniach potrfiły pęknąć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seria 211. Na razie ok, choc denerwuje mnie lewy uchwyt. Lubi trzeszczec czasami. Widac slaby plastik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi