Skocz do zawartości
ONE

Kierownica do PS3

Rekomendowane odpowiedzi

Jak myślicie czy Driving Force GT będzie kompatybilne z ps4? Mam ochotę pojeździć na kierownicy ale nie uśmiecha mi się płacenie 400 zł za coś co posłuży mi góra rok? :)

Myślę, że PD/Sony spokojnie o to zadba i nie ma się czym martwić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Mam pytanko czy sie ktos moze orientuje czy gdzies w Polsce dostane takie nakladki na padllesy do DFGT , ktos kiedys pisal o tym , ale to bylo dawno i temat ucichl :) Bede wdzieczny za sugestie i podpowiedzi :) Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej koledzy :)

Mam problem albo brak umiejętności...

Wyłączone wszystkie asysty i tryb kierownicy/sterowania ustawiony na profesional:

- na padzie grając jak auto wpadnie w poślizg lub driftuję to bez problemu kontra i jest ok

- na kierze Logitech GT lub G27 w takim samym przypadku szybka kontra nie pomaga... czy jest to spowodowane tym że kierownice mają 9xx stopni skrętu a pad ma mniejszy skok i tym samym szybciej reaguje na maksymalny skręt kołami?

Jak ustawić kierę by móc z taką samą łatwością driftować lub kontre zrobić jak na padzie?

Czułość na maksa 7 nie widzę różnicy in plus. Ps. Ta czułość dotyczy kiery i pedałów czy tylko kierownicy?

Proszę o porady.

pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trening i jeszcze raz trening. Jak po paru dniach przestawilem sie na kierownice z pada

Sent from my iPad using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy bardziej wprawoiony w drifcie powie, że na padzie jest łatwiej to opanować. Na kierownicy rzecz jasna również jest to możliwe, ale wymaga więcej umiejętności i wprawy. Musisz szybciej kołem kręcić i wyczuć ten moment do którego trzeba kręcić.

Czułości jako takiej nie zmienisz, tyle co przed samym startem.

Ustawianie tego sterowania na symulacje czy profesjonalne nie ma żadnego wpływu na lepszych kierownicach. To jest opcja dla starych kierownic.

Jest cały osobny temat odnośnie driftu, także tam Ci pomogą bardziej wprawieni w bojach.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam problem podlaczylem kierownice do ps3 i w menu chodzi, ale jak wlacze burnout paradise to nie dziala. Gdzies w ps3 mozna skonfigurowac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam problem podlaczylem kierownice do ps3 i w menu chodzi, ale jak wlacze burnout paradise to nie dziala. Gdzies w ps3 mozna skonfigurowac?

Jaka kierownica? Ale taki objaw mają po prostu kierownice nie wspierane przez PS3.

Także na 100% kupiłeś kierownicę, która nie działa z PS3.

Ale napisz model, tak żeby mieć pewność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem jaki model nic nie jest podpisana, widocznie jest jak mowisz na szczescie dostalem ja za darmo. Na kompie bede gral.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz ewentualnie zrobic zdjecie i ktos rozpozna co to za "no-name"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Przed chwilą wylicytowałem G27 z 1.5 r. gwarancją za 710 zł. 

Słyszałem, że w Gran turismo kierownica G27 słabo sobie radzi. To prawda?

Edytowane przez bipop22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To źle słyszałeś, bo w GT5 kierownica działa super.

Wiem, bo sam mam. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam, również mam G27 i nie mam prawie żadnych zastrzeżeń do tej kierownicy.

Jedynie dźwignia zmiany biegów mogłaby być lepszej jakości, ale rzadko używam więc nie jest to dla mnie wielki minus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam inne pytanie. Obecnie od jakiegoś już czasu posiadam DF Pro. Czy różnica w cenie miedzy DFGT a G27 jest warta dopłaty? Czy czuć różnice np w jakości FF?

To ze materiały z zewnątrz są lepsze to wiadomo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam zastanawiałem się nad tym po wymianie DFGT na G27 czy warto było wydać kasę.

Przy GT5 spędziłem niezliczoną ilość godzin (2 platyny) więc po dłuższym czasie nie żałuję zakupu.

Różnica w wykonaniu jest bardzo duża, szczególnie pedały są na bardzo wysokim poziomie, FF chodzi Dużo ciszej oraz płynniej niż w DFGT.

Kierownica nie trzeszczy i nie wydaje dziwnych dźwięków podczas zabawy z nią, dostajemy normalne manetki (zamiast guzików) do zmiany biegów.

Dodatkowo w G27 jest sprzęgło i manualna skrzynia, jeśli masz zamiar z nich korzystać to wybór jest bardzo prosty, bo brakuje tego w DFGT.

Czy kierownica ma wpływ na poziom umiejętności nie wiem, ciężko mi to określić z perspektywy czasu. 

Podsumowując jeśli masz 600zł na wymianę to polecam, jeśli masz dylemat na co przeznaczyć kasę to zależy od tego jak bardzo lubisz się ścigać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Albo jeżeli nie zależy ci na gwarancji, to możesz kupić G25.

Edytowane przez bipop22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

No właśnie jak z trwałością G25? Czy coś szybko/łatwo sie sypie co by zwiększyło ryzyko zakupu używki?

Edytowane przez mataman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy korzystal ktos z tych lopatek do zmiany biegow przyklejanych do DFGT? Kiedys widzialem ze mozna bylo zrobic sobie w Logitech Driving Force GT takie same lopatki jak w G25/G27. Slyszal ktos moze o tym? Korzystal ktos? Jakie odczucia? Gdzie takie cos mozna dostac?

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy korzystal ktos z tych lopatek do zmiany biegow przyklejanych do DFGT? Kiedys widzialem ze mozna bylo zrobic sobie w Logitech Driving Force GT takie same lopatki jak w G25/G27. Slyszal ktos moze o tym? Korzystal ktos? Jakie odczucia? Gdzie takie cos mozna dostac?

Pozdrawiam :)

Proszę bardzo....

http://gamersware.pl/index.php/simracing/simracing-akcesoria-obrotomierz-lcd/logitech-driving-force-gt-metalowe-lopatki.html

Działa lepiej niż w G27 - nie ma tego 2cm skoku - po prostu "KLIK" i bieg wbity....

Nie ma śrubek ani kleju - zwykła obejma, za to bardzo stabilna, u mnie wytrzymuje już pół roku.

Obecnie brak w sklepie ale może się pojawią...

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za funkcjonalnosc sie placi! :) Musze sie przyjezec temu blizej. Dzieki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie, na które prawdopodobnie znam odpowiedź, ale mimo to spróbuję ;)

Czy jest jakikolwiek sens kupować tanią kierownicę (tanią, czyli najtańszą jaka jest), czy szkoda tych kilkudziesięciu złotych, bo nie będzie dało się na tym grać?

Mam na oku Mantę mm627.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi