Skocz do zawartości
ONE

Kierownica do PS3

Rekomendowane odpowiedzi

Przecież NFS Rivals ogólnie nie działa z kierownicami, więc ja bym poczekał na DriveClub i wtedy się dowiemy, ale moim zdaniem kierownice z działające na PS3 będą działały również na PS4.

Przy okazji mam pytanie. Chcę kupić kierownice a kumpel ma właśnie na sprzedaż DFGT, ma ją jakoś 3-4 lata, ale podobno nie jeździł na niej raczej za dużo (jakoś ze 100h), bo ma jeszcze G25. Dzisiaj ma mi ją przywieźć, żebym sobie sprawdził czy mi odpowiada. No i właśnie tu pytanie co powinienem w niej sprawdzić? Sprzeda mi ją za 200zł.

Edytowane przez maciek1422

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie czy działa kierownica Tracker Zonda w GT 5 i 6 ?

Albo co polecacia za około 200 zł

Edytowane przez krzylu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krzylu jedyną rozsądną opcją jest w tym przypadku, tak jak napisał Mata, używany logitech. Wiem co pisze bo przerobiłem to na sobie.

Edytowane przez mart_102

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się nad zakupem

Porsche 911 GT3 RS V2 Wheel US z ClubSport Pedals V2 US. Z tego, co sie orientuje warto dolozyc i kupić zamiast G27 tylko muszę sie upewnic, ze wersja us nie różni sie od eu. Macie jakieś sugestie?

Edit. Chyba jednak nie ma sensu doplacac. Skoku jakosciowego nie ma az tak duzego, by ryzykowac kiepskim suportem serwisowym. Szczegolnie z pozycji europejskiego klienta.

Edytowane przez mrchilihead

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, mam prawie nową DF Pro (np. folia na znaczku GT na kierownicy) plus Wheel Stand Pro - również bardzo zadbane. Wyprowadzam się i zastanawiam się ile to może być warte? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Mam pytanie czy działa kierownica Tracker Zonda w GT 5 i 6 ?

Albo co polecacia za około 200 zł

Jesli zaczynasz przygode z simracingiem bierz

Logitech Formula Force EX

http://tablica.pl/oferta/kierownica-logitech-formula-force-ex-CID99-ID4MQWD.html#f0d5604c02

http://tablica.pl/oferta/kierownica-logitech-formula-force-ex-san-jak-nowy-CID99-ID4Kqnx.html#f0d5604c02

http://tablica.pl/oferta/kierownica-logitech-formula-force-ex-CID99-ID4chGR.html#40d152da8a

Posiada Force Feedback taki sam system jak g25,dfgt,dfp

Promien skrętu jest 180 stopni czyli 90 w jedna i 90 w drugą. Niby mało ale na początek ok.

Cena jest dosc niska mozesz pograc posmakowac jak to jest i jak Ci sie spodoba to zainwestowac w DFGT albo cos innego.

Z tego co ludzie pisza i mowia całkiem dobra kierownica jakościowo róznież i mozna teraz ja kupic za małe pieniądze.

Używana można dzisiaj kupić za 50zł - 70zł

Popatrz na filmy na youtube jak ludzie na niej jeżdżą. Zobacz może ktoś w mieście u Ciebie chce sprzedać albo okolic przejdź sie i sprawdź jakośc plastików itd.

Mysle, że warto sie zastanowić.

Edytowane przez onelove

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Czy jest możliwość ustawienia na stałem opcji kierowania? Chciałbym mieć wyłączone wszystkie " wspomagacze " ale co nie wybiore jakiegoś wyscigu specjalnego albo zmienie samochód to muszę od nowa wszystko zerować. Z góry dziękuję za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Czy jest możliwość ustawienia na stałem opcji kierowania? Chciałbym mieć wyłączone wszystkie " wspomagacze " ale co nie wybiore jakiegoś wyscigu specjalnego albo zmienie samochód to muszę od nowa wszystko zerować. Z góry dziękuję za pomoc.

Ustawienia jesli mnie pamiec nie myli zapisywane sa dla kazdego wozu indywidualnie. 

Ja nie znalazlem opcji wylaczenia wszystkiego i przypisania tych wartosci do kazdego auta (GT5). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakos nie widze, zeby ludzie rzucili sie na nia... G25/27 jest tansze...

Ale nie jest kompatybilna z PS4?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno kompatybilnosc zalezy od tworcow gry... Dlatego czekam na wsparcie dla kierownic logitech

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Przymierzam się do zakuou kierownicy do PS3. Zależy mi na tym, żeby kierownica nie musiałabyć przykręcana do stolika/biurka oraz nie posiadała pedałów. W GT6 będę grał raczej rzadko, co powiecie o logitechu Driving Force Wireless? Ktoś miał z nią doczynienia? Myslałem również nad Move Racing Wheel ale chyba w porównaniu z logitechem wypada słabiej.

Pozdrawiam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przymierzam się do zakuou kierownicy do PS3.

A zaraz po tym:

Zależy mi na tym, żeby kierownica nie musiałabyć przykręcana do stolika/biurka oraz nie posiadała pedałów.

To nie jest kierownica, tylko szajs w postaci kierownicy. Na tym nie ma jakiejkolwiek przyjemności z grania, tylko frustracja, że nie działa tak jak powinno.

Co do tej nakładki na move w postaci kierownicy, to również nie polecam. Poza tym GT6 i tak chyba move nie wspiera, bo widzieli, że w gt5 i tak to się nie sprawdziło.

Zadaj sobie pytanie. Chcesz normalną kierownicę czy nie.

Jak "nie" to graj na padzie, bo jest drugi najlepszym kontroler do GT po normalnym kole.

To co Ty podałeś wyżej to nadaje się najwyżej na śmietnik :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za wyczerpującą odpowiedź :) W takim razie powinienem nabyć DFGT? A jest może coś trochę tańszego, tak jak pisałem nie będę mocno piłował GT, no chyba, że z tą kierownicą będę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi