KOWI 165 Napisano 10 Czerwiec 2013 Potwierdzę to co przypuszczasz. Nie ma zdecydowanie sensu. Albo kupić już coś lepszego markowego, albo na browary hajs przeznaczyć. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
s0-Vicky 312 Napisano 10 Czerwiec 2013 Odpowiedz na to pytanie jest oczywista, nie tylko ze wzgledu na cene ale tez na kompatybilnosc! Moze sie okazac ze konsola nie wykryje Ci kolka i bedziesz w plecy te "kilkadziesiat zlotych" i zostaniesz z bezuzytecznym sprzetem! Daruj sobie tanie zabawki, lepiej zainwestowac w cos pewnego, sprawdzonego co posluzy przez lata, czyt. Logitech Driving Force GT. Nie musi byc to od razu G25/G27 za gruba kase. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 10 Czerwiec 2013 Kwestia też jak często będziesz sprzętu używał. Jak nie za często to postaw na Logitecha DFGT bo nie ma sensu ładować kasy w coś lepszego, ta kiera w zupełności wystarczy. Jak planujesz dużo jeździć to warto zastanowić się czy nie dołożyć parę stówek do lepszego sprzętu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DeX 631 Napisano 5 Lipiec 2013 Ktoś może iSmart Suzuka sw 5050 posiada i może coś napisać nt. tej kiery? Na tablicy po 70 zł stoi,widziałem na yt ,,recenzje" to koleś chwalił i mówił że bez problemu w gt5 działa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 5 Lipiec 2013 Tak, podobno (o dziwo) działa w GT5. Ale nie wiem czy naprawdę chcesz się bawić w taki szajs. To już granie na padzie ma więcej zalet niż na tym kawałku plastiku. W każdym razie działa, bo na innych forach piszą że jest ok, a nie tylko do łażenia po menu :) Czy kupić? Decyzję pozostawiam Tobie, ja wychodzę z założenia, że minimum Logitech DFP do Gran Turismo to po prostu mus :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArtiF1 19 Napisano 6 Lipiec 2013 (edytowane) Cześć, wczoraj po 1,5 roku walki i hamulcem, wreszcie go naprawiłem i już wszystko działa na tip-top. Po skutecznej naprawie części która nie dawała mi spać po nocach, postanowiłem dokładnie odświeżyć wnętrze samej kierownicy. Powykręcywałem kilka elementów i podmuchałem by usunąć już dość stary kurz, poskładałem dałem nowy smar, wszystko ładnie wygląda. Dzisiaj rano usatysfakcjonowany drugą i bezproblemową młodością DFGT, włączyłem GT5, a potem samą kierownicę do konsoli. Myśląc o wietrze z głowy, atak k*rwicy wrócił z podwójną siłą - kierownica nie kalibruję się, a logo GT tylko miga... Wszystko rozkręciłem, poskładałem, nic. Moim kątem oka wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią jedno - to wina silnika. Faktycznie, metalowy grzmot trochę pokręci główką, może z 75 stopni, poczeka 5 sekund zrobi to samo w drugą stronę i nic. GT dalej mruga. Za cholerę nie wiem co jest nie tak. Silnika przy czyszczeniu nawet nie dotknąłem. Może osoba która tutaj trochę sie zna na Driving Force GT wie "z czym to się je"... Pozdrawiam. ---------------------------------------------------------------- NAPRAWIONE dzięki http://www.gt5.amiga.pl/KATALOG-FORUM/KALIBRACJA-G27.pdf Edytowane 6 Lipiec 2013 przez ArtiF1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawciu199722 16 Napisano 10 Lipiec 2013 Będę prawdopodobnie niedługo kupował kierownicę do ps3. Na oku mam g25 ale wiem że nie są one już produkowane. Chciałbym się zapytać na co zwrócić uwagę kupując używkę. Tzn. jak szybko sprawdzić czy wszystko chodzi i nic nie jest zepsute. Wydaję mi się że g25 jest trwała i solidna i nie zepsuje się szybko. Z góry dzięki za odp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 10 Lipiec 2013 Najlepiej jakbyś w jakimś sklepie dotknął, posłuchał jak nowa kierownica chodzi. Inaczej ciężko mi coś powiedzieć, bo kierownice to specyficzny sprzęt. Chociażby praca silniczków, hałasują od początku, ale czy tego hałasu nie ma za dużo ciężko będzie powiedzieć jeśli nie wiesz jak chodzi nowa kierownica. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QbxGamerHD 126 Napisano 10 Lipiec 2013 Będę prawdopodobnie niedługo kupował kierownicę do ps3. Na oku mam g25 ale wiem że nie są one już produkowane. Chciałbym się zapytać na co zwrócić uwagę kupując używkę. Tzn. jak szybko sprawdzić czy wszystko chodzi i nic nie jest zepsute. Wydaję mi się że g25 jest trwała i solidna i nie zepsuje się szybko. Z góry dzięki za odp. G25 jest chyba nie do zajechania, swoją mam już 6 lat i działa jak nowa. Co prawda raz była naprawiana, ale koszt wyniósł 12zł i od tego momentu nie mogę narzekać. Najlepiej było by podłączyć kierownicę i sprawdzić czy potencjometry dobrze działają, czy łapią cały zakres i czy FF trzyma jak powinien (tj. czy wyrywa kierownicę z rąk ;) ). I najprostsza sprawa sprawdzenie czy w skrzyni H bez problemu wchodzi wsteczny, to była najczęstsza usterka pierwszych modeli G25. I tak jak wspomina shemaforash czy kierownica nie hałasuje "przesadnie" i czy nie podłączona chodzi względnie luźno. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepe993322 0 Napisano 14 Lipiec 2013 (edytowane) Witam. Przymierzam się do zakupu kierownicy. Chcę wybrać pomiędzy Logitech g25 albo g27. Grał już ktoś na tym sprzęcie ? Jakie są odczucia ? Czym różnią się od siebie te kierownice. Jeszcze pytanie jakie są ceny w sklepach albo aukcjach tak mniej więcej. Może wasi koledzy, znajomi mają do sprzedania. A może polecacie jakąś inną kierownicę. Z góry dziękuję i pozdrawiam Edytowane 14 Lipiec 2013 przez pepe993322 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 27 Sierpień 2013 Zastanawiliście się jakie kierownice będą typowo pod PS4? Thrusmaster zrobił odpowiednika DFGT, który nawet z wyglądu go przypomina do złudzenia.Model zwie się Thrustmaster T80 DriveClub Edition i jest typową budżetówką, tak jak DFGT.Obłożenie pada na kierownicy, plastikowe pedały, itd. Jak będzie z FF i całą resztą to pewnie się dowiemy później. Tu może więcej poczytać.http://www.teamvvv.com/en/news/comments/First-official-PS4-racing-wheel-announced-the-Thrustmaster-T80-DriveClub-Edition W każdym razie, położenie przycisków L2,L3 i R2,R3 po prostu "genialne" :)Ale za to plus za łopatki, pytanie jak z ich wytrzymałością. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 27 Sierpień 2013 FF ma nie być, DFGT to przy tym mercedes. To przypomina kierę z biedronki http://www.ps3site.pl/tak-prezentuje-sie-pierwsza-oficjalna-kierownica-dedykowana-playstation-4/165139 Poskąpiono wspomnianej normalnej skrzyni biegów, a także sprzęgła i Force Feedback Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 27 Sierpień 2013 Nie doczytałem, jak zwykle sugerowałem się obrazkami. Jeśli rzeczywiście chcą puścić w dziejszych czasach kierownicę bez FF'a to powodzenia, nikt tego nie kupi. Sprzęgło przeżyje, gałkę od biegów również (dopóki są łopatki), ale FF? To tak jakby wypuścić pada do PS4 bez wibracji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 27 Sierpień 2013 Brak wibracji w padzie to bym przeżył, sam gram na Sixaxis Brak FF to epic fail i dyskwalifikacja z miejsca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emyl123 10 Napisano 27 Sierpień 2013 Przynajmniej utwierdziłem się w przekonaniu, że dobrze zrobiłem kupując wczoraj DFGT. No chyba, że z PS4 nie będzie działać - ale może nie będzie tak źle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 27 Sierpień 2013 Nie doczytałem, jak zwykle sugerowałem się obrazkami. Jeśli rzeczywiście chcą puścić w dziejszych czasach kierownicę bez FF'a to powodzenia, nikt tego nie kupi. Sprzęgło przeżyje, gałkę od biegów również (dopóki są łopatki), ale FF? To tak jakby wypuścić pada do PS4 bez wibracji. Pewnie spieszyles sie umieszczajac newsa o pierwszej kierownicy pod PS4 - ale fakt tutaj sie nie popisali. Zrobili krok do tylu ktory moim zdaniem jest niewybaczalny. Pozostaje miec nadzieje ze beda jakies kierownice ze sredniej polki (bo nie tu akurat sie z Toba nie do konca zgadzam DFP i DFGT byly srednia klasa, budzetowe konczyly sie na 200pln, za to klasa wysoka i srednia to byla przepasc cenowa). Niemniej mimo iz nie zacheca to pojawia sie pierwszy rodzynek, ja mowie czekam na wiecej - ale lepszych produktow. pozdrowienia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
max9611 0 Napisano 9 Październik 2013 Hey . :) Co sadzicie o tej kierownicy http://www.euro.com.pl/kierownice-pc/tracer-zonda-39707.bhtml ? Nie będę jej używał zbyt często , max 2 razy w tygodniu . Czy będzie współpracować z Gran turismo 5 ? ( mogę zmienić ustawienia przycisków ? ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NERVUS_PL 1528 Napisano 12 Październik 2013 Hey . :) Co sadzicie o tej kierownicy http://www.euro.com.pl/kierownice-pc/tracer-zonda-39707.bhtml ? Nie będę jej używał zbyt często , max 2 razy w tygodniu . Czy będzie współpracować z Gran turismo 5 ? ( mogę zmienić ustawienia przycisków ? ) Wystarczyło poczytać opinie pod produktem na tej stronie co podałeś... Jednym słowem: szajs Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slejzi 0 Napisano 20 Listopad 2013 Witam mam kierownice manta mm622 compressor supreme 2. Problem polega na tym że kierownica w menu działa dobrze a gdy grę włączę kierownica nie reaguje. Kierownica jest przypisana jako pad nr 1 W ustawieniach gry gdy chce zmienić rodzaj sterowania jest tylko pad bezprzewodowy a nie ma do wyboru kierownicy Czy możliwe jest że NFS nie obsługuje kierownicy bo jest za stara ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 20 Listopad 2013 Nawet nie to, ze mozliwe tylko pewne. Pewnie czekac bedzie cie zakup porzadnej kierownicy jezeli bedziesz chcial na ps3 pograc. Kazda gra ma liste obslugiwanych kierownic i one beda na 100% dzialac, w przypadku reszty sprzetow moze bedzie dzialac a moze nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kryman 2016 Napisano 20 Listopad 2013 Daj sobie lepiej spokój z tą kierownicą. Jak juz to kup sobie DFGT na pewno będziesz zadowolony. PS. Jak można grać w NFS na kierownicy? Oo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 20 Listopad 2013 ja gram na DFGT :) tylko hamulca nie używam 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carboni 1 Napisano 1 Grudzień 2013 Chłopaki będzie jakiś następca G27 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 1 Grudzień 2013 nie będzie. Logitech już chyba wycofał się z kierownic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carboni 1 Napisano 1 Grudzień 2013 Oby nie, bo za pare lat zacznie brakować kierownic klasy g25/g27 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach