Skocz do zawartości
Patricko

Gdzie kupić i za ile

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

możemy pana wpisać na listę ale nie obiecuję , że otrzyma Pan PS4 w dniu premiery. Będziemy mieli małe ilości.

Sony Centre

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli SCEP nie narzuca ceny tylko zostawia to w kwestii sklepów, a samych PS4 bedzie mało na premierę, to ja już widzę te ceny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z innego forum:

"Byłem w Saturnie i w końcu pogadałem z jakimś ogarniętym sprzedawcą. Otóż na półkach nie będą mieć konsol w ogóle, bądź jakaś śladowa ilość, jeżeli ktoś zakupił preorder we wrześniu, nie ma szans na otrzymanie konsoli. Odkładają tyle konsol, ile sprzedali preorderów w danym sklepie, nie potrzebują żadnego kontaktu telefonicznego, po prostu przychodzi się do sklepu i przynoszą konsolę. Jednak z tego co mi powiedziano, konsole dla preorderowców trzymają tylko 3 dni, jak ktoś się spóźni, konsola idzie na sklep. Istotne jest skąd kupiliśmy preorder, jeżeli ktoś kupił w Saturnie w Manufakturze, to nie odbierze konsoli w Saturnie Port Łódź."

Z tego co widzę, na stronach MM i Saturn nie ma już możliwości złożenia zamówienia na PS4.

MediaExpert wystawił 20 sztuk na allegro. Dają gwarancję, że wysyłkę zaczynają 28 listopada:

http://allegro.pl/konsola-sony-ps4-playstation-4-500gb-przedsprzedaz-i3666780434.html

Edytowane przez emtek
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

druga sprawa czy kupując na aukcji allegro od Media Expert otrzymuję dodatkowy rok gwarancji .. Orientuje się może ktoś w tym temacie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

druga sprawa czy kupując na aukcji allegro od Media Expert otrzymuję dodatkowy rok gwarancji .. Orientuje się może ktoś w tym temacie?

Witam

Konsolę zamówiłem właśnie na tej aukcji. Informacje jakie dostałem od mediaexpert na allegro:

Witam,

Otrzymaliśmy potwierdzenie od firmy Sony Computer Entertainment iż dostawa PS4 na nasz magazyn nastąpi w przeddzień premiery. Zamówione konsole wyślemy bezzwłocznie, tak aby dotarły do naszych klientów najpóźniej w dniu premiery. Gwarancja 24 miesiące .Zapraszamy do wzięcia udziału w Aukcji.

Pozdrawiamy

Mediaexpert.pl

Można odebrać zamówiony sprzęt w wybranych sklepach (20 podane na aukcji). Jeżeli zdecyduje się Pan na odbiór w sklepie to reklamację realizuje Pan w miejscu odbioru sprzętu, jeżeli nie to metodą wysyłkową ze sklepem mediaexpert.pl  Zestawy bundle będą u nas w ofercie po premierze konsoli.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I czy kupując na tej aukcji dostaje Ps4 w dniu premiery?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I czy kupując na tej aukcji dostaje Ps4 w dniu premiery?

Tak jak napisałem wcześniej, konsole będą wysyłali tak aby doszły najpóźniej w dniu premiery.

Edytowane przez Garru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

równiez zakupiłem tą konsolę na tej aukcji, sprzęt na 100% będzie w domu w dniu premiery, polecam komu zależy bo takich okazji będzie coraz mniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również kupiłem jedną sztukę mimo że mam pre-order w ultimie, jak wypalą mi oba źródła to chętnie sprzedam komuś po cenie zakupu jedną sztukę, z tym że napisałem do nich czy w razie nie wywiązania się z terminu dostawy oddadzą kasę, zobaczymy co odpiszą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba być dobrej myśli. :) W końcu w innych sklepach nie gwarantują konsoli w dniu premiery.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W aukcji nie widzę informacji, że gwarantują konsolę na premierę, więc nie ma się do czego odwołać jakby jednak nie dostali konsol...

Albo była taka informacja, ale już ją usunęli?

Edytowane przez dreamtox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe, ale na stronie media expert mamy taką informację - "Z powodu wysokiej ilości zamówień na PS4, zamówienia przedpremierowe złożone od 04.09.2013 nie gwarantują dostępności produktu w dniu premiery". 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe, ale na stronie media expert mamy taką informację - "Z powodu wysokiej ilości zamówień na PS4, zamówienia przedpremierowe złożone od 04.09.2013 nie gwarantują dostępności produktu w dniu premiery". 

Znowu cytat z innego forum:

"Konsole przewidziane dla klientów allegro są z osobnej puli dystrybucyjnej."

"Witam,

Otrzymaliśmy potwierdzenie od firmy Sony Computer Entertainment iżdostawa PS4 na nasz magazyn nastąpi w przeddzień premiery. Zamówione konsole wyślemy bezzwłocznie, tak aby dotarły do naszych klientów najpóźniej w dniu premiery. Zapraszamy do wzięcia udziału w Aukcji.

Pozdrawiamy

Mediaexpert.pl"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O to też zapytałem sklep:

Dzień dobry,

Dla aukcji allegro mamy przygotowaną osobną pulę towaru. Będzie ona dostępna wyłącznie dla klientów allegro. Zamówienia będą realizowane jak w informacji wcześniejszej.

Pozdrawiamy

Zespół Mediaexpert.pl

W aukcji nie widzę informacji, że gwarantują konsolę na premierę, więc nie ma się do czego odwołać jakby jednak nie dostali konsol...

Albo była taka informacja, ale już ją usunęli?

Nie było takeij informacji na aukcji. Mogę odwołać się do wiadomości którą dostałem na maila. :biggrin:

Edytowane przez Garru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było na bank na tej aukcji , że zobowiązują się do dostarczenia konsol w dniu premiery. Ja i tak mam pre-order w Sony Centre w Gdynii. Kupiłem jako pierwszy chyba w sierpniu , ostatnio podszedłem do nich zapytać się o jakieś info nt: nocnej premiery i pre-orderów nie było. Wydaje mi się , że pewniakami są osoby które kupowały pre - order w przedziale sierpień - wrzesień. Oczywiście chodzi mi o całą Polskę. Co ciekawe coraz więcej sklepów zobowiązuje się do ceny 1790 czyli minus 100 z pre/ord daje 1700. Ładnie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czarno widze to wszytko, nie wyrobilem się kupić konsoli na tej aukcji, jeszcze to info , że w sklepach konsol może nie być wogóle ... Coś czuje że posiadanie ps4 na premiere będzie luksusem na miarę posiadania fiata 125 p za czasów komunistycznych... 

Edytowane przez kukmuken

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dzwoniąc na infolinie mediaexpert otrzymałem też info że jeżeli preorder złożony był jeszcze  w sierpinu to się nie ma o co obawiać - konsola będzie czekała w sklepie. także  miejmy nadzieję że wiedzą co mówią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wie ktoś, czy w RTV EURO AGD będą bundle packi? Czy będzie mozna zmenić zwykły preorder na bundla?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, dzisiaj zadzwoniłem do media expert w srawie tej aukcji na allegro i zapytałem się o dostępnosc w dniu premiery odp
: nie gwarantujemy dostepnosci konsoli.

Także nie mam pojęcia skąd Pan emtec ma takie info że wysylaja 29 listopada.?

Nie ma to jak sianie propagandy.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, dzisiaj zadzwoniłem do media expert w srawie tej aukcji na allegro i zapytałem się o dostępnosc w dniu premiery odp

Po pierwsze, nie emtec, tylko emtek.

Po drugie, nie 29 listopada, tylko 28.

Po trzecie, czytanie ze zrozumieniem to naprawdę dobra i przydatna rzecz w życiu. Wyraźnie napisałem, że cytuję wpis z innego forum. Tam, jedna z osób udostępniła wiadomość odnośnie dostępności konsol z aukcji allegro:

"Otrzymaliśmy potwierdzenie od firmy Sony Computer Entertainment iż dostawa PS4 na nasz magazyn nastąpi w przeddzień premiery. Zamówione konsole wyślemy bezzwłocznie, tak aby dotarły do naszych klientów najpóźniej w dniu premiery. Zapraszamy do wzięcia udziału w Aukcji". 

Inna osoba, zresztą nawet pisząca w tym temacie, również potwierdziła otrzymanie takiej oto wiadomości.

Po czwarte, przed oskarżeniem kogoś o sianie propagandy poczytaj przynajmniej 2 strony wstecz w tym temacie.

Pozdrawiam 

edit: literówka

Edytowane przez emtek
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja natomiast dostałem informację, że Sony jeszcze samo nie wie ile konsol kto dostanie... natomiast Pan zapewniał, że w 99% konsola dojdzie w dniu premiery (mowa o aukcji z allegro). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wie ktoś, czy w RTV EURO AGD będą bundle packi? Czy będzie mozna zmenić zwykły preorder na bundla?

rafcio007 wiemy tyle co ty. Każdy z nas czeka na jakieś dodatkowe info. Nasz kraj jest dziki i to my wydajemy pieniądze lub chcemy je wydać a sklepy traktują nas jak biedaków którzy zwracają im głowę. Obstawiam gdy będzie juz kilka miesięcy po premierze i konsole będę w dużej ilości stały na półkach wtedy dopiero zacznie się bitwa o klienta. Jak Narazie nie potwierdzone info to takie ze Saturn będzie miał jakieś zestawy ale nie dla ludzi którzy złożyli preordera tylko po prostu w dniu premiery wystawia je na półki (pewnie za gruby hajs) Bundle to jak narazie najlepsze opcje były na Amazonie uk oraz za 499e Amazonie niemieckim. Mam preordera w media markt ale jak wywala cenę za czystą konsole wysoka to chyba poczekam do świąt i kupię z niemieckiego Bundle bo tam też złożyłem zamówienie. Przy okazji nie orientuje się ktoś czy Killzone zakupiony z Amazona niemieckiego będzie posiadał wersje PL?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rafcio007 wiemy tyle co ty. Każdy z nas czeka na jakieś dodatkowe info. Nasz kraj jest dziki i to my wydajemy pieniądze lub chcemy je wydać a sklepy traktują nas jak biedaków którzy zwracają im głowę. Obstawiam gdy będzie juz kilka miesięcy po premierze i konsole będę w dużej ilości stały na półkach wtedy dopiero zacznie się bitwa o klienta. Jak Narazie nie potwierdzone info to takie ze Saturn będzie miał jakieś zestawy ale nie dla ludzi którzy złożyli preordera tylko po prostu w dniu premiery wystawia je na półki (pewnie za gruby hajs) Bundle to jak narazie najlepsze opcje były na Amazonie uk oraz za 499e Amazonie niemieckim. Mam preordera w media markt ale jak wywala cenę za czystą konsole wysoka to chyba poczekam do świąt i kupię z niemieckiego Bundle bo tam też złożyłem zamówienie. Przy okazji nie orientuje się ktoś czy Killzone zakupiony z Amazona niemieckiego będzie posiadał wersje PL?

Nasz kraj jest dziki - święta racja.

Też się onawiam tego że bundli może nie być bo przecież preorder zrobiony, nikt nie obiecywał bundli, więc jak się nie podoba to przecież przyją "idioci" któzy wezmą co się im każe a nie wybrzydzają z jakimiś zestawami.

Dla tego sam preordera nie zrobiłem.

Co do niemieckiego Killzone to nie liczył bym na polski. Ba, może też nie być nawet angielskiego.

Przecież tyle sie płaci za lokalizację gier, przez to i przez wyższy podatek przecież są w Europie droższe ...

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do niemieckiego Killzone to nie liczył bym na polski. Ba, może też nie być nawet angielskiego.

Przecież tyle sie płaci za lokalizację gier, przez to i przez wyższy podatek przecież są w Europie droższe ...

Exy na PS już od dawna mają większość języków, bez względu na miejsce sprzedaży.

SONY robi wersje językowe na całą EU i nie tylko, a nie na poszczególne kraje.

Jeden język występuje w tytułach multiplatformowych (np. Mafia, albo Mass Effect), ale to też już rzadkość.

Killzone na bank będzie miał wszystkie języki, bez różnicy czy kupisz w PL czy UK czy DE, to jest jedna europejska wersja.

Kupiłem sporo gier w Austrii (czyli dystr. niemiecka) i KAŻDA ma ANG język, a Exy i niektóre gry od EA mają i PL, ANG i całą resztę języków.

A jak jakaś multiplatforma ma tylko DE, to jest o tym info na tyle okładki.

To właśnie w PL robią ludziom wodę z mózgu, bo jak nie ma PL napisów na pudełku, to gra nie może być już w PL wersji...

Jak mówiłem ludziom, że BF3 z UK ma normalnie całą PL ścieżkę to mi nie wierzyli, bo przecież pudełko jest po ANG.

Ale to są już marginalne przypadki, ale właśnie przez takie niedoinformowanie się rozprzestrzeniają.

Byli nawet tacy, co twierdzili, że konsola z DE będzie miała tylko język DE w sobie...

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi