shemaforash 881 Napisano 16 Grudzień 2013 (edytowane) Udało się zdobyć 1CC w pojedynkę, ledwo bo ledwo ale dałem radę. Najważniejsze to zdobywać bomby i życia które dostajemy za ratowanie ludzi. Zawsze z tych samych ludzi dostajemy te same rzeczy więc będąc ostrożnym można na ostatniej planszy mieć duży zapas. Może komuś pomoże, linki do moich filmików z przejściem bez stracenia wszystkich żyć: https://www.facebook.com/photo.php?v=1386450001605796&l=7536943189973867476 https://www.facebook.com/photo.php?v=1386451461605650&l=6263947136907258712 https://www.facebook.com/photo.php?v=1386453034938826&l=9167064091774422125 https://www.facebook.com/photo.php?v=1386454314938698&l=2595730016690656264 https://www.facebook.com/photo.php?v=1386456991605097&l=611032091842631212 Dopiero teraz zauważyłem, że filmiki nie są z tych samych prób, później jak dojdę co i jak postaram się poprawić. Ok, nie dojdę co i jak, wychodzi na to że PS4 nie nagrało niektórych prób lub ja coś namieszałem. Mimo to tak mniej więcej wyglądało moje przejście każdego levelu. Edytowane 17 Grudzień 2013 przez shemaforash 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Airbolt 30 Napisano 17 Grudzień 2013 Ja zrobilem 1CC na singlu nie bylo latwo ale sie udalo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 17 Grudzień 2013 Szkoda tylko, że gra taka krótka, po około 10h nie ma za bardzo co robić bo wszystkie plansze znam na pamięć. Można oczywiście przejść grę na poziomie Master, ale to już zadanie dla masochistów :P Liczę na jakieś DLC w przyszłości, bo gierka bardzo mi podeszła. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
haobao_PRO 639 Napisano 18 Grudzień 2013 Mam wskazówkę do ostatniego bossa którą sam wymyśliłem (nie twierdzę że pierwszy) i bardzo ułatwiła mi przejście na średnim i wysokim poziomie trudności. W chwili kiedy boss jest w trybie "węża" (czyli wije się po planszy strzelając kulkami z obu stron, jest to ostatnia faza), wjeżdżamy przy pomocy dopalacza w lukę która jest między nim a górnym lub dolnym końcem planszy (trzeba być ostrożnym bo "luka" się przemieszcza) i dosyć bezpiecznie go tam zabijamy :) Można wtedy też użyć hipernapędu co przyśpieszy sprawę. Masz może jakiś filmik z tym pro tipem ? :) Jakoś nie mogę tego wykonać ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kevcio23 110 Napisano 18 Grudzień 2013 Masz może jakiś filmik z tym pro tipem ? :) Jakoś nie mogę tego wykonać ... Coś jak tutaj w 2:50: http://www.youtube.com/watch?v=y5heCPEdzxY Z tym że tak jak pisałem jest to ostatnia faza. Trzeba przebrnąć pozostałe :P 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawellol 48 Napisano 18 Grudzień 2013 (edytowane) cała trudność zrobienia bosa/bossów na wyższych trudnościach statkiem phobos czyli tym ostatnim najlepszym polega na tym że ten pojazd ma powolną regeneracje tarczy(boost?). Jeżeli chcemy łatwo rozwalać bossów ostatnim statkiem to musimy mieć wbity na max overdrive przed walką. W najtrudniejszym momencie walki z jakimkolwiek bosem wystarczy najpierw użyć boosta potem overdiriva który da nam czas na zregenerowanie boosta i ponownne użycie go. Takie zagranie działa tylko raz gdyż overdrive długo się ładuje więc trzeba pamiętać aby mieć go na max przez bosem. Takie combo niejednokrotnie pozwoliło mi przetrwać przy przedostatnim bosem i podczas fazy tych czerwonych okręgów przy ostatnim bossie gdzie praktycznie nie ma czasu na zregenerowanie tarczy. reszta faz przy wszystkich bosach jest banalna i nie wymaga stosowania w sumie żadnej taktyki oprócz unikania strzałów i innych rzeczy. 1CC udało mi się zrobić po ok 10 powtórkach z bilansem +5 żyć (nie straciłem żadnego) natomiast hard był na tyle prosty że nawet go nie pamiętam. Odradzam też zabawę na poziomach zaawansowanym i hard w multi z powodu strasznych lagów no chyba że gramy z polakiem. Nawet grając z Niemcem nie dało się normalnie grać na poziomie zaawansowanym . Edytowane 18 Grudzień 2013 przez pawellol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kevcio23 110 Napisano 19 Grudzień 2013 OK, platynka wbita :P 3 podejscia do 1CC. Za pierwszym razem jak mnie rozwalił ostatni boss z końcówką życia to myślałem że padem rzucę... Wszystko zrobione statkiem nemesis :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sew 118 Napisano 19 Grudzień 2013 Dziś sobie to zainstalowałem i jestem w szoku jak to gówienko potrafi przykuć, super się klepie. I już czuję że to nie będzie łatwa przeprawa o ile się naprawdę wkręcę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 23 Grudzień 2013 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SmaleC 280 Napisano 25 Grudzień 2013 Świetna gierka, genialna w swojej prostocie. Wbiłem platynę, nic nadzwyczaj trudnego, ale dobrze dobrane trofea do wyznaczania nowych celów i przedłużania zabawy. Spokojnie przy grze można spędzić tyle czasu co przy "pełnoprawnych" tytułach. Szczerze polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yogurt2006 65 Napisano 26 Grudzień 2013 Platyna wpadła. Mam nadzieję że wydadzą jakieś DLC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adrian69PL 16 Napisano 26 Grudzień 2013 Skończyłem grę w coopie na weteranie i nie odblokowal się poziom mistrz. Trzeba samemu zaliczyć weterana żeby go oblokowac ? I co to za poziom pilot ? A gierka wciąga jak bagno :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
axizz-pl 8 Napisano 26 Grudzień 2013 Tak, jak chcesz odblokować mistrza to trzeba zaliczyć samemu. Pilot to chyba ten sam poziom, co rekrut. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kevcio23 110 Napisano 26 Grudzień 2013 Pilot to sredni poziom trudności ;) Czyli nie rekrut, tylko ten wyzej :P 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Van der Fck 546 Napisano 18 Styczeń 2014 Powiem Wam, ze dodalem sobie te gra w dni kupna ps4, olalem. Sciagnalem Dont Starve, zagrywalem sie w KZ, wczoraj zaczalem resoguna.Mowie a opgram 5-10 min i tak mnie wciaygnal, ze na pilocie doszedlem 3 miasta.Swietna gierka ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 25 Styczeń 2014 100.000.000 wynik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lightbringer 403 Napisano 27 Styczeń 2014 Nie trzeba przechodzić samemu weterana aby ubić platynę :thumbsup: Mnie do gry zaprosił kolega ( na poziomie mistrz ) i trofik wpadł :laugh: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkober 9 Napisano 27 Styczeń 2014 To kto mnie zaprosi ? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Siudak83 278 Napisano 29 Styczeń 2014 Jest ktoś chętny teraz do co-op? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Van der Fck 546 Napisano 29 Styczeń 2014 Ja !Ale w godz wieczornych czyli ok 21-24.Lap PW :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sandvik 0 Napisano 21 Luty 2014 Witam mam pytanko jakim statkiem grac najlepiej na weteranie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darol83_PL 1 Napisano 21 Luty 2014 (edytowane) Nie ma większego znaczenia jakim statkiem zagrasz. Jak masz "szybkie paluszki", to każdym da rade :) ja nemesisem grałem Edytowane 21 Luty 2014 przez Darol83_PL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szutek 9 Napisano 21 Luty 2014 Ja nemezisem dlugo nie moglem przejsc i w koncu przerzucilem sie na phobosa. Poszlo chyba za 2 razem :) Ja nemezisem dlugo nie moglem przejsc i w koncu przerzucilem sie na phobosa. Poszlo chyba za 2 razem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 21 Luty 2014 Do ostatniego etapu najlepiej spisuje się Nemesis, ale na ostatnim etapie dopakowany Phobos po prostu wymiata pozostałe statki. Dzięki dalekiemu zasięgowi i niszczeniu wszystkiego jednym strzałem, Phobos jest tam nie do zatrzymania. Męczyłem się Nemesisem w ostatnim etapie i umierałem często, a Phobosem zrobiłem to za 1 razem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sandvik 0 Napisano 22 Luty 2014 dzieki wielki sprawdze phobosa bo namesisem niemoge przejsc ostatniej planszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach