Skocz do zawartości
Continuum

PlayStation Plus

Rekomendowane odpowiedzi

Olej kartę. Bezpiecznie i bez problemów będziesz miał jak kupisz sobie dwie karty po 100 piszesz kod i PS Plus jest Twój :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Olej kartę. Bezpiecznie i bez problemów będziesz miał jak kupisz sobie dwie karty po 100 piszesz kod i PS Plus jest Twój :))

W sumie chyba masz rację :) do tej pory kupowałem przez sklep internetowy subskrypcje, ale mało opłacalne gdyż dochodzi koszt przesyłki. Szukałem u siebie w mieście ale niestety nie znajdzie się. W legnicy (jest ktoś może z legnicy :)) brałem z rtv mix agd przez stronę a teraz nie ma tam na magazynie. W media marka też. Jak jest ktoś z legnicy to może mi podpowie gdzie szukać bo dziś się wybieram :)

Ja nie mialem zadnych problemow z karta. Widocznie co

zle robisz:)

No niestety ale robię wszystko już nawet podanej instrukcji, problem może być gdzie już gdzieś czytałem z tym se nam di duży bank i nawet w plusie o tym wiedzą ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na nowej konsoli będą działały. Warto dodać, że jedno konto możesz mieć na 2 ps3 i jeśli twój brat nie dzielił się kontem to moźesz je aktywować na drugiej konsoli nie deaktywując go na pierwszej ;)

No właśnie chodzi mi o to, że brat chce odsprzedać jakiemuś znajomemu slot, a ja zamierzam kupić Plusa na własną rękę. 

Więc ponawiam pytanie, czy gry, które pobrałem już z Playstation Plus, będą działały na nowym koncie z plusem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie chodzi mi o to, że brat chce odsprzedać jakiemuś znajomemu slot, a ja zamierzam kupić Plusa na własną rękę. 

Więc ponawiam pytanie, czy gry, które pobrałem już z Playstation Plus, będą działały na nowym koncie z plusem ?

Już dostałeś odpowiedź więc po co ponawiasz?

Tak, tylko przez PSS, było wałkowane wiele razy.

Niestety nie, aktywacja gry w plusie jest na dane konto, czytaj na nowym koncie tak naprawdę nie masz tych gier kupionych, więc nie będa działać :)

Edytowane przez Siudak83

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem tak aby gry z ps+ działały na konsoli musi być konto z ważnym ps+ na którym te gry zostały pobrane. 

No niestety ale robię wszystko już nawet podanej instrukcji, problem może być gdzie już gdzieś czytałem z tym se nam di duży bank i nawet w plusie o tym wiedzą  ;)

co masz za kartę i bank? bo z niektórymi bankami jest tak, że nie wchodzą karty po prostu i tyle.

Jak nie chcesz się z tym grzebać kup sobie prepaid BZWBK koszt.4,99 z tego co pamiętam i  masz spokój.

Zdrapki są o tyle nie wygodne, że są tylko po 100 zł i nie ma mniejszych kwot a nie zawsze jest potrzeba płacić równe 100 czy więcej.

Jeśli jednak chcesz to zdrapki są np w empiku do zamówienia i odbiór w sklepie (jest chyba nawet 1.5zł taniej). ten sklep ma filię w Legnicy http://proline.pl/?p=GIASONGP30049

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co masz za kartę i bank? bo z niektórymi bankami jest tak, że nie wchodzą karty po prostu i tyle.

Jak nie chcesz się z tym grzebać kup sobie prepaid BZWBK koszt.4,99 z tego co pamiętam i  masz spokój.

Zdrapki są o tyle nie wygodne, że są tylko po 100 zł i nie ma mniejszych kwot a nie zawsze jest potrzeba płacić równe 100 czy więcej.

Jeśli jednak chcesz to zdrapki są np w empiku do zamówienia i odbiór w sklepie (jest chyba nawet 1.5zł taniej). ten sklep ma filię w Legnicy http://proline.pl/?p=GIASONGP30049

Karta Visa, bank "Multibank", mam zamiar zmienić niedługo.

A o tych prepaid'ach to nie słyszałem, ,może się tym zainteresuję :)

A co do empiku to niestety dziś jadę i nie zdążą dla mnie zamówić... No ale pojadę poszukam może gdzieś się znajdzie jakiś sklep/market gdzie będzie choć jeden egzemplarz. Wcześniej widziałem że w legnicy pełno tego było a teraz jak potrzebuję to ni ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a bo z tymi zdrapkami to tak jest, że jak potrzeba to nie ma :D

zobacz w tym sklepie czy proline czy nie mają na stanie przypadkiem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta Visa, bank "Multibank", mam zamiar zmienić niedługo.

A o tych prepaid'ach to nie słyszałem, ,może się tym zainteresuję :)

A co do empiku to niestety dziś jadę i nie zdążą dla mnie zamówić... No ale pojadę poszukam może gdzieś się znajdzie jakiś sklep/market gdzie będzie choć jeden egzemplarz. Wcześniej widziałem że w legnicy pełno tego było a teraz jak potrzebuję to ni ma

Prepaid jest dosyc wygodny, korzystalem z niego przed 18. Idziesz do wbk placisz 15 zl i dostajesz pre-paid ktory ma swoj numer bankowy :). Przelewasz na niego ile chcesz i korzystasz :) Jest to procz tych 15 zl calkowicie darmowe. Jedynie wyplaty z bankomatow 5 zl ale to chyba nie bedzie potrzebne. Edytowane przez kevcio23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z kartą jest zabawa niestety. Spróbuj pozmieniać w ustawieniach konta adres itd. Ja np. przy wprowadzaniu karty adres wpisałem w jednym wierszu, z polskimi znakami (identycznie jak w banku podany), kod pocztowy bez myślnika, imię i nazwisko drukowanymi bez polskich znaków. Natomiast w szczegółowych informacjach o koncie adres mam drukowanymi, rozpisany na 3 wiersze, miasto już normalnie i kod pocztowy również bez myślnika.

No i należy ustawić limity transakcji internetowych na karcieM

Mojej karty nie przyjeli na początku, a następnego dnia jużtak. Zależy jak leży i jak sobie system wymyśli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy to odpowiedni temat, ale mam pytanie; ściągał ktoś może Uncharted 3 z Playstation Store za pośrednictwem abonamentu Playstation Plus? Ja zacząłem ściągać, jednak zobaczyłem, że będzie pobierać aż 40GB. Więc wyłączyłem, przeszedłem do listy pobierania i zacząłem ściągać Uncharted 3: Jeden Gracz. Czy coś w tym stylu. Gra ważyła 12GB, ściągnęła się i zainstalowała bez problemu. Jednak po zainstalowaniu nie mam żadnej ikonki żeby odpalić grę... Podejrzewam, że muszę jeszcze coś ściągnąć. Myślę, że jest to Uncharted 3 2D Movie (lub 3D). Jednak pewności nie mam żadnej więc się pytam was, bo jakby nie było to kolejne 12GB które by mi się ściągało parę godzin. Z góry dzięki za odpowiedź :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy to odpowiedni temat, ale mam pytanie; ściągał ktoś może Uncharted 3 z Playstation Store za pośrednictwem abonamentu Playstation Plus? Ja zacząłem ściągać, jednak zobaczyłem, że będzie pobierać aż 40GB. Więc wyłączyłem, przeszedłem do listy pobierania i zacząłem ściągać Uncharted 3: Jeden Gracz. Czy coś w tym stylu. Gra ważyła 12GB, ściągnęła się i zainstalowała bez problemu. Jednak po zainstalowaniu nie mam żadnej ikonki żeby odpalić grę... Podejrzewam, że muszę jeszcze coś ściągnąć. Myślę, że jest to Uncharted 3 2D Movie (lub 3D). Jednak pewności nie mam żadnej więc się pytam was, bo jakby nie było to kolejne 12GB które by mi się ściągało parę godzin. Z góry dzięki za odpowiedź :biggrin:

Musisz pobrać Movie zależnie od telewizora 2D/3D i chyba jakiś pakiet językowy o ile się nie mylę. Poszukaj w temacie o U3 bo tam chyba się przewijało nie raz.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko, właściwie to chciałem tylko wiedzieć czy muszę jeszcze coś dociągnąć :D Z resztą już sobie poradzę, dzięki Firo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

muszisz pobrać po kolei Uncharet 3 multiplayer (przez to odpalasz single) -> pod tym pakiet językowy polski -> i filmy 2D (chyba, że masz TV 3D to dodatkowo filmy 3D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja zamierzam kupic PS4 na start.Bede takze mial PS+ tak jak na PS3 obecnie.Moje pytanie jest odnosnie gier ktore juz dostalismy w PS+, czy bedziemy mogli grac w te gry na PS4?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja zamierzam kupic PS4 na start.Bede takze mial PS+ tak jak na PS3 obecnie.Moje pytanie jest odnosnie gier ktore juz dostalismy w PS+, czy bedziemy mogli grac w te gry na PS4?

Nie. Nie ma wstecznej kompatybilności.

Edytowane przez Firo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

muszisz pobrać po kolei Uncharet 3 multiplayer (przez to odpalasz single) -> pod tym pakiet językowy polski -> i filmy 2D (chyba, że masz TV 3D to dodatkowo filmy 3D)

Czyli jeszcze sporo zabawy :(

Skończyłem teraz instalowanie 2D Movies no i potem trzeba Multiplayer pobrać i pakiet językowy... Cóż, dzisiaj wieczorem może zagram :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W uncharted3 jest język PL?

Bo ja prawie na pewno nie widziałem żadnego pakietu językowego...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jeszcze sporo zabawy :sad:

Skończyłem teraz instalowanie 2D Movies no i potem trzeba Multiplayer pobrać i pakiet językowy... Cóż, dzisiaj wieczorem może zagram :biggrin:

Akurat Movies i single maja najwiecej :) Jezyk ma mniej niż 1 GB a multi chyba 4 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiem ze niema wstecznej kompatybilnosci.Ale te gry z PS+ sa z PSS a nie na plycie.nigdzie o PS+ niema napisane co bedzie z grami ktore teraz mamy, skoro konto przechodzi to jego zawartosc chyba tez.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale te gry z PS+ sa z PSS a nie na plycie.

A co to za różnica. Chyba nie myślisz że brak wstecznej kompatybilności jest spowodowany tym że PS4 nie radzi sobie z płytami bluray. Nie będą działać bo są pisane pod zupełnie inną architekturę i jest to tak fizycznie niemożliwe jak emulowanie PS3 na PC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od ostatnich miesiecy rozpiski były zawsze w piątki tylko które? W sensie w tym miesiacu powinna byc rozpiska 13 czy 20 wrzesnia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma reguły. Nie wiadomo czy będzie 13, 20 czy w jeszcze inny dzień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co to za różnica. Chyba nie myślisz że brak wstecznej kompatybilności jest spowodowany tym że PS4 nie radzi sobie z płytami bluray. Nie będą działać bo są pisane pod zupełnie inną architekturę i jest to tak fizycznie niemożliwe jak emulowanie PS3 na PC.

Ja myślę, że emulowanie technicznie to byłoby do zrobienia, kwestia tego, że pewnie niezbyt się to opłaca. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.