maslak 41 Napisano 8 Wrzesień 2013 Ja myślę, że emulowanie technicznie to byłoby do zrobienia, kwestia tego, że pewnie niezbyt się to opłaca. :) To źle myślisz. Jakby się dało to by już dawno był bardzo dobrze działający emulator ps3 niewspominając o ps2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fryz 915 Napisano 8 Wrzesień 2013 Miałem na myśli emulację (choć słowo tu akurat niezbyt trafnie wybrałem mając na myśli wsteczną kompatybilność) PS3 na PS4 a nie PC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Singularity 320 Napisano 8 Wrzesień 2013 nie możliwe z racji architektury ps3 i ps4 (ps3- power pc cell procesor a PS4 x86-64 bit procesor)... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fryz 915 Napisano 8 Wrzesień 2013 Hmm, a jak ma sie to do emulowania PS2 na PS3 tudziez emulatorow roznych konsol na PC? Serio inzynierowie i programisci, ktorzy zaprojektowali obie platformy (PS3 i PS4 mam na mysli) nie byliby w stanie wcisnac tej wstecznej kompatybilnosci? Coz, nie jestem specjalista w tej dziedzinie wiec bylbym sklonny uwierzyc, ale biorac pod uwage prawa ekonomii, historie z emulacja PS2 na czarnuli i nadchodzacy Gaikai mysle, ze jednak rozbija sie bardziej o oplacalnosc niz faktyczne, techniczne mozliwosci. Aczkolwiek chetnie dam sie wyprowadzic z bledu, bo jak juz powiedzialem w temacie architektury procesorow jestem raczej laikiem i cellu wiem w sumie tyle, ze "jest trudniejszy do programowania". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Singularity 320 Napisano 8 Wrzesień 2013 w ps3 początkowo było "wbudowane" PS2 i ps3 jako takie nie miało nic do czynienia z emulacją ps2 na ps3. Technicznie nie da się emulować power pc na x86-64 i to nie jest tylko na konsolach- to samo było jak apple przechodziło z power pc IBM na procki intela. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fryz 915 Napisano 8 Wrzesień 2013 Rozumiem, dzieki za wyjasnienie.:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Ming 2 Napisano 8 Wrzesień 2013 (edytowane) Przymierzam się do zakupu PS+ na rok (+gratis 3 miesiące) i mam kilka pytań. 1. Czy jeżeli kiedyś miałem już 30dniowy trial PS+ to i teraz kupię roczny to dostanę te 3gratisowe miesiące ? 2. Czy wiadomo do kiedy są jeszcze gry z sierpnia dostępne do ściągnięcia w PS+ ? 3. Gdzie obecnie najbardziej opłacalny jest zakup kart zdrapek o nominale 100PLN ? 4. Czy jeżeli kupię 4x100 PLN to dostanę 6 miesięcy gratis ? Edytowane 8 Wrzesień 2013 przez Mr.Ming Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagEllan 2738 Napisano 8 Wrzesień 2013 Przymierzam się do zakupu PS+ na rok (+gratis 3 miesiące) i mam kilka pytań. 1. Czy jeżeli kiedyś miałem już 30dniowy trial PS+ to i teraz kupię roczny to dostanę te 3gratisowe miesiące ? 2. Czy wiadomo do kiedy są jeszcze gry z sierpnia dostępne do ściągnięcia w PS+ ? 3. Gdzie obecnie najbardziej opłacalny jest zakup kart zdrapek o nominale 100PLN ? 4. Czy jeżeli kupię 4x100 PLN to dostanę 6 miesięcy gratis ? 1. 30 dniowy trial jak i poprzednie substrybcje nie powinny miec wplywu na aktualna promocje. Glowy za to nie dam, ale logika nakazuje ze jesli komus sie spodobalo po 30 dniach i chce kupic na rok w promocji to nie powinnien byc tej promocji pozbawiony. 2. Wymiana gier nastepuje w pierwsza srode miesiaca - choc to nie do konca regula bo w ciagu ostanich 8 miesiecy (tyle mam plusa) bylo pare przypadkow gdzie nastepowala w ostania srode miesiaca. Niemniej to i tak nie ma wiekszego znaczenia bowiem promocja konczy sie 20 wrzesnia (a nowe gry pojawia sie albo 27.09 lub 04.10). 3. - nie czuje sie kompetentny odpowiedziec na to pytanie. 4. Takie pytanie zadal ktos na blogu PS eu ale nie doczekal sie odpowiedzi. Moja odpowiedz: Nie wiem. Ale znow kierujac sie logiką mozna wysnuc nastepujace wnioski - abonament sie kumuluje, jesli chcesz wydac wiecej w promocji nie powinno byc ograniczen bo i czemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Singularity 320 Napisano 8 Wrzesień 2013 Przymierzam się do zakupu PS+ na rok (+gratis 3 miesiące) i mam kilka pytań. 1. Czy jeżeli kiedyś miałem już 30dniowy trial PS+ to i teraz kupię roczny to dostanę te 3gratisowe miesiące ? 2. Czy wiadomo do kiedy są jeszcze gry z sierpnia dostępne do ściągnięcia w PS+ ? 3. Gdzie obecnie najbardziej opłacalny jest zakup kart zdrapek o nominale 100PLN ? 4. Czy jeżeli kupię 4x100 PLN to dostanę 6 miesięcy gratis ? 1. tak 2. na moje październik z tydzień być powinny bo to były gry na 3 miesiące 3. ceneo.pl i wpisz psn 100 enter - ostatnio jak patrzyłem były od 85zł już 4. tak, abonamenty się skumulują, gratis też Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Ming 2 Napisano 9 Wrzesień 2013 @ MagEllan oraz Singularity Dziękuję Wam za odpowiedzi. Zostało w takim razie jedynie do odpowiedzenia pytanie nr 3, bo to co mówisz Singularity to owszem są po 85zł, ale trzeba doliczyć przesyłkę jeszcze ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EmptyHeartPL 1 Napisano 9 Wrzesień 2013 A po co przesyłkę? Przecież mogą Ci wysłać kod mailem. Chyba, że chcesz pudełko... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daw1985 38 Napisano 9 Wrzesień 2013 Witam Czy może mi ktoś krok po kroku napisać gdzie wyłączyć automatyczną subskrypcje na ps+. Miałem 30 dni za free i wczoraj wieczorem sama mi się przedłużyła na 3 miesiące. Jak wpisałem zapytanie w googlach to nic nie mogę znaleźć. Tylko info że są już takie informacje w sieci. Wiem że to gdzieś się wyłącza w ustawieniach, ale nie wiem gdzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czeskimaster 412 Napisano 9 Wrzesień 2013 (edytowane) Witam,gdzieś wyczytałem że od piątku tamtego miało być na free dead or alive ultimate.jak wchodze w SEN to mam info o grze ale ani nie ma ceny ani możliwiści pobrania.Jeżeli się mylę to mnie poprawcie Edytowane 9 Wrzesień 2013 przez czeskimaster Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Singularity 320 Napisano 9 Wrzesień 2013 (edytowane) @ MagEllan oraz Singularity Dziękuję Wam za odpowiedzi. Zostało w takim razie jedynie do odpowiedzenia pytanie nr 3, bo to co mówisz Singularity to owszem są po 85zł, ale trzeba doliczyć przesyłkę jeszcze ;) owszem, trzeba doliczyć wysyłkę w tych sklepach akurat (chyba, że zadzwoń i zapytaj może mogą wysłać kod emailem). Wspomniałem o nich bo nie podałeś skąd piszesz a zawsze była możliwość, że akurat mieszkasz tam gdzie te sklepy Zainteresuj się ewentualnie sklepem keye.pl na allegro- ponoć sprawdzony, kod na emaila wysyłają Witam Czy może mi ktoś krok po kroku napisać gdzie wyłączyć automatyczną subskrypcje na ps+. Miałem 30 dni za free i wczoraj wieczorem sama mi się przedłużyła na 3 miesiące. Jak wpisałem zapytanie w googlach to nic nie mogę znaleźć. Tylko info że są już takie informacje w sieci. Wiem że to gdzieś się wyłącza w ustawieniach, ale nie wiem gdzie. przeczytaj pierwszy post- tam znajdziesz link do poradnika PS+.... [wchodzisz w zarządzanie kontem/usługi/ i tam wybierasz z listy ps+, i masz opcję wyłącz auto przedłużanie]. Po drugie konsola po wprowadzeniu kodu 30 dniowego informuje o tym, że włącza auto przedłużanie i pokazuje gdzie to wyłączyć ale to trzeba czytać komunikaty a nie klikać ok byle dalej :) Edytowane 9 Wrzesień 2013 przez Singularity Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
crux 37 Napisano 9 Wrzesień 2013 owszem, trzeba doliczyć wysyłkę w tych sklepach akurat (chyba, że zadzwoń i zapytaj może mogą wysłać kod emailem). Wspomniałem o nich bo nie podałeś skąd piszesz a zawsze była możliwość, że akurat mieszkasz tam gdzie te sklepy Zainteresuj się ewentualnie sklepem keye.pl na allegro- ponoć sprawdzony, kod na emaila wysyłają... Na Ceneo na drugim miejscu jest sklep Kurtmedia z Bydgoszczy. Chciałem u nich kupić pewną rzecz jakiś czas temu i pomimo, że jestem z Bydgoszczy nie mam możliwości odbioru osobistego. Może i są tańsi o 10zł od innych sklepów, ale z przesyłką za 16zł sobie to odbijają co jak dla mnie jest nieuczciwe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kevcio23 110 Napisano 9 Wrzesień 2013 Niestety polowa sklepow na ceneo tak ma :(. Jedyne co moge powiedziec to ze ostatnio zamawialem tam headseta i wszystko bylo ok :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Singularity 320 Napisano 9 Wrzesień 2013 (edytowane) Na Ceneo na drugim miejscu jest sklep Kurtmedia z Bydgoszczy. Chciałem u nich kupić pewną rzecz jakiś czas temu i pomimo, że jestem z Bydgoszczy nie mam możliwości odbioru osobistego. Może i są tańsi o 10zł od innych sklepów, ale z przesyłką za 16zł sobie to odbijają co jak dla mnie jest nieuczciwe. patrząc teraz na stronie nie widzę tam info o odbiorze osobistym więc chyba nie oferują takiej opcji ... widać oszczędzają na każdym kroku Edytowane 9 Wrzesień 2013 przez Singularity Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daw1985 38 Napisano 9 Wrzesień 2013 Po drugie konsola po wprowadzeniu kodu 30 dniowego informuje o tym, że włącza auto przedłużanie i pokazuje gdzie to wyłączyć ale to trzeba czytać komunikaty a nie klikać ok byle dalej :) Ja przeczytałem :) tylko zapomniałem :(. Cóż pogram w assasyna dłużej niż zamierzałem :) Dzięki za info spróbuje wieczorem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichalEEEk 471 Napisano 9 Wrzesień 2013 muszisz pobrać po kolei Uncharet 3 multiplayer (przez to odpalasz single) -> pod tym pakiet językowy polski -> i filmy 2D (chyba, że masz TV 3D to dodatkowo filmy 3D) Chcę wrócić trochę do tego tematu... Jak się pobierze coś nie pokolei to będzie działać? No bo tak, ja najpierw ściągnąłem Single Player, potem Filmy 2D, które nie chciały mi się zainstalować... Później zainstalowałem multiplayera, zainstalował się ale filmy 2D niestety dalej nie działają. Jaki błąd robię, może to po prostu jakiś błąd przy ściąganiu mały wystąpił? Jakby coś to jeszcze nie odpalałem tego multi. Z góry dzięki panowie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kevcio23 110 Napisano 9 Wrzesień 2013 Prawdopodobnie błąd przy ściąganiu :) Ja ściągałem totalnie nie po kolei i wszystko działało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichalEEEk 471 Napisano 9 Wrzesień 2013 No spoko... Tylko prawdziwa lipa będzie jak ściągnę znowu te pieprzone 12GB i mi nie będzie działać. Gdzie pobrać ten pakiet językowy U3? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
psajtex 5 Napisano 9 Wrzesień 2013 Hej. S ma ktoś problem z grą Stealth Inc: A Clone In The Dark na ps3? Ja już 3 razy pobierałem, wszystko ściąga się ok i instaluje, ale gra się nie uruchamia. Trzeba dostać jakieś dodatkowe pliki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_Matheo_ 666 Napisano 9 Wrzesień 2013 Hej. S ma ktoś problem z grą Stealth Inc: A Clone In The Dark na ps3? Ja już 3 razy pobierałem, wszystko ściąga się ok i instaluje, ale gra się nie uruchamia. Trzeba dostać jakieś dodatkowe pliki? Pewnie pobrałeś wersję na Vitę. Skasuj to i pobierz ponownie z tej drugiej pozycji na liście, tym razem wersję na PS3. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
psajtex 5 Napisano 9 Wrzesień 2013 Właśnie pobieram na ps3 a automatycznie tez pobiera się na Vite. Nie mam pojęcia o co chodzi. Instaluje się wersja ps3 - wersji Vity nie można zainstalować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czeskimaster 412 Napisano 10 Wrzesień 2013 Ja jak pobieralem to mi się automatycznie nie pobrały dwie wersje, osobno musiałem ściągać. Zainstalowałem ten z ps3 i śmiga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach