DawidekFCB 38 Napisano 16 Listopad 2013 Wczoraj dostałem i nie mogę się oderwać. Konsola działa tak cichutko, że wcale jej nie słychać. Dodatkowo, menu chodzi po prostu szybciej, aniżeli te z PlayStation 3. Wszystko jest takie jakieś ładniejsze oraz wygodniejsze. Muszę przyznać, że nie oczekiwałem tak świetnego produktu, a tu miłe zaskoczenie. Na razie gram w FIFA 14, która nie pokazuje zbytnio mocy nowej generacji. Ulepszona grafika i nowe animacje - to wszystko. Battlefield 4 natomiast urywa jaja i jest to ogromny skok jakościowy względem PS3. To tak na szybko po kilku godzinach grania. Ogólnie powiem, jest znakomicie. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pusiek 9 Napisano 16 Listopad 2013 Z tego co podawali 0,4% czyli 1 na 250 nie działała od początku. Nie wiem na czym miała by polegać wina użytkownika aby popsuć konsolę w 2 dni. Chyba trzeba by owinąć kocem Widziałem już kilka razy PS3 włożoną we wnękę w której miała luzu 1-2cm z każdej strony. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ONE 698 Napisano 16 Listopad 2013 Co do awaryjności, koleś dobrze gada. 24h gry na ps4, zostało jeszcze 40 minut http://www.twitch.tv/djwheat Wczoraj dostałem i nie mogę się oderwać. Konsola działa tak cichutko, że wcale jej nie słychać. Dodatkowo, menu chodzi po prostu szybciej, aniżeli te z PlayStation 3. Wszystko jest takie jakieś ładniejsze oraz wygodniejsze. Muszę przyznać, że nie oczekiwałem tak świetnego produktu, a tu miłe zaskoczenie. Na razie gram w FIFA 14, która nie pokazuje zbytnio mocy nowej generacji. Ulepszona grafika i nowe animacje - to wszystko. Battlefield 4 natomiast urywa jaja i jest to ogromny skok jakościowy względem PS3. To tak na szybko po kilku godzinach grania. Ogólnie powiem, jest znakomicie. Napisz coś o oglądania streamów innych gracz, chodzi to dobrze? Sam coś streamowałeś? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DawidekFCB 38 Napisano 16 Listopad 2013 (edytowane) Jest od cholery streamów teraz, zwyczajnie można sobie wybrać. Mozna oglądać bez żadnych problemów, nic nie zacina, aczkolwiek jakość jest bardzo słaba i nie wiem jeszcze od czego to zależy. Sam osobiście nie streamowałem. Jak macie jakieś pytania, to śmiało proszę. ;) Edytowane 16 Listopad 2013 przez DawidekFCB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zuba1899 662 Napisano 16 Listopad 2013 Jest od cholery streamów teraz, zwyczajnie można sobie wybrać. Mozna oglądać bez żadnych problemów, nic nie zacina, aczkolwiek jakość jest bardzo słaba i nie wiem jeszcze od czego to zależy. Sam osobiście nie streamowałem. Jak macie jakieś pytania, to śmiało proszę. ;) Jak jest z przeglądarką? Mam nadzieję, że prezentuje poziom o niebo lepszy od tej z PS3. Można sobie zatrzymać grę i bezproblemowo coś sprawdzić w przeglądarce lub na youtubie? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DeX 631 Napisano 16 Listopad 2013 Napisz co myslisz o Dualshocku 4 w porownaniu do Ds3 i pada od xboxa 360(jesli trzymales go w rekach). Jakos tez nie widzialem informacji,czy touchpada mozna uzywac w przegladarce,i ogolnie jak sie ona sprawuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hyuga 3 Napisano 16 Listopad 2013 http://videogamesandnews.com/ps4s-red-line-death-true/ Jak to jest z tą awaryjnościa konsol? Za 2 tygodnia europa ma premiere Ps4 i co mamy sie nastawić na ten sam problem? jak to widziecie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kukmuken 10 Napisano 16 Listopad 2013 http://videogamesandnews.com/ps4s-red-line-death-true/ Jak to jest z tą awaryjnościa konsol? Za 2 tygodnia europa ma premiere Ps4 i co mamy sie nastawić na ten sam problem? jak to widziecie? @Up Tobie i tak to różnicy Vecriius nie zrobi ;> Gorzej z tymi co na ps4 musieli odkładać ciężko zarobione pieniądze. BTW. Red line of death to nie jest odpowiednik YLODa z PS3. Były już newsy o tym, jest to tylko sygnał ,że konsola się przegrzała. Po pojawieniu się RLODA należy wyłączyć i ostudzić konsole i wtedy można dalej spokojnie grać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blackhawkPL 153 Napisano 16 Listopad 2013 http://www.amazon.com/PlayStation-4-Launch-Edition/product-reviews/B00BGA9WK2/ref=cm_cr_pr_hist_1?ie=UTF8&filterBy=addOneStar&showViewpoints=0&sortBy=bySubmissionDateDescending Recenzje na amazon.com... Nie wiem na ile to hejt fanów Xboxa, a na ile faktyczne opinie. Na 997 osób, 348 boryka się z problemami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dreamtox 94 Napisano 16 Listopad 2013 http://videogamesandnews.com/ps4s-red-line-death-true/ Jak to jest z tą awaryjnościa konsol? Za 2 tygodnia europa ma premiere Ps4 i co mamy sie nastawić na ten sam problem? jak to widziecie? Rozbrajacie z takimi pytaniami. Szklaną kulę zapakowałem już w karton i wyniosłem do piwnicy, ale jak będziesz bardzo chciał to mogę ją przynieść i trochę powróżyć. Może od razu też rozpiskę PS+ wywróżę. A tak na serio to co to w ogóle za pytanie jak się mamy nastawić? Ja w przeciwieństwie do większości Polaków patrzę optymistycznie w przyszłość i mam nadzieję, że moja konsola będzie sprawna, a jak nie to nie będę przecież płakał jak 5 letnie dziecko i wylewał żale. To jest sprzęt elektroniczny i zawsze jest jakiś % niepewności, że akurat trafimy na wadliwy egzemplarz i nie tyczy się to tylko konsol. Od tego jest właśnie gwarancja. Ja jak dostanę konsolę to będę ją katował do granic możliwości, jak jest fabrycznie walnięta to padnie szybciej niż gwarancja minie, a wtedy wymienię na nówkę sztukę. Nie widzę tu żadnego problemu. 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hyuga 3 Napisano 16 Listopad 2013 http://www.amazon.com/PlayStation-4-Launch-Edition/product-reviews/B00BGA9WK2/ref=cm_cr_pr_hist_1?ie=UTF8&filterBy=addOneStar&showViewpoints=0&sortBy=bySubmissionDateDescending Recenzje na amazon.com... Nie wiem na ile to hejt fanów Xboxa, a na ile faktyczne opinie. Na 997 osób, 348 boryka się z problemami. Też to widziałem troszke się obawiam ale może to tylko hejt ze strony xboyów. JAk by nie było 0,4% awaryjności konsol to kropla w morzu wiec chyba możemy spac spokojnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 16 Listopad 2013 0,4% to awaryjność na starcie. Wyjmujesz z pudełka odpalasz i zgon z miejsca. Nie mylmy pojęć. Po premierze zrobimy ankietę na forum aby zbadać problem 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tata_arek 79 Napisano 16 Listopad 2013 A może osoby, którym działa po prostu grają, a nie piszą na Amazonie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DawidekFCB 38 Napisano 16 Listopad 2013 Jak jest z przeglądarką? Mam nadzieję, że prezentuje poziom o niebo lepszy od tej z PS3. Można sobie zatrzymać grę i bezproblemowo coś sprawdzić w przeglądarce lub na youtubie? :) Przeglądarka w PlayStation 3 to straszna katorga. Tutaj jest kompletnie inaczej, można otworzyć sobie wiele stron (coś na wzór Google Chrome). Dodatkowo całość chodzi płynnie i szybko. Nawet wpisywanie adresu jest przyjemniejsze, jak już pisałem, nic nie zacina. Jeżeli grasz w jakąś grę, nie ma żadnego problemu, by ją zatrzymać i użyć przeglądarki czy też YouTube. Znowu, całość chodzi cholernie płynnie i szybko. Napisz co myslisz o Dualshocku 4 w porownaniu do Ds3 i pada od xboxa 360(jesli trzymales go w rekach). Jakos tez nie widzialem informacji,czy touchpada mozna uzywac w przegladarce,i ogolnie jak sie ona sprawuje. Dla mnie nowy kontroler kładzie na łopatki ten dostępny na PlayStation 3. Dla mnie już tamten dobrze leżał w dłoniach i nie mogłem na niego narzekać, ale ten wydaje się nieco większy oraz dobrze przystosowuje się do dłoni. Tylne przyciski chodzą z lekkością, tak samo analog. Jest naprawdę znakomicie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emtek 134 Napisano 16 Listopad 2013 Prezentacja UI w języku polskim: ;) 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DeX 631 Napisano 16 Listopad 2013 Od czego jest gwarancja ;) jak wam padnie w 2 dni to dostaniecie nowke (gdzies czytalem ze Sony w stosunku do PS4 blyskawicznie przyjmuje zepsute sztuki i daje nowe),a jak wam padnie po roku to juz dostaniecie nowa konsole juz prawdopodobnie fabrycznie poprawiona. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frog__PL 121 Napisano 16 Listopad 2013 Sony has reached out to us to clarify the number of units that could be subject to failure. According to a representative, the .04 percent number we were provided is incorrect by a magnitude of ten. The correct anti(pipi)ated percentage of units that will suffer from problems is .4 percent. Based on a projection of five million units sold by end of fiscal year (March 31, 2014), that accounts for approximately 20,000 units with hardware problems. http://www.gameinformer.com/b/news/archive/2013/11/14/sony-addresses-reports-of-failed-playstation-4-units.aspx 4% z 5milionow to 200tysiecy a nie 20tys....No to trzeba przyznac sony FAILA jednak... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czacha79 900 Napisano 16 Listopad 2013 (edytowane) @Frog - 0.04% a nie 4% .. Robienie ankiet i opieranie sie na opiniach nie ma wiekszego celu. To oczywiste ze pisza najczesciej ci ktorzy maja problemy, a nie ci ktorzy ich nie maja. Przy tak olbrzymiej sprzedazy illosc komentarzy nie jest zadnym wyznacznikiem, ot jedynie wskazuje ze jakis tam odsetek (w/g Sony 0.04%) jest wadliwy … Robienie z tego afery i trzesienie portkami jest bez sensu, bo to tak jak dmuchac na zimne mleko z mysla ze a noz sie poparzymy ;) Edytowane 16 Listopad 2013 przez czacha79 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 16 Listopad 2013 DawidekFCB a jak działa nagrywanie rozgrywki ? Dobra jakość itp itd ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emtek 134 Napisano 16 Listopad 2013 @UP 0.4%, a nie 4% : ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marko 49 Napisano 16 Listopad 2013 Czy ktoś ze szczęśliwych posiadachy PS4 miał okazję sprawdzć (chodź nie wiem na czym :p) czy kierownica G25 działa z konsolą bo bardzo mnie to ciekawi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bany® 907 Napisano 16 Listopad 2013 http://www.youtube.com/watch?v=IfhJTJwqdzg unboxing wersji europejskiej 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bany® 907 Napisano 16 Listopad 2013 Jesli chodzi o awaryjnosc ps4 to nie ma sie czym stresowac. Na tej calej panice skorzystaja tylko sklepy bo ludzie beda przedluzac gwarancje na starcie skoro sprzet jest awaryjny. Nie wiem jak to w Polsce wyglada ale w Niemczech przedluzaja juz na co sie da bezmyslnie. A ja po raz kolejny kupie konsole, wsadze do waskiej szafki gdzie jest po 5 cm od brzegow do kosoli i bedzie smigac do nowej generacji.A z tym calym przegrzewaniem sie to dziwna sprawa, wyglada mi to bardziej na jakis blad w software. Watpie zeby czujnik osiagnal temperature alarmowa zaraz po starcie systemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frog__PL 121 Napisano 16 Listopad 2013 Aaa sorki, zobaczylem w srodku tekstu sama 4 z kropka i mnie zmylilo... No nic, ciekawe kiedy wydadza nowy model... Wlasnie ktos pytal jak z nagrywaniem rozgrywki i udostepnianiem.. @Dawidek zuploaduj cos i daj linka ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DawidekFCB 38 Napisano 16 Listopad 2013 DawidekFCB a jak działa nagrywanie rozgrywki ? Dobra jakość itp itd ? Jutro się tym pobawię. Dopiero odpaliłem Battlefield 4 i system zaliczył crash. Po ponownym uruchomieniu gry dostałem komunikat, że wszystkie zapisy zostały uszkodzone. No i kampanię trzeba rozpocząć od nowa. Pieknie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach