Skocz do zawartości
kill

PLAYSTATION 4/SLIM/PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Aha, jeszcze jeden szczegół na który zwróciłem uwagę wczoraj. Jeśli ściągnęliście z PS+ lub kupiliście na Storze Avatary jakieś ale na PS3 to na PS4 są one niewidoczne. Ten który miałem ustawiony został i mam go nadal ustawionego, natomiast jeśli chciałbym zmienić na jakiś inny to z poziomu Playstation 4 w tej chwili nie ma takiej możliwości, dostępne są jedynie te podstawowe Avatary. Nie wiem czy przez www można zmieniać avki na koncie ale jeśli tak to mimo wszystko wielki problem to nie jest.

@noka, jeśli masz plusa to nie musisz go pobierać, wejdź np w trofea (chyba) i przy Twoim nicku widoczny będzie ten +
Ja wpisałem swoje dane w konsoli i jak wejdę w trofea to przy nazwisku mam wielkiego +, nic nie musiałem pobierać na konsoli żeby plus działał. W storze normalnie co dla plusowiczów jest za free jest dla mnie widocznie jako free także działa wszystko.

Edytowane przez Scooby-Doo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, jeszcze jeden szczegół na który zwróciłem uwagę wczoraj. Jeśli ściągnęliście z PS+ lub kupiliście na Storze Avatary jakieś ale na PS3 to na PS4 są one niewidoczne. Ten który miałem ustawiony został i mam go nadal ustawionego, natomiast jeśli chciałbym zmienić na jakiś inny to z poziomu Playstation 4 w tej chwili nie ma takiej możliwości, dostępne są jedynie te podstawowe Avatary. Nie wiem czy przez www można zmieniać avki na koncie ale jeśli tak to mimo wszystko wielki problem to nie jest.

@noka, jeśli masz plusa to nie musisz go pobierać, wejdź np w trofea (chyba) i przy Twoim nicku widoczny będzie ten +

Ja wpisałem swoje dane w konsoli i jak wejdę w trofea to przy nazwisku mam wielkiego +, nic nie musiałem pobierać na konsoli żeby plus działał. W storze normalnie co dla plusowiczów jest za free jest dla mnie widocznie jako free także działa wszystko.

Dzięki narazie zasysam BF4 dopiero11GB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, jak rozpoznać czy w sieciówce bierzemy ze stoiska model japońskich czy chiński ?

na neogafie ktos podawał foto że niby na tyle pudła widnieje taka naklejka, potwierdzi ktoś ?

http://i1.wp.com/gearnuke.com/wp-content/uploads/2013/11/ps4-japan-2.jpg?zoom=1.5&resize=600%2C450

Ja mam inną na spodzie pudełka ale jest normalnie podane Origin, w moim przypadku China ;) rakotwórcza konsola mi się trafiła ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zarządzać pobieraniem. Nie mogę tego znaleźć. Nie ma czasu, który pozostał- do 10GB jeszcze widać, że coś się rusza, powyżej przeskakuje tylko co 1GB. Jedyne miejsce w którym znalazłem to opcje w danej grze i pod pozycją informacje. Gdzie można np. zatrzymać pobieranie? Czy jak wyłączę konsolę i ponownie uruchomię to zacznie od początku pobierać? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, jak rozpoznać czy w sieciówce bierzemy ze stoiska model japońskich czy chiński ?

na neogafie ktos podawał foto że niby na tyle pudła widnieje taka naklejka, potwierdzi ktoś ?

http://i1.wp.com/gearnuke.com/wp-content/uploads/2013/11/ps4-japan-2.jpg?zoom=1.5&resize=600%2C450

Niekoniecznie, już w innym temacie napisałem: ja mam konsolę z Media Expert, na pudełku nie ma takiej naklejki, jest napisane Made In China, ale na obudowie konsoli mam Made In Japan. Trzeba zajrzeć do środka, jeśli masz taką możliwość  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sklepie raczej ciężko.. Ale to dziwne, to co widnieje na naklejce powinno sie zgadzac z informacja na konsoli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie miałem takiej możliwosci, nie miałem pre-ordera bo nie wiedziałem jak będzie z hajsem przed świętami no i wbiłem do sklepu po prostu z nadzieją że jak zobacze na połce to może ściągne, a tu konsol może z 15 sztuk a ludzi 3x tyle wiec nie miałem okazji nawet dotknąć pudła, a co dopiero wybrzydzać przed stoiskiem :biggrin:

//edit: jeden typ wziął 2 pudła, teraz pewnie jedno już jest na allegro za 2,5k :/

Edytowane przez piernik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja potwierdzam, że taka naklejka jest na konsolach kupionych w Finlandii. na pudełku Made in Japan i na spodzie konsoli też made in Japan.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie czy jest gdzieś jakiś pasek ze statusem całkowitego zrzutu płyty na dysk ?? (nie chodzi mi o ten ile zostało żeby uruchomić tylko o taki ile jeszcze aż cała gra znajdzie się na dysku)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zarządzać pobieraniem. Nie mogę tego znaleźć. Nie ma czasu, który pozostał- do 10GB jeszcze widać, że coś się rusza, powyżej przeskakuje tylko co 1GB. Jedyne miejsce w którym znalazłem to opcje w danej grze i pod pozycją informacje. Gdzie można np. zatrzymać pobieranie? Czy jak wyłączę konsolę i ponownie uruchomię to zacznie od początku pobierać? 

Nie da się zatrzymać pobierania.. szukałem tej opcji 30 min i nie ma.

Zarządzanie pobieraniem masz w menu "taka chmurka jakby" (powiadomienia i dalej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam bardzo ważne pytanie :)

czy zdrapki na kasę z allegro są bezpieczne?

http://allegro.pl/kod-playstation-network-psn-100-zl-pln-karta-24-7-i3753440582.html

Czemu po 92zł?

2 pytanko, ten ps+ 14dni to tylko dla nowych bo ja nie widzę opcji u siebie

Edytowane przez helganin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/kod-playstation-network-psn-100-zl-pln-karta-24-7-i3753440582.html

Czemu po 92zł?

14 dni tylko dla nowych

zdrapki na allegro są tak bezpieczne jak całe allegro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu po 92zł?

są w 100% bezpieczne, ja tylko w ten sposób kupuje, w 2 minuty masz kod na mailu. Tylko wybieraj tych sprzedawców z dużą liczbą pozytywów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie widzą w ogóle.

bezsens

Edytowane przez Dkrecik
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam chińską podróbę :D

Mam taki problem. Pobrałem aktualizację, zalogowałem się na konto psn, ale w momencie gdy chcę uruchomić killzone, fifę (obie z dysku) pojawia się informacją, że plik aktualizacyjny jest w trakcie pobierania. WTF? :D Nic nie widzę :P Dodatkowo po uruchomieniu w/w gry dostaje następny, że funkcje sieciowe są niedostępne :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam chińską podróbę :biggrin:

Mam taki problem. Pobrałem aktualizację, zalogowałem się na konto psn, ale w momencie gdy chcę uruchomić killzone, fifę (obie z dysku) pojawia się informacją, że plik aktualizacyjny jest w trakcie pobierania. WTF? :biggrin: Nic nie widzę :P Dodatkowo po uruchomieniu w/w gry dostaje następny, że funkcje sieciowe są niedostępne :sad:

wejdź w powiadomienia >pobieranie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybkość łącza pokazuje mi 1,0Mbps przy Neo 10Mbps... cos tu jest nie tak

Ja mam 25/4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boże jak wszystko szybko i płynnie działa, masakra! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi