Skocz do zawartości
kill

PLAYSTATION 4/SLIM/PRO

Rekomendowane odpowiedzi

pewnie jeszcze jakieś problemy maja na serwerach mi wczoraj wolno szlo dziś już normalnie przy 28mb/s dodam ze już działa realizacja kodów !!! właśnie wklepałem na PS+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pograłem dziś 5h non stop i jeżeli chodzi o kulturę pracy to jest według mnie identycznie jak ps3 slim więc rewelacja. Wypróbowałem też tryb "stand by" i jest całkowicie bezgłośny więc nie będzie irytował w nocy podczas pobierania czy ładowania pada, a spodziewałem się jakiegoś minimalnego szmeru ala laptop. Dla ciekawskich podczas pracy w stand by konsolka ciągnie 10W energii czyli tyle co nic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie a jak to jest z tymi tytułami za 39pln dla PS4?(bf 4 Cod itd)

Na PS3 trzeba mieć wersję cyfrową gry czy może to być wersja pudełkowa,żeby dostać wersję na PS4 za 39pln?

Obydwie wersje działają, w pudełkowej masz kod a cyfrowej automatycznie pojawia sie w zakładce PS3 -> PS4 w Psn.

Jedyny minus to to że gry zakupione na dodatkowym nowym koncie (np. z zrzutki we dwóch) działają TYLKO na tym koncie, nie ma tak jak w przypadku PS3 że ściągasz na dodatkowym koncie a grasz na głównym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie dotyczące grania on-line. Jak wiadomo do rozgrywek multi potrzebny jest ps+ którego posiadam. A jak będzie wyglądać sprawa jeżeli syn posiada osobne podkonto na tej samej konsoli (jemu ps+ się nie wyświetla) - będzie miał Multi ? Czy inne konto dodatkowe np. brata na tej samej konsoli będzie miało dostęp do rozgrywek on-line ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mozna juz wykorzystac kody zdrapki w PS Store? Czy nadal ta usluga jest niedostepna?

Jeśli grasz na koncie z PS3 i masz jeszcze PS3, to z poziomu PS3 dodaj kody ze zdrapek a z poziomu PS4 zrób zakupy.

Wczoraj sprawdziłem -> działa ;)

Edytowane przez fenrizpl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też tak macie, że gdy konsola jest włączona i macie coś pobierane to trwa to wieki ;) a w trybie czuwania idzie momentalnie. 

Mam internet 30mb/8mb ale konsola włączona swoim speedtescie wbudowanym wykrywa mi maks po 5mb. Ale w dashu ściąga jeszcze wolniej. Natomiast w stanie uśpienia gry pobierają się tak jak powinny, w ciągu jednej nocy ściągnąłem war thunder, contrast, dc universe, warframe co przy włączonej konsoli w jej normalnym trybie pracy zajełoby kilka dni....

Wie ktoś o co kaman? :)

Tak. Przy czuwaniu ściąga szybciej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pograłem dziś 5h non stop i jeżeli chodzi o kulturę pracy to jest według mnie identycznie jak ps3 slim więc rewelacja. Wypróbowałem też tryb "stand by" i jest całkowicie bezgłośny więc nie będzie irytował w nocy podczas pobierania czy ładowania pada, a spodziewałem się jakiegoś minimalnego szmeru ala laptop. Dla ciekawskich podczas pracy w stand by konsolka ciągnie 10W energii czyli tyle co nic.

Z włączonym ściąganiem i ładowanym padem nadal pobiera 10W ? Czy mówisz tu o samym trybie bez włączonego ściągania i ładowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie dotyczące grania on-line. Jak wiadomo do rozgrywek multi potrzebny jest ps+ którego posiadam. A jak będzie wyglądać sprawa jeżeli syn posiada osobne podkonto na tej samej konsoli (jemu ps+ się nie wyświetla) - będzie miał Multi ? Czy inne konto dodatkowe np. brata na tej samej konsoli będzie miało dostęp do rozgrywek on-line ?

Z tego co czytalem jakis czas temu, to psn+ jest dostepne dla rodziny, jezeli na glownym koncie jest zakupiony psn+

Edytowane przez Foxter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępniają wam się trofea na FB? Niby opcja włączona, konta powiązane i nic.

Mi nie, nie mam też żadnych aktywności - ani od znajomych, ani własnych.

Swoją drogą inne pytanie! Jaka jest najbezpieczniejsza pozycja dla PS4, gdy nie posiadam podstawki? W pionie czy poziomie? Ma to jakieś znaczenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę że jak ma się płytę z grą to i tak cała jest instalowana na dysk :/ czyli równie dobrze można kupować cyfrowo. Myślałem że jak gra będzie z płyty to zainstaluje z połowę a resztę sobie doczyta.

Mam NFS, Killzone, contrast, resogun i już 340GB zostało. Na razie to nie problem ale jak wyjdzie więcej gier to co wtedy :)

Edytowane przez helganin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam bardzo dziwną sytuację, bo zaznaczałem, żeby nie było widać imienia i nazwiska, a gdy rozmawial ze znajomymi to się to wyświetla. Wie ktoś gdzie to można wyłączyć ? I kolejna sytuacja, zakładałem nowe konto na psn i zalozylem jak sie okazalo na maila, gdzie juz mialem konto, wszystko wpisalem zostalo zaakceptowane. Na ps4 loguje sie normalnie, ale juz przez www, pokazuje, ze nie ma takiego identyfikatora lub haslo zle, a wpisuje takie samo jak na PS4, a gdy wpisze haslo ze starego konta to sie loguje, ale na stare. Wiecie co zrobic, zeby zalogowac sie na to nowe? Swoja drogą zapraszam na strone moich przyjaciol www...

Edytowane przez cwir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoja drogą zapraszam na strone moich przyjaciol http://www....

swoją drogą to chyba Cię pogięło..

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś się orientuje czy nie będzie problemów z Call of Duty kupionym w USA ? Chodzi mi głównie o multi, bo wiadomo że gry same w sobie mają działać. Dzwoniłem na Infolinie, ale nie zdziwiła mnie odp Pani pracującej, która nie miała o tym zielonego pojęcia. Na moje pytanie odp mi, że będę potrzebował Playstation Plus do grania on-line :D Zapytałem jej co to ma wspólnego z moim pytaniem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam mam takie pytanie kuzyn kupił na ps3 Battlefield 4 w wersji cyfrowej ja w poniedziałek odbieram ps4 i jak zaloguję się na jego konto to bez problemu ściągne bf4 czy trzeba kombinowac żeby grac na swoim koncie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś się orientuje czy nie będzie problemów z Call of Duty kupionym w USA ? Chodzi mi głównie o multi, bo wiadomo że gry same w sobie mają działać. Dzwoniłem na Infolinie, ale nie zdziwiła mnie odp Pani pracującej, która nie miała o tym zielonego pojęcia. Na moje pytanie odp mi, że będę potrzebował Playstation Plus do grania on-line :D Zapytałem jej co to ma wspólnego z moim pytaniem ?

nie będzie problemów ale dla pewności możesz poczekać parę godzin bo dziś kupuję BF4 w US PS Store więc sprawdzę czy działa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porównywał ktoś jakość obrazu przesłanego przez dedykowany kabel HDMI dodawany w zestawie, ze zwykłym kablem HDMI? Znaleźliście jakieś różnice?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, da się zmienić gdzieś prywatność screenów z ps4 wrzuconych na FB tak abym tylko ja je widział?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porównywał ktoś jakość obrazu przesłanego przez dedykowany kabel HDMI dodawany w zestawie, ze zwykłym kablem HDMI? Znaleźliście jakieś różnice?

tak, na niededykowanym jest czarno-biały obraz

....

• Like 7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedy sony ma wypuścić patcha, żeby Elgato działało? Bo jakieś szyfrowanie HDCP jest czy coś...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoją drogą inne pytanie! Jaka jest najbezpieczniejsza pozycja dla PS4, gdy nie posiadam podstawki? W pionie czy poziomie? Ma to jakieś znaczenie?

Nie wiem jak ze stabilnoscia ale w poziomie jest lepszy przeplyw powietrza i konsola jest kilka stopni chlodniejsza :) Edytowane przez kevcio23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam bardzo dziwną sytuację, bo zaznaczałem, żeby nie było widać imienia i nazwiska, a gdy rozmawial ze znajomymi to się to wyświetla. Wie ktoś gdzie to można wyłączyć ?

Znajomi widzą Twój nick, gdy z nimi rozmawiasz przez menu w PS4 (szczególnie jeśli dałeś, by nie było widać imienia i nazwiska). Imię i nazwisko wyświetlane jest tylko na Twojej konsoli (by prościej rozpoznawać np. kilku userów korzystających z tej samej PS4).

Aktywności w "Co nowego" są w tej chwili wyłączone przez SCEP, by nie obciążały PSNa. Pewnie po weekendzie odpalą. Co do pozycji - nie ma znaczenia. W pionie stoi stabilnie, podobnie jak PS3 Slim. Podstawka jest zbędna, chyba, że w domu masz dzieciaki, które biegają i mogą uderzyć w stolik/konsolę i ją zrzucić.

Edytowane przez blackhawkPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę żeby korzystać z innych kont na online trzeba mieć na każdym PLUSA -_- ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
witam mam takie pytanie kuzyn kupił na ps3 Battlefield 4 w wersji cyfrowej ja w poniedziałek odbieram ps4 i jak zaloguję się na jego konto to bez problemu ściągne bf4 czy trzeba kombinowac żeby grac na swoim koncie
Bedziesz musial tylko oplacic aktualizacje z ps3 na ps4. Jego konto ustawiasz jako glowne, i grasz na swoim. On, zeby zagrac musi byc wpisany do psn.
Kiedy sony ma wypuścić patcha, żeby Elgato działało? Bo jakieś szyfrowanie HDCP jest czy coś...
Z tego co pamietam, to Jcob ma elegato, a bez problemow nagrywa z ps4. Sprawdz jego kanal, czy kupil dokladnie ta nagrywarke, bo moglem sie pomylic. :)Edit. Ta, ma elegato, warto jednak zapytac czy nagrywa za jej pomoca. Edytowane przez Foxter
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ma ktoś z Was problem z prędkością neta w PS4? Na PS3 miałem otwarty typ Nat a w PS4 ma typ 2 i prędkość przy teście zaniżona o połowę. Internet z TP 7MB. PS4 pokazuj mi maksymalnie 3,5MB. Od wczoraj ściągam BF4 i Cod,a i idzie jak krew z nosa. Konsola połączona po kablu bo po Wi-Fi to wogóle mi wywala Nat 3.

Edytowane przez wojcik_dan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi