marcinos9 0 Napisano 7 Grudzień 2013 Witam, mam takie pytanie. Podczas sciagania aktualizacji systemowych do konsoli czy rozpoczecie sciagania z playstation plus konsola musi byc wlaczona caly czas? nie mozna jej wyl? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Twinskillers 87 Napisano 7 Grudzień 2013 Przejdź w stan tzw czuwania , będzie szybciej ściągać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcinos9 0 Napisano 7 Grudzień 2013 Przejdź w stan tzw czuwania , będzie szybciej ściągać. ok, ale pytam czy po wyl konsoli nic sie nie stanie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
haobao_PRO 639 Napisano 7 Grudzień 2013 ok, ale pytam czy po wyl konsoli nic sie nie stanie? Po wyłączeniu konsoli nie będzie nic zassysać, po przejściu w stan czuwania tak ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcinos9 0 Napisano 7 Grudzień 2013 Po wyłączeniu konsoli nie będzie nic zassysać, po przejściu w stan czuwania tak ;) Ale uszkodzic pliku itp nie uszkodzi jak wyl? Pozniej po wl automatycznie zostanie to kontynuowane? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czacha79 900 Napisano 7 Grudzień 2013 Tak.. tzn nie .. tzn nic sie nie stanie, chyba ze wylaczysz w momencie instalowania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PLasgoogle 469 Napisano 7 Grudzień 2013 Witam,czy ktoś się orientuje czy gra FIFA14 posiada możliwość zakupienia wersji na PS4 za drobną dopłatą?Coś w tym stylu jak jest z CoD'em i BF'em? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
haobao_PRO 639 Napisano 7 Grudzień 2013 Witam,czy ktoś się orientuje czy gra FIFA14 posiada możliwość zakupienia wersji na PS4 za drobną dopłatą?Coś w tym stylu jak jest z CoD'em i BF'em? Niestety nie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snosch 446 Napisano 7 Grudzień 2013 20-25 a to już prawie zahacza o pokaz slajdów. W zyciu wiekszej bzdury nie czytalem. Czyli filmy jakie ogladasz w domu w tv to pokaz slajdow? Najgorzej jest jak ludzie podejmuja sie tematow ktorych nie rozumieja. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Żywy 690 Napisano 7 Grudzień 2013 (edytowane) Tylko, ze filmy chodza w STALYCH 24fps, wiec nie ma zadnych spadkow ktore draznia oko, i dlatego to dziala. Jesli chodzi o KZ:SF to IMO troche dali ciala, mogli zalockowac zarowno SP jak i MP do 30FPS i byloby miodzio, a dopiero w nastepnym KZ dobic do tych (stalych) 60. A najsmieszniejsze jest to, ze w wywiadzie mowia, ze 40-60FPS jest lepsze niz stale 60 <facepalm> Edytowane 7 Grudzień 2013 przez Żywy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
r0oFie 11 Napisano 7 Grudzień 2013 W zyciu wiekszej bzdury nie czytalem. Czyli filmy jakie ogladasz w domu w tv to pokaz slajdow? Najgorzej jest jak ludzie podejmuja sie tematow ktorych nie rozumieja. Film ma STAŁE 24 fpsy, a jak wspomniałem wyżej w grach są ogromne wahania zależne od umiejętności programowania i optymalizowania gry przez twórców. Mamy nową generację i trzeba czego nowego od konsol wymagać. W moim mniemaniu płynność stoi na pierwszym miejscu przed grafiką i mam nadzieję, że 60 fpsów w 1080p będzie standardem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snosch 446 Napisano 7 Grudzień 2013 Tylko, ze filmy chodza w STALYCH 24fps, wiec nie ma zadnych spadkow ktore draznia oko, i dlatego to dziala. Jesli chodzi o KZ:SF to IMO troche dali ciala, mogli zalockowac zarowno SP jak i MP do 30FPS i byloby miodzio, a dopiero w nastepnym KZ dobic do tych (stalych) 60. A najsmieszniejsze jest to, ze w wywiadzie mowia, ze 40-60FPS jest lepsze niz stale 60 Bo 60 fps nadaje sztucznosci obrazowi. Np bf4 wyglada nieco sztucznie w 60. W 30 nie bylo to tak odczuwalne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
r0oFie 11 Napisano 7 Grudzień 2013 Bo 60 fps nadaje sztucznosci obrazowi. Np bf4 wyglada nieco sztucznie w 60. W 30 nie bylo to tak odczuwalne. To jest dopiero największa bzdura jaką przeczytałem. Nie mam nic przeciwko 30 fpsom w grach, w końcu przez całą żywotność PS3 i X360 tak było, ale jeśli jest możliwość gry w 60 fpsach to chce z niej korzystać. Możliwe, że za dużo czasu spędziłeś w BF3/4 na PS3, w którym 30 fpsów to był sukces dlatego zauważasz jakąś "sztuczność" (?) przy płynnej rozgrywce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snosch 446 Napisano 7 Grudzień 2013 To jest dopiero największa bzdura jaką przeczytałem. Nie mam nic przeciwko 30 fpsom w grach, w końcu przez całą żywotność PS3 i X360 tak było, ale jeśli jest możliwość gry w 60 fpsach to chce z niej korzystać. Możliwe, że za dużo czasu spędziłeś w BF3/4 na PS3, w którym 30 fpsów to był sukces dlatego zauważasz jakąś "sztuczność" (?) przy płynnej rozgrywce. Nie jakas , tylko taka wynikajaca z 60 fps. Czyli cos jak wszelkie tryby motion plus w tv. Obraz jest plynny, ale sztuczny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gemtin 15 Napisano 7 Grudzień 2013 (edytowane) Chyba musisz wytrzeźwieć po wczoraj skoro dla Ciebie 60fps nadaje sztuczności w grach. Przepraszam za wyrażenie ale dosłownie glupszej rzeczy dawno nie czytałem. Rozumiem gdybyśmy mówili o 120fps a 60 gdzie faktycznie dużo osób nie widzi różnicy ale 60-30 to jest kolosalna różnica i na pewno nie jest to sztuczne tylko płynne. Edytowane 7 Grudzień 2013 przez Gemtin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snosch 446 Napisano 7 Grudzień 2013 Chyba musisz wytrzeźwieć po wczoraj skoro dla Ciebie 60fps nadaje sztuczności w grach. Przepraszam za wyrażenie ale dosłownie glupszej rzeczy dawno nie czytałem. Rozumiem gdybyśmy mówili o 120fps a 60 gdzie faktycznie dużo osób nie widzi różnicy ale 60-30 to jest kolosalna różnica i na pewno nie jest to sztuczne tylko płynne. Koncze ta bezsensowna wymiane zdan, bo obiecalem modratorom ze mnie nie poniesie. Widac 60fps dziala na ludzi podobnie jak 800hz przy zakupie tv. Co poradzic. Zeby byla jasnosc. Obraz w 60fps jest plynny i to fajnie, ale dynamiki w nim tyle co w domu spokojnej starosci. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gemtin 15 Napisano 7 Grudzień 2013 (edytowane) Masz racje to co mówisz jest bezsensowne. Obraz w 30fps to ma dynamikę jak w domu spokojnej starości natomiast w 60 ma prawdziwą dynamikę. Ciekawe czemu na wszystkich zawodach grają na monitorach 120hz i więcej oraz w 120fps i więcej. Pewnie nie dla tego by ich gra była mniej dynamiczna. Edytowane 7 Grudzień 2013 przez Gemtin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Żywy 690 Napisano 7 Grudzień 2013 Bo 60 fps nadaje sztucznosci obrazowi. Np bf4 wyglada nieco sztucznie w 60. W 30 nie bylo to tak odczuwalne. Bo BF4 mimo 60FPS dalej jest wolna (zeby nie powiedziec slamazarna) gra, przez 60FPS wszystko dokola pozornie szybko smiga ale tak naprawde cala akcja jest tak samo wolna jak w BF3, i dlatego taki efekt sztucznosci. Sam bym wolal zeby poszli w 30, ale w zamian dali pelne 1080p i lepsza grafike jak na PC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snosch 446 Napisano 7 Grudzień 2013 Masz racje to co mówisz jest bezsensowne. Obraz w 30fps to ma dynamikę jak w domu spokojnej starości natomiast w 60 ma prawdziwą dynamikę. Ciekawe czemu na wszystkich zawodach grają na monitorach 120hz i więcej oraz w 120fps i więcej. Pewnie nie dla tego by ich gra była mniej dynamiczna. Pewnie dlatego by byla plynna, co ma przelozenie na wygode i wynik. Proste. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolny92 13 Napisano 7 Grudzień 2013 Mam Chińczyka, którego dzisiaj kupiłem. Nie mam porównania z ps3, ale po 2h grania w fife konsola była lekko ciepła a siedząc od niej około 1m nie słyszałem konsoli. Więc chyba spoko ;d Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 7 Grudzień 2013 Pro tip - testem dla chłodzenia konsoli jest Killzone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolny92 13 Napisano 7 Grudzień 2013 Pro tip - testem dla chłodzenia konsoli jest Killzone. nie mam jeszcze ;D jak zakupie to przetestuje ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zyga101 497 Napisano 7 Grudzień 2013 Z chłodzeniem w Killzone jest tak że przy pierwszym zupełnie odpaleniu jest głośnio bo instaluje jeszcze płytę więc generuje to jeszcze dodatkowy hałas. Przy ponownym uruchomienu już całkowicie z dysku jest już jak najbardziej znośnie, przynajmniej u mnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mataman 680 Napisano 7 Grudzień 2013 Ja miałem wersję cyfrową i konsola wyła jak opętana. Cos takiego jak tu http://www.youtube.com/results?search_query=ps4+loud+fan+noise&sm=1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PlastikowySmalec 45 Napisano 7 Grudzień 2013 (edytowane) Panowie, pytanie o ustawienia wyjścia AUDIO w PS4, są trzy opcje : -Linear PCM -Bitstream DOLBY -Bitstream DTS mam telewizor i podłączone głosniki 2.0, dosyć duże, podłączone sa do gniazdka słuchawkowego. Więc którą opcję wybrać żeby było najlepiej ? Edytowane 7 Grudzień 2013 przez PlastikowySmalec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach