Skocz do zawartości
kill

PLAYSTATION 4/SLIM/PRO

Rekomendowane odpowiedzi

@Kill, Opcja integracji i sterowania HDMI musi być dostępna i w TV i w urządzeniu.

Zakładam że przepatrzyłeś menu telewizora i konsoli i sprawdziłeś czy jest to włączone na obu urządzeniach?

U mnie w Samsungu jest to opcja Anynet+ (HDMI-CEC) i jest w ustawieniach systemowych TV.

W LG odpowiednik się nazywa Simplink (HDMI-CEC) z tego co mi mówi google ;)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie jest. Przegapiłem ją, bo ktoś uznał, że nie powinna znaleźć się w ustawieniach telewizorach tylko w Menu Smart.

Może się komuś przyda taka informacja ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie długo czekam na instalację oprogramowania 1.52.Też tak mieliście?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie.

Wyglądało to mniej więcej jak na PS3.

- ściąganie (parę minut)

- rozpakowanie (parę minut)

- instalacja w osobnym trybie (chyba serwisowym) (parę minut)

Całość u mnie trwała między 5 a 10 minut.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie długo czekam na instalację oprogramowania 1.52.Też tak mieliście?

Ale na co ty czekasz? Samo się nie zrobi ;) Wejdź w opcje i każ zaktualizować. Jak plik już jest pobrany to się zacznie instalacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kill,

Na to bym nie wpadł :D

@neuronPL

Oprogramowanie konsoli nigdy samo się nie instaluje w Playstation. Ściągnąć się może samo.

To użytkownik musi rozpocząć instalację. Czemu? W razie jakby samo miało się instalować w nocy i na przykład zabrakło prądu albo ktoś wyłączył konsolę nie wiedząc że idzie aktualizacja i miał cegłówkę, to Sony umywa w tym momencie ręce bo taka sytuacja nie ma szans mieć miejsca bo użytkownik sam świadomie instaluje soft.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zainstalowane.Jaka grafika Killzona  :shok:

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak pisałem, obsługa urządzeń po HDMI jest standardem od dobrych kilku lat. HDMI-CEC się to nazywa.

Czasem jest "na wierzchu" a czasem głęboko ukryte lub zastąpiona zmyślna nazwą nadana przez producenta żeby było że niby dostępne tylko u niego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Jak utworzyc drugie konto tak zeby brat mogl sobie grac na swoim frofilu.

Dzieki

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na swoim profilu bierzesz options i wylogowujesz i tam mozesz utworzyć nowego usera..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie a właściwie dwa :

1. Czy na PS4 mogę używać tego samego konta co na PS3 jeżeli tak to czy jak aktywuje na nim PS+ to działa on na PS3 i PS4 ?

2. Czy jak utworze nowe konto na PS4 dodam ps plus (chciałbym zmienić nick w sumie) to mogę to konto zalogować na PS3 i korzystać z plusa też na ps3 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up

1. Tak

2. Tak

Macie problem z zalogowaniem się do PSN? Dziwne jest , że przeglądarka działa (wyświetla strony) a test sieci informuje mnie o braku połączenia internetowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Założyłem wczoraj nowe konto żeby mieć ps+ za free na te 2 tygodnie. Potem chcę mieć konto, którego używałem na ps3 i je doładować. Mam też ghosts które chcę zupgradeowac do wersji PS4. Mogę to zrobić teraz z konta z ps3? Będę mógł grać po sieci przez te 2 tygodnie zanim wykupie ps+?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konto na którym masz 2 tygodnie PS+ aktywuj na konsoli jako podstawowe - wtedy Plus i cała pobrana zawartość tego konta będzie aktywna na wszystkie konta zalogowane na tej konsoli.

PS3, PS4, Vita - konsola nie ma znaczenia. Twoje konto jest wspólne. Możesz aktywować tym swoim koncie upgrade z poziomu konsoli lub PC https://store.sonyentertainmentnetwork.com/#!/pl-pl/home/gry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za szybką odpowiedź. A po tych dwóch tygodniach mogę skasować te konto i dezaktywowac? Jednocześnie te z ps3 zasile i aktywuje jako podstawowe. Mogę tak zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie mam pytanie przeszedłem na ps4 z gra battlefield 4 pobrałem grę z pss i mam informację o instalacji gry i że mogę używać w tym czasie tylko battloga instalacja trwa bardzo długo i jest dopiero 33 % czy na ps4 trzeba tak długo czekać na instalację ?czy u mnie jest jakiś błąd .... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sciagasz 40GB .. cierpliwosci ;) jesli przelaczysz konsole w stan uspienia to powinno pojsc szybciej

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc jak wygląda sprawa z udostępnianiem zakupionych materiałów? Rozumiem, że na mojej konsoli mogę grać na wszystkich profilach, a jak wygląda sprawa gdyby ktoś chciał pograć na innej konsoli? Czy jest możliwość grania na swoim profilu, czy będzie można grać tylko na tym na ktorym była kupiona gra?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc jak wygląda sprawa z udostępnianiem zakupionych materiałów? Rozumiem, że na mojej konsoli mogę grać na wszystkich profilach, a jak wygląda sprawa gdyby ktoś chciał pograć na innej konsoli? Czy jest możliwość grania na swoim profilu, czy będzie można grać tylko na tym na ktorym była kupiona gra?

Profil może być jako:

- gość (po wylogowaniu dane zostają usuwane)

- normalny (dane dostępne tylko dla tego profilu ale nie jest usuwany)

- podstawowy (dane tego profilu są odstępne na całą konsolę, jeden profil może być użyty jako podstawowy na TYLKO JEDNEJ konsoli natomiast jedna konsola może mieć 16 aktywnych podstawowych profili - wymaga dodatkowej aktywacji/dezaktywacji przy zakładaniu profilu lokalnego lub w ustawieniach PSN)

Jeżeli masz kolegę z którym chcesz się wymienić profilami - to ustawiacie na wzajem sobie swoje własne profile jako normalne a profile drugiej osoby jako podstawowe i po sprawie ;) wtedy wygląda to jak przy PS3. Wystarczy zacząć ściągać coś na profilu kolegi a już instalować i grac można na sowim. 

Główna wada takiej wymiany? Twój profil u ciebie będzie jako normalny - więc tylko ty na swojej konsoli będziesz miał dostęp do materiałów na nim pobranych i nie będziesz mógł się połączyć zdalnie systemem PS Vita z poza twojej sieci lokalnej.

Poza tym działa idealnie. Ja już z kumplem mam powiązany profil na wzajem. 

Sprzedaż slotów odpada ale można taniej się bawić razem ;)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też zastawiałem się jak to wygląda i dla testu odpaliłem AC IV, które mam z kolegą na pół z PS3.
Wykupiłem kod, założyłem profil i mogę grać na PS4. Slot z PS3 dezaktywowałem i  jest aktywny na dwóch innych konsolach - w praktyce na jednym zakupie mogą grać min. 3 osoby na dwóch generacjach (wychodzi na to, że nawet 4 jeśli byłoby to główne konto jednego z gracz).

Edytowane przez The_Siemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi