manhunto 0 Napisano 16 Sierpień 2015 mam vectrę, też setkę i nie tracę połączenia z serwerem praktycznie wcale, w ustawieniach nie grzebałem nigdy, mam inne problemy, ale zerwanie połączenia w trakcie rozgrywki jest mi prawie, że obce, mam często brak połączenia przy odpaleniu gry, ale po ponownej próbie jest ok i już w czasie meczów nic się nie dzieje, po ostatnim patchu (poza shotgun'ami oczywiście) problemem u mnie jest ciągły reset ustawień w pojazdach, co odpalenie gry mam to zresetowane, żołnierz ma zapamiętane ustawienia, ale pojazdy mają reset Dzisiaj zrobiłem sobie dwie sesje z grą po około 1-2 godziny i o dziwo nie wyrzuciło mnie z serwera ani razu. Nie wiem czy to kwestia odpowiednich serwerów na których grałem (4 różne z Europy) czy poprostu akurat dzisiaj wszystko było w porządku. W zasadzie od kiedy mam grę (5 dni) jest to pierwszy taki raz, że nie zostąłem wyrzucony z serwera w ogóle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PLasgoogle 469 Napisano 17 Sierpień 2015 (edytowane) Oooooo to mnie oświeć na które warto?? :P (bo czasem coś tam odpalę) Polecam: 1# omijać dominacje (nie będę się produkować dlaczego,pózniej podam link do mojego prywatnego filmu na yt który najlepiej to pokaże. 2# omijać serwery na których są gracze z innego regionu,jak to sprawdzić?Na każdym serwerze należy wykonać test wydajności systemu,jeżeli Ping jest powyżej najcześciej uzyskiwanego wyniku (w moim przypadku jeżeli jest więcej niż 80 ms to podziękuje za granie na takim serwerze,ale to zależy od naszego połączenia,każdy ma swój najcześciej uzyskiwany wynik i jego należy się trzymać) 3# Ja unikam serwerów oficjalnych z mapkami z DLC,ponieważ na takich serwerach jest najwiecej ludzi z innych regionów niż Europa,dlaczego?Sprawa jest bardzo prosta.Serwerow np. Z trybem Sprzężenie na którym gra +5 osób jest w tej chwili na PS4 może 3 serwery i ludzie chcący w ten tryb zagrać (mieszkający w USA,Brazylii,Japonii itd. na nie dołączają) Edytowane 17 Sierpień 2015 przez PLasgoogle 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmunt 218 Napisano 17 Sierpień 2015 Mnie ostatnimi dniami spotykają dziwne akcje.. Zabija mnie koleś którego nie widać.. Wbija mi kose i po sprawie.. Albo widziałem ostatnio medyka który mnie z RPG rozwalił. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matispidi 237 Napisano 17 Sierpień 2015 Jak podniósł czyjś kit to tak jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
YouTookMyCookie 41 Napisano 17 Sierpień 2015 Mnie ostatnimi dniami spotykają dziwne akcje.. Zabija mnie koleś którego nie widać.. Wbija mi kose i po sprawie.. Albo widziałem ostatnio medyka który mnie z RPG rozwalił. Tak sie to robi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmunt 218 Napisano 17 Sierpień 2015 Ale lol.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cykor 129 Napisano 17 Sierpień 2015 Polecam: 1# omijać dominacje (nie będę się produkować dlaczego,pózniej podam link do mojego prywatnego filmu na yt który najlepiej to pokaże. [...] Pamiętem go jeszcze z czasów PS3, troszę z nim pogrąłem, dobry gracz. Zastanawia ,mnie teraz czy to losowa sytuacji, czy może on generuje jakieś lagi których sam nie odczuwa, tymbardziej że nadziałeś się na niego dwa razy. Kiedyś słyszałem że jacyś ruscy coś tam robią, i u nich poruszają się normalnie, a u innych przeskakują, ale nie wiem czy to prawda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okoni 8791 Napisano 17 Sierpień 2015 (edytowane) Jakiś czas temu grałem z ziomkiem ( mam go jeszcze chyba w znajomych) , który próbował tych słynnych lagswitchy. Myk polegał na tym że używał Internetu z telefonu czy poprzez telefon ( udostępnianie wi-fi? ) i na telefonie miał zainstalowany specjalny program który coś mieszał z jego netem . Ogół wyglądał tak, bo testowaliśmy to na serwerze że kolo był nie do ubicia, Każde 1 na 1 kończyło się moim zgonem, mimo że waliłem do niego ile fabryka dała. Nie miałem na nim sporej ilości hitmarków. Jedyny minus tego oszustwa był taki że go bardzo często z serwera wywołało, średnio 3-4 razy na mecz. Edytowane 17 Sierpień 2015 przez okoni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PLasgoogle 469 Napisano 17 Sierpień 2015 Ja nie wiem dlaczego ale na dominacji najcześciej trafiam na takie akcje,po dwóch takich dedach już odechciewa się grać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okoni 8791 Napisano 17 Sierpień 2015 A Przemuś to czasem nie jest u mnie w klanie? Muszę sprawdzić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cykor 129 Napisano 17 Sierpień 2015 (edytowane) Jakiś czas temu grałem z ziomkiem ( mam go jeszcze chyba w znajomych) , który próbował tych słynnych lagswitchy. Myk polegał na tym że używał Internetu z telefonu czy poprzez telefon ( udostępnianie wi-fi? ) i na telefonie miał zainstalowany specjalny program który coś mieszał z jego netem . Ogół wyglądał tak, bo testowaliśmy to na serwerze że kolo był nie do ubicia, Każde 1 na 1 kończyło się moim zgonem, mimo że waliłem do niego ile fabryka dała. Nie miałem na nim sporej ilości hitmarków. Jedyny minus tego oszustwa był taki że go bardzo często z serwera wywołało, średnio 3-4 razy na mecz.Sam net z telefonu to ma pingu w cholere, lag switch zbętny w takim przypadku. Kombinatory ;) Tapatalk™ for Galaxy S2 Edytowane 17 Sierpień 2015 przez cykor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mandi 121 Napisano 18 Sierpień 2015 3ba miec pecha albo grac nie wiadomo na jakim serwerze azeby miec podobne akcje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cykor 129 Napisano 18 Sierpień 2015 Trzeba miec pecha zeby nigdy nie miec takiej sytuacji. Ja mialem podobnie z kilkanascie razy, chyba miał prawie kazdy choc raz takie coś. Tapatalk for Galaxy S2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PLasgoogle 469 Napisano 18 Sierpień 2015 (edytowane) Mam problem z serwrem,otóż po ustawieniu go na TDM i zebraniu 20 graczy zagraliśmy jeden mecz i po tym zmieniłem na duży podbój/oficjalny/normalne ustawienia wstępne i serwer uruchomił się na duży podbój/44 Graczy.Póki co wszystko fajnie ale jak chciałem zmienić z oficjalnego na rankingowy albo dodać mapę do kolejki to nic takiego się nie działo,serwer jest zapełniony ale nie mogę jako admin wprowadzić jakichkolwiek zmian.Czy ktoś wie jak to zrobić zeby bez restartowania serwera naprawić problem ? Edytowane 18 Sierpień 2015 przez PLasgoogle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pirat_x 56 Napisano 18 Sierpień 2015 (edytowane) Po 1.Gosc moze nie oszukiwac poprostu mieszka na wsi,i internet ma na drzewach owocowych zaczepiony,jak wiatr zawieje to ma ping np 600:) Po 2.Sa kombintatorzy z tzw laggswitchami,polega to na zamulaniu w danej chwili internetu,poprzez torenty i inne g....Ludzie podpinaja cos pod ruter nawet pstryki od lampek ktore przelaczaja sygnal jednym kliknieciem. Po 3.https://www.youtube.com/watch?t=464&v=vB0Vj9_c234 Pozdro. ogladnijcie film to dowiecie sie jak to wyglada.... ps.moim zdaniem gosc przemus ma internet z d....:)Niestety przez takich ludzi odechciewa sie grac..ehhh. Edytowane 18 Sierpień 2015 przez Pirat_x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xtomashx 37 Napisano 18 Sierpień 2015 Opłaca się jeszcze tego BFa kupić? 50 zł na psn stoi wersja bez premium. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cykor 129 Napisano 18 Sierpień 2015 (edytowane) No właśnie oglądałem te ich niby przełączniki od lamp i rozumiem zasadę działania, przerywanie sygnału na pomarańczowej żyle, ale już nie wiem jak ma to niby pingować . Sam używałem kiedyś kabla z wylącznikiem (do odcinania neta w ps3, żeby nie wyjomwać kabla bo uciekał mi za meble) i miałem przerwe na chyba zielono białym i rozłączało mi internet. Jeśli ktoś jest ogranięty to niech mi wyjaśni jak to niby zwiększa ping? @UP. opłaca się. W wrześniu nowa mapka, Brać puki jest. Edytowane 18 Sierpień 2015 przez cykor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xtomashx 37 Napisano 18 Sierpień 2015 Ale mapa w premium tak? Ja myślałem o zakupie zwykłej wersji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matispidi 237 Napisano 18 Sierpień 2015 Mapa do zwykłej wersji będzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xtomashx 37 Napisano 18 Sierpień 2015 A idzie pograć bez premium? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 18 Sierpień 2015 I tak większość ludzi gra na standardowych mapach, wiec spokojnie bez premium się obejdziesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xtomashx 37 Napisano 18 Sierpień 2015 Ok dzięki. Już się pobiera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
schranz 488 Napisano 20 Sierpień 2015 Witam wszystkich. Sciagam wersje cyfrowa bf4. W ciagu 18 godzin sciagnelo mi okolo 5gb danych. Jakis dramat:)) zostalo mi okolo 7gb - czyli zagram multi moze w niedziele. Dramat. cala noc 3 gb kurfa kpina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okoni 8791 Napisano 20 Sierpień 2015 (edytowane) Hm, to rzeczywiście dziwne. Zrób test łącza w konsoli, jeśli jesteś połączony przez wi-fi to może Ci pobieranie szwankuje. Nie wiem, jakieś zakłócenia czy zbyt spora odległość od routera? (zgaduję) Edytowane 20 Sierpień 2015 przez okoni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cykor 129 Napisano 20 Sierpień 2015 cala noc 3 gb kurfa kpina. Niestety pobierasz to w najgorszym czasie dla PSN bo wszyscy na potęgę ciągną BETE na konsole. PSn jest tak zamulone tym pobieraniem że tragedia. Mi pomogła zmiana DNS i to nie na to od google tylko jakieś inne mniej używane. Zmieniłem w całej sieci od razu. Jak ja pobierałem Bete to podczas pierwszej godziny pobierania pobrałem 250mb (tak 250mb!!!!!) potem zmieniłem to DNS to w 15 minut pobrałem 700mb, a potem to szło tak średnio. No ale coś pomogło. Sprobuj, jak chesz to podam CI DNS na PW. PS MI się cały BF4 Cyfrowy pobierał z 3 dni :) Bo reszta leci w tle kolego, to dopiero będzie męka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach