Sithman 3250 Napisano 5 Październik 2015 Pogba zjada if Guarina na śniadanie statami: http://www.futhead.com/16/players/14842/fredy-guarin/compare/16-103/ Mat, może pogonię tego if Higuaina i wezmę Mandzukicia? A nie cofa się chłopak za bardzo? Jakim ustawieniem grasz? Bo on ma h/h... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tsarov 282 Napisano 5 Październik 2015 Nie mam Aguero i nie chcę mieć, wolę Teveza w tym roku :) If Guarin mówisz? A grałeś? Mam uprzedzenie jakieś do czarnych kart. Higuain jest, bo jest, okazja była na markecie :P edit: lol, marudziłem w dzień, a wieczorkiem mnie ify kupione prawie 2 tyg. temu schodzą Już prawie na Pogbę mam, a ten mi z if Guarin wyjeżdża :/ Na Twoim miejscu wziąłbym Kolumbijczyka. Grałem jego NIF-em na CM. Nieludzkie strzały z dystansu, świetny w obronie, świetny w ataku, bardzo dobre podania, pracowitość H/H - biega jak nienormalny. Pomocnik kompletny, moim zdaniem > Pogba z racji właśnie pracowitości i umiejętności gry w obronie. Francuz pewnie lepiej by pasował na CAM, ale na CM wybieram Guarina. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
F3niX 943 Napisano 5 Październik 2015 Dobra macie ta liste: CB: Schar, Nastasic, Bungert LB: Insua, Wendell RB: Diekmeier CDM: Rode, Sven Bender CM: Junuzovic, Castro, Rudy CAM(?) Raffael, Kruse CF: Raffael, Kruse LW: Kostic, Caligiuri RW: Vargas, Volland Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 5 Październik 2015 Na Twoim miejscu wziąłbym Kolumbijczyka. Grałem jego NIF-em na CM. Nieludzkie strzały z dystansu, świetny w obronie, świetny w ataku, bardzo dobre podania, pracowitość H/H - biega jak nienormalny. Pomocnik kompletny, moim zdaniem > Pogba z racji właśnie pracowitości i umiejętności gry w obronie. Francuz pewnie lepiej by pasował na CAM, ale na CM wybieram Guarina. Mam jego nifa i jakoś mnie nie przekonuje. Może go zostawię i Pogbę dokupię jako drugiego? :P Pogba strzały z dystansu 91, krótkie podania 85, więc jest good. Tylko co do workrates to masz rację, ale ja mam 3 pomocników z tyłu (w tym jeden typowy cdm)... sprawa do przemyślenia. Zaraz szału dostanę od tych analiz :D W tej edycji przynajmniej naprawdę warto poanalizować każdą kartę, bo potrafi zrobić różnicę :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mat_eyo 511 Napisano 5 Październik 2015 Pogba zjada if Guarina na śniadanie statami: http://www.futhead.com/16/players/14842/fredy-guarin/compare/16-103/ Mat, może pogonię tego if Higuaina i wezmę Mandzukicia? A nie cofa się chłopak za bardzo? Jakim ustawieniem grasz? Bo on ma h/h... Sam się nie cofa, czasem wchodzi trochę do tyłu i dubluje pozycję Callejona. Gram czymś takim: http://www.futhead.com/16/squads/2290021/ Następne rzeczy to Alex Sandro, jakiś inny CB do pary dla Mirandy (kosmiczny zawodnik, miałem Barzagliego, Miranda zjada go na śniadanie!), Verrati do środka i Tevez na szpicę. Później Candreva, Cuardado i gotowe ;) Największą bolączką tego makaronu jest bida i posucha na LW. Szukałem w Serie A, szukałem Włocha, szukałem Argentyńczyka pod kątem chemii z Tevezem i nie ma nic. Jedyne, co znalazłem to widoczny na ławce Gaitan i ewentualnie Lavezzi. Ktoś mógłby coś polecić tam? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tsarov 282 Napisano 5 Październik 2015 (edytowane) Mam jego nifa i jakoś mnie nie przekonuje. Może go zostawię i Pogbę dokupię jako drugiego? :P Pogba strzały z dystansu 91, krótkie podania 85, więc jest good. Tylko co do workrates to masz rację, ale ja mam 3 pomocników z tyłu (w tym jeden typowy cdm)... sprawa do przemyślenia. Zaraz szału dostanę od tych analiz W tej edycji przynajmniej naprawdę warto poanalizować każdą kartę, bo potrafi zrobić różnicę :) Jak masz taką możliwość to zdecydowanie ;). IMO nie licząc legend to wydaje mi się, że Serie A ma najbardziej zbalansowanych środkowych pomocników w grze. Guarin, Pogba, Nainggolan, a jeszcze jeszcze Marchisio czy Parolo. BTW, na CDM polecam De Rossiego. Zdecydowanie robi swoją robotę. Edit: moim zdaniem De Rossi będzie lepszy niż Gattuso, bo lepiej ogarnia strzały z dystansu. Edytowane 5 Październik 2015 przez Tsarov Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tom182 402 Napisano 5 Październik 2015 http://www.futhead.com/16/squads/1640008/skleciłem BPL & Ligue 1 :)Valbuena okazał się lepszy niż sądziłem, do momentu umieszczenia go w składzie grałem kilka razy przeciwko niemu i goście czarowali nim aż miło :) Na Davida Silve mnie nie stać więc zadowole się kartą franzcuza.Dodatkowo nei moge się zdecydować czy Cavani czy Fekir. Zmieniam ich dosyć często. Generalnie chyba w lidze forumowej sobie takim czymś pykne. Na razie 4 liga i czuje, że do momentu opanowania gry w obronie to jest sufit moich możliwości 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 5 Październik 2015 (edytowane) Następne rzeczy to Alex Sandro, jakiś inny CB do pary dla Mirandy (kosmiczny zawodnik, miałem Barzagliego, Miranda zjada go na śniadanie!), Verrati do środka i Tevez na szpicę. Później Candreva, Cuardado i gotowe ;) Największą bolączką tego makaronu jest bida i posucha na LW. Szukałem w Serie A, szukałem Włocha, szukałem Argentyńczyka pod kątem chemii z Tevezem i nie ma nic. Jedyne, co znalazłem to widoczny na ławce Gaitan i ewentualnie Lavezzi. Ktoś mógłby coś polecić tam? Na lewą spróbuj Perottiego (thx for Bartbuks) zdziwisz się co potrafi karta non rare i w dodatku to Argentyńczyk :thumbsup: Mirandą nie grałem, ale ja unikam środkowych obrońców z medium na def. BTW, na CDM polecam De Rossiego. Zdecydowanie robi swoją robotę. Edit: moim zdaniem De Rossi będzie lepszy niż Gattuso, bo lepiej ogarnia strzały z dystansu. Przeca mam go w składzie. Doradzasz, a w skład nie zajrzałeś? :P De Rossi ma u mnie dożywotni staż w pierwszej 11 ;) Edytowane 5 Październik 2015 przez Sithman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Whizzer 276 Napisano 5 Październik 2015 (edytowane) Nie ma to jak dobre zwody. Firmino master skillz : Btw to filmik z sezonów. Sturridge to kot. Edytowane 5 Październik 2015 przez Whizzer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
O.Tadeusz 810 Napisano 5 Październik 2015 Nie mam Aguero i nie chcę miećChodzilo mi raczej zebys bral podczas totw z Aguero, zle se wyrazilem A z tym Guarinem to bralbym w ciemno :) Lubie takich wlasnie grajkow. Te Pogby itd to za duze kloce dla mnie. Wole takich na cdm, srodek pomocy lubie zwinnych sila tez moze byc, taka para jak u Ciebie - dla mnie optimum ;) Co do byndesligi - polecam if Fahrmann, tani, i dobry bo dobry i tani ;) refleks, ustawianie, no i dobry olowek jest :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mat_eyo 511 Napisano 5 Październik 2015 Na lewą spróbuj Perottiego (thx for Bartbuks) zdziwisz się co potrafi karta non rare i w dodatku to Argentyńczyk :thumbsup: 70 strzałów? Nie, dziękuję, przerabiałem to już z Gervinho. U mnie skrzydłowi praktycznie nie dośrodkowują, muszą mieć dobry strzał. Ewentualnie wejście do linii i R1 + X. Dośrodkowania górą i główki w ogóle mi w tej edycji nie idą, a to była moja główna broń w 15 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matinx 561 Napisano 5 Październik 2015 Prrzegrywam 5 mecz z rzedu i zastanaawiam się, co jest. Odpalam pause, wchodze w ustawienia i... uj ze ustawialem custom tactic przed meczem i ją zaznaczalem. W TRAKCIE MECZU MAM DEFAULTOWA. I sie dziwie, ze wczoraj inaczej biegali. Czemu te debile z EA usunely savey taktyk, to ja nie jestem w stanie pojac. Jak mnie to wkrwia 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 5 Październik 2015 Chodzilo mi raczej zebys bral podczas totw z Aguero, zle se wyrazilem A z tym Guarinem to bralbym w ciemno :) Lubie takich wlasnie grajkow. Te Pogby itd to za duze kloce dla mnie. Wole takich na cdm, srodek pomocy lubie zwinnych sila tez moze byc, taka para jak u Ciebie - dla mnie optimum ;) Co do byndesligi - polecam if Fahrmann, tani, i dobry bo dobry i tani ;) refleks, ustawianie, no i dobry olowek jest :) Ni ma kasy na Kuna podczas TOTW, zaraz się spłuczę jak pójdę na zakupy :P Fahrmanna polecam, bo nakupowałem 2 tyg temu i jeden jeszcze został :D Przebitka prawie 20k :P Prrzegrywam 5 mecz z rzedu i zastanaawiam się, co jest. Odpalam pause, wchodze w ustawienia i... uj ze ustawialem custom tactic przed meczem i ją zaznaczalem. W TRAKCIE MECZU MAM DEFAULTOWA. I sie dziwie, ze wczoraj inaczej biegali. Czemu te debile z EA usunely savey taktyk, to ja nie jestem w stanie pojac. Jak mnie to wkrwia Zawsze tak było, sprawdź w tej defaultowej czy jednak nie masz swoich ustawień ;) 70 strzałów? Nie, dziękuję, przerabiałem to już z Gervinho. U mnie skrzydłowi praktycznie nie dośrodkowują, muszą mieć dobry strzał. Ewentualnie wejście do linii i R1 + X. Dośrodkowania górą i główki w ogóle mi w tej edycji nie idą, a to była moja główna broń w 15 ;) Drogi nie jest, sprawdź a się zdziwić możesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
O.Tadeusz 810 Napisano 5 Październik 2015 Ni ma kasy na Kuna podczas TOTW, zaraz się spłuczę jak pójdę na zakupy Fahrmanna polecam, bo nakupowałem 2 tyg temu i jeden jeszcze został :D Przebitka prawie 20k KUP IF GUARINA WTEDY KIEDY KUN BEDZIE W PACZKACH, POWINIEN BYC TANSZY (GUARIN) JESLI JESZCZE KTOS CIEKAWY DOJDZIE - NP MULLER TO JESZCZE LEPIJ :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
no4b 583 Napisano 5 Październik 2015 Wsadziłem Jamesa na CM w 4-4-2 i jest słabo. Koke ze swoim H/H i nieznacznie tylko gorszymi in-game stas gra mi zdecydowanie lepiej. Może przestawię z powrotem na 4-4-3(4) i zobaczę jak się to będzie spisywać, a jak nie to do żyda i kulanie na Bale (dużo brakuje, po sprzedaży Jamesa będę miał +/- 165k). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 5 Październik 2015 KUP IF GUARINA WTEDY KIEDY KUN BEDZIE W PACZKACH, POWINIEN BYC TANSZY (GUARIN) JESLI JESZCZE KTOS CIEKAWY DOJDZIE - NP MULLER TO JESZCZE LEPIJ aaaa no widzisz, dużymi literami, to ja od razu rozumiem :D Czyli do środy embargo mam sobie zrobić na zakupy? :D no weeeeź. ja mam tylko 190k :P A chcę Pogbę, może Dybalę, może Marchisio... duuużo tego. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
O.Tadeusz 810 Napisano 5 Październik 2015 (edytowane) Tak wymieniasz te nazwiska i tez mam smaki :D Nastepne chyba bedzie italo disko ::) Edytowane 5 Październik 2015 przez O.Tadeusz 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tom182 402 Napisano 5 Październik 2015 Prrzegrywam 5 mecz z rzedu i zastanaawiam się, co jest. Odpalam pause, wchodze w ustawienia i... uj ze ustawialem custom tactic przed meczem i ją zaznaczalem. W TRAKCIE MECZU MAM DEFAULTOWA. I sie dziwie, ze wczoraj inaczej biegali. Czemu te debile z EA usunely savey taktyk, to ja nie jestem w stanie pojac. Jak mnie to wkrwiaJakie masz ustawienia w custom ?Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary człowiek 827 Napisano 5 Październik 2015 No właśnie miałem zapytać czy zmieniacie coś w ustawieniach, bo już szału dostaje i popadłem w jakąś obsesję costium tactic.Czy po prostu nic nie zmieniacie i jazda do przodu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mat_eyo 511 Napisano 5 Październik 2015 Drogi nie jest, sprawdź a się zdziwić możesz. Kupiłem, już po samych statsach widzę, że jest lepszy od Edera, którego dotychczas miałem na ławce. Spróbuję, zobaczę. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sithman 3250 Napisano 5 Październik 2015 Dobra, celuję w coś takiego: http://www.futhead.com/16/squads/2293951/ Reszta na wyprzedaż idzie. Higuaina trochę szkoda, ale może lepiej sobie zakupić nif na ławę, niż trzymać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stary człowiek 827 Napisano 5 Październik 2015 Tom182 Ja na razie testuje takie coś tempo 80-podaqnia 34-zorganiz. podania 70-dośrodkowania 30-strzelanie 70-swobodne pressing 78-agresja 78- rozstawienie 40-cofnięta 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
joseph969 84 Napisano 5 Październik 2015 Takie tam zbieranie na pogbe i lacazetta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unki 1394 Napisano 5 Październik 2015 Dobra, wklejam mój skład obecny razem z ławką i z małym uzasadnieniem, może Unki znowu coś zerżnie i będzie na mnie pomstował :D : http://www.futhead.com/16/squads/2280250/ Guarin gra tymczasowo, daję mu szansę, żeby sprawdzić, ale średnio mnie przekonuje. Jedynie jego h/h sprawia, ze jest wszędzie tak jak chcę przy tym ustawieniu. Tevez zaczyna na ławce ze względu na chemię i połączenia. Palacio nie zawodzi, ma dożywotnie miejsce w składzie, za to Higuain if jest dość chimeryczny, dlatego dobrze mieć takiego Teveza. Nainggolan jak Guarin jest wszędzie i pasuje mi to, do tego robi dużo dobrej roboty (odbiera, podaje, strzela) jestem bardzo z niego zadowolony. Cały czas szukam drugiego cm, bo Guarin jak wspomniałem mnie nie przekonuje, Pjanic świetnie rozgrywa, ale siły ma mało, strzały też średnie. Jest jeszcze Lulic, który dość dobrze się sprawuje, ale mam parcie na kogoś lepszego. Stąd zbieranie kasy na Pogbę. A może nie warto tyle wydawać i kupić Marchisio? Jak ktoś grał, to czekam na opinie :) Na CAM nie mam uwag, Pereyra rozgrywa świetnie, potrafi też dobrze uderzyć z daleka, a nawet wolnego zasadził :P Około 70-75 minuty wchodzi Callejon i też jest nieźle. Gorzej u niego z podaniami, ale nadal to najlepszy strzelec w moim teamie. Na obronie mam dylemat czy Abate czy Lichtsteiner, ten pierwszy gra cały czas, w najbliższym czasie sprawdzę tego drugiego. O reszcie nic nie piszę, bo jest ok (jak na mój słaby skill), chyba, że ktoś ma jakieś uwagi/propozycje, to chętnie poczytam. Nadal jestem na etapie szukania formacji dla siebie. Zacząłem od ulubionej 4-1-2-1-2, ale tragedia była, potem trochę pograłenm 3-5-2 i było lepiej, ale Piachu mi obrzydził :D Obecnie gram taką, sugerując się też tym, że w serie a jest mnóstwo dobrych pomocników i chccę ich odpowiednio wykorzystać. Dziadziu-pomstować nie mam zamiaru bo zdaję sobie sprawę i jestem tego świadomy,ze nie sam skład wygrywa,trzeba umieć jeszcze wykorzystać potencjał zespołu. Ja na razie jestem w czarnej dup...,ale poddać się nie mam zamiaru. Będę grał do zdechu,aż uda mi się nie spaść da 11 ligi !!!! Zmieniam jutro "iguana" IF na Dybale,jeszcze kasa zostanie na hotdogi :) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zioomek 14 Napisano 5 Październik 2015 http://www.futhead.com/16/squads/2296162/ To moj fitness sklad. Podstawowy team mam o wartosci okolo 600k i nie wiem ktorym skladem grac :D Naprawde polecam chociaz sprobowac zagrac czyms takim lub podobnym. Nawet obroncy super, oprocz lb. Opara chyba najlepszy obronca w fife do 20k Szkoda, ze na ps4 nie ma legend to bym skrzydla zmienil tylko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach