LonsFenomenoo 160 Napisano 14 Sierpień 2014 (edytowane) Pierwszy raz Konami nie pokazało żadnego trailera. Ciekawe. Edytowane 14 Sierpień 2014 przez LonsFenomenoo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adasiulko 140 Napisano 14 Sierpień 2014 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seba82 22 Napisano 14 Sierpień 2014 trollowac? a umiesz czytac? czy moze angielskiego nie rozumiesz. Przeciez napisalem dokladnie to, co sie na evo-web dzieje. To ja troluje czy ewentualnie oni? Po angielsku co trzeba to zrozumiem bez problemu, po polsku poprawnie też potrafię pisać. 15 stron na evo-web i innych forach to żale graczy nad wersją PC, większość wpisów tych co grali jest pozytwnych jeżeli chodzi o "poprawki" względem 2014 (między innymi czas reakcji, strzały oraz bramkarze). Pomimo uwielbienia do piłki od Konami, w 2014 bardziej spodobała mi się Fifa. Online pogrywam jeszcze w Pesa 2013 i z kumplami offline w 5 i 6. W tym roku widzę postęp i na pewno nowej edycji dam szansę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falcon87pl 108 Napisano 14 Sierpień 2014 (edytowane) Oglądam filmiki i widać jedną z zalet PESa - praktycznie każdy gol inny :) A jeżeli chodzi o gameplay, to wolę już żeby mieli motorki w dupach jak na tych filmikach, ale byli zwrotni i były mocne strzały, niż paralitycy jak to bywało często w ostatnich latach. Zobaczymy jakie tempo będzie na premierę. Edytowane 15 Sierpień 2014 przez falcon87pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
2K_GamesFUN 0 Napisano 14 Sierpień 2014 Ja sie na dobrego pesa chyba nigdy nie doczekam. Ogladam filmik z gamescomu i podania nie raz trudne do odbioru przyklejaja sie do nogi. 2K jak by zrobilo kopanke to pesa by juz nie bylo. Wole pograc w fife z wylaczonymi asystami i na najwyzszym poziomie tudnosci niz w pesa ktory co rok ma byc dobry ale taki jest tylko w demie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szejk 54 Napisano 15 Sierpień 2014 Nie grałem w żaden produkt od 2K, ale widziałem i czytałem co nie co. Jak tak dalej pójdzie, to 2K w końcu się skuma, że KONAMI nie jest wystarczającym konkurentem dla EA i w końcu zrobi swoją kopankę. Szczerze to już od dłuższego czasu liczę na taki ruch. Przydałby się ten trzeci, który korzysta na bójce dwóch pozostałych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sitee 8 Napisano 15 Sierpień 2014 gra ma byc grywalna, fajna. nigdy chyba nie bedzie tak jak w tv to chyba niemożliwe.. każdy nieco starszy pamięta sensible soccre na amidze. piekna nie było, ale grywalność fanstastyczna i to moim zdaniem chodzi 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DrakoPL 62 Napisano 15 Sierpień 2014 (edytowane) Dla mnie ten gameplay pokazuje ze ta gra mogłaby ukazać sie 26 wrzesnia i zjada fife na śniadanie bez zadławienia najmniejszego :) Jeżeli ktoś nie widzi jak to dobrze wyglada musi być ślepy!! Edytowane 15 Sierpień 2014 przez DrakoPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szejk 54 Napisano 15 Sierpień 2014 Według mnie to tak średnio Lons. https://www.youtube.com/watch?v=OHlPnHa4ujo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DrakoPL 62 Napisano 15 Sierpień 2014 (edytowane) Jedno jest pewne oprawe mają lepsza:) Sa,ma rozgrywka to dno i 100m mułu.Grałem w demo fify 12 potem grałem w 13 i14 i wygląda to wszystko identycznie.... Edytowane 15 Sierpień 2014 przez DrakoPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szejk 54 Napisano 15 Sierpień 2014 I tak do zajebania :) Gorsza bo gorsza, bez podania argumentów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DrakoPL 62 Napisano 15 Sierpień 2014 No nie widzisz co tam sie dzieje ? Mam Ci wymieniać jak dziecku ,które jest niewidome? Wystarczy spojrzeć:) To nie boli.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
UniteD 189 Napisano 15 Sierpień 2014 (edytowane) Dla mnie ten gameplay pokazuje ze ta gra mogłaby ukazać sie 26 wrzesnia i zjada fife na śniadanie bez zadławienia najmniejszego :) Jeżeli ktoś nie widzi jak to dobrze wyglada musi być ślepy!! po raz kolejny pokazujes, ze jestes dzieciakiem ktory nie ma pojecia o czym pisze. pokazywales to w temacie o 14 ze swoimi kompletnie nie trafionymi ocenami, pokazujesz to teraz. Wydajesz werdykty na podstawie filmikow -daruj nam expercie. Edytowane 15 Sierpień 2014 przez UniteD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szejk 54 Napisano 15 Sierpień 2014 No nie widzisz co tam sie dzieje ? Mam Ci wymieniać jak dziecku ,które jest niewidome? Wystarczy spojrzeć :) To nie boli.... Dawaj, bo jakoś patrzę i nie widzę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seba82 22 Napisano 15 Sierpień 2014 Przyjęcie piłki, obrót jak i dribling dalej sprawia takie wrażenie, jakbyś sterował piłkarzem z nadwagą. Bramkarze chyba nie wybijają tak często piłki pod nogi napastników, zachowują się bardziej naturalnie, ale po takim babolu Casillasa w meczu z Holendrami, to nie wiem czy śmiać się czy płakać. Ogólnie jest nieźle, choć na pewno nie zaryzykowałbym stwierdzenia że "Pes zjada Fifę" :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LonsFenomenoo 160 Napisano 15 Sierpień 2014 (edytowane) Według mnie to tak średnio Lons. https://www.youtube.com/watch?v=OHlPnHa4ujo Szejk a co w tym filmiku jest fajnego? Dla mnie kompletnie niczym innym nie rozni sie od F14 na PS4. Ty w ogole grales w F14 na PS4? Czy masz PS3 ? Ja mam PS4 i F14 takze w moim postrzeganiu nie widze kompletnie nic nowego w gamemplayu. Dla ciebie moze ten filmik robi wrazenie bo nie miales stycznosci z wersja na Ps4. Dla mnie wyglada to sztucznie. Te modele pilkarzy to jakas pomylka.Animacyjnie Pes 2015 prezentuje sie lepiej. Nawet rozgrywka na tym filmiku jest taka monotonna. Edytowane 15 Sierpień 2014 przez LonsFenomenoo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.T89 28 Napisano 15 Sierpień 2014 Oglądając te wszystkie gameplaye, muszę stwierdzić, że wersja 2015 wygląda naprawdę dobrze. Gierka nie wydaje się być prowadzona na szynach, jak to ma miejsce w 14, odnoszę wrażenie, że mamy więcej swobody w rozgrywaniu piłki. Strzały też dość naturalnie wyglądają, póki co nie spotkałem się z identycznymi golami, w końcu jest jakaś różnorodność chyba ;). Co mnie cieszy póki co? Tempo rozgrywki, wygląda naturalnie, nie ma żadnych motorków. Podania również wyglądają obiecująco (może nawet za bardzo), w 14 często nawet podając "X" w lini prostej w małej odległości nasz grajek nie przyjmował podania. Nie wiem czy zwróciliście uwagę jak wraca obrona, gdy musi się cofnąć do defensywy. Każdy trzyma swojej pozycji i nie ma takiej sytuacji, że bronimy się tylko jednym obrońcą jak to miało miejsce w poprzednich wersjach, tylko mamy wsparcie ;). Zastanawia mnie jak będzie działał pressing w tej wersji, bo w 2014 na dobra sprawe to tylko przyłączał sie zawodnik do przebieżki z rywalem, zamiast go cisnąć. Fajnie, że zrezygnowali z tych płuc, bo na dobrą sprawę nic większego to nie wprowadzało, prócz zamieszania. W MLO w ogóle to się nie sprawdzało i ogólnie nie wiedziałem czym sie sugerować przy wyborze mojej wyjściowej 11. Czy zawodnika z czerwonymi płucami, ale fioletową strzałką w dół, czy też może zawodnika z niebieskimi płucami z czerwona strzałka do góry? Według mnie, to te płuca wpływały na tempo rozgrywki. Był moment, że po jednym z patchy, wszyscy zawodnicy mieli podobne kolory, nikt nie miał wtedy czerwonych (pozbyto się ich na jakieś 1,5 msc) i było idealne tempo. Później wyszedł kolejny patch gdzie ponownie były te płuca rozpalone i nagle każdy dostał motorek w tyłku.hmm z tego co patrzę na te Gameplaye to wydaję mi się, że to będzie pierwszy PES, który będzie miał od początku oryginalne stroje Brazyli ;). Nie pamiętam też kiedy ostatni raz wszystko tak jak trzeba będą miały na swoim miejscu reprezentacje Holandii i Niemiec.Minusy jakieś według mnie również znalazłem, może innym nie przeszkadzają, lecz ja wolałbym mieć pare rzeczy po swojemu;). 1) Dalej jest ta trajektoria lotu piłki wykonując rzut wolny, bądź wybicie z piątki. Niby można to wyłączyć, tylko pytanie po co, skoro moi rywale będą szli na łatwiznę, więc dlaczego ja miłbym dawać im fory w tym aspekcie gry.2) Nie macie wrażenia, że patrząc na nasz radar, bądź jak to woli mapkę, te kropki są delikatnie za duże? Przy szybszym operowaniu piłką, ciężko pewnie będzie dostrzec jak ułożeni są nasi partnerzy na chwilowym zerknięciu na radar. 3) Wolałem chyba nazwiska nad głowami zawodników. Mając podobnych z wyglądu zawodników u siebie w drużynie, ciężko będzie się domyślić kto kim jest, a męczące pewnie będzie spoglądanie w róg telewizora, aby móc ocenić kim w danym momencie steruję. Mam nadzieję, że będzie można to jakoś zmienić w opcjach.Lecz tak jak wspominałem wcześniej, to takie trzy małe minusy, którym pewnie większości nie będą przeszkadzały ;).Ogólnie to nie mogę sie doczekać i mam nadzieję, że w tym roku nie będzie, żadnych poważniejszych patchy wpływających na tempo gry jak i na sam sposób grania. Powinny być ewentualne patche z odswieżonymi składami po okienku transferowym i tyle. Tylko wiemy jakie jest konami, znając życie, w dniu wydania gierki w listopadzie, taki np.Suarez nadal będzie w LFC :D i będzie trzeba czekać z 2 tyg na łatkę z aktualnymi składami. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szejk 54 Napisano 15 Sierpień 2014 (edytowane) Lons Przecież już pisałem, że nie mam jeszcze PS4. Napiszę też jeszcze raz, że kiedy Fifa miała lepsze animacje to PESowcy cisnęli po tych drugich, że to ich jedyny konkretny plus. Teraz dla mnie sytuacja się odwróciła. Pewnie, że wolę animacje z PESa, te z Fify nie są złe, ale jednak gorsze. Jednak sam sposób rozgrywania akcji i swobody wolę z Fify. Piszecie też o różnorodnych bramkach, a każda z nich wpada ZNOWU z okolic pola karnego, do tego jeszcze nie widziałem żeby piłka po interwencji bramkarza została wybroniona ponownie, tylko każda taka piłka wędruje pod nogi rywala. Wiem, że nie ma aż tylu filmików i opieramy się tylko na tych kilku, ale takie odnoszę wrażenie po tym co zobaczyłem. W Fifie też jeszcze nie widziałem screamera, ale tam strzały z daleka raczej nie wpadają, bo ciężej jest trafić, a nie jak w PESie, że znowu bramkarz przeważnie je wyłapuje. Jeszcze jedno. PES też nie poczynił Bóg wie jakiego skoku. Jest szybciej, sprawniej, ale dalej czuję się jakbym oglądał edycję 2014. Edytowane 15 Sierpień 2014 przez Szejk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LonsFenomenoo 160 Napisano 15 Sierpień 2014 (edytowane) Dla mnie rozgrywanie akcji w Fifa to krotka klepa podanie i sprint, ewentualnie na chama dlugie gorne podanie. Edytowane 15 Sierpień 2014 przez LonsFenomenoo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szejk 54 Napisano 15 Sierpień 2014 Dla mnie w PESie trójkąt dołem, czy górą, plus 2xR1 po przyjęciu piłki żeby obiec przeciwnika. Do tego strzał z któregoś z rogów żeby bramkarz rykoszetował- to samo było/jest w 2014. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seba82 22 Napisano 15 Sierpień 2014 Dla mnie rozgrywanie akcji w Fifa to krotka klepa podanie i sprint, ewentualnie na chama dlugie gorne podanie. To chyba przespałeś tegoroczne World Finals Pes 2014 :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krosek 627 Napisano 15 Sierpień 2014 Dla mnie rozgrywanie akcji w Fifa to krotka klepa podanie i sprint, ewentualnie na chama dlugie gorne podanie.No popatrz. Zagrałem kilka tysięcy meczy w Fifach i to jest najgorszy sposób gry. Za to w PESie z Plusa takim sposobem wygrywałem każdy mecz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KoRnick90 258 Napisano 15 Sierpień 2014 No niestety. Ja tak nie gram... w ogóle wolę w Fifie grać po ziemi, aby nie wykorzystywać tego łatwego sposobu. Jednak gracze nawet w najwyższej lidze w sezonach online tak grają... Ja mam nadzieję, że PES wróci na szczyt, bo w Fifie większość goli wygląda tak samo. Gdzie te czasy kiedy np. w Pes 6 gole padały z różnych sytuacji w mniej więcej takim samym stopniu prawdopodobieństwa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 15 Sierpień 2014 Dla mnie rozgrywanie akcji w Fifa to krotka klepa podanie i sprint, ewentualnie na chama dlugie gorne podanie. mylisz się, przegrałem cały zeszły rok w Fifę po dekadzie gry w PESa i pierwszą rzeczą która mnie pozytywnie zaskoczyła (poza oprawą ;)) było to że gra się prawie tak samo jak w PESa. chodzi mi o budowanie akcji, klepanie, tempo gry itp itd. różnice są gdzie indziej. jak parę lat temu dla spróbowania kupiłem Fifę (11 albo 12) i sprzedałem po tygodniu to była zupełnie inna bajka i różnica między gameplayem duuża. teraz przestawienie się z jednej gry na drugą to jest tak naprawdę ogarnięcie sterowania (a jak zmienisz w fife na alternatywne i zamienisz 2 przyciski to jest praktycznie jak PES). więc mając podobny gameplay i przepaść w oprawie i licencjach, jest to bardzo niekorzystne dla PESa :) a wracając jeszcze do PESa, generalnie te filmiki z gamplayów można o dupę rozbić. to takie domyślanie się co może jest fajne bo wydawało się że było tak a nie inaczej. dopóki nie weźmiesz pada w łapy i nie poczujesz tej fizyki "własnoręcznie" to wszystko można interpretować i naginać wedle uznania. no i proszę, miałem się nie wtrącać i nie wdawać w dyskusje. piszę to wszytko najobiektywniej jak tylko potrafię. nadal mam mocny sentyment do PESa, ale czuję się wydymany i oszukany przez Konami. Fifę kupiłem z musu bo chciałem mieć piłę na PS4 i okazało się że diabeł nie straszny a wręcz przeciwnie - bardzo fajny :pardon: 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szejk 54 Napisano 15 Sierpień 2014 cwir Kropka w kropkę mam takie same odczucia co do Fify. Pierwszym krokiem żeby się przemóc było przestawienie sprintu i kontroli tempa pod odpowiednio R1 i R2. Później było już z górki. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach