Skocz do zawartości
pablos_83

Pro Evolution Soccer 2015

Rekomendowane odpowiedzi

jesli wiesz jakie ustawienia Ci pasuja, to tylko zmarnujesz GP. Lepiej poczekaj na goscia z taktyka jaka Tobie lezy. Formacja nie jest juz tak istotna imo.

Czekam, i często co 3-4 dzień powtarza się typ. O gp się nie martiwe, bo nie mam co z nimi robić, nie losuję póki co bo i tak nie będą mogli zagrać jak trenera nie będę miał ogarniętego. Vidal i inni u mnie z czarnych siedzą w rezerwach bo się nie mieszczą. Kontrakty z pierwszego składu też wszyscy mają podpisany na minimum 50 spotkań. Więc takie czekanie mnie już, męczy i sprawdzę coś innego. Może szybciej trafię na takiego co trzeba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wylosowałem Lamelę już jakiś czas temu i mimo średniego overalla (79) na prawym skrzydle wymiata jak opętany. Znakomity grajek do ustawienia z trzema napastnikami. Do niego warto mieć na środku jakiegoś konia pokroju Ibry i przeciwnik nam niestraszny.  :)

Niestety muszę się zgodzić co do lagów. Ja od niedawna mam neta 25 mb DL / 5 mb UL / ping 20-30 ms, a gra w multi działa jak w zwolnionym tempie. Dość często mój zawodnik z opóźnieniem reaguje na wciśnięty przycisk. Gra offline na dzień dzisiejszy jest niestety przyjemniejsza.

Ja narazie mam managera z taktyką 4-2-3-1 i Lamele dałem na pozycję środkowego pomocnika i też daje radę, ovrl zmienił sie nawet z 79 na 80 ale nie wiem czy to coś daje, zawodnik wtedy lepiej gra czy co? Jak będę miał coinsy to też kupie managera pod 3 napastników narazie mogę pomarzyć ;d miałem jeszcze Zarate ale musiałem sprzedać ze względów finansowych bo utknąłem, tylko i wyłącznie przez cholerne lagi :) odkułem się dzięki meczom vs COM i narazie powoli odbijam się od dna :p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi wkoncu wczoraj przeskoczył poziom regular na profesional w myClub, ale znaczącej podwyżki kasy nie uświadczyłem ok 2ooo za meczyk wygrany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi wkoncu wczoraj przeskoczył poziom regular na profesional w myClub, ale znaczącej podwyżki kasy nie uświadczyłem ok 2ooo za meczyk wygrany

No u mnie tak samo ale lepiej za wygrany 2k niż non stop za przegrany online 700GP xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No u mnie tak samo ale lepiej za wygrany 2k niż non stop za przegrany online 700GP xd

tj fakt wg mnie choć nie było czasu lepiej byłoby grać i rotować składem i zbierać GP na losowania z compem i losować z tych gwiazd zeszłego sezonu aczkolwiek póki co przydałby mi się jakiś dobry DMF, bo mój Coulibally jest strasznie mułowaty na tej pozycji a jakoś nie mam farta by kogoś wyhaczyć dobrego.Siła drużyny 1400 nie przekracza ale 5 dywizja jest;-)odnośnie lagów to akurat nic takowego nie mam chyba, że żona odpali jakiegoś "jutuba" chociaż jestem na etapie zmiany netu z radiowego na światłowodowe więc mam nadzieję, ze te 150mb które oferują będzie dobrze gonić bez opóźnień

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tj fakt wg mnie choć nie było czasu lepiej byłoby grać i rotować składem i zbierać GP na losowania z compem i losować z tych gwiazd zeszłego sezonu aczkolwiek póki co przydałby mi się jakiś dobry DMF, bo mój Coulibally jest strasznie mułowaty na tej pozycji a jakoś nie mam farta by kogoś wyhaczyć dobrego.Siła drużyny 1400 nie przekracza ale 5 dywizja jest;-)odnośnie lagów to akurat nic takowego nie mam chyba, że żona odpali jakiegoś "jutuba" chociaż jestem na etapie zmiany netu z radiowego na światłowodowe więc mam nadzieję, ze te 150mb które oferują będzie dobrze gonić bez opóźnień

No ja niestety mieszkam poza miastem i epoka światłowodów jeszcze do mnie nie dotarła :D może w przyszłym roku się tym zajmą i będę mógł bez nerwów w online pograć :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe no ja na wsi mieszkam u nas jest tp ale zrezygnowałem z neostrady bo...często dochodziło do kradzieży linii telefonicznej:-D i bywało po kilka dni bez netu a teraz jakaś firma wzięła dofinansowanie na sieć światłowodową i zobaczymy jak to będzie chulać...dzisiaj znowu są podwójne pkt w competition?przed meczem Realu dzisiaj jak dziecko pójdzie nyny tatuś musiałby coś pyknąć;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe no ja na wsi mieszkam u nas jest tp ale zrezygnowałem z neostrady bo...często dochodziło do kradzieży linii telefonicznej:-D i bywało po kilka dni bez netu a teraz jakaś firma wzięła dofinansowanie na sieć światłowodową i zobaczymy jak to będzie chulać...dzisiaj znowu są podwójne pkt w competition?przed meczem Realu dzisiaj jak dziecko pójdzie nyny tatuś musiałby coś pyknąć;-)

No u mnie ta sama sytuacja z netem, jakaś firma się czepiła ale do mojej miejscowości jeszcze nie doszli, w tym roku mają zrobić :p a może ktoś się wypowie jak mu chodzi online i jaki ma net bo tak jak ktoś pisze że mu hula a innemu nie to w końcu nie wiadomo czy wina netu czy samej gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No u mnie ta sama sytuacja z netem, jakaś firma się czepiła ale do mojej miejscowości jeszcze nie doszli, w tym roku mają zrobić :P a może ktoś się wypowie jak mu chodzi online i jaki ma net bo tak jak ktoś pisze że mu hula a innemu nie to w końcu nie wiadomo czy wina netu czy samej gry.

Bardziej gry moim zdaniem. Wszystkie inne gry chodzą znakomicie a pes jak zawsze raz dobrze raz źle. Mateo a zrób test internetu i napisz jaki masz ping.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja gram dywizje i już z 3 sezony w 1 dywizji ,ale ile mozna grać Barceloną B przeciwko realom..... Nudne to jest .Brakuje mi zdecydowanie meczy rankingowych normalnych coś jak quick match  z rankingiem .Za wygrane dają mi po 2 pkt a za remis i 6 czasami.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardziej gry moim zdaniem. Wszystkie inne gry chodzą znakomicie a pes jak zawsze raz dobrze raz źle. Mateo a zrób test internetu i napisz jaki masz ping.

Chodzi ci normalnie tak na speedtest sprawdzić? Jeśli tak to ping mam 98, czyli jak na łącze 10mbs/1mbs to chyba dużo.

edit: chociaż jak tak sprawdzam to raz jest 60 raz 30 i już nie wiem.

Edytowane przez MateoF1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi ci normalnie tak na speedtest sprawdzić? Jeśli tak to ping mam 98, czyli jak na łącze 10mbs/1mbs to chyba dużo.

Specem nie jestem, ale z tego co się orientuję, to nie prędkość a między innymi ping, jitter czy routing Twojego dostawcy jest ważniejszy. Możesz mieć nawet 80Mbit, ale kiepską linię sypiącą błędami, czy prehistoryczną centralę u siebie w mieście i będzie dupa z graniem. Pisałem kiedyś z doświadczenia, że róznica  pomiędzy Neostradą a  np. UPC jest kolosalna, na korzyść oczywiście tej drugiej. Na jednej i drugiej zagrasz, ale przyjemność i wyniki są zdecydowanie inne, nie tylko w Pesie.

Korzystam obecnie z Lte, pingi mam w granicach 20-35 ms na speedtest, w grach około 50-80 na europejskich serwerach, gram na Pc między innymi w Pesa i lagów w postaci szarpania i "kresek" połączenia już od dłuższego czasu nie doświadczyłem w dywizjach. Jedynie mecze towarzyskie, przeciwko graczom z Hiszpanii, Brazylli czy innych odległych państw są uciążliwe. Natomiast na pożyczonej PS3, którą sprzedałem kumplowi na 7 z 10 meczy lagowało strasznie.

Edytowane przez seba82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja gram dywizje i już z 3 sezony w 1 dywizji ,ale ile mozna grać Barceloną B przeciwko realom..... Nudne to jest .Brakuje mi zdecydowanie meczy rankingowych normalnych coś jak quick match  z rankingiem .Za wygrane dają mi po 2 pkt a za remis i 6 czasami.....

Mi się już też nudzi granie tych dywizji. 

Ciekawszy jest my club i teraz na nim się skupie. Przynajmniej sobie losuje różnych chłopków i gram różnymi zawodnikami. 

Legia jest mega słaba. Torino to jest potęga :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak 98 to duży. A co do netu to ogólnie na 10Mb to powinno normalnie działać ale to jest konami więc tak do końca to nie wiadomo co wpływa na bez  lagową  grę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak wygląda myclub, przyjemnie się gra, wciąga jak UT w fifie? Zastanawiam się żeby sprawić sobie nowego pesa na ps4 bo fify i EA mam już kompletnie dość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak wygląda myclub, przyjemnie się gra, wciąga jak UT w fifie? Zastanawiam się żeby sprawić sobie nowego pesa na ps4 bo fify i EA mam już kompletnie dość.

Poczytaj sobie moje posty na tej stronie, ja bym się w tej chwili wstrzymał jeśli zależy ci tylko na grze online.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Działa Wam MyClub? Bo rano nie mogłem się zalogować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj dla ludzi którzy twierdzą że z myClubem jest wszystko ok. Powiem tak gdyby nawet ten delikwent miał konsolę z pesem włączoną od samego początku 24/h to niema opcji żeby mu takich grajków wylosowało bez buga

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=764484226959825&set=p.764484226959825&type=1&theater

Aż dziw że niema tam messiego i neuera haha.

To oczywiście jest pierwsza strona jeszcze 4 strony są niżej gdzie tez sami najlepsi z gry. Jeśli ktokolwiek chce powiedzieć że ten tryb nie jest zabugowany to chyba ten obrazek rozwiał wątpliwości a nie wygląda to na fake. Zresztą masa ludzi już na facebooku jedzie ten tryb że niesprawiedliwy i takie tam rzeczy które mi się tu powiedziały już po miesiącu grania w ten trybik.

Edytowane przez vincent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MyClub zabugowany FUT zautobuyerowany, jak żyć :dntknw: 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak 98 to duży. A co do netu to ogólnie na 10Mb to powinno normalnie działać ale to jest konami więc tak do końca to nie wiadomo co wpływa na bez  lagową  grę ;)

Ping prawie pod 100 ? WTF zdecydowanie za duży i na bank przez to Ci laguje,,, 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zeby gadac o bugach, trzeba jeszcze rozumiec znaczenie tego slowa..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ping prawie pod 100 ? WTF zdecydowanie za duży i na bank przez to Ci laguje,,, 

Tak ale mówię, raz pokazuje 100 a raz 30, skacze i nie wiem czym to może być spowodowane, nawet jak w domu nikt więcej z neta nie korzysta to tak jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prędkość download/upload naszej sieci nie ma nic wspólnego z pingami do któregokolwiek serwera na ziemi.

Nie mylcie pojęć.

Edytowane przez adick007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prędkość download/upload naszej sieci nie ma nic wspólnego z pingami do którekolwiego serwera na ziemi.

Nie mylcie pojęć.

Tu już nie chodzi o prędkość, tylko o to jak ustabilizować ten ping aby nie skakał z 30 do np 150.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej trudno klientowi końcowemu poprawić jakość połączenia między swoim routerem, a wszystkimi acces pointami w drodze do serwera gry, który stoi Bóg wie gdzie.

Jak jesteś w sieci typu UPC i nie za 12 nadajnikami 5GHz to pół biedy.

Gorzej jak dostawca dosyła Ci neta na jakieś zadupie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi