Mr.T89 28 Napisano 6 Styczeń 2015 jesli wiesz jakie ustawienia Ci pasuja, to tylko zmarnujesz GP. Lepiej poczekaj na goscia z taktyka jaka Tobie lezy. Formacja nie jest juz tak istotna imo. Czekam, i często co 3-4 dzień powtarza się typ. O gp się nie martiwe, bo nie mam co z nimi robić, nie losuję póki co bo i tak nie będą mogli zagrać jak trenera nie będę miał ogarniętego. Vidal i inni u mnie z czarnych siedzą w rezerwach bo się nie mieszczą. Kontrakty z pierwszego składu też wszyscy mają podpisany na minimum 50 spotkań. Więc takie czekanie mnie już, męczy i sprawdzę coś innego. Może szybciej trafię na takiego co trzeba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 7 Styczeń 2015 Ja wylosowałem Lamelę już jakiś czas temu i mimo średniego overalla (79) na prawym skrzydle wymiata jak opętany. Znakomity grajek do ustawienia z trzema napastnikami. Do niego warto mieć na środku jakiegoś konia pokroju Ibry i przeciwnik nam niestraszny. :) Niestety muszę się zgodzić co do lagów. Ja od niedawna mam neta 25 mb DL / 5 mb UL / ping 20-30 ms, a gra w multi działa jak w zwolnionym tempie. Dość często mój zawodnik z opóźnieniem reaguje na wciśnięty przycisk. Gra offline na dzień dzisiejszy jest niestety przyjemniejsza. Ja narazie mam managera z taktyką 4-2-3-1 i Lamele dałem na pozycję środkowego pomocnika i też daje radę, ovrl zmienił sie nawet z 79 na 80 ale nie wiem czy to coś daje, zawodnik wtedy lepiej gra czy co? Jak będę miał coinsy to też kupie managera pod 3 napastników narazie mogę pomarzyć ;d miałem jeszcze Zarate ale musiałem sprzedać ze względów finansowych bo utknąłem, tylko i wyłącznie przez cholerne lagi :) odkułem się dzięki meczom vs COM i narazie powoli odbijam się od dna :p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DaArCiO. 33 Napisano 7 Styczeń 2015 mi wkoncu wczoraj przeskoczył poziom regular na profesional w myClub, ale znaczącej podwyżki kasy nie uświadczyłem ok 2ooo za meczyk wygrany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 7 Styczeń 2015 mi wkoncu wczoraj przeskoczył poziom regular na profesional w myClub, ale znaczącej podwyżki kasy nie uświadczyłem ok 2ooo za meczyk wygrany No u mnie tak samo ale lepiej za wygrany 2k niż non stop za przegrany online 700GP xd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DaArCiO. 33 Napisano 7 Styczeń 2015 No u mnie tak samo ale lepiej za wygrany 2k niż non stop za przegrany online 700GP xd tj fakt wg mnie choć nie było czasu lepiej byłoby grać i rotować składem i zbierać GP na losowania z compem i losować z tych gwiazd zeszłego sezonu aczkolwiek póki co przydałby mi się jakiś dobry DMF, bo mój Coulibally jest strasznie mułowaty na tej pozycji a jakoś nie mam farta by kogoś wyhaczyć dobrego.Siła drużyny 1400 nie przekracza ale 5 dywizja jest;-)odnośnie lagów to akurat nic takowego nie mam chyba, że żona odpali jakiegoś "jutuba" chociaż jestem na etapie zmiany netu z radiowego na światłowodowe więc mam nadzieję, ze te 150mb które oferują będzie dobrze gonić bez opóźnień Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 7 Styczeń 2015 tj fakt wg mnie choć nie było czasu lepiej byłoby grać i rotować składem i zbierać GP na losowania z compem i losować z tych gwiazd zeszłego sezonu aczkolwiek póki co przydałby mi się jakiś dobry DMF, bo mój Coulibally jest strasznie mułowaty na tej pozycji a jakoś nie mam farta by kogoś wyhaczyć dobrego.Siła drużyny 1400 nie przekracza ale 5 dywizja jest;-)odnośnie lagów to akurat nic takowego nie mam chyba, że żona odpali jakiegoś "jutuba" chociaż jestem na etapie zmiany netu z radiowego na światłowodowe więc mam nadzieję, ze te 150mb które oferują będzie dobrze gonić bez opóźnień No ja niestety mieszkam poza miastem i epoka światłowodów jeszcze do mnie nie dotarła :D może w przyszłym roku się tym zajmą i będę mógł bez nerwów w online pograć :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DaArCiO. 33 Napisano 7 Styczeń 2015 hehehe no ja na wsi mieszkam u nas jest tp ale zrezygnowałem z neostrady bo...często dochodziło do kradzieży linii telefonicznej:-D i bywało po kilka dni bez netu a teraz jakaś firma wzięła dofinansowanie na sieć światłowodową i zobaczymy jak to będzie chulać...dzisiaj znowu są podwójne pkt w competition?przed meczem Realu dzisiaj jak dziecko pójdzie nyny tatuś musiałby coś pyknąć;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 7 Styczeń 2015 hehehe no ja na wsi mieszkam u nas jest tp ale zrezygnowałem z neostrady bo...często dochodziło do kradzieży linii telefonicznej:-D i bywało po kilka dni bez netu a teraz jakaś firma wzięła dofinansowanie na sieć światłowodową i zobaczymy jak to będzie chulać...dzisiaj znowu są podwójne pkt w competition?przed meczem Realu dzisiaj jak dziecko pójdzie nyny tatuś musiałby coś pyknąć;-) No u mnie ta sama sytuacja z netem, jakaś firma się czepiła ale do mojej miejscowości jeszcze nie doszli, w tym roku mają zrobić :p a może ktoś się wypowie jak mu chodzi online i jaki ma net bo tak jak ktoś pisze że mu hula a innemu nie to w końcu nie wiadomo czy wina netu czy samej gry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
januszp85 159 Napisano 7 Styczeń 2015 No u mnie ta sama sytuacja z netem, jakaś firma się czepiła ale do mojej miejscowości jeszcze nie doszli, w tym roku mają zrobić :P a może ktoś się wypowie jak mu chodzi online i jaki ma net bo tak jak ktoś pisze że mu hula a innemu nie to w końcu nie wiadomo czy wina netu czy samej gry. Bardziej gry moim zdaniem. Wszystkie inne gry chodzą znakomicie a pes jak zawsze raz dobrze raz źle. Mateo a zrób test internetu i napisz jaki masz ping. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DrakoPL 62 Napisano 7 Styczeń 2015 Ja gram dywizje i już z 3 sezony w 1 dywizji ,ale ile mozna grać Barceloną B przeciwko realom..... Nudne to jest .Brakuje mi zdecydowanie meczy rankingowych normalnych coś jak quick match z rankingiem .Za wygrane dają mi po 2 pkt a za remis i 6 czasami..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 7 Styczeń 2015 (edytowane) Bardziej gry moim zdaniem. Wszystkie inne gry chodzą znakomicie a pes jak zawsze raz dobrze raz źle. Mateo a zrób test internetu i napisz jaki masz ping. Chodzi ci normalnie tak na speedtest sprawdzić? Jeśli tak to ping mam 98, czyli jak na łącze 10mbs/1mbs to chyba dużo. edit: chociaż jak tak sprawdzam to raz jest 60 raz 30 i już nie wiem. Edytowane 7 Styczeń 2015 przez MateoF1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seba82 22 Napisano 7 Styczeń 2015 (edytowane) Chodzi ci normalnie tak na speedtest sprawdzić? Jeśli tak to ping mam 98, czyli jak na łącze 10mbs/1mbs to chyba dużo. edit: chociaż jak tak sprawdzam to raz jest 60 raz 30 i już nie wiem. Specem nie jestem, ale z tego co się orientuję, to nie prędkość a między innymi ping, jitter czy routing Twojego dostawcy jest ważniejszy. Możesz mieć nawet 80Mbit, ale kiepską linię sypiącą błędami, czy prehistoryczną centralę u siebie w mieście i będzie dupa z graniem. Pisałem kiedyś z doświadczenia, że róznica pomiędzy Neostradą a np. UPC jest kolosalna, na korzyść oczywiście tej drugiej. Na jednej i drugiej zagrasz, ale przyjemność i wyniki są zdecydowanie inne, nie tylko w Pesie. Korzystam obecnie z Lte, pingi mam w granicach 20-35 ms na speedtest, w grach około 50-80 na europejskich serwerach, gram na Pc między innymi w Pesa i lagów w postaci szarpania i "kresek" połączenia już od dłuższego czasu nie doświadczyłem w dywizjach. Jedynie mecze towarzyskie, przeciwko graczom z Hiszpanii, Brazylli czy innych odległych państw są uciążliwe. Natomiast na pożyczonej PS3, którą sprzedałem kumplowi na 7 z 10 meczy lagowało strasznie. Edytowane 7 Styczeń 2015 przez seba82 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arboos 85 Napisano 7 Styczeń 2015 Ja gram dywizje i już z 3 sezony w 1 dywizji ,ale ile mozna grać Barceloną B przeciwko realom..... Nudne to jest .Brakuje mi zdecydowanie meczy rankingowych normalnych coś jak quick match z rankingiem .Za wygrane dają mi po 2 pkt a za remis i 6 czasami..... Mi się już też nudzi granie tych dywizji. Ciekawszy jest my club i teraz na nim się skupie. Przynajmniej sobie losuje różnych chłopków i gram różnymi zawodnikami. Legia jest mega słaba. Torino to jest potęga :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
januszp85 159 Napisano 7 Styczeń 2015 Chodzi ci normalnie tak na speedtest sprawdzić? Jeśli tak to ping mam 98, czyli jak na łącze 10mbs/1mbs to chyba dużo. edit: chociaż jak tak sprawdzam to raz jest 60 raz 30 i już nie wiem. Jak 98 to duży. A co do netu to ogólnie na 10Mb to powinno normalnie działać ale to jest konami więc tak do końca to nie wiadomo co wpływa na bez lagową grę ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Samowski 3 Napisano 7 Styczeń 2015 jak wygląda myclub, przyjemnie się gra, wciąga jak UT w fifie? Zastanawiam się żeby sprawić sobie nowego pesa na ps4 bo fify i EA mam już kompletnie dość. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 8 Styczeń 2015 jak wygląda myclub, przyjemnie się gra, wciąga jak UT w fifie? Zastanawiam się żeby sprawić sobie nowego pesa na ps4 bo fify i EA mam już kompletnie dość. Poczytaj sobie moje posty na tej stronie, ja bym się w tej chwili wstrzymał jeśli zależy ci tylko na grze online. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Verbatimek 146 Napisano 8 Styczeń 2015 Działa Wam MyClub? Bo rano nie mogłem się zalogować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vincent 408 Napisano 8 Styczeń 2015 (edytowane) Tutaj dla ludzi którzy twierdzą że z myClubem jest wszystko ok. Powiem tak gdyby nawet ten delikwent miał konsolę z pesem włączoną od samego początku 24/h to niema opcji żeby mu takich grajków wylosowało bez buga https://www.facebook.com/photo.php?fbid=764484226959825&set=p.764484226959825&type=1&theater Aż dziw że niema tam messiego i neuera haha. To oczywiście jest pierwsza strona jeszcze 4 strony są niżej gdzie tez sami najlepsi z gry. Jeśli ktokolwiek chce powiedzieć że ten tryb nie jest zabugowany to chyba ten obrazek rozwiał wątpliwości a nie wygląda to na fake. Zresztą masa ludzi już na facebooku jedzie ten tryb że niesprawiedliwy i takie tam rzeczy które mi się tu powiedziały już po miesiącu grania w ten trybik. Edytowane 8 Styczeń 2015 przez vincent Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Verbatimek 146 Napisano 8 Styczeń 2015 MyClub zabugowany FUT zautobuyerowany, jak żyć :dntknw: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nemsik_PL 42 Napisano 8 Styczeń 2015 Jak 98 to duży. A co do netu to ogólnie na 10Mb to powinno normalnie działać ale to jest konami więc tak do końca to nie wiadomo co wpływa na bez lagową grę ;) Ping prawie pod 100 ? WTF zdecydowanie za duży i na bank przez to Ci laguje,,, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Torpedoem 142 Napisano 8 Styczeń 2015 zeby gadac o bugach, trzeba jeszcze rozumiec znaczenie tego slowa.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 8 Styczeń 2015 Ping prawie pod 100 ? WTF zdecydowanie za duży i na bank przez to Ci laguje,,, Tak ale mówię, raz pokazuje 100 a raz 30, skacze i nie wiem czym to może być spowodowane, nawet jak w domu nikt więcej z neta nie korzysta to tak jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adick007 872 Napisano 8 Styczeń 2015 (edytowane) Prędkość download/upload naszej sieci nie ma nic wspólnego z pingami do któregokolwiek serwera na ziemi. Nie mylcie pojęć. Edytowane 8 Styczeń 2015 przez adick007 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 8 Styczeń 2015 Prędkość download/upload naszej sieci nie ma nic wspólnego z pingami do którekolwiego serwera na ziemi. Nie mylcie pojęć. Tu już nie chodzi o prędkość, tylko o to jak ustabilizować ten ping aby nie skakał z 30 do np 150. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adick007 872 Napisano 8 Styczeń 2015 Raczej trudno klientowi końcowemu poprawić jakość połączenia między swoim routerem, a wszystkimi acces pointami w drodze do serwera gry, który stoi Bóg wie gdzie. Jak jesteś w sieci typu UPC i nie za 12 nadajnikami 5GHz to pół biedy. Gorzej jak dostawca dosyła Ci neta na jakieś zadupie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach