Skocz do zawartości
DaraS

Grand Theft Auto V

Rekomendowane odpowiedzi

i wlasnie on pisze o PL bo mieszka w PL a nie USA - ale ześ ty dowalił hahaha

a co to ma do rzeczy że mieszka w PL, nadal może kupić tańszą wersję z USA. jeszcze jak ktoś zaplanował zawczasu to używając kuponów z apki allegro można było wycebulić GTA z US Store za mniej niż 150 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam poważny dylemat czy brać wersję cyfrowa czy skusić się na pudełko. Lubię bardzo wersje elektroniczne, bo nie trzeba bawić się w żonglerkę płytami i martwić się, że płytka lub napęd się uszkodzi - z drugiej strony pamiętam, że wersja elektroniczna na X360/PS3 miała ogromne problemy z pop-upem bo sam dysk nie wyrabiał takiego transferu danych jak kombo HDD+Blu-ray (bądź DVD). Nie wiem czy w wersje zremasterowanej nie będzie to samo...

O to bym się nie bał, Rockstar jest akurat firmą, która nie popełnia 2 razy tego samego błędu - więc bierz gta v z tego usstora za niecałe 200zł( zwłaszcza, że amerykański tylkko daje klimatu tej grze)

A ja mam poważny dylemat czy brać wersję cyfrowa czy skusić się na pudełko. Lubię bardzo wersje elektroniczne, bo nie trzeba bawić się w żonglerkę płytami i martwić się, że płytka lub napęd się uszkodzi - z drugiej strony pamiętam, że wersja elektroniczna na X360/PS3 miała ogromne problemy z pop-upem bo sam dysk nie wyrabiał takiego transferu danych jak kombo HDD+Blu-ray (bądź DVD). Nie wiem czy w wersje zremasterowanej nie będzie to samo...

i wlasnie on pisze o PL bo mieszka w PL a nie USA - ale ześ ty dowalił hahaha

Wskażesz mi fragment, w którym tenże jegomość mówi o wersji PL? Ja zanotowalem tylko, że istnieje tu dylemat między wybraniem wersji cyfrowej a pudełkowej :). Następnym razem bardziej się wysil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wskażesz mi fragment, w którym tenże jegomość mówi o wersji PL?

Oczywiscie, ze mialem na mysli wersje PL - mieszkam w PL, zakupy robie w polskim PSS, chociazby ze wzgledu na kompatybilnosc dodatkow, czy to, ze karty PL nie sa akceptowane zazwyczaj w US Store. Wiec tak, jak mam mozliwosc kupna gry w wersji cyfrowej za 279 zlotych, normalnie, bez zadnego kombinowania, albo wersji pudelkowej za ~200 zlotych, to chyba logiczne, ze kupie sobie wersje w pudelku. Przeciez to, jakie ceny panuja w PSS to przeczy idei cyfrowej dystrybucji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

~200 = 235 mówisz?

To ja zarabiam ~5000

A teraz serio, dodatki są kompatybilne itd. Najtańsze gta v w pudełku jest po 235 zł, dlatego starałem się Ciebie namówić do tańszej wersji, ale to twoja wola. Ja nie wiem czego to się nie robi do zyskania kolejnej cebuli :p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A teraz serio, dodatki są kompatybilne itd. 

nie itd tylko jak ma grę z US Store to DLC może mieć tylko z US store. więc jeśli kupujesz z US store to żebyś się nie zdziwił potem. oczywiście DLC w US Store też jest zwykle tańsze więc nadal je można tam zakupić...  jedyna "wada" to pewnie brak polskiej wersji ale GTA po polsku musi być straszne :)

czy to, ze karty PL nie sa akceptowane zazwyczaj w US Store

są kody zdrapki na allegro 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja i tak poczekam, az gra troche stanieje, poki co mam jeszcze bf4, a gta v przeszedlem na 100% na ps3 i wbilem jakis tam poziom w multi, wiec poki co mnie nie ciagnie do tego. Ale to nie zmienia faktu, ze gry w PL na premiere sa tansze w pudelku, niz cyfrowo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale GTA po polsku musi być straszne  :)

What? 

PL GTAV to przecież napisy nie dubbing :D

co jak co ale te napisy się przydawały w GTAV... ale jak ktoś już ograł singlea

to napisy pl mu zbędne :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nawet napisy PL.. tylko by mi przeszkadzały. GTA ma być takie jak sobie Housery umyślały, żadnych tłumaczeń i interpretacji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, 

Akurat cenowo mi i tak wyjdzie taniej zakup na polskim PSN bo : 

- mam zamiar kupić 3 doładowania 100zł do PSN z Allegro, przy wykorzystaniu kuponów zniżkowych Allegro co wyjdzie mnie jakieś ~216zł

- cenę zakupu podzielić z moim kuzynem, który ma przypisane moje konto do jego konsoli jako główne, a więc składamy się po połowie, a grać możemy razem.

Podsumowując: za grę zapłacę jedynie 108zł, co jest bardzo opłacalne - ale nadal gnębi mnie to, czy aby na pewno wersje elektroniczna nie będzie działać gorzej od tej pudełkowej. Wiem, że mogę z tym poczekać na opinie ludzi, którzy zagrają po premierze... ale z drugiej strony kupony Allegro są ważne tylko do 17 listopada (o ironio!) ;)

Pozdrawiam,

Krystian.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fap time :shok:

Ciekawe ile $ sobie będą życzyć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fap time :shok:

0a2dc4b3.jpg

człowieku po coś to wkleił??!! 3 lata na odwyku jestem :( :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już się zaczyna :D.

Rockstar na pełnej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już się zaczyna :biggrin:.

Rockstar na pełnej

Poczekaj aż wypuszczą ten obiecany gameplay :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to czekamy do godzin popołudniowych :)

phHLC2s.gifqlDqQww.gif

Edytowane przez Malibu19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak polecę offtopem trochę, ale gdyby Rockstar zrobił remake RDR na ps4, albo RDR 2, to były by to ich najlepiej wydane pieniądze w życiu. RDR to miazga sama w sobie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

actual_1415042228.jpg

To wydanie też będzie fajne - taka wersja dla "biedaków" bez gramofonu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tam są takie kawałki i to na vinylach, że chyba nie wytrzymam i znowu wydam kasę.. Święta będą biedne :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to po prawej w tym pudełku to co to toto? Pędrak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to po prawej w tym pudełku to co to toto? Pędrak?

Yup - w kształcie sztabki złota :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chętnym trzeba się będzie spieszyć bo niby będzie tylko 5,000 na cały globus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

haha dobry tekst o cenie zestawu winylowego:

A price hasn't been announced, but I would expect it to range somewhere between "high" and "If you have to ask, you can't afford it."

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co to ma do rzeczy że mieszka w PL, nadal może kupić tańszą wersję z USA. jeszcze jak ktoś zaplanował zawczasu to używając kuponów z apki allegro można było wycebulić GTA z US Store za mniej niż 150 zł.

ale po co kombinowac lepiej kupic dysk i potem odsprzedać lub kupic na swoim koncie a nie kombinowanym - zakładam z góry ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

usunąłem swojego posta bo mi się pomieszały wyliczenia :). lepiej się wezmę za robotę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

usunąłem swojego posta bo mi się pomieszały wyliczenia :). lepiej się wezmę za robotę :biggrin:

Dobrze policzyłeś.

Kupon Allegro obniża zakup o 20zł (przy zakupie za 50zł)

Kod 20$  na Allegro = 69,89 - odejmujemy od tego 20zł (kuponik) i wychodzi 49,89 zł

Trzy takie kupony 20$ i masz 149,67 zł  

Mimo wszystko w moim wypadku lepiej kupić z kuzynek na polskim PSN, bo zarówno on jak i ja chcemy grać na swoich kontach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi