Skocz do zawartości
DaraS

Resident Evil Remaster HD

Rekomendowane odpowiedzi

Wydanie tego tytułu pokazuję w jak tragicznej sytuacji jest tez capcom. Remaster remastera chyba pierwszy raz choć może się mylę. 
Pomyłka dla mnie niesamowita grę już dawno ograłem na gacku. Nie powiem wybitna jest ale jedno małe ale w dzisiejszych czasach to sterowanie całkowicie odrzuci od tej gry. Wspomnicie moje słowa gdy już zagracie ale gierka powinna zarobić na sentymencie tylko własnie po włączeniu zobaczyć ten płacz ze sterowaniem bezcenne. Zamiast się zająć pełnoprawną 7 w klimacie pierwszych 3 części z dzisiejszym sterowaniem to smażą na potęgę odciągając ekipę od 7. Chyba że Capcom jest już tak słaby że niema nawet pomysłu na 7 to wtedy wszytko się zgadza po co wydają tego remastera. Mało pracy, sentyment, łatwy zarobek. Dobrze kombinują ale od mnie niedostaną ani grosza za to. Jeszcze jak by mi zbudowali tę grę ze sterowaniem z 4 z nad ramienia ale żeby szło chodzić i strzelać to bym to przemyślał no ale to w zasadzie jak napisanie całej gry od nowa a to za dużo dla capcomu. Rozumiem dlatego podziękuję ale nie zainwestuję. 

Edytowane przez vincent
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znając politykę Capcom'u, to parę miesięcy po premierze tego Remastera Remastera Kotleta, pojawi się Special Edition, później Ultimate Edition z dodatkowymi ubraniami, a jeszcze później Complete Special Edition...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jako wielki fan serii re biore na premiere :biggrin:

Też jestem maniakiem tej serii a Remake to dla mnie najlepsza część i chętnie ją przytulę. Fajnie będzie sobie powspominać i przy okazji powbijać trofea. Podejrzewam że większość posiadaczy konsol Sony nie miała okazji w to zagrać i dla nich jak znalazł :)

Edytowane przez Achilles
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po czesci zgadzam sie z Vincent'em, no ale... wezme na premiere :P

Ja osobiscie w Remake nie gralem, wiec bedzie to swietna okazja by odswiezyc wspomnienia z grania w kultowa czesc pierwsza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o wspomnienia z jedynki to będzie ich mało. Lokacje różnią się ogromnie, jest do tego sporo dodatkowych. No i strasznie podbijający adrenalinę nowy rodzaj zombie, które po ubiciu trzeba koniecznie spalić. Inaczej czeka nas niemiła niespodzianka :) . Pamiętam jeszcze nowego bossa z pierwszej lokacji. Ale nie będę zdradzał szczegółów żeby nie psuć nikomu zabawy.

Generalnie grając w Remake, czułem jakbym grał w zupełnie inną grę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po czesci zgadzam sie z Vincent'em, no ale... wezme na premiere :P

Ja osobiscie w Remake nie gralem, wiec bedzie to swietna okazja by odswiezyc wspomnienia z grania w kultowa czesc pierwsza 

Skoro nie grałeś to będzie cie czekać niezapomniana przygoda. Napisałem że jest to wybitna pozycja tylko własnie na mojego nosa po włączeniu powinien być zgrzyt zębów w postaci tego nie szczęsnego sterowania. Gdy by wszytko było cacy w nim to przecież w 4 nie zmieniali by tego archaicznego sterowania a jest archaiczne uwierz mi na słowo. To największy i w sumie najważniejszy minus tej pozycji cała reszta to majstersztyk gatunku horror gry konsolowej. 

Edytowane przez vincent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro nie grałeś to będzie cie czekać niezapomniana przygoda. Napisałem że jest to wybitna pozycja tylko własnie na mojego nosa po włączeniu powinien być zgrzyt zębów w postaci tego nie szczęsnego sterowania. Gdy by wszytko było cacy w nim to przecież w 4 nie zmieniali by tego archaicznego sterowania a jest archaiczne uwierz mi na słowo. To największy i w sumie najważniejszy minus tej pozycji cała reszta to majstersztyk gatunku horror gry konsolowej. 

Using the latest resolution enhancement and 3D model technology, game resolutions and textures have been significantly upgraded, including 1080p support on next-gen consoles, resulting in characters and backgrounds coming to life in greater detail than ever seen before in Resident Evil. Not only will the graphics impress but the tense sound effects have been fully remastered with 5.1 surround support for a greater gaming atmosphere. Players are now able to choose not only between experiencing the terror at the classic 4:3 ratio or a stunning 16:9 widescreen mode but also the type of control scheme they play with. The classic control scheme remains for fans of the original play style or there’s an alternative scheme where the character moves directly in the direction of the analogue stick, utilizing the standards of the current generation of gaming. Both the control scheme and the display options can be toggled between at any time during gameplay.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, i wypuszczanie takiego remastera uważam za jak najbardziej zasadne. Od lat chciałem zagrać w RE Remake i R0, także zadowolę się przynajmniej tym jednym tytułem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie odgrzewanie takich gier się nie podoba. 

Nie kupuję tej bajki że twórcy gier są aż tak troskliwi i chcą dać możliwość zagrania w gry, które najpewniej gracze ominęli.

Czy na prawdę jest aż taki kryzys nawet w tej branży? Nikt nie ma nowych pomysłów że trzeba odgrzewać stare gry?

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mmie to wypuszczenie takiego remastera jest 100 razy bardziej zasadne niż kolejny raz The Last of Us. Świetna wiadomość i mam nadzieję, że na jedynce nie poprzestaną.

• Like 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zobaczyłem newsa myślałem że dostaniemy 1 odnowioną trochę na wzór 4. Szkoda no ale jak ktoś nie ograł pozycja obowiązkowa ja już spasuje raczej i poczekam na jakąś nową porządną część od nich bo po 5 i 6 mam raczej średnie odczucia co do serii/.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak zobaczyłem newsa myślałem że dostaniemy 1 odnowioną trochę na wzór 4.

W życiu bym tego nie tknął :P. Od lat czekam na takiego w pełni klasycznego Residenta. Można psioczyć na 2D tła, ale nawet teraz wyglądają one rewelacyjne i starzeją się lepiej (albo i właściwie nie starzeją), niż chociażby takie Code Veronica.

Czekam jeszcze, aż ogłoszą cenę - dopiero wtedy będzie można psioczyć. Do prawdy, nie wierzę, że teraz niektórzy marudzą, a "remastery" gier sprzed kilku miesięcy przyjmują bez dyskusji.

Edytowane przez Numinex
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam nie psioczę sam łyknąłem remaster Finala X a teraz Last of Us (którego w sumie nie ograłem przed remasterem). Raczej chodzi mi o to że dla mnie 4 pod względem sterowania itp. była genialna i jest moją chyba ulubioną częścią i chętnie bym pograł 1 zrobioną na ten wzór chociaż wiem że by to nie przeszło bo te gry były zupełnie różne pod tym względem. No nic zobaczymy co to będzie szkoda tylko że ma być wyłącznie cyfrak. 

Dino crisis by mogli odnowić albo nowe zrobić:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale remake będzie mieć wprowadzony unowocześniony system sterowania, więc powinno pasować każdemu :). Ja bym jeszcze oddał duszę za odświeżoną trylogię Fatal Frame. No ale na klasyczne horrory "nie ma miejsca" podobno.

Edytowane przez Numinex
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh specjalnie kupowałem GC dla tej gry ... biore w premiere, łykam wszystkie Residenty jakie sie pojawiaja, moze z sentymentu ... ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh specjalnie kupowałem GC dla tej gry ... biore w premiere, łykam wszystkie Residenty jakie sie pojawiaja, moze z sentymentu ... ?

Ja też kupiłem dla tych 2 części gamecuba tym bardziej teraz nie widze sensu w to grać skoro już to przejechałem a za sentyment nie zamierzam płacić. Jakieś ploty już chodzą o 2 zremasterowanej. To już by trochę inaczej by wyglądało jeśli by to tak odrestaurowali jak jedynka z gamecuba to kto wie może się skuszę choć tez to uważam za stratę czasu w capcomie( i to straszne sterowanie ratunku!) bo jeśli to ma się ukazywać kosztem residenta 7 to niefajnie robią. No tak ale po Crapie 6 trzeba odzyskać trochę kasy którą się władowało w to łajno. Plus jest taki że po 6 w zasadzie mamy pewność że już nigdy w życiu nie pójdą w zrobienie czystej strzelanki z horroru. Oby. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

resident to pozycja obowiazkowa. fajnie gdyby ten projekt zrealizowali. ten i pozostale cześci również bo to klasyka najwyższa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam nadzieje, ze remaster sprzeda sie przyzwoicie. Moze to oswieci Capcom i pokaze im, ze jest rynek zbytu na takie wlasnie gry. Jezeli nie, to ja juz zadnego ratunku dla marki nie widze :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też kupiłem dla tych 2 części gamecuba tym bardziej teraz nie widze sensu w to grać skoro już to przejechałem a za sentyment nie zamierzam płacić. Jakieś ploty już chodzą o 2 zremasterowanej. To już by trochę inaczej by wyglądało jeśli by to tak odrestaurowali jak jedynka z gamecuba to kto wie może się skuszę choć tez to uważam za stratę czasu w capcomie( i to straszne sterowanie ratunku!) bo jeśli to ma się ukazywać kosztem residenta 7 to niefajnie robią. No tak ale po Crapie 6 trzeba odzyskać trochę kasy którą się władowało w to łajno. Plus jest taki że po 6 w zasadzie mamy pewność że już nigdy w życiu nie pójdą w zrobienie czystej strzelanki z horroru. Oby. 

również grałem na gamecubie, gra była świetna - jak na tamten czas oprawa robiła piorunujące wrażenie, jeżeli zmienią kamerę na tą zza pleców to zepsują całą zabawę. Natomiast co do pozostałych części RE .. to sprawa wygląda tak, RE2 bardzo dobra dla mnie na równi z 1, trójka Biohazard - słaba, ale nienajgorsza, czwórka bardzo dobra - ale słabsza niż 1-2, piątka słaba, a szóstka tragiczna ... jestem za remasterem 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

również grałem na gamecubie, gra była świetna - jak na tamten czas oprawa robiła piorunujące wrażenie, jeżeli zmienią kamerę na tą zza pleców to zepsują całą zabawę. Natomiast co do pozostałych części RE .. to sprawa wygląda tak, RE2 bardzo dobra dla mnie na równi z 1, trójka Biohazard - słaba, ale nienajgorsza, czwórka bardzo dobra - ale słabsza niż 1-2, piątka słaba, a szóstka tragiczna ... jestem za remasterem 

O zaskoczyłeś mnie z tym że 3 słaba. Chyba że już tego tak nie pamiętam a utkwił mi tylko nemesis może dlatego ją tez dobrze wspominam i te ucieczki przed nim mając świadomość że i tak się go nie da zabić. Choć to fakt poza nemesisem prawie nic z trójki nie pamiętam więc możesz mieć rację że poza nim nic tam takiego nie było bo 1 i 2 się pamięta doskonale. Coś w tym jest co napisałeś z ta trójką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi