SephiroT 5981 Napisano 14 Sierpień 2014 Oj może nie używajmy stwierdzenia "demo" bo to jest tylko Playable Teaser - interaktywna zapowiedź/reklama - gra może wyglądać zupełnie inaczej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KoRnick90 258 Napisano 14 Sierpień 2014 @SephiroT Spokojnie. Ja w tym temacie kilka razy już zaznaczałem, że to nie jest demo, a playable teaser. Po prostu nie chcę się powtarzać i dlatego w cudzysłowie to wpisałem. Trochę ironicznie na częste przypadki gdy ludzie nazywali to demem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Okulista 69 Napisano 14 Sierpień 2014 Zobacz najnowszy filmik gościa (na twitchu), którego wymienił kloose. On przeszedł to "demo". Wychodzi na to ze jest to pelny random.Chodzilem tak samo jak ten gosc i nic.Sprobuje pozniej jeszcze raz :) Nie ogladam koncowki bo sam na konsoli chce ja zobaczyc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 14 Sierpień 2014 Faktycznie jest random. Próbuję kolejnego przejścia tego krótkiego dema ;) tak jak koleś z mojego linka i nic. Lookam teraz na stream jakiejś Japonki, i ona robiąc dokładnie to samo, też ma problem. Z jednej strony to trochę wkurza, bo tak naprawdę nie wiadomo co może być tym triggerem popychającym akcję do przodu, ale z drugiej strony to niezły ukłon w stronę starszych produkcji, w których też trzeba było nieźle kombinować... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KoRnick90 258 Napisano 14 Sierpień 2014 (edytowane) To jest ukłon do samej ziemi. Jeśli ostatecznie Silent Hill zachowa pewne elementy tego teaser'a, to być może stara szkoła grania oraz straszenia powróci na dobre. W tej silnej ekipie tworzącej tę grę jest nadzieja dla rynku growego. Ponownie przełamują czwartą ścianę. Fajnie byłoby raz jeszcze rozpisywać zagadki na kartkę, a nie jak jest teraz "press X to Jason"... :) Edytowane 14 Sierpień 2014 przez KoRnick90 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zyga101 497 Napisano 14 Sierpień 2014 Raczej nie będzie aż tak staroszkolnie bo mimo wszystko gra musi się sprzedać ale chciałbym żeby uderzli w kierunku przygodówki z nastawieniem na straszenie bez przesadnej ilości rozmydlających rozgrywkę starć. Ciekaw jestem czy pokażą coś więcej na TGS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Okulista 69 Napisano 14 Sierpień 2014 Najlepsze jest to,ze slyszac pierwszy dzwiek dziecka wydaje sie wszystko ok a tu nagle atakuje cie ta zjawa i zabija haha No coz lecimy dalej :) Co do gry.Bedzie przepysznie jak pelny tytul okaze sie jak ta zajawka :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 14 Sierpień 2014 (edytowane) @Okulista - nie wal spojlerami, bo psujesz innym zabawę w zawał serca ;) Edytowane 14 Sierpień 2014 przez kloose 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Okulista 69 Napisano 14 Sierpień 2014 @Okulista - nie wał spojlerami, bo psujesz innym zabawę w zawał serca ;) Przepraszam juz sie nie odzywam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Okulista 69 Napisano 14 Sierpień 2014 W koncu zlamalem te cholerstwo.Ogladac na wlasna odpowiedzialnosc :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sakosusz 169 Napisano 15 Sierpień 2014 Czytam wasze komentarze i jestem zaskoczony. Gra ssie po całości. Nie wiem raczej nie mam stalowych nerwow ale ani razu serce nie zaczęło mi mocniej bic. Smieszylo mnie wrecz przechodzenie do nowych drzwi. Strasznie przewidywalne sytuacje... W radiu usłyszałem glos spójrz za siebie no to ja ja zwrot o 180 stopni iiii? Smiech na sali. Nie wien moze cos jest ze mna nie tak. Ale silent hill nie ma z gra nic wspolnego. Mam nadzieje ze to inny project bo jesli nie ja podziekuje... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lightbringer 403 Napisano 15 Sierpień 2014 Czytam wasze komentarze i jestem zaskoczony. Gra ssie po całości. Nie wiem raczej nie mam stalowych nerwow ale ani razu serce nie zaczęło mi mocniej bic. Smieszylo mnie wrecz przechodzenie do nowych drzwi. Strasznie przewidywalne sytuacje... W radiu usłyszałem glos spójrz za siebie no to ja ja zwrot o 180 stopni iiii? Smiech na sali. Nie wien moze cos jest ze mna nie tak. Ale silent hill nie ma z gra nic wspolnego. Mam nadzieje ze to inny project bo jesli nie ja podziekuje... To nie jest nawet demo gry :) tylko interaktywny teaser .. Zdecydowanie wolę takie rozwiązanie, niż kolejne renderowane badziewie :thumbsup: Ja tam parę razy się przestraszyłem i jestem zachwycony obecną grafiką tego projektu. ( Granie w dzień bez słuchawek bądź dobrego kina domowego w takie gry to bezsens. Nie dziwi mnie fakt, że ludzie którzy 6 razy oglądali całość na youtube, po czym odpalili teaser na ps4 mają jaja ze stali :laugh: ) Zresztą na samym końcu piszę, że nie ma to nic wspólnego z tym jak będzie wyglądać finalna gra. Trzymam kciuki za ten projekt ! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 15 Sierpień 2014 Wiesz, dużo zależy od konkretnego gracza. Mnie Outlast za bardzo nie ruszał, a tutaj się ewidentnie bałem. Spora w tym zasługa audio - dolby na słuchawkach robi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KoRnick90 258 Napisano 15 Sierpień 2014 (edytowane) Masz prawo do swojej opinii. Jednak jak czytam komentarze na wielu serwisach, to procent niezadowolonych jest bardzo niski. W radiu usłyszałem glos spójrz za siebie no to ja ja zwrot o 180 stopni iiii? Smiech na sali. Nie wien moze cos jest ze mna nie tak. Ale silent hill nie ma z gra nic wspolnego. Mam nadzieje ze to inny project bo jesli nie ja podziekuje... Jeśli przy stwierdzeniu "odwróć się", miałbym się odwrócić, a tam byłby screamer to bym pomyślał, że to goovniany Outlast albo inny horror dla ubogich. Prędzej bym beknął niż się wystraszył. To czy coś tam faktycznie było to zależy od losowości w wielu przypadkach. To była właśnie zabawa z przyzwyczajeń graczy, dla których jedynym sposobem straszenia w ostatnich latach było "BU!!!!!" albo niezliczona ilość krwi i flaków na ekranie. Straszne tak bardzo, że aż niesmaczne... Bleee. Edytowane 15 Sierpień 2014 przez KoRnick90 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 15 Sierpień 2014 Sam fakt że spodziewamy się potwora na każdym kroku a jego tam nie ma już podnosi ciśnienie i wewnętrzny niepokój. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KoRnick90 258 Napisano 15 Sierpień 2014 Czy to nie przypomina starych Silent Hill, gdzie cisza była najstraszniejsza ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Struggler 45 Napisano 15 Sierpień 2014 Panowie każdy ma prawo do swojego zdania, gusta są jak dupa-podzielone.Po teaserze głęboko wierzę że P.T aka Silent Hills będzie dla ps4 tym co SH dla PSXa Może nie bedzie to system seller (choć bardzo bym chciał) ze względu na gatunek gry, i tak każdy COD czy AC będzie miał lepszą sprzedaż ale mamy szansę na genialną grę.HK i GDT to klasa sama w sobie a co mnie najbardziej cieszy będzie to gra ewidentnie nie dla casuali. Będę bronił jednak samego teasera za totalnie niestandardowe podjeśćie, przecież czegoś takiego jeszcze nie było ,warto docenić sam pomysł! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KoRnick90 258 Napisano 15 Sierpień 2014 (edytowane) https://twitter.com/AkiraYamaoka/status/499765248761409536 Dla mnie to więcej niż pewne, że Yamaoka znów będzie komponował muzę. Tak samo więcej niż pewne, że stary, dobry SH wróci. Czy komuś się to podoba, czy nie, ten playable teaser już przeszedł do historii jako pierwszy, tak bardzo oryginalny pomysł na zapowiedź gry. :) Edytowane 15 Sierpień 2014 przez KoRnick90 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 15 Sierpień 2014 Fajnie, że Yamaoka może znów zająć się muzyką. To ja do kompletu, proszę jeszcze o Mary Elizabeth McGlynn... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KoRnick90 258 Napisano 15 Sierpień 2014 (edytowane) Czy tylko mi się wydaje, że z racji pewnych znajomości i "mody" na Troy'a Baker'a, geniusz ten wystąpi w najnowszym Silent Hills? Nie obraziłbym się! :) Ma plusa, bo wie z kim grać. :D Edytowane 15 Sierpień 2014 przez KoRnick90 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Numinex 636 Napisano 15 Sierpień 2014 Czy tylko mi się wydaje, że z racji pewnych znajomości i "mody" na Troy'a Baker'a, geniusz ten wystąpi w najnowszym Silent Hills? Występował już w SH2 HD, starczy ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KoRnick90 258 Napisano 15 Sierpień 2014 (edytowane) Wiadomo, że tam występował. Pewnie oceniasz przez pryzmat sentymentu i zmiany odtwórcy roli James'a. Ok. Ja bym się nie obraził gdyby podkładał głos w najnowszej części. Zdecydowanie ma talent. Edytowane 15 Sierpień 2014 przez KoRnick90 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stey 60 Napisano 15 Sierpień 2014 (edytowane) Czy to nie przypomina starych Silent Hill, gdzie cisza była najstraszniejsza ? :) W Silent Hill cisza nie byłą najstraszniejsza, tylko radio. Edytowane 15 Sierpień 2014 przez stey Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 15 Sierpień 2014 Przecież ma już Reedus'a - chyba, że on pojawił się tylko w tym teaserze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KoRnick90 258 Napisano 15 Sierpień 2014 Nikt nie powiedział, że ma grać główną rolę. Kojima w MGS zdecydował się zmienić odtwórcę roli Ocelot'a, więc czemu tutaj ma nie obsadzić Baker'em jakiejś postaci? :) Polecam w nocy założyć słuchawki i posłuchać kolekcji ambientu z Silent Hill 1-3. Sama muzyka, oglądając nawet gumisie w tym czasie, doda więcej dreszczyku niż większość horrorów growych w ostatnich latach. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach