Skocz do zawartości
SephiroT

Silent Hills

Rekomendowane odpowiedzi

Ta petycja to jak prosić Valve o HL3. Ta gra nie została skasowana wczoraj. Wszystkie dane leżą już gdzieś głęboko w koszu. Pora odpalić na nowo SH1,2 i 3 ze łzami w oczach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiedziałem, że na forum jest pracownik Konami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zła wiadomość - jeżeli ktoś był taki cwany (jak ja), by dać P.T na listę pobrań, by ściągnąć kiedyś tam w przyszłości, to niestety to nic nie da. Pliku po prostu już nie da się pobrać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hah, to teraz grywalna zajawka stanie się pozycją kultową w niektórych kręgach.  :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zła wiadomość - jeżeli ktoś był taki cwany (jak ja), by dać P.T na listę pobrań, by ściągnąć kiedyś tam w przyszłości, to niestety to nic nie da. Pliku po prostu już nie da się pobrać.

Ufff, czyli dobrze zrobiłem, że w pobrałem  z powrotem po tych wszystkich "rewelacjach", bo inaczej by przepadło.

Fajnie mieć chociaż tyle. Mam gro znajomych co z grami są średnio ogarnięci, a np. uwielbiają horrory. Będzie co pokazać :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up

Chyba, że Sony cofnie licencję i na grę wskoczy kłódka XD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro Konami zrąbało to nie widzę powodu żeby MS nie wykorzystał okazji. Sypnie groszem i powie "My chcemy Silent Hills u siebie i na naszych warunkach". Japończycy pewnie się zgodzą i heja. MS zatrudni znowy Del Toro i Kojime no i ominie nas najlepszy straszak generacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

If the rumor is true, it suggests that the game will see release in March 2016.

No to jest raczej jakis zart.... P.T. bylo tylko demem, Kojima pracowal nad MGS V, produkcja gry to nie zrobienie kanapki i a po opoznionych premierach widac ze to raczej idzie w lata, nie bylo zadnych konkretow wiec zakladac mozna ze gra byla w fazie projektu - o fajnie i co z tym teraz zrobimy - a nie w fazie zaawansowanego dev na co sugeruje wskazywac data premiery.

Obstawiam ze ktos sobie robi jaja.

Tak czy inaczej MS ma kase zeby sypnac i spokojnie moglby gdyby  chcial.

Coz do E3 niedlugo zobaczymy,  co sie okaze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli ten żart okaże się prawdą, to faktycznie będzie jak strzał w ryja. Sony zapowiedziało SH na sam koniec Gamescom 2014 ( nie jestem pewny, poprawcie mnie jak się mylę) jako zwieńczenie niezwykle gównianej konferencji. Zapowiedź tej gry trochę powstrzymała shitstorm który się zbierał nad Sony po tej konfie. Jakby teraz się okazało, że jednak tytuł został przejęty przez M$... :swoon2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na co Sony Silent Hills, przecież ma Until Dawn lol. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jakby teraz się okazało, że jednak tytuł został przejęty przez M$... :swoon2:

To się sprzeda ps4 i tyle. Na chwile obecną Sony jest nikim w tej generacji jeśli chodzi o exy. Sprawa jest prosta będzie miał Xbox one lepsze exy to się przesiądzie na niego jak nie widzę w tym żadnego problemu. Sony do dnia dzisiejszego robi wszystko aby się ich konsoli pozbyć a microsoft robi wszystko aby w nich zainwestować. Oby to była prawda z tym silent hill. Tym bardziej by mnie utwierdzili w tym że na złą konsolę postawiłem ale niech microsoft tak robi dalej tym bliżej mi będzie aby ich konsolę przywitać z uśmiechem.  Dla mnie E3 to być albo nie być dla sony. JEśli niezapowiedzą jakiś 4-5 exów na 2016 rok to rezygnuję z nich. Trzeba sobie zdać sprawę że sony już nie jest tym samym sony co kiedyś gdzie sypało Exami na prawo i lewo. To dużo słabsza firma już jest. Ja kibicuję microsoftowi. Widać że się ogarnęli po blamażu początkowym. 

Edytowane przez vincent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To się sprzeda ps4 i tyle. Na chwile obecną Sony jest nikim w tej generacji jeśli chodzi o exy. Sprawa jest prosta będzie miał Xbox one lepsze exy to się przesiądzie na niego jak nie widzę w tym żadnego problemu. Sony do dnia dzisiejszego robi wszystko aby się ich konsoli pozbyć a microsoft robi wszystko aby w nich zainwestować. Oby to była prawda z tym silent hill. Tym bardziej by mnie utwierdzili w tym że na złą konsolę postawiłem ale niech microsoft tak robi dalej tym bliżej mi będzie aby ich konsolę przywitać z uśmiechem.  Dla mnie E3 to być albo nie być dla sony. JEśli niezapowiedzą jakiś 4-5 exów na 2016 rok to rezygnuję z nich. Trzeba sobie zdać sprawę że sony już nie jest tym samym sony co kiedyś gdzie sypało Exami na prawo i lewo. To dużo słabsza firma już jest. Ja kibicuję microsoftowi. Widać że się ogarnęli po blamażu początkowym. 

No ale czy MS tak exami sypie? Seria forza no jasne, ale pozatym? a i tak ich exy  wychodza predzej czy pozniej na PC.

Widzisz ja jeszcze nie wybralem konsoli. Sklaniam sie ku PS4. Z tego co widze gram mniej w sumie PS4 + pCARS i mysle ze nic innego mi nie potrzeba. Do tego pare remasterow ktorych z premedytacja nie ogralem na PS3 oraz moja kupka wstydu z PS3 i dzielenie czasu miedzy 2 konsole.

Zgodze sie natomiast i mysle ze wiekszosc osob sie z tym zgodzi ze MS goni bo gonic musi a to wplywa dobrze na rynek bo mamy konkurencje i Sony jak juz MS ich dogoni bedzie musialo powalczyc o pozycje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jedna gra więcej, jedna mniej... da się przeżyć... o ile można mówić o grze bo PT to był teaser, nawet nie demko więc w zasadzie nawet jeśli X1 dostanie to jako  ex to może się okazać, że żadna strata...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

No ale czy MS tak exami sypie? Seria forza no jasne, ale pozatym? a i tak ich exy  wychodza predzej czy pozniej na PC.

Widzisz ja jeszcze nie wybralem konsoli. Sklaniam sie ku PS4. Z tego co widze gram mniej w sumie PS4 + pCARS i mysle ze nic innego mi nie potrzeba. Do tego pare remasterow ktorych z premedytacja nie ogralem na PS3 oraz moja kupka wstydu z PS3 i dzielenie czasu miedzy 2 konsole.

Zgodze sie natomiast i mysle ze wiekszosc osob sie z tym zgodzi ze MS goni bo gonic musi a to wplywa dobrze na rynek bo mamy konkurencje i Sony jak juz MS ich dogoni bedzie musialo powalczyc o pozycje.

Ja akurat na sunset overdose jestem napalony. To samo dead rising 3. Uwielbiam wszystko co z zombiakami. Do tego tomb raider nowy o którym dalej nic nie wiemy jak to będzie na ps4. Quentum break do tego okazało by się ten silent hill. Ponoć battletoads ma tez nadejść i w zasadzie nic mi do szczęścia więcej nie potrzeba. Z tej kupki dla mnie się już robi konkretna oferta gdzie bez zmrużenia okiem porzuciłbym ps4 na rzecz micromiekkich. Ale tak jak mówię czekam na E3 i wszystko będzie wiadomo. Ps4 brałem dla bloodborna. Tylko co teraz Sony na chwilę obecną niema nic. Gdzieś tam majaczy uncharted 4 i co dalej? Dla mnie nic na chwilę obecną. Po prostu microsoft wziął się konkretnie za siebie. Są jeszcze gearsy, halo i forza choć te 3 marki to akurat nie moje klimaty. Przyznasz że robi się z tego konkretna kupka. Do tego ponoć microsoft przeznaczył górę kasy na microsoft studios games. No co mam powiedzieć patrząc co robi obecnie sony a co robi microsoft wybór dla mnie jest jeden. Chyba że na E3 sony pozamiata. Oby.

Edytowane przez vincent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

xD

Jakiś koleś sobie zrobił jaja z tym exem SH na Xbox One, a wy łykacie jak pelikany.

Sam Phil Spencer potwierdził, że to fake.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

xD

Jakiś koleś sobie zrobił jaja z tym exem SH na Xbox One, a wy łykacie jak pelikany.

Sam Phil Spencer potwierdził, że to fake.

Nawet bez tego silent hilla oferta dalej jest obfita a z nim to już w ogóle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A szkoda...wolałbym żeby Silent Hills było już ex'em u MS niż nigdy nie powstało.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co mnie bardziej śmieszy. Ludzie co wymyślili tą plotkę, czy Ci co w nią uwierzyli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plota jak plota ale po tomb raiderze wszystko już jest możliwe jeśli chodzi o MS oni muszą walczyć o klienta a forsy mają tyle że mogą sobie pozwalać na fanaberie w przeciwieństwie do sony. Choć sam twierdze że kiedyś ten tomb raider wyjdzie na ps4 to jednak jakaś nutka niepewności jest bo do dziś nie zostało potwierdzone że wyjdzie. Dlatego każde ploty dotyczące microsoftu po tombie trzeba brać pod uwagę także nie wiem z czego tu się śmiać chyba z siebie i tez jak traceguitar twierdze że lepiej jakby ten silent hill okazał się exem i wyszedł niż ma nie wyjść bo demko zdmuchnęło wszystkie ostatnie horrory growe.

Edytowane przez vincent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież już zaraz po ogłoszeniu tego niusa z Tombem było powiedziane, że to ex czasowy, tylko nie powiedzieli na jak długo...

Zaś w okół Silent Hilla jest cały czas głośno, bo najpierw Kojima wywalony, potem projekt się niby posypał i nie wiadomo co się z grą dzieje.

Nagle nius z dupy, że MS przejmuje Silent Hills i jak zwykle wielka naiwność graczy daje o sobie znać :)
Zupełnie jak wiara w zapewnienia EA, Ubisoftu i Activision przed premierą jakiejkolwiek gry XD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież już zaraz po ogłoszeniu tego niusa z Tombem było powiedziane, że to ex czasowy, tylko nie powiedzieli na jak długo...

No czasowy tylko nie powiedzieli na co i do kiedy. Może się okazać że po czasie wyląduje ale na PC jak to chyba miało miejsce przy dead rising który jakoś ominął ps4 choć znająć łapczywość Capcomu każdy był pewny ze to wyląduje prędzej czy później na ps4 a tu nic do dziś. Ten tomb raider może się ukazać na ps4 ale np za 3 lata lub 5. Tak jak mówię ja uważam również że tomba się ogra na ps4 ale ta nutka niepewności jest do czasu az ktoś wprost nie powie "będzie na ps4" Dlatego ta plotka z silent hillem mnie nic a nic nie zdziwiła bo wyczynach microsoftu ostatnio. Zdementowali i ok natomiast tomb radier dalej jest to wszystko niedopowiedziane. Ex czasowy do kiedy niewiemy czy po czasówce nie ukaże się tylko na pc jeszcze jak to miało miejsce w przypadku własnie dead risingu. Niby mniejsza marka w porównaniu do lary ale kurde kto by pomyślał że capcom nie będzie chciał zarobić na innych platformach a tu klops jak niema tak niema tej gry. Dlatego z tym smiechem mnie to dziwiło u ciebie skoro mamy namacalny przykład że jednak jak microsoft sobie coś zaklepał to jednak nie ukazało się na maszynkach sony choć to niebyła marka ich wewnętrznego studia bo pierwszy dead rising był na maszynce sony. Co umowa to inna historia. Dlatego ja w 100 % pewny nie jestem. Musi być komunikat bez niego można sobie gdybać.

Edytowane przez vincent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi