Skocz do zawartości
cwir

Pro Evolution Soccer 2015

Rekomendowane odpowiedzi

a moze ktos powiedziec jak zmienic poziom gry ,bo chce sprawdzic ten super star level ,da sie zmienic gdzies czy trzeba savy usunac z konsoli ,bo chce wziac od nowa to sie nie da bo wchodzi mi w aktualny my club ,nie ma jak loading np danej druzyny w my club? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem!!

Kurde trochę potrwa zanim dojdę co i jak. Rózni się sporo od 2013 jeśli chodzi o menu.

Wczoraj tylko jeden próbny mecz online. Wziąłem Bayern a gościu grał Realem. Przegrałem 2:4 ale hyba tylko przez to że nagle w jego Ronaldo obudził się demon :biggrin:

Teraz może parę głupich pytań ale muszę to ogarnąć...

1. W 2013 był tryb Master Liegue Online z budowaniem swojej drużyny. Tutaj w 2015 to jest ten My club??

2. Mozna zmieniać formacje w trakcie meczu jak to miał miejsce w 2013 za pomocą prawego przycisku?

ad.1 Nie ma w tej części MLO. Tryb myClub polega na dopasowaniu piłkarzy pod taktykę posiadanego managera. Piłkarzy nie możesz kupować tylko losujesz z agentów. Top agent daje zawodnika o minimum 75 ovr ale możesz trafić również i Messiego. Losowanie jest także ze zwykłych agentów ale tu masz mniejsze szanse na trafienie lepszych zawodników, choć Messi także nie jest wykluczony. Jest jeszcze opcja wypożyczenia zawodnika na 10 meczy, lista dostępnych zawodników aktualizuje się codziennie. Oczywiście piłkarze z losowań mogą nie pasować do Twojej taktyki :) całe konami.

ad.2 Tutaj zmieniasz formacje góra-dół (na krzyżaku) i zmieniasz na ofensywną, defensywną i podstawową. Lewo i prawo jest odpowiedzialne za cofnięcie linii obrony albo zastosowanie pułapki ofsajdowej. Jest jeszcze opcja zastosowania fluid formation (mogłem się machnąć w nazwie), gdzie ustawiasz trzy taktyki, które zmieniają się płynnie w trakcie meczu w zależności od tego, czy atakujemy, bronimy itp.

a moze ktos powiedziec jak zmienic poziom gry ,bo chce sprawdzic ten super star level ,da sie zmienic gdzies czy trzeba savy usunac z konsoli ,bo chce wziac od nowa to sie nie da bo wchodzi mi w aktualny my club ,nie ma jak loading np danej druzyny w my club? 

Jeśli chodzi Ci o zmianę poziomu na superstar w meczach z CPU w myClub to po 6 wygranych meczach z rzędu poziom sam powinien skoczyć wyżej ale ja mam już 14 meczy z rzędu wygranych na professionalu i poziom wyżej nie chce wskoczyć :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli teraz ONLINE to głównie mecze oryginalnymi teamami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz grać albo towarzyskie, dywizje online, competitions online oryginalnymi drużynami albo jest opcja team lobby, gdzie każdy gra jednym zawodnikiem (można nawet 11vs 11) i tu grasz oryginalnymi zawodnikami albo swoim zawodnikiem z BAL albo myClub gdzie tworzysz swój team w oparciu o szczęście w losowaniu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem!!

Kurde trochę potrwa zanim dojdę co i jak. Rózni się sporo od 2013 jeśli chodzi o menu.

Wczoraj tylko jeden próbny mecz online. Wziąłem Bayern a gościu grał Realem. Przegrałem 2:4 ale hyba tylko przez to że nagle w jego Ronaldo obudził się demon :biggrin:

1. W 2013 był tryb Master Liegue Online z budowaniem swojej drużyny. Tutaj w 2015 to jest ten My club??

2. Mozna zmieniać formacje w trakcie meczu jak to miał miejsce w 2013 za pomocą prawego przycisku?

Kupiłem!!

Iceman - pizdeczko znowu jestes? :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Iceman31 Ty niedojdo! Cześć  :)

I kto tu jest niedojda :P dwa razy mnie cytujesz :biggrin:

Cześć.

A teraz kilka moich spostrzeżeń.

Edycja 2014 to jednak totalny shit w prównaniu z 2015. Tu naprawdę widać coraz lepszy - bo jeszcze nie idealny - realizm. Każde zagranie jest niemalże inne.

Wady oczywiście też są bo mogli zapodać taki ułatwiony system trików jak w 2013. Teraz trzeba mieć naprawdę zwinne paluszki by wykonać jakiś zwód.

Co jeszcze budzi moje mieszane odczucia (a może dlatego że jeszcze nie do końca to jażę)...

W MyClub ciężko mi losuje mecze z tego samego poziomu. Jak dam losowanie bez ograniczeń to losuje sprawniej ale wtedy trafiam na gośći z Eto'o czy Ramosem. Jeden miał Ibrahimovica i szybko mnie wykończył bo pada też miał nieźle paluszkami opanowanego.

Ten system losowania też mnie zadziwia. Niby stała prędkość tej "ruletki" a jak byłem blisko czarnego to sięszybciej zatrzymało co można było gołym okiem i bez pomocy stopera ocenić.

Udało sięWam już trafić czarne? Ze złotego wylosowałem Mexesa z takich lepszych graczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W losowaniu nic nie zależy od Ciebie, zawsze wypada "6" piłka. Mi w miarę często wpadają czarne. Mój skład wygląda tak Szczęsny, od prawej D'Ambrossio, Mexes, Tomovic, Samudio, def pomoc Barry i Capoue, of pomoc Maxi Rodriguez, Miguel Rosa, Eto'o, w ataku Costa. Na ławie Terry, Samuel, Pelle, Inan, M'vila, Itturraspe.

Z tych zawodników, Szczęsny(82), Barry(83), Capoue(80), Rosa(81), Eto'o(83), Costa(87), Terry(81), Pelle(82), Inan(81) to czarne piłki.

Edytowane przez malyksg86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tą "szóstą" piłką to należy liczyć od początku, zanim jeszcze zaczną się kręcić? Czy może jednak od momentu naciśnięcia  :x: ? 

Generalnie trafiłem do tej pory tylko dwie czarne piłki, ale to były gwaranty za kupno cyfraka, więc się nie liczą. W jednej oczywiście Goetze, a w drugiej Ibrahimović - tu mi przyfarciło. :D Poza tym kilka złotych, które trafiła mi narzeczona. :P W sumie koksów w nich nie było, ale piłkarze przyzwoici (np: Lamela, Muntari, Evans). Miałem też chyba z 3 razy sytuację, że losowanie zatrzymywało się dokładnie o jedną piłkę przed czarną. Zupełnie jakby celowo nie dało wylosować.

Bardzo podoba mi się ten MyClub. Nawet pomimo częstego losowania średnich piłkarzy, radochę mam niesamowitą. Więcej napiszę niedługo, ale póki co giera wymiata!  :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tą "szóstą" piłką to należy liczyć od początku, zanim jeszcze zaczną się kręcić? Czy może jednak od momentu naciśnięcia :x: ?

Generalnie trafiłem do tej pory tylko dwie czarne piłki, ale to były gwaranty za kupno cyfraka, więc się nie liczą. W jednej oczywiście Goetze, a w drugiej Ibrahimović - tu mi przyfarciło. :D Poza tym kilka złotych, które trafiła mi narzeczona. W sumie koksów w nich nie było, ale piłkarze przyzwoici (np: Lamela, Muntari, Evans). Miałem też chyba z 3 razy sytuację, że losowanie zatrzymywało się dokładnie o jedną piłkę przed czarną. Zupełnie jakby celowo nie dało wylosować.

Bardzo podoba mi się ten MyClub. Nawet pomimo częstego losowania średnich piłkarzy, radochę mam niesamowitą. Więcej napiszę niedługo, ale póki co giera wymiata!

Należy liczyć od początku, moment naciśnięcia X nie ma znaczenia, najlepiej jest to widoczne na losowaniu ze zwykłych agentów.
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Należy liczyć od początku, moment naciśnięcia X nie ma znaczenia, najlepiej jest to widoczne na losowaniu ze zwykłych agentów.

Dzięki za odpowiedź. Szkoda, że tak to jest rozwiązane, bo bardziej sprawiedliwe byłoby totalnie randomowe przydzielanie piłek. Na chwilę obecną wygląda na to, że każde losowanie jest z góry ustalone.

No nic, poobserwuję jak to wygląda i zobaczymy jakie będą efekty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coja kuźwa robię nie tak??

Nie umiem opanować strzałów!! Poza tym te strzały to jakaś posrana kicha. Walę po samychpoprzeczkach nawet z pola bramkowego prz samym bramkarzu.

Gdyby w prawdziwych meczach tak rąbali w poprzeczki to każdy mecz byłby zapisany w księdze rekordów  Guinessa w dziale "napieprzanie w poprzeczke".

A jak już strzelam na budę to zawsze prosto na bramkarza! jakbym wajchy nie dał zawsze to samo. Co z tym kurde jest??

Co ja robię nie tak??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coja kuźwa robię nie tak??

Nie umiem opanować strzałów!! Poza tym te strzały to jakaś posrana kicha. Walę po samychpoprzeczkach nawet z pola bramkowego prz samym bramkarzu.

Gdyby w prawdziwych meczach tak rąbali w poprzeczki to każdy mecz byłby zapisany w księdze rekordów  Guinessa w dziale "napieprzanie w poprzeczke".

A jak już strzelam na budę to zawsze prosto na bramkarza! jakbym wajchy nie dał zawsze to samo. Co z tym kurde jest??

Co ja robię nie tak??

Coś pewnie masz w opcjach pozmieniane. Ja nie mam takich problemów, mam ustawione wszystko domyślne, tylko pass suport zmieniłem z trzech kresek na dwie, W poprzeczkę to może ze dwa razy na 50 meczów trafiłem. Nie mam również problemów ze strzałami prosto w bramkarza. Spróbuj pogrzebać w opcjach, bo to nie jest normalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z PES skończyłem swoją przygodę na części 6. Później tylko FIFA, zaczynając od 09, kończąc na 15, którą po paru rozegranych meczach sprzedałem. Dzisiaj nadszedł dzień w którym wracam do PESa i muszę przyznać że pierwsze wrażenia są bardzo dobre, tylko mam podobny problem co Iceman. Obijam słupki, poprzeczki, strzelam minimalnie obok bramki w sytuacjach w których powinien paść gol.

Szkoda że ta gra nie ma języka polskiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do losowania piłek w MyClub, faktycznie za każdym razem wybiera szóstą piłkę, niezależnie od momentu wciśnięcia przycisku. Albo Konami wypuści patcha naprawiającego, albo tak już zostanie.

Jeśli chodzi natomiast o obijanie słupków i poprzeczek po strzałach, to też tak miałem gdy ustawiłem strzały na advanced w opcjach. Po powrocie do ustawienia basic, problem zniknął, a ja cieszę się grą. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do losowania piłek w MyClub, faktycznie za każdym razem wybiera szóstą piłkę, niezależnie od momentu wciśnięcia przycisku. Albo Konami wypuści patcha naprawiającego, albo tak już zostanie.

Jeśli chodzi natomiast o obijanie słupków i poprzeczek po strzałach, to też tak miałem gdy ustawiłem strzały na advanced w opcjach. Po powrocie do ustawienia basic, problem zniknął, a ja cieszę się grą. ;)

Opowiesz o co chodzi z tą 6 piłką? Oglądam teraz na YouTube, ale niezbyt ogarniam ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpadłem na to sam. Rzeczywiście te słupki i poprzeczki obijałem mając ustawienie ADVANCED na strzałach. W ustawieniu BASIC lub MANUAL jest wszystko OK.

Od razu zacząłem strzelać gole i wygrywać aczkolwiek zauważyłem pewne "zachowanie" w grze. Chodzi o to, że gdy grając z COM, gdy się strzeli gola to sztuczniak zaczyna naparzać jakby miał 10 Ronaldo na boisku. Jest tak do momentu aż gola zapakuje a potem znów słabnie.

Mieliście tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie jak kupie urzywanego ps nie bendzie roblemu z gra przez neta nie ma juz online pas??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie jak kupie urzywanego ps nie bendzie roblemu z gra przez neta nie ma juz online pas??

Najpierw kup sobie słownik, a potem zabieraj się za PES.

Żadna gra już chyba nie ma OP.

Edytowane przez toreso
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już nie gracie że taka cisza? Czy już wszyscy kupiliście PS4?

Zapodam znów kilka moich przemyśleń z gry.

Gram głównie w MyClub i comnie irytuje. Trafiam na takich co mają już zawodników jak Goetze, Reus, Ibrahimovic a nawet Ronaldo czy Messi. jak to jest kuźwa mozliwe że trafiam na wypasione składy a ja co losuję to trafiam na pajaców z overallem max do 75. Raz trafiłem czarną piłkę i też gościu nie powala na kolana.

W turnieju zwykle na końcu trafia się na poziom Top Player i ze słabym składem nawet od kompa mozna zarobić łomot. A wszystko się wiąże z tym dziadowskim losowaniem słabych grajków. A już kur..cy mozna dostać gdy zaznaczam trzech agentow 3-gwiazdkowych by zwiększyć szansę na lepszego grajka a tu losuje mi piździocha z ocerallem 65.

Kolejna sprawa... wypożyczenie zawodnika. 10 meczy i koniec. Przecież wystarczyło by zapłacić GP i gra dalej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie grają cały czas. ;)

Inna sprawa, że np u mnie poziom trudności nadal wisi na regular mimo spełnienia warunków zawartych w instrukcji, a który dawno powinien wskoczyć na super star. Rzygam już graniem z konsolą, a w online często trafiam na jakiegoś zasranego lagusa, albo frustrata, który na potęgę kosi moich grajków (oczywiście gdy go gniotę na boisku). Na zagranicznych forach ludzie mają ten sam problem - difficulty im nie rośnie.

Co do losowania, to po prostu trzeba mieć szczęście. Ja ostatnio trafiłem ze zwykłego agenta (jedna gwiazdka!) Rakiticia, który wymiata u mnie w pomocy. Wpadł też Khedira z agenta BBVA, który czyści wszystko z tyłu. Kiedyś trafiłem z czarnej piłki Andy Carrolla, ale był tak drewniany, że pozbyłem się go bez żalu. Wczoraj zrobiłem losowanie agenta Premiership, padło na czarną piłkę, ja cały w skowronkach, a tu kto? Znowu Carroll... Wyłączyłem grę.

Choć i tak gdybym nawet wylosował jakąś super gwiazdę, ledwo mieściłaby się do składu. Donadoni ma zajebistą taksę, ale również ograniczenia wartości posiadanych piłkarzy do 560, które u mnie są niemal na styk.

Też miałem wcześniej problemy na top player w turniejach, ale odkąd team spirit podskoczył mi do 90, leję wszystkich po kolei. Ostatnio z United na top player 7:0, wcześniej z Barcą 5:1... Nudne to już.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi sie trafiło pare czarnych piłek ( Godin,Llorente,Oezil,Samuel ) ale z tych agentów za punkty,bo z tych za mecze to góra overall 70

Edytowane przez zzzz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi