bany® 907 Napisano 24 Listopad 2015 odblokowalem ze skrzynek legendarna szybkostrzelnosc do man o wara, wymaksowalem bron zeby to zobaczyc a tu takie goowno... rozumiem ze poza wygladem to to nic nie wnosi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wszebor 610 Napisano 24 Listopad 2015 Nie. Tylko wygląd. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BuRRRza 18 Napisano 24 Listopad 2015 (edytowane) Trochę bezsensu to zrobili chociaż ich rozumiem bo gdyby to miało zmienić szybkostrzelność na jeszcze większą to by się z tych paczek zrobiły takie supply drop z AW gdzie wszyscy grali bal obsidian. Z drugiej strony zmiana wyglądu chociaż na jakiś kolor święcący by była spoko a tutaj tylko inny dzyndzelek. Nie rozumiem tego ps: http://xboxdvr.com/gamer/BuRRRza/video/12906063 Wytłumaczy ktoś co tu się stało ? Edytowane 24 Listopad 2015 przez BuRRRza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamiltruck 16 Napisano 25 Listopad 2015 Trochę bezsensu to zrobili chociaż ich rozumiem bo gdyby to miało zmienić szybkostrzelność na jeszcze większą to by się z tych paczek zrobiły takie supply drop z AW gdzie wszyscy grali bal obsidian. Z drugiej strony zmiana wyglądu chociaż na jakiś kolor święcący by była spoko a tutaj tylko inny dzyndzelek. Nie rozumiem tego ps: http://xboxdvr.com/gamer/BuRRRza/video/12906063 Wytłumaczy ktoś co tu się stało ? Po drugiej stronie pada trzymał Harry Potter......a tak naprawde to na Ps4 też takie czary występują. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dr-yogi-reborn 1094 Napisano 25 Listopad 2015 Wczoraj odkrylem mega bron;)) Znowu okazalo sie ze bron dostepna od samego poczatku jest zajebista ....dla mnie oczywiscie:) Chodzi o pierwszy dostepny ciezki/lekki karabin maszynowy BRM:) Dolozylem uchwyt , szybkie wyciagniecie i zmaksowalem do 15lvl broni za co dostalem szybkostrzelnosc:) Z tym dodatkiem bron zajebiscie wymiata:)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikelsgrom1 166 Napisano 25 Listopad 2015 Pierwszy fps na konsoli i pierwszy pad rozwalony. Czy tak miało być? Co do broni ja się od ICR-1 nie mogę odciągnąć;p reszta wydaje mi się za wolna;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aniolekPL 46 Napisano 25 Listopad 2015 Mam dwa pytania panowie: 1. czy "cuda", które się czasami dzieją na serwerach(raz wszystko wchodzi k/d ratio 2,5,następny mecz wynik 2-17, wybiegam zza rogu i od razu ginę, a na kill camie widać, że trwa to znacznie dłużej) są związane z ograniczonym natem? 2. w jaki sposób zmienić nat na otwarty? Jest to pierwszy Cod, w którym mam ograniczony. Z góry dzięki za odpowiedź. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wszebor 610 Napisano 25 Listopad 2015 (edytowane) 1. Nazywa się to Lag Compensation czy jakoś tak. Nie jest to związane z ograniczonymi portami. Im mniejszy ping będziesz miał tym różnica będzie mniejsza. 2. Należy na routerze przypisać konsoli stałe IP lokalne i te IP podać do DMZ. Jeżeli to nic nie daje, to należy ręcznie otworzyć porty gry. Gra poda ci jakie porty należy otworzyć w ustawieniach sieci w menu Black Ops III. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Edytowane 25 Listopad 2015 przez Wszebor 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aniolekPL 46 Napisano 25 Listopad 2015 (edytowane) 1. Nazywa się to Lag Compensation czy jakoś tak. Nie jest to związane z ograniczonymi portami. Im mniejszy ping będziesz miał tym różnica będzie mniejsza. 2. Należy na routerze przypisać konsoli stałe IP lokalne i te IP podać do DMZ. Jeżeli to nic nie daje, to należy ręcznie otworzyć porty gry. Gra poda ci jakie porty należy otworzyć w ustawieniach sieci w menu Black Ops III. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Czyli teoretycznie nic się nie da zrobić z tym lag compensation? Jeśli tak to strasznie słabo bo planowałem dłużej pograć, ale to mnie tak wku#@, że nie dam chyba rady. Jeśli nie poprawią tego w paczu to przechodzę singla, coopa, liznę troszkę zombiaki i sprzedaje tego gniota i wracam do Halo 5 i Bf4. Edytowane 25 Listopad 2015 przez aniolekPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bany® 907 Napisano 25 Listopad 2015 (edytowane) Odnośnie lagow to czy jest odczuwalna różnica między monitorami a tv LCD chodzi mi o inputlag ? Na czym gracie? Porównywał to ktoś może. I następna sprawa to czy odległość konsoli od pada ma znaczenie? Siedzę z 3-4M od konsoli mam 5 metrowy kabel hdmi Zastanawiam się czy ma to jakiś wplyw Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka Edytowane 25 Listopad 2015 przez bany1987 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wszebor 610 Napisano 25 Listopad 2015 (edytowane) Ja mam LG 42LW5500. Posiada on 40-50ms input laga mówiąc bardzo optymistycznie. Są specjalne rytuały by ten tv włączyć dobrze, co pozwala na obniżenie laga do minimum (czyli 50ms).Grać się da, ale dla hardcore Playera jak ja to zdecydowanie za dużo. Prawie codziennie na niego narzekam. Muszę zagrać z 3 mecze zanim się przyzwyczaję do opóźnień. Różnica między TV, a monitorem jest zależna od telewizora jaki posiadasz. Z moim różnica była by kolosalna. Czyli teoretycznie nic się nie da zrobić z tym lag compensation? Jeśli tak to strasznie słabo bo planowałem dłużej pograć, ale to mnie tak wku#@, że nie dam chyba rady. Jeśli nie poprawią tego w paczu to przechodzę singla, coopa, liznę troszkę zombiaki i sprzedaje tego gniota i wracam do Halo 5 i Bf4.Myślisz, że w Halo 5 albo w Bf4 tego nie masz? Masz masz, i to jeszcze większego niż w CoDzie. Polecam grać na serwerach gdzie masz najniższe pingi. Ja jak mam ping 16ms to jestem zadowolony. Masz porównanie Lag Compensation: (F-klatka) Brakuje tutaj BF4, ale nie spodziewał bym się by było lepiej od Halo 5. Co najwyżej porównywanie. Dokładnych danych nie pamiętam. Należało by sobie przypomnieć filmiki od Battle(non)sense. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Edytowane 25 Listopad 2015 przez Wszebor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aniolekPL 46 Napisano 25 Listopad 2015 Mi nie chodzi o przyzwyczajenie się do laga z telewizora, tylko sytuacje kiedy w jednym meczu gra mi się naprawdę dobrze, jeśli dostaje po tyłku to wiem, że to moja wina, a w kolejnym meczu chodź bym na głowie stawał to nic nie ugram, wybiegając zza rogu od razu padam, a oglądając kill cama widzę jak koleś ma spokojnie 2 sekundy żeby mnie ubić, walę typa w plecy ten się odwraca i ginę od 2-3 kul itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wszebor 610 Napisano 25 Listopad 2015 (edytowane) O lagu tv, to odpowiadałem koledze @Bany1987. Co jak co, ale on też ma znaczenie przy takich akcjach. Przeciwnik może grać na monitorze i widzieć na ekranie wszystko szybciej od ciebie. Killcam to już dziwna sprawa. Wygląda jak by koleś miał 2 sekundy, ale w rzeczywistości także dla niego to mógł być ułamek sekundy. Mógł grać na wysokiej czułości i dla niego rozejrzenie się szybko to pryszcz. Jak by to powiedział @One, różne wariaty grają w tą grę. Na pewno nic nie przebije akcji jakie się działy w BF4. Tam to normalnie science-fiction się wyprawiało. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Edytowane 25 Listopad 2015 przez Wszebor 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aniolekPL 46 Napisano 25 Listopad 2015 O lagu tv, to odpowiadałem koledze @Bany1987. Co jak co, ale on też ma znaczenie przy takich akcjach. Przeciwnik może grać na monitorze i widzieć wszystko szybciej od ciebie. Na killcamie wygląda jak by koleś miał 2 sekundy, ale w rzeczywistości także dla niego to mógł być ułamek sekundy. Na pewno nic nie przebije akcji jakie się działy w BF4. Tam to normalnie science-fiction się wyprawiało. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka W takim razie będę sprawdzał przed meczami ping i jak będzie za wysoki to będę szukał nowego serwera. Mam nadzieję, że pomoże bo naprawdę fajnie mi się strzela w tego Cod-a i chciałbym pograć w niego trochę dłużej. Dzięki za podpowiedzi :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bany® 907 Napisano 25 Listopad 2015 A odległość pada od konsoli ma znaczenie? 4metry. Ewentualnie długość kabla hdmi5-6m Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wszebor 610 Napisano 25 Listopad 2015 (edytowane) Z kablem HDMI to jest tak, że podobno powyżej 10m może wprowadzać jakieś opóźnienia. Odległość pada od konsoli nie wiem czy wprowadza jakiegoś laga. Może jakiś mikroskopijny którego tylko cyborgi zauważą. Poza tym to Lag kontrolera, który jest zawsze niższy od laga TV co równa się z tym, że go nie widzimy, bo na pierwszym planie zawsze będzie input lag telewizora. Na xboxie można go obniżyć podłączając pada kablem do konsoli. Wtedy moduł radiowy się w padzie wyłączy i idą dane wyłącznie po kablu. Nie jestem pewny czy jest identycznie na PS4 czy pad się tylko po kablu ładuje, a dane dalej po BT wysyła. Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Edytowane 25 Listopad 2015 przez Wszebor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TrueGrand 268 Napisano 25 Listopad 2015 Ja na PS4 w Black Ops 3 sprawdzić ping? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wszebor 610 Napisano 25 Listopad 2015 (edytowane) Nie znam dokładnie, ale kilka się w menu gry Options - > Ustawienia - > Sieci - > i tam na samym dole będzie opcja do włączenia dzięki której będziesz widział dokładny pingi i utracone pakiety podczas gry. By je zobaczyć będziesz musiał nacisnąć Options podczas rozgrywki. Należy pamiętać żeby patrzeć na ping tylko kiedy grasz swoją postacią, a nie podczas killcamu czy czegoś innego. @Bany1987, a wszystko na TV masz dobrze ustawione? ;-) Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Edytowane 25 Listopad 2015 przez Wszebor 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rambo8 362 Napisano 25 Listopad 2015 Odnośnie lagow to czy jest odczuwalna różnica między monitorami a tv LCD chodzi mi o inputlag ? Na czym gracie? Porównywał to ktoś może. I następna sprawa to czy odległość konsoli od pada ma znaczenie? Siedzę z 3-4M od konsoli mam 5 metrowy kabel hdmi Zastanawiam się czy ma to jakiś wplyw Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka Ja mam porównanie bo gram na tv i monitorze. Tv nie jest zły - ma około 60ms ale w porównaniu do monitora wg jest spora różnica Na tv ginę non top a odkąd gram na monitorze ratio na plusie ;) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wszebor 610 Napisano 25 Listopad 2015 (edytowane) Łooo, 60ms jak ty na tym możesz grać? Na moim 50ms, to tylko Casuale tego nie widzą. Gracz Hardocre po dłuższym czasie wie, że coś jest nie tak, ale nie wie co :-P Wiadomo jest różnica między 60ms, a 8ms monitora. Bless! Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Edytowane 25 Listopad 2015 przez Wszebor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bany® 907 Napisano 25 Listopad 2015 @Wszebor, jakie ustawienia masz na myśli? Ustawiłem tryb gry, mam tv samsunga z podświetleniem Led bodajrze, modelu ci teraz nie podam bo jestem w pracy Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wszebor 610 Napisano 25 Listopad 2015 (edytowane) Ja mam ustawione tak: - wejście HDMI1 zmienione na "PC" (Input Label), - opcja AV (czyli obraz i dźwięk) na tryb GRA, - potem należy pogrzebać w ustawieniach i się upewnić czy na pewno wszystkie ulepszacze i inne Super bzdury są wyłączone, - aktualizacja firmware telewizora także może pomóc (albo pogorszyć). - którego wejścia HDMI Używa się także może mieć znaczenie Co jak co, ale input label jest bardzo ważny. Więcej to już trzeba znać konkretny model tv. Są tv gdzie tryb Cinema jest lepszy (jakiś jeden wyjątkowy samsung). Są tv gdzie połączenie z internetem zwiększa input laga. Ja u siebie mam praktycznie wyłączone wszystko co się da. Nawet głośniki w TV których nie używam. Wątpię by wyłączone głośniki miały jakikolwiek efekt, ale moje zdrowie psychiczne na tym zyskuje ;-) Myślę, że starczy w temacie już tego offtopu, albo pożegnamy się 24h :-D Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Edytowane 25 Listopad 2015 przez Wszebor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cykor 129 Napisano 25 Listopad 2015 (edytowane) panowie takie macie duże opóźnienie w monitorach, telewizorach ? Nie pomyliliście się o jedno 0 z tyłu? Ja mam w monitorze 2ms, w tv nie wiem, bo nie gram na tv, nawet nie mam w pokoju. (kiedyś grałem na tv, ale to czasy bf3 na ps3) Edytowane 25 Listopad 2015 przez cykor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wszebor 610 Napisano 25 Listopad 2015 (edytowane) Mowa tutaj o Input Lagu, a nie o Lagu matrycy ;-) W ulotkach zawsze jest, że monitor ma 2 czy 4ms, ale to zawsze jest mowa o lagu matrycy. Odpowiada on za efekt o nazwie "Ghosting". Pamiętaj także, że mowa tutaj o opóźnieniach po we/wy cyfrowych, a dokładnie HDMI. Od razu wszystkich uprzedzam, że nie jestem ekspertem i potrafię popełniać błędy :-P Tutaj jest fajny spis input lagów monitorów, telewizorów i projektorów. http://www.displaylag.com/display-database/ Zauważ, że nie ma na tej liście żadnego sprzętu z input lagiem 2ms ;-) Pozdro600 Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Edytowane 25 Listopad 2015 przez Wszebor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vinnie 115 Napisano 25 Listopad 2015 Wszebor, zrob jakis maly poradnik co robic w zombie, chociaz na poczatku :) bo caly czas gram po omacku :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach