Skocz do zawartości
pablos_83

Call of Duty Black Ops III - Lagi

Rekomendowane odpowiedzi

Spoko, poczekam, może kiedyś dadzą za free albo samą do kupienia, bo cena season pass, spowodowała niesmaczny wyraz twarzy. :-)

Edytowane przez czeskimaster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siema.czy grajac w kampanie miał ktoś problem ze znikajacymi sejvami

doszedłem do 4 misji.wyłaczyłem gre.po 2h,ponownie właczylem ale od nowa musiałem wybierac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie serwery płaczą, plus infrastruktura sieciowa sony.

Na XOne podobnie? Ktoś może się wypowiedzieć?

Kolego na X1 wszystko śmiga ładnie i płynnie żadnych problemów nie uświadczyłem a przegrałem już 12h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

doszedłem do 4 misji.wyłaczyłem gre.po 2h,ponownie właczylem ale od nowa musiałem wybierac

I jednak jest sposób na restart kampanii :-D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie wina CoDa. Co roku jest dokładnie taka sama sytuacja. Nie ma dedyków, więc za połączenie odpowiada protokół p2p, a za matchmaking i utrzymanie tego typu połączeń -  serwery PSN.

Spadnie ilość grających to wszystko się unormuje. Po prostu usługa sieciowa Sony nie wytrzymuje takiego obciążenia. 

Kolejka do serwerów jest w grze i Sony nic do tego.  Zresztą oni twierdzą od kilku części że mają serwery dedykowane + p2p i nazywają to serwerami hybrydowymi. A co jeśli po prostu popularność na tej platformie przekroczyło najśmielsze oczekiwania Activision ?  :yes:  W końcu to działający system kolejkowania w grze, a PSN by po prostu padł. PSN działa czyli Sony wykonało swoje zadanie.  Ja gram od kilku godzin bez problemu, żadnych migracji hosta czy przycięć. Jeden z partychat mówił że był w kolejce 240 000, ale nie wiem czy nie pomylił się o jedno zero. Jak nie to jestem ciekawy ile osób teraz gra. Na X360 w jakiejś części było ponad milion osób, gra miała licznik graczy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejka do serwerów jest w grze i Sony nic do tego.  Zresztą oni twierdzą od kilku części że mają serwery dedykowane + p2p i nazywają to serwerami hybrydowymi. A co jeśli po prostu popularność na tej platformie przekroczyło najśmielsze oczekiwania Activision ?  :yes:  W końcu to działający system kolejkowania w grze, a PSN by po prostu padł. PSN działa czyli Sony wykonało swoje zadanie.  Ja gram od kilku godzin bez problemu, żadnych migracji hosta czy przycięć. Jeden z partychat mówił że był w kolejce 240 000, ale nie wiem czy nie pomylił się o jedno zero. Jak nie to jestem ciekawy ile osób teraz gra. Na X360 w jakiejś części było ponad milion osób, gra miała licznik graczy. 

Nie zamierzam tutaj jakoś specjalnie polemizować, ale już przy AW kiedy to ogłaszali dedyki okazało się to bullshitem więc zmienili śpiewkę na jakieś hybrydy. A tak naprawdę pewnie nic się nie zmieniło i są to zwykłe serwery służące za hosta map, zapis wyników itp. 

Oficjalnie PSN jest odpowiedzialne za online gaming, matchmaking i cross platform gameing. Jeśli łączysz się z kimś w jakiejkolwiek grze online to pośrednikiem są właśnie serwery PSN. 

Tak czy siak u konkurencji ze świeczką szukać problemów. To raczej nie jest przypadek, a zaryzykuje nawet stwierdzenie, że więcej osób gra na LIVE. Mimo większej sprzedaży konsol u Sony, soft sprzedaje się lepiej u Microsoftu. Ale to temat na inną dyskusję. 

Oby szybko ogarnęli te problemy. Pamiętam jakie to jest stresujące. W BO1 serwery na początku leżały kilka dni ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie to nie interesuje co z ich zasranymi serwerami, ludzie wydają na grę po 300zł a nawet 400zł a tu takie niesopodzianki drugiego dnia.

Tu już nie chodzi o ich serwery, bo jeśli się uda wbić do meczu to jest już okej. Teraz znowu mam takie cyrki że jestem w grupie 2 osobowej, kumpel teraz szuka i mu pokazuje lobby a mi wisi na ekranie ładowania i szuka 18graczy, po czym on wchodzi do gry a mi dalej szuka.... ja się pytam co robimy, a on do mnie: Ale ja już gram od minuty......

Edytowane przez cykor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Logiczne że na premierę gier, w których motywem przewodnim jest multi w serwery płaczą przez pierwsze dni plus serwery sony...

To samo z kupnem na premierę, tu ludzie piszą że nie mogą zrestartowac single itp, driveclub był nie grywalny, wiedzmina do tej pory łatają, z FalaŁtem pewnie będzie to samo. Sam kupiłem opsa na premierę na XOne mając nadzieję że u zielonych nie będzie problemów z netem.

Koniec offtopu.

Edytowane przez czeskimaster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem wersje cyfrowa dostałem w bonusie nuketown ale jeszcze na niej nie grałem nawet nie wiem jak ja wybrać. Druga sprawa jak włączam kampanie w co opie nie mogę cofnąć do głównego menu musze wyłączyć grę. 3 sprawa da się grać co op kampanie przez sieć? Np z kolega który mieszka w innym mieście nie na podzielonym ekranie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zamierzam tutaj jakoś specjalnie polemizować, ale już przy AW kiedy to ogłaszali dedyki okazało się to bullshitem więc zmienili śpiewkę na jakieś hybrydy. A tak naprawdę pewnie nic się nie zmieniło i są to zwykłe serwery służące za hosta map, zapis wyników itp. 

Oficjalnie PSN jest odpowiedzialne za online gaming, matchmaking i cross platform gameing. Jeśli łączysz się z kimś w jakiejkolwiek grze online to pośrednikiem są właśnie serwery PSN. 

Tak czy siak u konkurencji ze świeczką szukać problemów. To raczej nie jest przypadek, a zaryzykuje nawet stwierdzenie, że więcej osób gra na LIVE. Mimo większej sprzedaży konsol u Sony, soft sprzedaje się lepiej u Microsoftu. Ale to temat na inną dyskusję. 

Oby szybko ogarnęli te problemy. Pamiętam jakie to jest stresujące. W BO1 serwery na początku leżały kilka dni ...

A wyobraź sobie, że psn raz prawie leżał, ledwo się połączyłem a potem grałem bez problemu w Ghosts. To tyle teorii i praktyki.  Oficjalnie to PSN może być i odpowiedzialny za kod sieciowy w grach. Za serwery, matchmaking w BO3 odpowiada Activision. Oni mają długą liste problematycznych startów. Ale sporo osobników tylko czeka żeby hejcić. 

Z tym softem to tak na poważnie ? Bo słyszałem, że Sony dominuje tam bardziej niż w sprzedaży hardware'u. Był ostatnio choćby raport Ubisoftu. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dość często tak było.

Pamiętam przy innych COD by pograć w okolicach premiery to trzeba było wyjść wcześniej z pracy i do 17:00 było ok, ale wieczorem już się pograć nie dało.

Sony jest ofiarą własnej popularności, doskonale widać tu te 10:1 przy korelacji z dobrymi recenzjami takiego hitu jak CoD

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie jak na razie wszystko działa. Zobaczymy jak będzie o późniejszej porze :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obecnie problem z serwerami występuje na konsolach Sony i PC.

Status można śledzić tu: https://www.callofduty.com/blackops3/status/

No a ja podczas całego tego cyrku co pewien czas sprawdzałem właśnie ten status i zawsze było GOOD co miało odwrotne odbicie do rzeczywistości.

Edytowane przez cykor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmieniacie coś w opcjach dźwięku, kiedy gracie na słuchawkach czy gracie na domyślnym presecie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dokładnie to samo dzisiaj chciałm kontynuować po 4 misji i wszystko od nowa - masakra - nie kupię już żadnej gry na konsolę Sony na premierę. Nigdy. Byłbym w stanie zrozumieć (odrobinę ) jakieś problemy sieciowe tuż premierze ale żeby gównianego singla nie można było przejść bo resetuje postęp! Dla mnie niegrywalny tytył na razie.

Edytowane przez spike1314

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś wie czemu wyrzuca mnie z kampanii jak wyskoczy komunikat, że sieć jest niedostępna? Ogólnie kampania nudna. Trochę pograłem solo, trochę z kolegą na 2 pady i brakuje epickości. Multi jest super. Chociaż z początku ciężko było mi na padzie ogarnąć. Ogólnie 9/10 jak dla mnie. Zakup udany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi na szczęście nic nie usunęło w kampanii, ale i tak przeszedłem tylko jedną misję :P

Multi jest świetne. Jak komuś się nudzi to może obejrzeć mój filmik :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczorajsza sesje z BO3 zakończyłem o 7 nad ranem:) Kolejna zajebista nocka wpadła;)

Grałem z kumplem w drużynie i od godziny 22 do 24 mieliśmy problem żeby razem dostać sie do pokoju:) Oj chyba multum ludkow wczoraj grało ...sobota wieczór;)) Samemu nie było problemu z dołączeniem ale chodziło nam o grę w teamie wiec przelaczylismy sie na tryb Zombie:)

Kumpel grał wczoraj pierwszy raz w Z i po chwili stwierdził ze coś łatwe te Zombiaki ....łatwe dopóki nie zaczęły biegać:)

Jak tylko sie rozpędziły to już było pozamiatane:)) Czad :)

O północy wróciłem do multi gdzie podłączyli sie koledzy z "FH" i wypróbowaliśmy mapkę Nuke Town. Co to była za jazda:))

Tak intensywnej rozgrywki to nie uświadczyłem jeszcze nigy!! Wojna niesamowita , to co sie tam działo poprostu wbijało w fotel . Powiem tylko ze jedna z rozgrywek zakończyła sie wynikiem : 200 do 201:)) Polecam wszystkim którzy sie zastanawiają nad mapka , jest zajebista:)

Jednak żadna mapka w jakiejkolwiek grze , kiedykolwiek nie zapada tak w pamięć jak " Infection" Wczoraj pierwszy raz pojawił sie na tej mapie mój kumpel i przez pierwsza minutę staliśmy na krawędzi urwiska i obserwowaliśmy widoki:)) Francuska wioska z 2 wojny światowej podwieszona w chmurach na dryfujących skałach:) Projektant tej mapy musiał sie wybrać na grzybo branie przed robota chyba;)

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie również nie usuwają się postępy w kampanii.

Jakby ktoś był ciekawy jak zacząć kampanię od nowa to jest taka możliwość - udało mi się do tego dojść.

Wybieramy Kampania/Wybierz misję i tam wciskamy Option i Zacznij od nowa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie również nie usuwają się postępy w kampanii.

Jakby ktoś był ciekawy jak zacząć kampanię od nowa to jest taka możliwość - udało mi się do tego dojść.

Wybieramy Kampania/Wybierz misję i tam wciskamy Option i Zacznij od nowa :biggrin:

No dzięki normanie pomoc techniczna jak od Activision ;). Jabyś jeszcze doszedł jak zacząć np. piątą misję gdy zresetuje postęp to byłbym wdzięczny - dajesz zmiany - :)

Edytowane przez spike1314

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaką klasę wybraliście na początek. Tak czytam i nie mogę się zdecydować co wybiorę. Moimi faworytami na tą chwilę są Outrider, Seraph i Battery. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam LMG Gorgon - bestia zdejmuje na 2 hity. Jest cholernie celna ale powolna:) dla mnie najlepsza broń w dominacji.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wgl nie mogę odnaleźć się w dominacji. Każdy tylko kampi przy fladze i czeka na easy fragi. Zdecydowanie wolę likwidację czy zwykly TDM. Co do broni najlepiej gra mi się HK30. Tych LKM nie mogę wyczuć :)

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wgl nie mogę odnaleźć się w dominacji. Każdy tylko kampi przy fladze i czeka na easy fragi. Zdecydowanie wolę likwidację czy zwykly TDM. Co do broni najlepiej gra mi się HK30. Tych LKM nie mogę wyczuć :)

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka

A ja jestem zdziwiony jak mało camperów jest. Spodziewałem się wysypu, a tu każdy atakuje i gra jak trzeba. Może mam szczęście, że mnie dołącza do takich graczy:D Dominacja fajna, ale TDM wymiata. S&D skończyło się na CoD 4

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi