Skocz do zawartości
One™

Uchodźcy w Europie - wasze zdanie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jako, że temat jest teraz na czasie, chciałbym poznać Wasze zdanie dotyczące uchodźców w krajach Europejskich. Wkrótce dołączą oni także oni do naszego społeczeństwa. Moje zdanie to NIE dla uchodźców w Polsce.

Czekam na Wasze wypowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze trzeba odróżnić uchodźców od imigrantów.

Uchodźcom - rodzinom, które uciekają całymi rodzinami z terenów dotkniętych wojna wg mnie trzeba pomoc jak najbardziej. Nam też pomagano podczas II wojny

Co do imigrantów to już inna bajka. Wg mnie to bomba z opóźnionym zapłonem a wśród niej duży % terrorystów.

To grubszy temat. Poczytajcie jak to najbogatsze kraje muzułmańskie absolutnie nie przyjmują a wręcz dopłacaja do przewozu imigrantów do Europy. Płacą po 2-4 tys.€ bo i tak w porównaniu z utrzymaniem ich później to pikuś. A i na rękę żeby Europe zalał islam

Jak Europa czegoś z tym nie zrobi za parę pokoleń Europa będzie islamska a chrześcijanie będą mordowani jako niewierni

Edytowane przez Rambo8
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, ale dzisiaj jest taka sytuacja, że pod "uchodźcami" kryją się Ci drudzy i w drugą stronę.

W Polsce przykładowo wychodzi na to, że takiemu człowiekowi będzie się lepiej żyło, niż bezrobotnemu polakowi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W niektórych przypadkach to i lepiej niż niektórym pracującym ;)

Jak słyszę o zasilkach i darmowych chatach to wiesz

Żeby nie skończyło się za jakiś czas tym ze będą nas wycinac w imię religii jak kiedyś krzyżowcy inne religie

Francja Niemcy Anglia już mają mega problem z nimi

A co będzie dalej? Chore

Wg mnie powinno się wyciągać wnioski jak najszybciej.

Pomagać ale jak tylko zaczynają sprawiać problemy, niestosowac się do naszych praw itd. od razu dziękuję do widzenia.

Tak jak Putin powiedział. Jesteście u nas i się dostosujecie a jak nie to won!

Edytowane przez Rambo8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomagać? A kto pomoże dziecku z domu dziecka? kto pomoże ubogiej rodzinie? Myślę, że zamiast ściągać darmozajdow, to lepiej byłoby pomoc rodakowi.  

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężki temat. Wszyscy zgodzimy się że najważniejsza jest pomoc naszym rodakom w myśl pierw ogarnij swoje podwórko a dopiero potem bierz się za inne. Z drugiej strony wyobraźmy sobie że u nas jest wojna i to my musimy uciekać. Też chcielibyśmy nowej szansy i pomocy. Co do emigrantów - zobaczcie w jakim stopniu to my zalalismy eu sądzicie że angole się cieszyli na nasz przyjazd? Pomijajac zasiłki i darmowe lokale ofc bo wielu z nas nie mogło liczyć na cokolwiek wyjeżdżając. Dużo moich znajomych nie poradzilo sobie tutaj i musieli wybyc za praca. Ja też przepracowałem w Niemczech trochę czasu i z kwiatami mnie tam nie witano :-) Nie chce ich tu, ale trochę pokory. Nie bądźmy hipokrytami.

- Wysłane z fona przez Tapatalk -

Edytowane przez graqzu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężki temat. Wszyscy zgodzimy się że najważniejsza jest pomoc naszym rodakom w myśl pierw ogarnij swoje podwórko a dopiero potem bierz się za inne. Z drugiej strony wyobraźmy sobie że u nas jest wojna i to my musimy uciekać. Też chcielibyśmy nowej szansy i pomocy. Co do emigrantów - zobaczcie w jakim stopniu to my zalalismy eu sądzicie że angole się cieszyli na nasz przyjazd? Wielu moich znajomych nie poradzilo sobie tutaj i musieli wybyc za praca. Jak dla mnie podobna sytuacja. Nie chce ich tu, ale trochę pokory. Nie bądźmy hipokrytami.

Polak jedzie do UK żeby zapier#dalać na chleb a oni chcą leżeć na dupie i dostawać za to kasę niemieckich podatników. Samo porównanie Polaków jadących do pracy za granicę do tej dziczy jest karygodne. Gdzie w Europie oni się zintegrowali? Gdzie przyjęli zwyczaje kraju w którym żyją? NIGDZIE. To kultura gdzie kobieta jest śmieciem, dobry katolik to martwy katolik, gdzie nauka 5latka jak obciąć głowę niewiernemu to obowiązek rodziców, gdzie zabójstwo córki za to że związała się z katolikiem to norma, gdzie zgwałcona kobieta idzie do pierdla za seks pozamałżeński. Nigdy w historii świata nie udało się nikomu na siłę połączyć dwóch róznych kultur. Oni wcale nie chcą żyć w Europie, oni chcą by ta Europa zmieniła się w drugą Syrię. Dlaczego polski podatnik ma ponosić koszta utrzymania takich ludzi? Badania pokazują że rozmnażają się oni kilkukrotnie szybciej niż europejczycy. Jeśli teraz nie zrobimy nic to już za kilka lub kilkanaście lat wasze dzieci czeka taki los https://www.youtube.com/watch?v=ctqoPQaEVUs

W Polsce przykładowo wychodzi na to, że takiemu człowiekowi będzie się lepiej żyło, niż bezrobotnemu polakowi...

Będzie się żyło lepiej nawet niż temu który pracuje. Miliony pracują za śmieszne kwoty typu 1000-1500 zł na gównoumowach a gość dostanie 1000 ojro miesięcznie.

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karygodne to jest wrzucanie wszystkich do jednego wora. Trochę wyobraźni - dla Ciebie jesteśmy wspaniałym pracującym narodem za granicą, dla gospodarzy tych krajów nie różnimy się niemal niczym. przyjeżdża drze jape, zabiera pracę, wielu kończy na dworcu, trzeba na niego lozyc, są ich całe dzielnice. Ja w robocie mam albanczyka, świetny specjalista ( bazy danych) i jakos nie porywa polskich córek nie wywozi ich do burdeli. Nikt nie chce napływu innej kultury, szczególnie że jest muzułmanow w eu bardzo dużo ale trochę obiektywnego spojrzenia na sprawę.

Edytowane przez graqzu
  • Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karygodne to jest wrzucanie wszystkich do jednego wora. Trochę wyobraźni - dla Ciebie jesteśmy wspaniałym pracującym narodem za granicą, dla gospodarzy tych krajów nie różnimy się niemal niczym. przyjeżdża drze jape, zabiera pracę, wielu kończy na dworcu, trzeba na niego lozyc, są ich całe dzielnice. Ja w robocie mam albanczyka, świetny specjalista ( bazy danych) i jakos nie porywa polskich córek nie wywozi ich do burdeli. Nikt nie chce napływu innej kultury, szczególnie że jest muzułmanow w eu bardzo dużo ale trochę obiektywnego spojrzenia na sprawę.

Ciekawe ilu z nich to specjaliści baz danych

Twój kolega z pracy to Albańczyk a nie najeźdźca ze wschodu czy afryki. Ci muzułmanie albo ci z Turcji to zupełnie inna para kaloszy. Zresztą tu nie chodzi o to czy jest muzułmaninem czy nie. Chodzi o kulturę i nastawienie. Gdybym ja był uchodźcą z kraju ogarniętego wojną to byłbym wdzięczny każdemu krajowi za to że mnie przyjął, dostosował się do kultury w której się znalazłem, chciał pracę żeby na siebie zarobić a nie napadał na ludzi, wyrzucał jedzenia i walił fochy bo chcę do Niemiec. To nie są żadni uchodźcy tylko najeźdźcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem przeciwny pzyjmowaniu narzuconych nam przez EU tzw uchodzcow i powiem Wam dlaczego.

Po pierwsze trzeba rozroznic dwie kwestie pierwsza to "uchodzcy" dla niezorientowanych , tych którzy nigdy nie widzieli wojny zatem uchodzcy to w 99% sa kobiety i dzieci w tym wypadku mamy 95% młodych mężczyzn bardziej adekwatna nazwa to emigranci.

Po drugie sa to muzułmanie zatem zupełnie inni ludzie niż my oni nie będą się asymilować tylko będą tworzyć swoje zamknięte enklawy.

Po trzecie koszty trzeba im zapewnić jedzenie , spanie , pomoc lekarska i psychologiczna , będą potrzebni tlumacze i ludzie znający koran oraz tacy którzy maja pojecie o tym jak spoleczenstwo jest zbudowane w krajach muzułmańskich.

Po czwarte istnieje cos takiego jak laczenie rodzin o czym się nie mowi , zatem każdy uchodzca bo taki otrzymają status ci ludzie będą niejako z urzędu upoważnieni do sciagniecia swojej rodziny a te sa liczne , za rok może dwa z 10 tysięcy uchodzcow zobi nam się

100 tysięcy , a poblem z zapewnieniem spania , jedzenia oraz pomoy lekarskiej nie zniknie tylko się poglebi.

Po piate pada argument o pomocy polakom w czasie II wojny swiatowej a ja się pytam kto nam pomogl? Anglicy którzy wykorzystali zolnierzy Andersa w Iraku? może Francuzi? nie . Może nasi braci ze wschodu .... a skad oni patrzyli żeby nas jeszcze pograzyc.

Po szóste jakos kraje bliskie im kulturowo nie garna się do pomocy bo w przeciwieństwie do lewicowej UE potrafią liczyc i patrza nie tylko na czubek swojego nosa ale tez potrafią zerknąć w przyszlosc i nie widza korzyści z przyjmowania pokrzywdzonych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny temat, dobrze, że się pojawił.

Moje zdanie to STANOWCZE NIE dla muzułmańskich zbiegów w Polsce. A stanowcze nie bo:

1. To inna kultura, zupełnie inny świat, inne rozumowanie - my jako Polacy nie jesteśmy w stanie tego ogarnąć. Kolega dobrze napisał, że będą tworzyć swoje zamknięte "bandy".

2. Kto im będzie płacił, kto im da mieszkania ? Wiecie ile czeka się na mieszkanie jeżeli spełniasz oczywiście szereg wymagań ? No.. niektórym by kilka siwych włosów przybyło. Chyba, że to mają być lokale socjalne (bez ciepłej wody, ogrzewania, z jednym kiblem na klatce schodowej) - ale to też nie wiem na jakiej zasadzie miały by być one przyznane bo i na takie jest kolejka bumów.

3. Muslimy to nie są ludzie którzy się podporządkują. Ostatnio oglądałem film z Niemiec - tam brodacz w centrum jakiegoś miasteczka siedzi na wierzy i wygłasza przez megafon te spiewy...  ulice zamknięte bo brodaczy jak mrówek słucha tego biadolenia. W uk to samo, Angole przeklną lub już przeklinają chwilę kiedy coś złego na Polaka powiedzieli, brodaczami się powinni zająć.

4. Jeżeli u nas by wybuchła wojna to młode siurki jak te których pokazują jako brodatych zbiegów byli by w kamaszach na froncie.

Z tego co wiem to jedynie Węgrzy nie zamknęli dla nas granic po wybuchu II WS

A jak masz takiego fajnego kolege albanczyka to może idź ich tam na tych granicach segreguj, kto do czego się nadaje i ewentualnie wpuszczaj - oczywiście bezpłatnie :biggrin:

Dużo mówi też fakt, że te brudy wyrzucały wode i kanapki które dostawali od wolontariuszy na dworcu ostatnio

Edytowane przez piachu00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prosta sprawa wpuścić ludzi którzy są rzeczywiście pokrzywdzeni a podziękować tym najbardziej krzyczacym :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te brudy... muslimy .... ???

pamiętajcie że nienawiść rodzi nienawiść 

Czy jeśli oni są nie w porządku to koniecznie musimy równać do ich poziomu?

Bo tak to widzę , narzekać tylko potraficie

Edytowane przez 3pstrzy
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te brudy... muslimy .... ???

pamiętajcie że nienawiść rodzi nienawiść 

Bo tak to widzę , narzekać tylko potraficie

My narzekamy żebyście WY później nie płakali.

prosta sprawa wpuścić ludzi którzy są rzeczywiście pokrzywdzeni a podziękować tym najbardziej krzyczacym :-)

Tak się niestety nie da. Nikt nie będzie ich segregował - przecież to by było nie etyczne ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samym narzekaniem jeszcze nikt nic nie ugral więc dzielenie się na bohaterów i tych złych trochę nie ma sensu. Jak już odepchniesz ta falę wschodniego najeźdźcy daj znać ;-)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można zawsze uruchomić coś takiego jak pobyt tymczasowy, jeżeli ktoś znajdzie pracę i zasymiluje się będzie mógł zostać. Jest dużo mechanizmów przesiewu, Niemcy swojego czasu byli w tym dobrzy :-D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samym narzekaniem jeszcze nikt nic nie ugral więc dzielenie się na bohaterów i tych złych trochę nie ma sensu. Jak już odepchniesz ta falę wschodniego najeźdźcy daj znać ;-)

Są tacy co protestują, tworzą grupy ,poglądy mamy podobne czyli - nie dla uchodźców. Wiadomo, że i tak grubasy w garniturach o tym zadecydują, a śmietankę będziemy spijać my - zwykli ludzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście że nie, możemy się np. dawać walić w dupsko i pracować na nich bo przecież Polska to kraj miodem i mlekiem płynący gdzie do lekarza nie czeka się latami a opodatkowanie pracy jest najniższe na świecie, gdzie zarabia się na tyle że każdy może utrzymać dwóch muslimów ze swojej zaje$bistej wypłaty europejskiej pensji. Oni z pewnością nam się odwdzięczą jak np. Szwedom gdzie Sztokholm stał się dzięki nim europejską stolicą gwałtów, albo Francuzom tworząc osiedla gdzie nawet policja boi się wjechać.

Nie potrafimy sprowadzić swoich rodaków z ogarniętej konfliktem Ukrainy a chcemy przyjmować nierobów z Syrii?

Ciekaw jestem który z tych obrońców tutaj chciałby mieszkać obok nich na osiedlu albo np. w ich dzielnicy.

Edytowane przez Firo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla każdego kto jest na "TAK" rodzinkę muslimów na dochowek :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mieszkałem obok w Dortmundzie i szczerze gorzej było z lokalnymi niemiaszkami ktorzy patrzyli na nas jak ma gowno z samego faktu że jesteśmy Polakami.

Nie wiem czy ktokolwiek TU jest na tak, uważam że najzdrowsze jest bycie na " Tak, jeżeli" co równie dobrze można przetłumaczyć na " nie, chyba że". Nie umiem patrzeć tak 0 1 jak Wy Panowie.

Edytowane przez graqzu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mieszkałem obok w Dortmundzie i szczerze gorzej było z lokalnymi niemiaszkami ktorzy patrzyli na nas jak ma gowno z samego faktu że jesteśmy Polakami.

Ale koło kogo mieszkałeś? Koło turków pewno. Tłumaczę Ci że to zupełnie inna bajka emigrant zarobkowy z Turcji (o tych słyszałem że dopóki nie zajdziesz im za skórę to równi goście ale jak zadrzesz z nimi to z kosą Cię pogoni) a najeźdźca z Syrii. Dlaczego oni nie chcą do muzułmańskiej Turcji albo Albanii tylko do Niemiec? Proste bo w Niemczech nie trzeba robić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt faktem jest że nie wiem, prawda jest taka że narodowości jest tam bardzo dużo więc nie kloce się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie wątpię, że wśród nich są fajni wartościowi ludzie którzy coś mogą wnieść do społeczeństwa. Jakieś dwa trzy lata temu dużo Czeczenów do nas przyjechało, część z nich została i niektórzy są dobrymi sportowcami czy pracownikami. Nawet jak by do nas wrzucili te 10tys to i tak ich głównym celem będą Niemcy, choć oni genialnie wpadli, że będą nam ich opłacać - 3 koła euro na rodzine. Wyobrażacie sobie to ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najśmieszniejsze jest to, że Obama zaczął ten burdel, a tymczasem USA nie kwapią się do przyjmowania "uchodźców".

Co do naszego podwórka - Państwa polskiego nie stać na utrzymywanie polskich rodzin, a mamy żywić i leczyć ciapatych? Nie, dzięki.

I stanowcze NIE z mojej strony dla wpuszczania tu tych terrorystów. Zanim mnie lemongoza pogoni za tak radykalne generalizowanie uprzedzam,

że zdania nie zmienię, jestem niereformowalny w tej kwestii.

Nie każdy Muzułmanin to terrorysta, ale każdy terrorysta to Muzułmanin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kumpel ostatnio mówił że farbuje jape na czarno i przypłynie do pl od północy, może jakiś hajs wpadnie ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.