Skocz do zawartości
One™

Uchodźcy w Europie - wasze zdanie

Rekomendowane odpowiedzi

To wszystko to jeden z punktów wymaganych do rozpoczęcia trzeciej wojny światowej. Musimy cierpliwie czekać aż ISIS zacznie graniczyć z Europą, wtedy dopiero zacznie się wysyłanie rakiet, bo tak to komu się chce ruszyć d. i zbombardować armie kalifatu? Przecież mają zdjęcia satelitarne więc mogliby pozamiatać, ale po co. ; )

Kiedyś było głośniej o japońskich wolontariuszach pomagających ofiarom w tamtych rejonach, dopiero po ich zabiciu (tych japońskich wolontariuszy oczywiście) przez zwolenników religii pokoju, rząd Japonii zdecydował się na zbombardowanie kilku miejsc gdzie stacjonowały ich wojska. Pomyślcie sobie, ile wolontariuszy musiałoby ginąć, żeby walczyć z Państwem Islamskim. : P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIE dla muzułmanów w Polsce!! Potencjalni terroryści.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie gdybym wyraził tu swoją opinię o brudasach zalewających Europę to ban gwarantowany. A kto wie czy i nie jakieś kłopoty z prawem, bo przecież "nigdy nie wiadomo kto siedzi po drugiej stronie" (a na lewackie ścierwa można trafić wszędzie)... Byłem we Francji (głównie Marsylia), Anglii (Londyn) i w we Włoszech (tu było najspokojniej) i widziałem do czego to zmierza. To co się dzieje w Marsylii to przechodzi ludzkie pojęcie. To miasto jest już opanowane przez turbany...

Nie wyobrażam sobie żeby tak wyglądały warszawskie ulice...

Edytowane przez Slawek1916

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aż mnie korci aby zapytać "kto siedzi po drugiej stronie", ale boję się że po odpowiedzi temat szybko wpadłby do kosza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wszystko to jeden z punktów wymaganych do rozpoczęcia trzeciej wojny światowej.

Oczywiście, że tak. Przeludnienie jest coraz większe i wszystko zmierza do wojny.

Pod czujnym okiem Iluminatów ;)

I nie - nie uważam tych ostatnich za wymysł oszołomski, wręcz przeciwnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ci prawdziwi potrzebujący to zapewne pływają bezwiednie po morzu lub zabrakło im tlenu w jakiejś ciężarówce, bo oddali pewnie ostatnie oszczędności swojego życia jakiemuś cwaniakowi, który wiedział gdzie ich pakuje i co ich czeka. Śmiać mi się chce jak demonizuje się Orbana stawiającego ogrodzenia na granicy, by Węgier nie zalała fala uchodźców, a spuszcza się na hameryką, która sama takie ogrodzenia na granicy z Meksykiem od dawna ma i to na większą skalę. Orban jest kreowany na tego złego, bo nie daje sobie narzucać tego, co Unia rozkaże? Kogoś kłuje w oczy, że potrafi zadbać o swój kraj i uniezależnić się od jednego sojusznika, choćby energetycznie. Taki sam był Kaddafi, którego wykreowano w mediach na całym świecie na dyktatora, mordercę i nie wiadomo kogo jeszcze. Mój sąsiad był w Libii na kontrakcie i był pozytywnie zaskoczony tym krajem. Co hameryka i poplecznicy tam zrobili? Burdel.... Za to banderowców, którzy czczą swojego "bohatera", nie chcą uznać Wołynia za ludobójstwo, kreuje się na wielce pokrzywdzonych i jeszcze Polakom jako przyjaciół się wciska. Ktoś tym wszystkim na świecie nieźle steruje i nic nie dzieje się bez przyczyny.

A to nie jesteśmy wolni? O czymś mi nie wiadomo?

A jesteś wolny? Wciskają nam na przymus to, że mamy obowiązek rejestrować angliki bez przekładki, choć rząd do ostatniego momentu odrzucał taką możliwość, jednak jako członkowie Unii musimy. Gdyby zrobić referendum odnośnie kary śmierci dla zwyroli, pewnie grubo ponad połowa byłaby za. Czy moglibyśmy ją wprowadzić? Zapomnij - UE. Chcesz sobie zamieszkać na wsi i mieć krowę i świnię w jednej oborze (od niepamiętnych czasów tak było), ale Ci NIE WOLNO, bo Unia zakazuje. A może chcesz po staropolsku sobie zabić świnkę przed świętami? Samemu Ci NIE WOLNO, choć kilka pokoleń wstecz w Twojej rodzinie tak robiło. O wędzeniu wędlin wspominać? Sam cichaczem uwędzisz, ale kupić nie kupisz bo niezdrowe NIE WOLNO, bo GMO jest zdrowsze. Teraz jest UE i oni wiedzą lepiej, ale za to ubój rytualny dla pejsatych i męczarnie zwierząt są już ok. A może chcesz sobie zamontować wypasioną spłuczkę np. 10l w łazience. Oj... zapomniałem, ale Ci NIE WOLNO, bo UE nakazuje max 5l. O żarówkach też mi się już nie chce pisać, bo na pewno słyszałeś. Głupich zakazów i nakazów ze względu na członkowstwo w Unii jest mnóstwo i nie sposób ich wymienić. Niedługo nie wolno Ci będzie zwracać się na Pan/Pani, afiszowanie się byciem hetero będzie obrazą pedałów i będziesz dostawał mandaty grzywny, a krzyż na kościele w państwie, którego religia nie zmienia się od tysiąca lat będzie obrażał islamistów, czy pejsatych ale meczety czy gwiazdy dawida już Twoich uczuć nie obrażą.  NIe nie jesteśmy wolni i nasza wolność będzie coraz bardziej stopniowo ograniczana. Jeśli tu nie będzie jakiejś apokalipsy by świat od nowa zaczął się odradzać z jakimiś zasadami moralnymi to skończy się to jak w Equilibrium

• Like 6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIE dla muzułmanów w Polsce!! Potencjalni terroryści.

Węgrzy to fajni ludzie jak zresztą wszędzie są tacy, nawet w Rosji. Natomiast politykami bym się za bardzo nie podniecał, szczególnie takim Orbanem który niby jest super jak każdy mówi ale z mateczką Rassiją i wujkiem Putinem trzyma się mocno. No ale jak Unie kopie w dupę to z kimś musi trzymać.

A to nie jesteśmy wolni? O czymś mi nie wiadomo? Mylisz pojęcia, co innego wolność czy niepodległość a co innego sojusze, zobowiązania czy gwarancje.

A to na jakich warunkach i przez kogo są one podpisywane to już inna sprawa. W sumie ciężko w tych czasach przetrwać bez żadnego sojuszu, czy nie będąc w jakimś stopniu z kimś w komitywie więc będąc w pewnym sensie uzależnionym, dlatego zawsze ktoś będzie stał obok nas czy nad nami.

Jest takie jedno spokojnie państwo które wszystko i wszystkich ma w dupie, nazywa się Madagaskar, podobno brakuje im ludzi do pracy.

Na temat sojuszy zawieranychprzez polskę to lepiej nie pisać.Przypomnę że przed II wojną światową mieliśmy sojusz z żabojadami i herbaciarzami.Oczywiście żadne z tych państw nie kiwnęło palcem bo nie będą ginąć za Gdańsk.Żabojadzi to nawet konfidentowali z hitlerowcami więc o sojuszach nie pisz .O karcie atlantyckiej czytałeś? Nie wmowisz że zza oceanu hamerykanie nam pomogą.Nato nie dało rady w wojnie na bałkanach-wojna w jugosławii pokazała że nato nie zareaguje na cokolwiek.W konsekwencji do zachodniej europy trafili uchodźcy z bałkanów.To samo jest teraz w Syrii nato nie reaguje nie wysyła wojsk i nie bombarduje celów strategicznych.Unia woli przyjąć uchodźców zamiast uzyć siły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z dworców i innych "granic" coraz smieszniejsze zdjęcia dochodzą, jakiś brudas pchnął kobietę z dzieciątkiem na tory, policja zainterweniowala i w świat poszły zdjęcia jak ucisniony uchodźca broni swojej rodziny przed policja :) sęk w tym, że ktoś nagrywał to z boku i opublikował cały film...;) dziś też wśród uchodźców wypatrzylem 4,5 "kulturystów" którym głód i wojna raczej takiej masy nie zbudowała :)

Komediodramat, mam nadzieję tylko jak przyjdzie u nas pora to znajdą się ludzie którzy maja możliwości i wyjdą na ulice naprzeciw "uchodźców"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ci prawdziwi potrzebujący to zapewne pływają bezwiednie po morzu lub zabrakło im tlenu w jakiejś ciężarówce, bo oddali pewnie ostatnie oszczędności swojego życia jakiemuś cwaniakowi, który wiedział gdzie ich pakuje i co ich czeka. Śmiać mi się chce jak demonizuje się Orbana stawiającego ogrodzenia na granicy, by Węgier nie zalała fala uchodźców, a spuszcza się na hameryką, która sama takie ogrodzenia na granicy z Meksykiem od dawna ma i to na większą skalę. Orban jest kreowany na tego złego, bo nie daje sobie narzucać tego, co Unia rozkaże? Kogoś kłuje w oczy, że potrafi zadbać o swój kraj i uniezależnić się od jednego sojusznika, choćby energetycznie. Taki sam był Kaddafi, którego wykreowano w mediach na całym świecie na dyktatora, mordercę i nie wiadomo kogo jeszcze. Mój sąsiad był w Libii na kontrakcie i był pozytywnie zaskoczony tym krajem. Co hameryka i poplecznicy tam zrobili? Burdel.... Za to banderowców, którzy czczą swojego "bohatera", nie chcą uznać Wołynia za ludobójstwo, kreuje się na wielce pokrzywdzonych i jeszcze Polakom jako przyjaciół się wciska. Ktoś tym wszystkim na świecie nieźle steruje i nic nie dzieje się bez przyczyny.

A jesteś wolny? Wciskają nam na przymus to, że mamy obowiązek rejestrować angliki bez przekładki, choć rząd do ostatniego momentu odrzucał taką możliwość, jednak jako członkowie Unii musimy. Gdyby zrobić referendum odnośnie kary śmierci dla zwyroli, pewnie grubo ponad połowa byłaby za. Czy moglibyśmy ją wprowadzić? Zapomnij - UE. Chcesz sobie zamieszkać na wsi i mieć krowę i świnię w jednej oborze (od niepamiętnych czasów tak było), ale Ci NIE WOLNO, bo Unia zakazuje. A może chcesz po staropolsku sobie zabić świnkę przed świętami? Samemu Ci NIE WOLNO, choć kilka pokoleń wstecz w Twojej rodzinie tak robiło. O wędzeniu wędlin wspominać? Sam cichaczem uwędzisz, ale kupić nie kupisz bo niezdrowe NIE WOLNO, bo GMO jest zdrowsze. Teraz jest UE i oni wiedzą lepiej, ale za to ubój rytualny dla pejsatych i męczarnie zwierząt są już ok. A może chcesz sobie zamontować wypasioną spłuczkę np. 10l w łazience. Oj... zapomniałem, ale Ci NIE WOLNO, bo UE nakazuje max 5l. O żarówkach też mi się już nie chce pisać, bo na pewno słyszałeś. Głupich zakazów i nakazów ze względu na członkowstwo w Unii jest mnóstwo i nie sposób ich wymienić. Niedługo nie wolno Ci będzie zwracać się na Pan/Pani, afiszowanie się byciem hetero będzie obrazą pedałów i będziesz dostawał mandaty grzywny, a krzyż na kościele w państwie, którego religia nie zmienia się od tysiąca lat będzie obrażał islamistów, czy pejsatych ale meczety czy gwiazdy dawida już Twoich uczuć nie obrażą.  NIe nie jesteśmy wolni i nasza wolność będzie coraz bardziej stopniowo ograniczana. Jeśli tu nie będzie jakiejś apokalipsy by świat od nowa zaczął się odradzać z jakimiś zasadami moralnymi to skończy się to jak w Equilibrium

Ogrodzenia nie złe ma izrael.Żydki zrobili sobie z arabami getto takie jak niemcy w warszawie.Pobudowali autostrady i drogi tylko dla żydów i zajmują kolejne ziemie i dzielnice palestyńczyków.Najlepsze jest to że anglicy wcisnęli żydów na zamieszkaną przez arabów ziemię.Żydki się rozpanoszyli i władają tubylcami jak  biali rdzennymi amerykanami.Odebrali im prawa,mozliwość przemieszczania się i zabronili pomocy z zewnątrz.Nawet wody  do pocia nie mają pod dostatkiem.

post-42450-0-06489400-1441645390_thumb.j

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety żyjemy w takim kraju i czasach a nie innych, albo komuś się to podoba albo nie. Nie można postrzegać wszystkiego tak zero-jedynkowo, nie ma najlepszego kraju czy ustroju w którym każdy byłby szczęśliwy. Jeśli ktoś czuje się źle jest wiele możliwości żeby to zmienić, chyba że ktoś ogólnie nie potrafi zdzierżyc tego co się dzieje na świecie wtedy podejrzewam ze może być mu ciężko.

Wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma, a gdy tam jednak trafimy wcale nie okazuje się ze jest tak pięknie.

Kończę dyskusje trochę obok tematu, oczywiście jestem przeciw akceptowaniu tego co się teraz dzieje, ale też nie lubię przesadzać.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posty wyżej to dla mnie typowe myślenie kibola 

Tak jest najłatwiej , posegregować , wystrzelać 

Po co się zastanawiać ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Ci pod chatą będą muslimy jeździć że swoją muzyka puszczana przez megafon to zaczniesz lubić przesadzac :pp

Up

Boże dziękuje za "kiboli"

Edytowane przez piachu00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Ci pod chatą ....

Pod chatą przeszkadzało mi wiele rzeczy i wielu ludzi , 

No ale w końcu dorosłem i parę rzeczy zrozumiałem ... ale tak jak pisałem wyżej , trzeba przystanąć , pomyśleć

Edytowane przez 3pstrzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak swoją drogą ciekawe ilu spośród imigrantów przyjętych przez Niemców w pierwszym rzucie to V kolumna ISIS.

Fryce w swej wspaniałomyślności i aby nie przedłużać ich gehenny przyjęło uchodźców bez jakiejkolwiek weryfikacji.

Tymczasem okazuje się, że sporo ,,syryjskich uchodźców" z Syrią ma niewiele wspólnego.

Warto wspomnieć, że bestsellerem w Turcji są lewe syryjskie dokumenty tożsamości.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z dworców i innych "granic" coraz smieszniejsze zdjęcia dochodzą, jakiś brudas pchnął kobietę z dzieciątkiem na tory, policja zainterweniowala i w świat poszły zdjęcia jak ucisniony uchodźca broni swojej rodziny przed policja :) sęk w tym, że ktoś nagrywał to z boku i opublikował cały film...;) dziś też wśród uchodźców wypatrzylem 4,5 "kulturystów" którym głód i wojna raczej takiej masy nie zbudowała :)

Komediodramat, mam nadzieję tylko jak przyjdzie u nas pora to znajdą się ludzie którzy maja możliwości i wyjdą na ulice naprzeciw "uchodźców"

Wiesz kto pierwszy ruszy? Wyszydzani i znienawidzeni "kibole"... 12 września jest w Warszawie legalna demonstracja przeciw przyjmowaniu uchodżców. Zobaczymy jaki będzie przekaz medialny i ilu już szykuje się prowokatorów jak co roku na Marszu Niepodległości.
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do marszu niepodległości to

Tak swoją drogą ciekawe ilu spośród imigrantów przyjętych przez Niemców w pierwszym rzucie to V kolumna ISIS.
Fryce w swej wspaniałomyślności i aby nie przedłużać ich gehenny przyjęło uchodźców bez jakiejkolwiek weryfikacji.
Tymczasem okazuje się, że sporo ,,syryjskich uchodźców" z Syrią ma niewiele wspólnego.
Warto wspomnieć, że bestsellerem w Turcji są lewe syryjskie dokumenty tożsamości

Niemcy przyjmą wszystko co im dadzą.Mają u siebie turasów,bałkańców,czarnych a teraz dołączą niny uchodźcy.Nie mają wyjścia bo wytkną im nazizm z czasów hitlera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, napisałem swój post wracając z pracy, a teraz przewijam stronę i już pierwszy filozof w temacie kiboli :D

Odpowiedzieć mógłbym sam, ale Piachu już dobrze to ujął:

Boże dziękuje za "kiboli"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ni z tymi kibolami to dajmy sobie spokój panowie z takimi etykietkami , kaźdy tu z nas jakiś poziom prezentuje jednak nie bądźmy gazetą gdzie już wyłączyli komentarze . Trzeba poczekać jednak ja powiem tyle widać že niektórzy mają tu jakieś pojęcie o burdelu jaki ma miejsce we Francji czy Anglii to trzeba zobaczyć na własne oczy jaka ta polityka multikulti z arabusami to jest klęska na przedmieściach , Niemcy dotychczas aż tak tego nie doświadczyli tam głównie turcy się osiedlali , grają teraz o dużą stawkę marzy im się cud gospodarczy na miarę USA oby się nie przeliczyli . Nie dajmy se wcisnąć jako Polska że coś musimy bo coś o nas powiedzą gdzieś tam i póżniej mądry Polak po szkodzie , to mnie niewiarygodnie wkurza w moim kraju :) Trzymajmy jeden głos z Bałtyckimi krajami a nie z trójcą eu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma najlepszego kraju czy ustroju w którym każdy byłby szczęśliwy.

Texas lub Arizona. Tam wciąż panuje wolność. A Polska? Nowoczesne niewolnictwo w najczystszej postaci. Tu pracodawca żeby tobie dać 2000 netto musi odprowadzić blisko 3000, z tych 2000 ty dostaniesz 1300, z tych 1300 zapłacisz vat (średnio 1/5 bo stawki są rózne od wszystkiego co kupujesz), akcyzę. Kraj w którym z tych gigantycznych podatków i składek czekasz do lekarza 2 lata (sam czekam rok na zdiagnozowanie czy mam jaskrę czy nie, może się doczekam zanim oślepnę) Gdzie obrona właśnej rodziny i swojego majątku kończy się dla ciebie "przekroczeniem granic obrony koniecznej", gdzie nie decydujesz o tym czy chcesz płacić na trupa ZUS czy odkładać samemu sobie w banku kasę na emeryturę, gdzie nie masz praw do własnego dziecka bo w każdej chwili mogą ci je zabrać bo jest za chude, za grube, za brzydkie itd. W końcu kraj w którym kiedy chcesz wybudować garaż czy szopę na swojej własnej ziemi za swoje własne pieniądze to musisz mieć pozwolenie od urzędnika. System jest niewolniczy i każdy zdrowo myślący to widzi. Zmienić się go nie da bo dawno straciliśmy suwerenność wraz z podpisaniem traktatu lizbońskiego a po drugie wymiana pokoleń jeszcze nie nastąpiła żeby wyprzeć stary system. Ludzie wciąż głosują na polityków bez honoru, na ludzi którzy potrafią zmienić swoje poglądy o 180 stopni tylko po to żeby utrzymać się przy korycie. Media pomagają jak mogą żeby zmiana nie nastąpiła. Jakie Ci ludzie mają ideały? Jaką mają misję jako politycy? Zapewnić dobry start rodzinie i znajomym obsadzając ich w każdej możliwej spółce i robiąc z 20 latków dyrektorów. Od czasu do czasu zatkać ludziom mordy ustawami typu becikowe (patologiczna ustawa), 500zł na dziecko z drugiej strony dopier#alając im podwyżki vatów, akcyz, podatków, składek i cen.

Sorry za offtop ale tak to widzę.

• Like 6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pod chatą przeszkadzało mi wiele rzeczy i wielu ludzi ,

No ale w końcu dorosłem i parę rzeczy zrozumiałem ... ale tak jak pisałem wyżej , trzeba przystanąć , pomyśleć

Oby ewentualni ciapacy byli tak wyrozumiali dla Ciebie i Twojej rodziny :) bo oni nie myślą z tego co widać, albo jesteś z nimi albo cię nie ma. Oczywiście nie teraz ale za rok pięć tak może być.

Szwecja jest śmieszna, Francja też - chciałbyś ten syf w Polsce ? :) gdzie policja boi się przestępców i gwałcicieli ?

56 proc. Polaków jest za przyjęciem, przynajmniej na pewien czas, uchodźców z krajów objętych konfliktami zbrojnymi - wynika z sondażu CBOS

to dopiero jaja :)

Edytowane przez piachu00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Texas lub Arizona. Tam wciąż panuje wolność. A Polska? Nowoczesne niewolnictwo w najczystszej postaci. Tu pracodawca żeby tobie dać 2000 netto musi odprowadzić blisko 3000, z tych 2000 ty dostaniesz 1300, z tych 1300 zapłacisz vat (średnio 1/5 bo stawki są rózne od wszystkiego co kupujesz), akcyzę. Kraj w którym z tych gigantycznych podatków i składek czekasz do lekarza 2 lata (sam czekam rok na zdiagnozowanie czy mam jaskrę czy nie, może się doczekam zanim oślepnę) Gdzie obrona właśnej rodziny i swojego majątku kończy się dla ciebie "przekroczeniem granic obrony koniecznej", gdzie nie decydujesz o tym czy chcesz płacić na trupa ZUS czy odkładać samemu sobie w banku kasę na emeryturę, gdzie nie masz praw do własnego dziecka bo w każdej chwili mogą ci je zabrać bo jest za chude, za grube, za brzydkie itd. W końcu kraj w którym kiedy chcesz wybudować garaż czy szopę na swojej własnej ziemi za swoje własne pieniądze to musisz mieć pozwolenie od urzędnika. System jest niewolniczy i każdy zdrowo myślący to widzi. Zmienić się go nie da bo dawno straciliśmy suwerenność wraz z podpisaniem traktatu lizbońskiego a po drugie wymiana pokoleń jeszcze nie nastąpiła żeby wyprzeć stary system. Ludzie wciąż głosują na polityków bez honoru, na ludzi którzy potrafią zmienić swoje poglądy o 180 stopni tylko po to żeby utrzymać się przy korycie. Media pomagają jak mogą żeby zmiana nie nastąpiła. Jakie Ci ludzie mają ideały? Jaką mają misję jako politycy? Zapewnić dobry start rodzinie i znajomym obsadzając ich w każdej możliwej spółce i robiąc z 20 latków dyrektorów. Od czasu do czasu zatkać ludziom mordy ustawami typu becikowe (patologiczna ustawa), 500zł na dziecko z drugiej strony dopier#alając im podwyżki vatów, akcyz, podatków, składek i cen.

Sorry za offtop ale tak to widzę.

Popieram w 100%.W stanach podoba mi się że głownym prawem jest komstytucja spisana pod koniec XVIII w z poprawkami ale jednak działa do dziś.Każdy ma prawo do wolności relogijnej,obrony mienia własnego i obrony życia.Na swojej posesji możesz zastrzelić każdego kto będzie próbował włamać ci się do domu.W polsce złodzieja musisz wpuścić do domu,dać co chcę i odprawić z pożegnaniem bo on ma prawa a ty nie.Kary za przestępstwa są wysokie ale za takie incydenty jak ten z przed paru tygodni gdy bezrobotny siekierą zabił dziewczynkę to jest kara śmierci(nie we wszystkich stanach).W polsce przebadają zbrodniarza psychologowie,sprawdzą czy był pod wpływem jakichś środków odurzających lub czy jego psychika nie ucierpiała z powodu braku pracy.Moleś nie nadaje się do życia z ludźmi i należy go wyeliminować z tego swiata.Rząd wolał wybudować stadiony zamiast zainnwestować w służbę zdrowia i szkolnictwo.Stadiony ważniejsze niż zdrowie i nauka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
56 proc. Polaków jest za przyjęciem, przynajmniej na pewien czas, uchodźców z krajów objętych konfliktami zbrojnymi - wynika z sondażu CBOS

to dopiero jaja :)

Synuś*, wierzysz w CBOS? Sondaże są po to, żeby wytyczać kierunek myślenia wszystkim  nie mającym własnego zdania.

Tak jest przed każdymi wyborami, tak jest i teraz.

W psychologii jest taki termin jak "społeczny dowód słuszności", na tym opiera się m.in handel (nie rozwijam, bo to nie ten temat, ale np. dlatego w marketach nie otwiera się wszystkich kas), jak i polityka poprzez m.in. sondaże.

Jedynie pozostaje się cieszyć, że zbliżają się wybory i Kopacz będzie się bała tak radykalnych decyzji jak np. przyjęcie dużej liczby imigrantów.

Chociaż z drugiej strony może właśnie coś kombinują i stąd taki sondaż.

Dla rozluźnienia atmosfery nie moje, ale przeklejam:

Imigrant z Somalii przyjeżdża do Wielkiej Brytanii. Na ulicy zatrzymuje pierwszą napotkaną osobę chwyta ją za rękę i mówi:

- Dziękuję za wpuszczenie mnie do tego kraju, za mieszkanie, pieniądze na jedzenie, opiekę medyczną, darmową szkołę i zwolnienie z podatków.

- To pomyłka - odpowiada przechodzień. - Ja jestem Afgańczykiem.

Somalijczyk idzie więc do kolejnej osoby:

- Dziękuję, że stworzyliście taki piękny kraj!

- To nie ja, ja jestem z Iraku – słyszy odpowiedź.

Wreszcie widzi matkę z dzieckiem:

- Czy pani jest Brytyjką? – pyta.

– Nie, pochodzę z Indii.

- To gdzie się podziali wszyscy Brytyjczycy?

Kobieta zerka na zegarek i mówi:

- Pewnie są w pracy.

*"Synuś" użyte pieszczotliwie, a w żadnej mierze nie złośliwie :P

Edytowane przez Sithman
  • Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up

z tym spolecznym dowodem slusznosci jest duzo prawdy, ludzie idą za tłumem poniewaz czesto sami nie są zdecydowani co do slusznosci swojego postepowania.

Jestesmy stworzeni tak by trzymac sie w grupie i za nia isc. To pierwotny i byc moze nasz pierwszy element obrony, który chronił jaskiniowego Kowalskiego i Nowaka przed niebezpieczenstwami.

Ja też mam kawały tego pokroju,pisane z glowy, troche mocniejsze wiec dlatego ukryte - nie chcesz nie odslaniaj:

Samochodem jadą czarny, cygan i muslim, kto prowadzi?

-policjant

Czemu w pożarze 10 pietrowego bloku jedyne rodziny jakie spłonęły to cyganie i czarni?

-Wszyscy inni byli w pracy i szkole

Edytowane przez graqzu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idzie jesień. Jak co roku przez kontynent przejdą burze, tornada i powodzie. Po nich w Niemczech czy Francji nastanie ostra zima. Muslimy nie przyzwyczajeni do takich warunków pogodowych w swoich namiocikach w obozach przejściowych kolejno: zmokną, przewieje ich a następnie w cholerę zmarzną. W okolicach wiosny wyjdą na ulice. W efekcie latem będziemy chodzić w turbanach a nasze kobiety w burkach. Pani Merkel, przykro mi ale ja, moja rodzina i znajomi nie będziemy solidarni. Bo nie wolno mylić solidarności z głupotą. Araby za jakiś czas wystawią im rachunek za swoją gościnę.

Edytowane przez malpka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.