Skocz do zawartości
One™

Uchodźcy w Europie - wasze zdanie

Rekomendowane odpowiedzi

Wydaje mi się że jeżeli uciekaja przed wojna swoja to rozumiem bo jazdy ma prawo do zycia ale jak Uciekaja by brac kase z Państw to nie ma o czym rozmawiac. Tylko ze odrazu nasuwa sie pytanie czemu wybrali akurat Europe przeciez mogli tez spróbować do Arabii sie dostac tylko ze Oni do Europy moze sie to tak naprawde obrucic przeciwko nam jak narzuca nam swoja kulture to moze byc slabo ale tez z drugiej strony pozniej moga byc zyski z tej sytuacji jak im karzemy pracowac to sie nam moga wydatki zwrócić

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kibole nie kibole, nie obronimy się przed tym, bo przez lewacka politykę socjalna naściągają swoich i namnoży się ich jak nie wiem co...  U kumpla w bloku mieszka taki jeden; on nie pracuje i  ona tez, a bachorów maja juz 5 i 6 w drodze...  nie muszę wspominać jakiej narodowości są i wyznania...  Jednym słowem kasa i inwazja na Europe...

Tak po chwili zastanowienia możne doczekam się czasów kiedy ludzie powiedzą dość i wywala cala ta bandę nierobów z kraju i przy okazji cyganie dostana wilczy bilet z Polski...

Jeszcze jedno, co mnie obchodzi jakiś Syryjczyk gdy w Polsce, co któreś dziecko niedojada bo rodzica nie stać na jedzenie?!

Edytowane przez wili23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie jestescie nie lepsi od tych syryjczyków , nawet z ISIS , jebani faszysci , tak wam tęskno do czasów ''wujka Adolfa" ?

Podaj argumenty czemu nam teskno do Hitlera, jeżeli ich nie podasz to daruj sobie pisanie w tym temacie bo nas obrazasz.

11214325_508838259274007_42446208937609611053157_508838269274006_56648426582081111995956_508838302607336_145663459175200

"UCHODŹCY"

Haha dawać ich na sąsiadów tych tolerancyjnych ;)

Co jeszcze jest ciekawe, tak samo jak swego czasu Czeczeni , u nich jest wojna, wieksza część pewnie jest doskonale obeznana z bronią, dla nich pociecie kogoś przy zwykłej zadymie to jak splunac - sporo było takich zajść.

Edytowane przez piachu00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U kumpla w bloku mieszka taki jeden; on nie pracuje i  ona tez, a bachorów maja juz 5 i 6 w drodze...  nie muszę wspominać jakiej narodowości są i wyznania...

Nie musisz...ale dlaczego przeszliśmy na rozmowę o rodakach?

A na poważnie mało analogicznych sytuacji mamy u "swoich"? Twój wpis to nic więcej jak kolejny argument polegający na ocenie ludzi przez pryzmat stereotypów...chyba, że chciałeś pokazać, że polityka prorodzinna w Polsce jednak istnieje.

Edytowane przez Dilerus
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na poważnie mało analogicznych sytuacji mamy u "swoich"? Twój wpis to nic więcej jak kolejny argument polegający na ocenie ludzi przez pryzmat stereotypów...chyba, że chciałeś pokazać, że polityka prorodzinna w Polsce jednak istnieje.

Mieszkam w Niemczech i kumpel tez oraz obserwuje, co się tu wyprawia. Moj wpis odnosił się do tego co lewacka banda ściąga do europy.

Edytowane przez wili23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mieszkam w Niemczech i kumpel tez oraz obserwuje, co się tu wyprawia. Moj wpis odnosił się do tego co lewacka banda ściąga do europy.

Pamiętaj, że ta "lewacka banda" wpuściła, np. na terytorium Niemiec "złodziei samochodów" jak chociażby Ty (czy ja) :)

Edytowane przez Dilerus
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podaj argumenty czemu nam teskno do Hitlera, jeżeli ich nie podasz to daruj sobie pisanie w tym temacie bo nas obrazasz.

Przeglądnij sobie ostatnie sześć stron tego tematu, później poczytaj o okresie międzywojennym i nastrojach panujących wśród ludzi w Republice Weimarskiej, a później w III Rzeszy ; )

Temat jest trudny, dużo za i przeciw, ale przeraża mnie jak zdecydowana większość postrzega rzeczywistość w systemie zero-jedynkowym / czarno-białym. Czytając ten temat, dochodzę do wniosku, że na świecie żyją ludzie dwóch kategorii - Europejczycy - prawi, sprawiedliwi, pracowici i Muzułmanie - nieroby, terroryści, wyzyskiwacze. Ktoś kiedyś też tak dzielił ludzi, jednej kategorii nawet przypisał cechy wiodące, ale chyba sami wiecie kogo mam na myśli ; >

Stygmatyzacja, generalizowanie, ocenianie na podstawie błahych przesłanek i wyciąganie pochopnych wniosków - w taki sposób proponuję otagować ten temat. Myślicie, że Polaków w WB ocenia się inaczej? Dla nas są to ludzie, którzy jadą "za chlebem". Oczywiście, że tak, co nie zmienia faktu, że pobierają też zasiłki, np. na dzieci, których nawet nie ma na wyspach, a pozostały w Polsce, z rodziną. To, że wśród obcokrajowców w brytyjskich więzieniach najwięcej jest Polaków, świadczy o tym, że nasz naród to sami gwałciciele, złodzieje i szeroko rozumiani przestępcy? Zgodnie z Waszym rozumowaniem - tak. O niechęci do Polaków za granicą wystarczy poczytać zagraniczne portale, szczególnie komentarze i fora, zobaczycie do czego odwołują się Angole, przytaczając argumenty o naszej podrzędności (3rd worlders) :). 

Proponuje też darować sobie zamieszczenia tych zdjęć wyżej, bo już dawno zostało potwierdzone, że są to faktycznie bojownicy, ale walczący przeciwko ISIS...

Pamiętajcie tylko, że Polacy emigrowali z Polski z różnych powodów (rozbiory, powstania, wojny światowe, PRL, kwestie ekonomiczne), no ale trzeba jednak zaznaczyć, że nasi rodacy to tylko i wyłącznie pracowici, brzydzący się socjalem ludzie  :thumbsup:

W sumie to dziwne, obok mnie mieszkają dwie rodziny, nie pracujące, mające w sumie kilkoro dzieci, żyjące głównie dzięki świadczeniom socjalnym. Najdziwniejsze jest to, że mówią bardzo dobrze po polsku, podobno nawet urodzili się w Polsce...

Odpierając przyszłe zarzuty - nie, nie przyjąłbym nikogo pod swój dach, gdyż mam za mały metraż, jednak plebanie pobliskich parafii wyglądem przypominają mi hotele - jak mniemam nie brakuje tam miejsca i pieniędzy, które Katolicy (stanowiący w Polsce 92%) w imię miłosierdzia i bezinteresownej pomocy na pewno przekażą potrzebującym Muzułmanom.

Pozdrawiam, "lewak". 

Edytowane przez emtek
  • Like 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle, że oni są nasi, Polacy, nie ważne, że min. bumy i slumsy - tak też mnie denerwuje, że żyją z podatków innych min. moich. Te pieniądze naprawdę są smieszne które polski czlek dostaje z opieki czy innych miejsc. Ale gdy dzieci kupa i jeszcze obrotny taki ktoś jest to dostaje więcej $ niż ja zarobie. Zaznaczam, że mamy dużo absurdow w kraju i kolejnego w postaci brodaczy żyjących z " naszych" nam nie trzeba.

Pamiętaj, że ta "lewacka banda" wpuściła, np. na terytorium Niemiec "złodziei samochodów" jak chociażby Ty (czy ja) :)

Wspaniali niemcy, Ci sami którzy nas zgrabili z bezcennych dzieł sztuki, Ci sami którzy zniszczyli nasze bezcenne zabytki i zabudowania :) ale fajnie, że wpuszczaja kradzieji samochodów. Niedlugo będziesz stamtąd uciekał bo politykę maja swietna jeżeli chodzi o uchodźców :)

Edytowane przez piachu00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeglądnij sobie ostatnie sześć stron tego tematu, później poczytaj o okresie międzywojennym i nastrojach panujących wśród ludzi w Republice Weimarskiej, a później w III Rzeszy ; )

Temat jest trudny, dużo za i przeciw, ale przeraża mnie jak zdecydowana większość postrzega rzeczywistość w systemie zero-jedynkowym / czarno-białym. Czytając ten temat, dochodzę do wniosku, że na świecie żyją ludzie dwóch kategorii - Europejczycy - prawi, sprawiedliwi, pracowici i Muzułmanie - nieroby, terroryści, wyzyskiwacze. Ktoś kiedyś też tak dzielił ludzi, jednej kategorii nawet przypisał cechy wiodące, ale chyba sami wiecie kogo mam na myśli ; >

Stygmatyzacja, generalizowanie, ocenianie na podstawie błahych przesłanek i wyciąganie pochopnych wniosków - w taki sposób proponuję otagować ten temat. Myślicie, że Polaków w WB ocenia się inaczej? Dla nas są to ludzie, którzy jadą "za chlebem". Oczywiście, że tak, co nie zmienia faktu, że pobierają też zasiłki, np. na dzieci, których nawet nie ma na wyspach, a pozostały w Polsce, z rodziną. To, że wśród obcokrajowców w brytyjskich więzieniach najwięcej jest Polaków, świadczy o tym, że nasz naród to sami gwałciciele, złodzieje i szeroko rozumiani przestępcy? Zgodnie z Waszym rozumowaniem - tak. O niechęci do Polaków za granicą wystarczy poczytać zagraniczne portale, szczególnie komentarze i fora, zobaczycie do czego odwołują się Angole, przytaczając argumenty o naszej podrzędności (3rd worlders) :). 

Proponuje też darować sobie zamieszczenia tych zdjęć wyżej, bo już dawno zostało potwierdzone, że są to faktycznie bojownicy, ale walczący przeciwko ISIS...

Pamiętajcie też tylko, że Polacy emigrowali z Polski z różnych powodów (rozbiory, powstania, wojny światowe, PRL, kwestie ekonomiczne), no ale trzeba jednak pamiętać, że nasi rodacy to tylko i wyłącznie pracowici, brzydzący się socjalem ludzie  :thumbsup:

W sumie to dziwne, obok mnie mieszkają dwie rodziny, nie pracujące, mające w sumie kilkoro dzieci, żyjące głównie dzięki świadczeniom socjalnym. Najdziwniejsze jest to, że mówią bardzo dobrze po polsku, podobno nawet urodzili się w Polsce, dziwne...

Odpierając przyszłe zarzuty - nie, nie przyjąłbym nikogo pod swój dach, gdyż mam za mały metraż, jednak plebanie pobliskich parafii wyglądem przypominają mi hotele - jak mniemam nie brakuje tam miejsca i pieniędzy, które Katolicy (stanowiący w Polsce 92%) w imię miłosierdzia i bezinteresownej pomocy na pewno przekażą potrzebującym Muzułmanom.

Pozdrawiam, "lewak".

Byłem w UK i spotkałem sie z przyjacielskim zachowaniem Angoli, ale może dlatego, że umiem się zachować i nie jestem JP na 100%. A może dlatego, że tak trafilem , kto wie.

Polacy emigrowali ale do krajów podobnych kulturowo, brodacze nie dość, że kultura obcą to i religia - nie widzisz różnicy ?

A "porównanie" nas do NSDAP to śmiech nr1 w tym poscieposcie, swoją droga szkoda, że nie mamy partii, można by zrobić noc długich noży... Lol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.