Skocz do zawartości
kill

Layers of Fear

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli Wam życie miłe to nie kupujcie tej gry...

GAxz57b.jpg

https://store.xbox.com/pl-PL/Xbox-One/Games/Layers-of-Fear/ffb95539-07f1-49d0-8906-44855a6651ee

Zagrałem powiedzmy, że chyba jakiś 1 segment no i kupa poszła w pieluchę. Gra mocno wzoruje się na schemacie P.T. Czyli żeby przejść przez kolejne pokoje musimy rozwikłać jakąś zagadkę, wszystko zapętla się w pokoju w którym malujemy obraz (screen). Bardzo dużo jest myszkowania, otwierania skrzyń, szuflad, szafeczek. Czytamy papierzyska i znajdujemy przedmioty. Wszystko w takim klimacie, że mam teraz bóle wieńcowe w klatce piersiowej... :biggrin:

Przypominam, że gra jest w Early Access więc chyba nie ma jeszcze trofików i generalnie nie wiem czy nie wstrzymać się z dalszą grą aż wyjdzie ukończona wersja. Nie zauważyłem żadnych niedociągnięć, ale płynność pozostawia dużo do życzenia.

Mimo wszystko kosa!

P.S Grę robi polska ekipa z Krakowa :)

• Like 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O kurczę ja to już teraz kojarze z jakiejś zapowiedzi że nasi będą coś robić w stylu nieukończonego projektu Kojimy , na bank będe brał bo P.T to był powiew šwierzości i autentyczna schiza :)

Edytowane przez Danielski_82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra chyba nawet jeszcze nie jest ukończona, tzn nie ma wszystkich etapów. Trzeba być tego świadomym jeśli chce się teraz zakupić. Oczywiście patchują i dodają kontent więc nic się nie traci. No ale nie wiem jakie oni mają tempo prac :)

Jak 2 lata temu kupiłem na Steamie Grim Dawn w Early Access tak do tej pory jej nie skończyli mimo, że co jakiś kwartał dodają jakiś akt ;) (inna firma oczywiście).

Ale myślę, że jak już ich wpuścili na Xboxa to nie jest źle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat z ppe: "Według ostatnich informacji ekipa z Krakowa znajduje się na ostatniej prostej i wkrótce zakończy wszystkie prace nad pozycją." Więc może ukończą niedługo :)

Tutaj całość: http://www.ppe.pl/news/39520/layers-of-fear-przeraza-na-xboksie-one-zobaczcie-nowy-zwiastun.html

Piszą, ze gra została wyceniona na 49,99zł tzn wersja z early access czy pełna tyle będzie kosztować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszą, ze gra została wyceniona na 49,99zł tzn wersja z early access czy pełna tyle będzie kosztować?

Za tyle dzisiaj kupowałem.

Zaletą kupna takich niepełnych wersji jest zazwyczaj niższa cena w Early Access. Ale masz wyraźnie zaznaczone, że ryzyko sięga nawet możliwości niedokończenia gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za tyle dzisiaj kupowałem.

Zaletą kupna takich niepełnych wersji jest zazwyczaj niższa cena w Early Access. Ale masz wyraźnie zaznaczone, że ryzyko sięga nawet możliwości niedokończenia gry.

Cena i tak fajna, a w przypadku wyjścia pełnej gry coś się dopłaca?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena będzie wyższa jak gra zostanie oficjalnie wydana.

Layers of Fear będzie dostępne w programie Xbox One Preview w cenie 12,99 USD. Podobnie jak w przypadku wersji PC, wraz z nowymi aktualizacjami cena będzie rosła.

Layers of Fear w pełnej wersji powinien zadebiutować na rynku w przeciągu najbliższych dwóch-trzech miesięcy. Docelowa cena gry powinna oscylować w granicach równowartości 20 EURO.

http://ir.blooberteam.com/pl/aktualnosci-polski-hit-z-pc-trafi-na-xbox-one/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hey folks!

Halloween is upon us! Because of that we have a bigger update patch!
Among others:
A Halloween event room - where you use a spirit board to summon ghosts. They will make some wicked effects around you! You need to guess 48 key words that will trigger said effects. Note that some words will trigger the same effect.

Be the first three people to discover all of them and win your way into the game! Our artist team will create a portrait of you and implement it into the game!

We have also added support for two new languages:
- Polish
- Italian

For a complete patch note look at the game's Steam Store page

Xbox One players - sorry, there will be a slight delay in providing you the patch, but we will make it in time for Halloween

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzono datę premiery - 16 luty międzynarodowym dniem pampersów dla dorosłych..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe jaka cena będzie, na pc zapowiedziano niezłą, bo 59zł.

No, ale to pc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gra już dostępna. Polecam gorąco, mimo, że framerate jest nadal straszny to sama gra jest strasznie strasznym horrorem dla dorosłych :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno fajna gierka, widziałem gempleje ale odpuszczam, przy Outlaście prawie się zesrałem więc nie wiem co by było tutaj.

Nie czekam nawet na promocje, ale chętnie poczytam opinie grających.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze pare innych starszych strasznych gier do ogrania.

Gra wyszla na XO, PS4 i PC. 

Recenzje zachecaja, no w koncu udalo sie ekipie z Bloober Team zrobic cos co ma szanse byc pozytywnie zapamietane (to oni wydali gre Basement Crawl ktora to ma chyba jedna najnizszych ocen na PS4). 

Jedyne o czym czytalem w reckach to ze gra jest stosunkowo krotka, niemniej czesc recenzji mowila ze dzieki temu nie ma rozciagania przedluzania na sile i gra zyskuje na spojnosci. Wiec tutaj zalezy czy ktos bierze pod uwage stosunek dlugosci gry do ceny pod uwage czy nie. 

Tak czy inaczej ta pozycja laduje na mojej liscie zakupowej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli Wam życie miłe to nie kupujcie tej gry

Prawda w całej rozciągłości, framerate jest tak żałosny że być może faktycznie może zabić. Będę się domagał zwrotu gotówki bo to kolejna spieprzona technicznie gra normalnie wydana bo może nikt nie zwróci uwagi. Trzymać się z daleka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi