Skocz do zawartości
Emir

Tomb Raider Underworld

Rekomendowane odpowiedzi

No nic, jestem po 2h grania w TR:Underworld

Coś szerzej napiszę o moich przemyśleniach...

Ciesze się że to TR! co prawda kamera jest czasami ułomna, dla mnie zbyt ruchliwa (porównuję z Uncharted, każde inne porównanie również będzie do Uncharted ponieważ nie innej gry z adventure nie ma na PS3 podobnej do obydwu tytułów...) jednak można nad nią zapanować!

Liczyłem na ładne lokacje oddające klimat czegoś 'zapomnianego' i nie zawiodłem się już w pierwszej godzinie gry! Wielkość komnat daje wrażenie ogromu, grafika jest ładna i przejrzysta, dźwięki i muzyczka również!! No i ważne... gra w końcu pokazuje że 'krzesło jest wielkości krzesła' a nie ciężarówki!

Strzelanie sprawia mi nieco problemu, grę załadowałem odrazu na najwyższy poziom trudności i to może przez to! Doszukiwałem się systemu 'walki' jak w Uncharted ale to jednak Tomb Raider i nie da się tak... co prawda można schować się za skrzynie i poczekać jak wróg przeładowuje broń podbiec i dac kopniaka przy okazji strzelając ale gdyby Lara umiała to co Drake, to by było cudnie!

Co do gadania o tym że gra jest mega powiązana z TR Legend to hmm widziałem kogoś 'znajomego' z Legend, ale również i z Anniversary trafiła się jedna 'pani' więc bez przesady da się grać!

Jedynie co na początku mnie denerwuje to menu jest mało intuicyjne...

Na pewno coś dopowiem w miarę grania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wersja na wii jest taka że ostatni etap jak źle przejdziemy nie tak jak jest zapisane w grze to nie zobaczymy końca gry, chyba najlepszy bug w grach xD czyli jednym słowem idąc nie po tym kafelku gry nie przejdziesz no bomba.

No nie dokońca tak jak napisałeś bug objawia się tym że w niewyjaśnionych okolicznościach potrafi sobie zniknąć pewna dźwignia uniemożliwiając przejście dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest coś jednak wqrwiającego w tym TR!... niby sterowanie intuicyjne, wejdź, podskocz itd!... ale wejść na jakąś ścianę i skoczyć wyżej aby złapać się innego 'czegoś' aby wyżej znów wejść czasami sprawia ból głowy działa to na zasadzie takiej, że wydaje mi się, że podskoczy wyżej i złapie to coś a Lara robi wykręt i skok do tyłu i ded!...

No nic, dodam jeszcze że jungla jest fajna ale tej z Uncharted daleko jej jeszcze

A i powiedzcie mi (grający) o co kaman z tym Head Shootem?... w Anniversary działało to na zasadzie zwolnienia akcji, wtedy pojawiały się dwa celowniki i podczas ich 'zejścia' ze sobą trzeba było strzelić, to liczyło się jako HS. A tu? Jak to działa, bo nie mogę rozkminić kiedy, w jakim momencie i co mam wcisnąć, bo wg wskazówek tutoriala na ekranie nie wychodzi mi to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanie jak skoczyć Larą na główkę do wody ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A ja mam pytanie jak skoczyć Larą na główkę do wody ?

Wciskasz skok X i zaraz po nim kwadrat [ ]

Powiem Wam, że czasami mozna złapac wqrwa na sterowanie i kamere!... poza tym denerwuje mnie to że w fabule znów tatuś Lary się przewija

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Powiem Wam, że czasami mozna złapac wqrwa na sterowanie i kamere!...

Jakbyś zagrał w Zeldę albo SMG to byś dopiero zobaczył, co to znaczy wkurw...się na kamerę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jakbyś zagrał w Zeldę albo SMG to byś dopiero zobaczył, co to znaczy wkurw...się na kamerę.

grałem w jakąś zelde na GC i jakoś nie zauważyłem problemów z kamerą co do TR to jest prze...ne z kamerą jestem w podziemiach gdzieś pod South Mexico i można szału dostać skacząc po tych filarach kamera strasznie wariuje a i sterowanie panią archeolog jest czasami strasznie uciążliwe... na duży plus zasługują lokacje są bardzo klimatyczne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem ta gra to taki sredniaczek do mojej gabloty z grami napewno nie trafi a jako uzasadnienie moge podac ze do mojej kolekcji trafiaja same zacne i hitowe produkcje zreszta nizej macie moja liste gier

hades nie bij please

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
hades nie bij please

Qtwa... co najgorsze, to masz rację

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po Waszych narzekaniach na tę grę, postanowiłem, że na razie jej nie kupię

Wkur...ce jest to, ze jej nie dopracowali, nie ma trofeów oraz nie ma DLC!

Coraz to gorzej z grami multiplatformowymi na PS3...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie gra jest mega miodna, do kamery można się przyzwyczaić mi nie przeszkadza , ktoś wcześniej napisał że wyglądowi dżungli do Uncharted daleko a mnie grafika w Underworld bardziej zachwyca , w Uncharted było za bardzo kolorowo wręcz nierealistycznie a tutaj jak zobaczyłem Tajlandię to aż gębę otworzyłem , cudnie , woda miodzio , gra świateł niesamowita , do tego jeszcze rewelacyjna muzyka , gra jeszcze posiada swój super klimacik , mało strzelania , dużo zagadek , dla mnie bomba , w Underworld czuć klimat prawdziwej przygody w Uncharted tego nie czułem , uważam że Uncharted jest dobrą grą ale Underworld bardziej przypadł mi do gustu mimo błędów , jeżeli uraziłem fanów gierki Naughty Dog to przepraszam , podsumowując gorąco polecam a dla fanów Lary obowiązkowa pozycja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Po Waszych narzekaniach na tę grę, postanowiłem, że na razie jej nie kupię

Wkur...ce jest to, ze jej nie dopracowali, nie ma trofeów oraz nie ma DLC!

Coraz to gorzej z grami multiplatformowymi na PS3...

Juz w Legend i Anniversary były jaja ze sterowaniem, ale tu kamera biega jak szalona, wariuje podczas skakania itd, druga sprawa czasami gdy zlapiesz już krawędź... to Lara sama spada z niej

O Trofeach nie wspominam, jako że 60 skarbów w Uncharted dało sie poszukać bo 'lśniły' to w TR nie są widoczne wogóle praktycznie ... nie wiem o co chodzi, ale wiem jedno 100% skarbów w TR to masakra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Juz w Legend i Anniversary były jaja ze sterowaniem, ale tu kamera biega jak szalona, wariuje podczas skakania itd, druga sprawa czasami gdy zlapiesz już krawędź... to Lara sama spada z niej

O Trofeach nie wspominam, jako że 60 skarbów w Uncharted dało sie poszukać bo 'lśniły' to w TR nie są widoczne wogóle praktycznie ... nie wiem o co chodzi, ale wiem jedno 100% skarbów w TR to masakra.

A więc gra jest zwyczajnie niedopracowana

Zapewne się na nią skuszę, ale jeszcze nie teraz.

Szkoda, że tak wyszło z tą częścią TR1, 2, Anniversary, są jednymi z moich ulubionych gier.

Pierwsza część, była bodajże pierwszą tego typu grą, w którą grałem(który to był rok...? ), i w której się zakochałem.

Z "dwójką" było podobnie - świetna gra. Następne części już mniej, ale i tak grałem.

Pewnie Underworld spodoba mi się, ale te wszystkie niedoróbki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Pierwsza część, była bodajże pierwszą tego typu grą, w którą grałem"

Pierwsza część TR była pierwszą tego typu grą

I własnie temu zawdzięczała swój sukces...

To warty.. czy nie warty kupienia? (tylko dla fana? ) )

Fanem jestem... no ale, każdy.. marudzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie warto , zauważ że wszyscy narzekają głównie na kamerę i błędy które dla mnie można przełknąć , zresztą każdy Tomb od Legend takie miał , jest to chyba piętą Achillesową twórców ale uwierz mi dla grafiki,klimatu,muzy,warto zagrać tym bardziej że gier tego typu brakuje a na następnego Tomba trzeba będzie długo czekać , poczekaj aż trochę cena zleci kwestia paru tygodni i bierz a na zimowe święta będziesz miał długą słoneczną przygodę w domu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I dlatego napisałem, ze była pierwszą tego typu - TPP Action-Adventure

W sumie wcześniej był jeszcze Fade To Black, jednakże w niego akurat nie grałem

A niedługo po TR, wyszedł MDK

Co do Underworld, to myślę, że dla fana serii warto będzie zagrać w tę część.

Ale niech wypowiedzą się osoby(fani serii), którzy już w nią grają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam "zabawę" z kamerą. Pograłem trochę w demo i faktycznie jest z tym tragedia. Może jakiś patch wypuszczą? Teraz to takie modne, aby łatać grę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez jestem fanem, TR miałem w 96r (TR1) i od tamtej pory kupuje każdą grę z serii!, niekiedy jednak trzeba powiedzieć prawdę że gra jest fajna, ale mogliby w końcu dopracować: sterowanie, kamerę, grafikę (bo jednak brakuje jej do Uncharted...) i kilka innych aspektów! min menu a nie za każdym razem robić lifting Larze, podkreślając jej piersi, uda itp!...

Gra warta kupienia, jakże mogłbym powiedziec inaczej jako że jestem mega fanem TR! Ale daleko jej do poprzeczki postawionej przez Uncharted!

Zagadki? Ok są! Są ale nie tyle trudne, co trzeba się nabiegać za 'czymś' do 'czegoś', w sumie intuicyjne... Ktoś wspomniał że strzelania jest mało? Heh, o ile w Uncharted strzelanie sprawia przyjemność a boli jego nadmiar, to w TR strzelanie boli i boli również fakt że zwierzyny nie brakuje!...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż, może następna część(bo nie wątpię w to, że wyjdzie) będzie bardziej dopracowana.

A TR:U? Poczeka sobie kilka miesięcy na miejsce w napędzie mojej PS3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem warto zagrać w nowego TR a prawdę powiedziawszy fanem tej serii nie jestem ale kocham takie przygody jest może i nie dopracowana do perfekcji ale zjadliwa i klimatyczna co do zagadek to są banalnie proste jak na razie, głównie dużo biegania po coś i z powrotem, no i skakania ... może później będą jakieś trudniejsze łamigłówki jestem na razie gdzieś w podziemiach South Mexico koło jakiejś wody i zagram dopiero jutro ale już nie mogę się doczekać co będzie dalej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Posiadam wersje PC i powiem jedno gierka jest zajebista najlepszy TR jaki grałem.

Naprawdę nie rozumiem waszych narzekań na kamerę mi ona nie sprawia żadnych problemów,

co do menu to nie wiem jak sobie wyobrażacie bardziej intuicyjne i uważam ze jest lepsza od Uncharted zupełnie inny poziom.

Jak zwykle większość pewnie narzeka nawet w nią nie grając.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam

Posiadam wersje PC i powiem jedno gierka jest zajebista najlepszy TR jaki grałem.

Naprawdę nie rozumiem waszych narzekań na kamerę mi ona nie sprawia żadnych problemów,

co do menu to nie wiem jak sobie wyobrażacie bardziej intuicyjne i uważam ze jest lepsza od Uncharted zupełnie inny poziom.

Jak zwykle większość pewnie narzeka nawet w nią nie grając.

Weź idź wstydu se oszczędź!... grasz na PC i porównujesz z Uncharted na PS3!... buehehehehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

dla oczekujących jeszcze na gierkę scany z wersji

Tomb Raider UNDERWORLD Limited Edition ;-)

TombRaiderPS3_01.jpg

TombRaiderPS3_02.jpg

TombRaiderPS3_03.jpg

TombRaiderPS3_04.jpg

TombRaiderPS3_05.jpg

Pozdrawiam ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nic nie widać. Nie ma większego zdjęcia?

wszystko dobrze widac moze przeczysc okulary bo ci zaparowaly ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi