kill 10044 Napisano 10 Czerwiec 2009 "Survival Master - Complete the game in the hardest difficulty."jesli chodzi o to trofi, to wystarczy wlaczyc gre na najwyzszym poziomie, czy trzeba tez zmienic ustawienia typu: wytrzymalosc wrogów, ilosc aminicji, itd. ? Wystarczy grać na najwyższym poziomie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B!egan 24 Napisano 20 Czerwiec 2009 Wczoraj zacząłem przechodzić tą gierkę z trofeami... I jednego przeoczyłem :/ Swan Diver II... Mam pytanie... Czy teraz można jakoś "wrócić" do level'u z tym statkiem? Czy dopiero po przejściu całej gry będzie możliwość wyboru planszy? Zaliczy mi wtedy trofika? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomekrol 1 Napisano 20 Czerwiec 2009 po przejsciu calej gry uruchomi ci sie specjalny tryb i bedziesz mogl wrocic do dowolnej planszy i zdobyc te trophy, teraz nie da rady tam wrocic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rOgalZory 0 Napisano 20 Czerwiec 2009 Jak wykonać Adrenaline Attack?? bo skacze na przeciwnikow ale przeskakuje ich ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej001 10 Napisano 20 Czerwiec 2009 Jak wykonać Adrenaline Attack?? bo skacze na przeciwnikow ale przeskakuje ich ... Adrenaline Headshot ->kiedy jestes blisko przeciwnika, naciskasz kwardat na padzie po czym szybko prawym analogiem kierujesz celownik na glowe "klienta" i naciskasz R2 (a jak latwo zrobic trophy z tym atakiem napisalem gdzies wczesniej). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rOgalZory 0 Napisano 20 Czerwiec 2009 (edytowane) Adrenaline Headshot ->kiedy jestes blisko przeciwnika, naciskasz kwardat na padzie po czym szybko prawym analogiem kierujesz celownik na glowe "klienta" i naciskasz R2 (a jak latwo zrobic trophy z tym atakiem napisalem gdzies wczesniej). dzieki ide próbować :) Edytowane 20 Czerwiec 2009 przez rOgalZory Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B!egan 24 Napisano 22 Czerwiec 2009 (edytowane) No nieee no to jakaś kpina jest... Wygląda na to że nie zaliczyło mi jednego zebranego skarbu... Zaczęło się od tego że w Tajlandii w level'u w którym trzeba przestawiać most utknąłem w martwym punkcie, ponieważ po znalezieniu reliktu pomyliły mi się kierunki i niechcący wróciłem w ten korytarz z którego przyszedłem... Nie miałem możliwości już "powrócić" na most w żaden sposób więc musiałem zacząć grać od nowa. Zaliczyłem przy okazji trofika którego przeoczyłem wcześniej i przy okazji chciałem zebrać skarb który również (niby) przeoczyłem choć jestem na 105% pewien że go zebrałem... Mowa o tym który znajduję się w tej takiej wnęce, niedaleko miejsca gdzie do ręki posągu Shivy musimy wetknąć klejnot... Dla pewności zaliczałem wszystkie miejscówki w których wcześniej zanalazłem skarby, żadnego nie ominąłem. Zajrzałem nawet do poradnika choć nigdy tego nie robię żeby się upewić czy może w jakimś jeszcze innym miejscu o którym nie wiem jest skarb... Niestety nie ma... Miał ktoś może podobną sytuację? Można coś zrobić? Przez taką "pierdółkę" nie będę mógł mieć platyny... Zabraknie mi jednego Skarbu do "Find all 179 treasures" :/ Mam teraz 29 z 30 skarbów w Tajlandii...I relikt. EDIT: Gdyby ktoś się kiedyś zastanawiał nad tym... To jeśli w trakcie gry (przed jej całkowitym ukończeniem) damy na "New Game" to nie musimy od nowa zbierać wszystkich skarbów ;) EDIT 2: Oby tak było że przeoczyłem... ;) Chciałbym cieszyć się choć jedną Platyną w swoim zbiorze :biggrin: Myślałem że pierwszą zdobędę w Uncharted... Ale jestem w połowie przechodzenia na Crushing i muszę odpocząć od tej gierki :] Edytowane 22 Czerwiec 2009 przez B!egan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 22 Czerwiec 2009 Powiem ci, że tak się zdaje. Ja miałem identycznie w Meksyku. Trzy razy sprawdzałem wszystkie skarby i byłem absolutnie pewny, że zebrałem wszystkie. Sekunda po sekundzie z poradnikiem. Okazało się, że w jednym miejscu są dwie urny koło siebie, jedna w cieniu. I tej jednej mi brakowało. Sądzę, że akurat ten aspekt gry nie jest zwalony, po po każdym odnalezionym treasure gra robi update w autosave. Także gdzieś przeoczyłeś. Po skończonej grze jest opcja szukania skarbów, można odwiedzić każdą lokację i sobie biegać, bez wrogów i ze wszystkimi zagadkami rozwiązanymi i większością drzwi stojącymi otworem. Bardzo przyjemna opcja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rOgalZory 0 Napisano 22 Czerwiec 2009 Jeżeli ukończyłem gre i dam New Game to będe musial wykonywać zagadki od nowa?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B!egan 24 Napisano 22 Czerwiec 2009 Wydaje mi się że to będzie zależne od trybu gry który wybierzesz... Jeśli ten o którym pisze Kill to nie... Jeśli któryś z tych trzech które od samego początku masz do wybrania to tak... PS.: Niech Was wszystkich Bozia broni przed skorzystaniem z poradnika z "gry-online" :verymad: Toć to więcej nerwów niż granie bez... Najgorszy poradnik jaki kiedykolwiek czytałem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rOgalZory 0 Napisano 22 Czerwiec 2009 (edytowane) wiecie co zrobiłem ?:( przeszedłem grę, dałem treasure hunter ale nie zapisałem jej. Pózniej chciałem sprawdzic co jest na new game i znowu musze ją przechodzic od mexico bo tam mam ostatniego save.... cóż przejdę ponownie zbierając resztę. Edytowane 22 Czerwiec 2009 przez rOgalZory Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 23 Czerwiec 2009 Został mi ostatni speedrun i 3 poziomy do końca gry na najwyższym poziomie trudności, do tego skarby i relikty. Słowem, niedługo zdobędę 4 platynkę. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B!egan 24 Napisano 23 Czerwiec 2009 Ehh.. Ja jestem właśnie na początku Jan Mayen Island, też na Hard'zie i muszę odsapnąć... Jak narazie wszystkie trofiki mam "na bieżąco" przeoczyłem tylko 2 skarby gdzieś więc prawdziwe nerwy dopiero później się zaczną jak będę starał się je znaleźć :/ Drażni mnie ta gra trochę... A dokładniej pewne niedociągnięcia typu połowa koła motocykla gdzieś w ziemi... Albo "trzęsące się" koło od tegoż motocykla... Posąg wiszący "nad ziemią"... Nie wiem czy zauważyliście ale na tym takim "stadionie" który otwiera się po ułożeniu kalendarza jak podejdziecie z tyłu tego 'głównego' posągu to w pewnym momencie widać jakby był nad ziemią... Ale naj, naj, naj bardziej drażni mnie kamera... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 24 Czerwiec 2009 Gra ma od groma błędów, ale i tak jest ok. Została mi ostatnia plansza. 1 relikt i 30 skarbów. Załatwiuenie tego da mi brakujące trofea i platyna gotowa. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B!egan 24 Napisano 24 Czerwiec 2009 Ja już skończyłem wczoraj w nocy... Brakuje mi 3 skarbów i jednego reliktu... Tego ostatniego... Po niezliczonej ilości prób doszedłem do wniosku że najpierw doję do końca gry a później po niego wrócę. Tylu przekleństw jeszcze nigdy nie użyłem w ciągu jednego dnia co przy próbie zebrania tego... <_< Za każdym razem ląduję w tej niebieskiej mazi a co za tym idzie wszystkie te miejscówki muszę "dotykać" jeszcze raz... :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzej001 10 Napisano 24 Czerwiec 2009 (edytowane) Brakuje mi 3 skarbów i jednego reliktu... Tego ostatniego... Po niezliczonej ilości prób doszedłem do wniosku że najpierw doję do końca gry a później po niego wrócę. Tylu przekleństw jeszcze nigdy nie użyłem w ciągu jednego dnia co przy próbie zebrania tego... <_< Za każdym razem ląduję w tej niebieskiej mazi a co za tym idzie wszystkie te miejscówki muszę "dotykać" jeszcze raz... :rolleyes: No co ty :smile: Fakt,po kazdej smierci trzeba na nowo aktywowac znaczki na scianach ale to jest proste bo nie ma juz przeciwnikow (najlepiej jako ostani znaczek aktywowac ten obok slupa, na srodku). Osbiscie najwiekszy problem mialem z wyjsciem z "basenu" na koncu w Meksyku :angry: (odp. kierunek + dlugosc liny). Po tej komnacie z ostatnim reklitem juz nic wiecej nie ma. Co do skabow to najlepszym przyjacielem jest youtube. :biggrin: Edytowane 24 Czerwiec 2009 przez andrzej001 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rOgalZory 0 Napisano 24 Czerwiec 2009 Osbiscie najwiekszy problem mialem z wyjsciem z "basenu" na koncu w Meksyku :angry: (odp. kierunek + dlugosc liny). widzę że nie tylko ja sobie włosy z głowy przy tym wyrywałem.. ale idzie dojść do wprawy ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 24 Czerwiec 2009 Tylu przekleństw jeszcze nigdy nie użyłem w ciągu jednego dnia co przy próbie zebrania tego... <_< Za każdym razem ląduję w tej niebieskiej mazi a co za tym idzie wszystkie te miejscówki muszę "dotykać" jeszcze raz... :rolleyes: widzę że nie tylko ja sobie włosy z głowy przy tym wyrywałem.. ale idzie dojść do wprawy ;] Jeśli chodzi o ostatni relic to myślałem, że wyjdę z siebie i stanę obok. Ewidentnie człowiek przegrywa w tym miejscu z kiepskim skryptem gry, pełnym błędów i ukrytych pułapek. Natomiast wyjście z basenu udało mi się fartem, ale oczywiście to też jest przeginanie pały, bo pod koniec gry prezentować graczowi nowy ruch, to jest cios w jaja. Gdyby nie YT, to bym w życiu nie wpadł, że tak można zrobić. Zwykłe chamstwo. Ale to wszystko jest i tak nic. Teraz przechodzę Anniversary i to jest hardcore przez duże H. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 28 Czerwiec 2009 Właśnie zaliczyłem platynkę. Nie jest trudna. Przeciwnicy nie są bardziej absorbujący niż na innych poziomach trudności. Znalazłem jednak koleiny idiotyzm. Lara może miotać gromy pod wodą bez porażenia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tricker20PL 1 Napisano 1 Lipiec 2009 Mam pytanie czy jeżeli nie zniszczyłem tego jakby mostka na górze w Arctic Sea i jestem piętro niżej,to czy da rade to jakoś zniszczyć(tzn.wejść piętro wyżej) czy musze zaczynać gre od nowa? Z góry dzieki za odpowiedz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 1 Lipiec 2009 Chodzi Ci o finałową walkę? Jeśli tek, to da się to zrobić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tricker20PL 1 Napisano 1 Lipiec 2009 Tak jestem w w takim wielkim pomieszczeniu i na środku jest wieża,ale nie mogę wejść do góry i teraz nie wiem czy da rade to zrobić czy musze gre od nowa przechodzić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 1 Lipiec 2009 Jeśli to jest to miejsce z machiną wywołującą wstrząsy sejsmiczne, to da się tam wejść skacząc po lewitujących blokach skalnych. Najlepiej odpal filmik na youtube, jak to przejść i tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tricker20PL 1 Napisano 1 Lipiec 2009 Właśnie tylko z tych bloków nie ma jak skoczyć na góre i tu jest problem,bo przesunołem na górze i zamiast zniszczyć to se poszedłem na dół i nie wiem czy teraz mam zaczynać gre od nowa czy jakimś cudem da sie tam wejść. ps. zostały mi te 2 na górze do zniszczenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FauPeR 2 Napisano 1 Lipiec 2009 przyjrzyj sie scianom - w pewnym momencie na drugim poziomie blokow chyba - skacze sie z bloku na najblizsza sciane - wiadomo co dalej ; ] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach