Skocz do zawartości
Emir

Resident Evil 5

Rekomendowane odpowiedzi

ale bluzgi leciały tylko na końcówce chapteru 5.3 Kto grał to wie że na Pro można tam osiwieć :woot:

Bez kitu... mam traumę do dziś.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie racja KILL, też męczyliśmy z Hoplitą się w tym miejscu i po stracie sporej ilości czasu odpuściliśmy; na singlu poszło za 2 podejściem. Z tego co pamiętam to Hoplita też go szafnął w pojedynkę :whistling:

W miejscówkach jednak gdzie jesteśmy narażeni na spotkanie z dużą ilością przeciwników naraz i mamy dość ograniczone pole walki dobrze mieć przy sobie kogoś kto zdąży nas uzdrowić bo z komputerowym kompanem jak już ktoś słusznie zauważył różnie bywa :confused:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do S na kazdym etapie i gry w 5h. Moge to zrobic na poziomie Easy albo Normal? I jak ten czas liczony bedzie? Najlepsze czasy z lvli beda sie liczyc czy jak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak mozesz to zrobic na Easy badz normal jak chcesz. Jak masz selekcje chapterow to tam masz napisane w jakim czasie ukonczyles dany etap i potem gra sobie podliczy w jakim czasie RE zostalo ukonczone co zreszta tez mozna sprawdzic. Polecam sprawdzic sobie gdzie sie ma dosc wysoki czas i poprostu go poprawic, jezeli sie da poprostu biec do kolejnej lokacji ;)

Edytowane przez Don_Mario

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3h 55min i wszedzie S'ki i wszystkie emblemy. Zostal Proffesional , upgrade , skarby(chyba najciezej bedzie) , 30 Majinow ubic elektro-palka , trust-lvl podbic i combo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Winiasz wysłałem ci PW na PSN. Dzisiaj ubiłem platynę w Dante's Inferno i nie planuje chwilowo zaczynać nic nowego, chętnie oderwę się i ogram trochę RE5, jak wpadniemy na siebie to myślę że dołączę. Pytanie: masz headset?

Skarby nie są problemem, znajdź w necie jakąś listę skarbów, sprawdź i wykreśl te które już masz a potem sprawdź na YT gdzie można odszukać te brakujące :whistling:

Combo też można łatwo wbić, jest miejscówka w levelu gdzie przechodzimy między kontenerami i są tam wybuchające pułapki które należy ustrzelić, na końcu labiryntu jest plac gdzie czeka na nas wielki grubas, na nim wbijesz combosa za pierwszym podejściem, sprawdź na YT

Trust męczyłem długo aż wpadłem na to aby grając single dać Shevie 9 apteczek i samemu również tyle zabrać, potem wyjście na miasto i na zmianę uleczanie się i dziękowanie, w tłumie majinów - szybko wpadło :laugh:

Profesional zaopatrz się w melisę :turned: chcociaż w sumie jak masz na świeżo dwa ukończenia gry to pewnie Ci lżej pójdzie, mimo wszystko dla mnie Pro w Re5 to najtrudniejsze co dotychczas udało mi się ograć :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KK dude... mam juz Bow , Rocket Launchere z inf. ammo i nieskonczona amunicje do Colta , Karabinu , Shotguna. No i Move ^^ . BTW co takie strasznego w 4.2 jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW co takie strasznego w 4.2 jest?

Właśnie też się nad tym zastanawiałem. Nawet z ciekawości obejrzałem cały walktrough 4-2 i to raczej jeden z najłatwiejszych poziomów. Coś wam się nie pomerdało? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Pro walka na końcu to już nie jest taka betka. Znaczy nie, że to jakieś niemożliwe jest - tylko frustrujące. Sami zobaczycie.

Edytowane przez Hoplita

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wooops. Chodzi oczywiście o rozdział 5.3 - który kończy się walką. Chodzi dokładnie o drugą część walki. Uległem tu jakiejś halucynacji - wybaczcie.

4.2 to łatwizna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UWAGA SPOILER

No najwazniejsze to jak najszybciej zostac wkopanym w te drzwi. Potem z rakiety Weskerowi strzelic i po pierwszej czesci walki. A 2 czesc walki to Flashe z granatnika sadzic ciagle i wyrywac ustrojstwo z klaty Jill.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomo i ja nie mieliśmy granatnika niestety i nie czytaliśmy przed tą walką poradników w sieci - ale daliśmy radę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam taka taktyke

Ja polecam taka taktyke na Jill. Oczywiscie granatnik to podstawa, kiedy ja "zamruczy" XD, ty badz twoj partner lapiecie ja od tylu, i uzywajac broni (polecam snajperke) strzelac w to ustrojstwo. Generalnie chodzi oto aby nie wyrywac serca (recznie) poniewaz doprowadzamy do sytuacji gdzie Jill moze nam zasadzic kopniaka, a jak dobrze wiemy na PRO moze to byc bardzo bolesne ;)

No wiec powracajac do taktyki po kilku takich strzalach probojemy serce wyrwac rekoma i powinno sie udac :)

A i jeszcze jedno nie wyrywamy serca oraz nie strzelamy, kiedy Jill lezy na ziemi poniewaz nie wpadnie nam Trofeum (nie pamietam juz jakie)

Edytowane przez Don_Mario

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Don_Mario: Ten puchar to Masters of Removing - Współpracuj z partnerem, żeby uratować 'kogoś specjalnego'. Nie zaliczyło mi go przy 1szym podejściu :) Poszukałem, posprawdzałem i z tego co czytałem w różnych poradnikach musisz dokończyć walkę (wyrwanie urządzenia) grając Chrisem - taktyka jest dowolna.

Co do ilości strzałów w trybie PRO które tzw 'ktoś specjalny' musi przyjąć na klatę abyśmy mogli usunąć bezpiecznie elektroniczne ustrojstwo to jest to cyfra 5. Po tylu atakach, chwyceniu i Qte chapter zostanie pomyślnie ukończony

Na koniec jeszcze małe sprostowanie w zrozumieniu którego pomocny będzie cytat;

... Z uwagi na ilość osób które się rzuciły po jajka :) akcję zawieszam :confused:

Miałem serdecznie dość klikania w :cicle: i przekazywania rottenów. Pomogłem cholernie wielu ludziom i niestety nie dysponuje już chęciami i czasem dla kolejnych zainteresowanych. Jedyną osobą której zobowiązałem się tutaj pomóc jest Winiasz a i z tym mam problem bo grywamy o różnych porach :confused: Jeżeli ktoś uważa że funkcja Moderatora zobowiązuje mnie do pomagania wszystkim bez wyjątku w nabijaniu pucharków to nie się puknie w łeb tylko mocno i najlepiej czymś ciężkim. Na koniec; jeżeli ktoś ma zamiar z tego tytułu "pojechać" mi na PW to ku przestrodze wszystkim informuje iż kolegę DxMichaels możemy oficjalnie uznać za zbanowanego :ninja:

Have a nice game :thumbsup:

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i Tomo pozamiatal. ^^

Ja mam jeszcze takie pytanie do was... czy odszukaliscie BSAA emblems'ow sami czy z poradnikiem? Mnie ogolnie tego typu znajdzki nie kreca (wole szukac jakis notatek czy ciekawostek w formie znajdziek - ponoc w Batmanie cos takiego jest) lecz gralem wiele gier i w wielu widzialem jak znajdzki sa poukrywane ale te tu w RE5 to jakies przegiecie. Naprawde te emblematy sa KOSMICZNIE dobrze poukrywane. Niektore (np. ten na bagnach na srodku na slupie) to juz totalne przegiecie. Albo z Rocket Launchera albo meczyc sie Sniperka. KOSMOS i wg. mnie brawa dla tworcow za PRAWDZIWE wyzwanie. Szacun dla tych ktorzy sami odszukali wszystkich!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po dwukrotnym przejściu gry, przy użyciu poradnika dozbierałem brakujące :) Faktycznie pochowane są maksymalnie. Wydaje mi się że odszukanie niektórych jest praktycznie niemożliwe; te na słupach czy w straganach to jakaś masakra :)

Przypomniał mi się jeszcze jeden na statku, gdzie musimy wejść na jakieś podwyższenie i emblemat ściągnąć ze snajperki z kilkuset metrów. Samo trafienie go to wyzwanie nie mówiąc już o dopatrzeniu się bez poradnika :confused:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mógłby ktoś mi pomóc w zrobieniu tego glitcha na kasę? Albo ewentualnie wytłumaczyć jak to wygląda, a ja sam bym spróbował je zrobić.

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sposób 1:

Do szybkiego nabicia gotówki w RE5 wymagane są dwie osoby i niestety dwie konsole. Najlepiej więc ustawić się z kimś z forum i nabić to on-line.

01. Pierwszy gracz zakłada serwer INVITE ONLY i wysyła zaproszenie drugiej osobie (chapter dowolny),

02. Po informacji że drugi gracz dołączył pierwszy gracz daje RESTART LEVEL aby wejść w inventory,

03. Pierwszy gracz nie bierze nic (9 pustych slotów), drugi bierze wszystkie jajka ROTTEN jakimi dysponuje (najlepiej 45),

04. Obaj gracze dają READY i wchodzą do gry,

05. Gracz który ma jajka w inventory przekazuje wszystkie temu z pustym inventory,

06. Następnie po oddaniu wszystkiego opuszcza grę, przy pojawieniu się zapytania czy zapisać stan inventory wybiera opcję NO/NIE

07. Pierwszy który pozostał na serwerze ponownie wysyła zaproszenie drugiemu graczowi,

08. Ponownie po informacji że drugi gracz dołączył daje RESTART LEVEL aby wejść w inventory,

09. Obecnie u obu graczy w inventory są jajka, pierwszy zrzuca je z podręcznego inventory do głównego i oboje dają READY,

10. Ponownie wracają do gry i ponownie drugi gracz przekazuje pierwszemu cały dobytek i wychodzi bez zapisywania stanu inventory

11. Czynność powtarza się do skutku

Jeżeli na starcie nikt nie ma na stanie 45 rottenów to nic strasznego, wystarczy czynność powtarzać z 1 lub więcej jajkiem tak długo aż gracz numer jeden uzbiera 45 sztuk. Po tym zabiegu wystarczy na jedną wymianę odwrócić się rolami i wtedy oboje będą mieli po 45 rottenów. Każda taka transakcja na pełnym inventory to 90.000$ Ogólnie przy ogarniętym kompanie całe doposażenie ekwipunku w Re5 można przeprowadzić w około 30 minut :laugh:

Sposób 2:

Można go wykonać w pojedynkę, zajmuje jednak znacznie więcej czasu niż opisany powyżej

01. Odpalasz chapter 5.2,

02. Dochodzisz do dwóch równoległych korytarzy gdzie zostajesz zaatakowany przez grupkę lickersów,

03. Po zabiciu wszystkich otrzymujesz 5xLionhearts wartych 12.500$,

04. Na końcu drugiego korytarza są drzwi - po zabiciu lickersów nie otwieraj ich,

05. Wyjdź z gry i przy zapytaniu o zapisanie stanu inventory wybierz opcję YES/TAK,

06. Następnie wróć do gry przez opcję CONTINUE,

07. Wgrany zostanie autosave przed korytarzami i ponownie po zabiciu lickersów otrzymasz 5xLionhearts,

08. Ponownie wychodzisz z gry będąc jeszcze w korytarzach,

09. Powtarzasz do skutku,

Jeżeli po ubiciu Lickersów przejdziesz przez drzwi na końcu drugiego korytarza to automatycznie gra wykona autosave i nie będzie możliwości powrottu przez Continue w to miejsce; wymagane ponowne przechodzenie początku chapteru. Odradzam używanie w tym miejscu Bazooki, wielokrotnie zdarzało się że przy jej użyciu po lickersach nie pozostawały kamienie. Jeżeli nie wiesz o którym miejscu mówię to załączam

Glitch jest nudny jak flaki z olejem i zajmuje cholernie dużo czasu więc generalnie odradzam sposób numer dwa :down:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jeśli trzeba online to mówi się trudno :)

Jest ktoś chętny do pomocy mi? :) PSNid: Ashiro7

Mam teraz czas, więc byłbym wdzięczny.

PS A wiesz może ile trzeba mieć na oko kasy by upgradować wszystkie bronie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znam sumy ale jest tego cholernie dużo :( Szacunek dla osób które zdobyły pieniądze bez glitchy. Ja przechodziłem RE5 dwukrotnie i zebrałem wszystkie skarby które były do zebrania. Sprzedałem je wraz z podwójnymi giwerami które zdublowały się przy drugim graniu. Pomimo tego musiałem i tak dozbierać prawie 1.000.000$ (10-11 wymian)

:blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja od niedawna posiadam RE5, a wcześniej zrobiłem wspólnie z kolesiem na jego playu platynę. Mi się samemu nie chcę już męczyć i dlatego skłaniam się ku takim opcjom :)

Kto chcę mi pomóc proszę o info! Ja też mogę się tym samym odwdzięczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niewiem jak wy ale ja zdobylem wszystko co sie da w legalny sposob oprocz poziomu PRO ktory "przypadkiem" mi sie odblokowal xD

Przez 130 pare godzin upgrejdowalem sobie wszytkie giwerki skarby, ktore przestalem sprzedawac bo i tak kasa nie byla potrzebna.... taak swietne czasy xD

Szkoda ze naped padl bo z checia bym popykal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi