afwi 0 Napisano 23 Grudzień 2009 wiedzialem, mieli do wyboru MW2/AC2 i B:AA a gt niestety faworyzuje xboxa i gra roku praktycznie zawsze jest multiplatformowa poniewaz X nie ma nic ciekawgo aby zgarnac ten tytul - ta ta, fanboye sie wiem :D, ale mam te platforme i lipa. Poniewaz MW2 to byl odgrzewany kotlet zostal wybor miedzy AC/B:AA, wybor byl prosty, chyba tylko bezduszni przekupni idioci nie docenili by tak wspanialego zaskoczenia tego roku. edit: wlasnie skonczylem ogladac i zapomnialem ze GT dzieli porzadnie kategorie wiec MW2 nie bylo w nominacji, coz, werdykt pozostaje wciaz taki sam ^^ ciezko MW2 dostalo nominacje w Action/Adventure, gdzie prawie wogole adventure nie ma a samo action zostalo. toc to FPP z krwi i kosci i tam bedzie nominowane. ja sie tylko dziwie czemu nie byl nominowany U2 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 23 Grudzień 2009 ciezko MW2 dostalo nominacje w Action/Adventure, gdzie prawie wogole adventure nie ma a samo action zostalo. toc to FPP z krwi i kosci i tam bedzie nominowane. ja sie tylko dziwie czemu nie byl nominowany U2 :( MW2 dostanie nominacje do FPS a U2 do TPS, bo o ile kojarze mieli tez kategorie TPS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Malakay 303 Napisano 23 Grudzień 2009 wiedzialem, mieli do wyboru MW2/AC2 i B:AA a gt niestety faworyzuje xboxa i gra roku praktycznie zawsze jest multiplatformowa poniewaz X nie ma nic ciekawgo aby zgarnac ten tytul - ta ta, fanboye sie wiem :D, ale mam te platforme i lipa. Poniewaz MW2 to byl odgrzewany kotlet zostal wybor miedzy AC/B:AA, wybor byl prosty, chyba tylko bezduszni przekupni idioci nie docenili by tak wspanialego zaskoczenia tego roku. edit: wlasnie skonczylem ogladac i zapomnialem ze GT dzieli porzadnie kategorie wiec MW2 nie bylo w nominacji, coz, werdykt pozostaje wciaz taki sam ^^ AlucardMZ gdzie ty tu widzisz MW2? zobacz sam .,.. http://www.gametrailers.com/video/best-action-adventure-gt-goty/60180 nominowane gry, Assassin's Creed 2, Batman Arkham Asylum, New Super Mario Bros, inFamous, Ratchet & Clank Future: A Crack in Time ... uważam z tych nominowanych dwa tytuły ubiegały się o zwycięztwo, AC2 i Batman, jednak AC2 to powtórka z rozgrywki, z wiele bardziej rozbudowanym mechanizmem, a jednak powtórka. I to samo tyczy się U2 który jest powtórką - co nie zmienia faktu braku nominacji, w tej jakże pod tą grę wydawało by się idealnej katagorii. Natomiast Rocksteady Studios zaprezentowało zupełnie nową jakość, grę na tak wysokim poziomie, i tak dopracowaną ze nie zdziwie się jak ich tytuł powalczy z njalpeszymi w kolejnych kategoriach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bolek2 8 Napisano 23 Grudzień 2009 Też uważam, że Batman zasługuje na miano gry roku. Uncharted i Assassin;s Creed są bardzo dobre, ale Batman to coś innowacyjnego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Malakay 303 Napisano 23 Grudzień 2009 Też uważam, że Batman zasługuje na miano gry roku. Uncharted i Assassin;s Creed są bardzo dobre, ale Batman to coś innowacyjnego. bolek2, nie napisałem ze Batman jest moim typem na grę roku, bo nie jest :D ... moim zdaniem gra roku to Assassin's Creed 2, najlepiej oddany klimat epoki jaki spotkałem do tej pory w grze, ... Batman dla mnie nr 2, nr 3 U2 i w kategorii najbardziej filmowa gra nr 1 ... niestety nie ma takiej kategori :biggrin: bolek2, nie napisałem ze Batman jest moim typem na grę roku, bo nie jest :D ... moim zdaniem gra roku to Assassin's Creed 2, najlepiej oddany klimat epoki jaki spotkałem do tej pory w grze, ... Batman dla mnie nr 2, nr 3 U2 i w kategorii najbardziej filmowa gra nr 1 ... niestety nie ma takiej kategori :biggrin: ... no i jeszcze gdzieś tam po drodze Killzone2,bo to napewno najlepszy Fps na konsole, i napewno najlepszy Fps online ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymuR93 55 Napisano 23 Grudzień 2009 Gra roku powinna być ideałem technicznym i fabularnym. TO nie może być gra gubiąca klatki, miewająca problemy z V-syncem więc AC2 odpada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Malakay 303 Napisano 23 Grudzień 2009 Gra roku powinna być ideałem technicznym i fabularnym. TO nie może być gra gubiąca klatki, miewająca problemy z V-syncem więc AC2 odpada. gra roku 2008 GTA4, i co przecież gubiła klatki i był problem z ząbkami na krawędziach, więc jednak może być. .. ja uważam ze gry liniowe typu MW2 czy U2, w których idziemy w rękawie i są grami na 1 raz, nie powinny być nominowane, w AC2 i w Batmanie mamy interaktywne ogromne lokacje, dopracowane w 100% .. do tego system grania: w AC2 walka, wspinaczka, chodzenie w tłumie, w Batmanie walka, polowanie ... w U2 wspinaczka, strzelanie, i walka wręcz, ale wszystko uproszczone na max, lecz w efekcie świetnie zrobione. No powiem wam, ze ciasno tam w czołówce, i znając życie U2 zdobędzie za najlepszą grę jak i za najładniejszą grafikę. Ale zobaczymy jeszcze, w końcu od czego mamy czarnego konia :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 23 Grudzień 2009 AlucardMZ gdzie ty tu widzisz MW2? zobacz sam .,.. http://www.gametrailers.com/video/best-action-adventure-gt-goty/60180 A przeczytaj z laski swojej sam dol posta do ktorego sie odniosles, zrob to prosze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Malakay 303 Napisano 23 Grudzień 2009 A przeczytaj z laski swojej sam dol posta do ktorego sie odniosles, zrob to prosze. skoro już edotowałeś swój post, to mogłeś usunać górną cześć, ... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 23 Grudzień 2009 skoro już edotowałeś swój post, to mogłeś usunać górną cześć, ... ;) Z jakiej racji, edit jest do poprawy bledow / wniesienia poprawek, wiec wnioslem poprawki a przed nia napisalem "edit: xxxxx" ;), na przyszlosc czytaj caly post zanim zaczniesz na niego odpowiadac ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bolek2 8 Napisano 23 Grudzień 2009 (edytowane) bolek2, nie napisałem ze Batman jest moim typem na grę roku, bo nie jest :D ... moim zdaniem gra roku to Assassin's Creed 2, najlepiej oddany klimat epoki jaki spotkałem do tej pory w grze, ... Batman dla mnie nr 2, nr 3 U2 i w kategorii najbardziej filmowa gra nr 1 ... niestety nie ma takiej kategori :biggrin: sorki, byłe wtedy niewyspany i tylko "przelciałem" okiem po tym poście ;p tak czy inaczej- znasz moje zdanie :) pozdrawiam. EDIT: I nie pisz bolek2 tylko po prostu bolek ;p Edytowane 23 Grudzień 2009 przez bolek2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
c00kiemonstah 15 Napisano 24 Grudzień 2009 wg mnie duzo ciekawsze nominacje i nagrody sa na gamespocie ktory nei tylko kreci sie w okolicach pazdziernika i listopada. a i batman (zeby nie bylo offtopa:P) tez tam sie znajduje w kilku kategoriach :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szczypior 8 Napisano 29 Grudzień 2009 została mi tylko mapa SHOCK AND AWE extreme no i za nic nie moge jej przejść pomocy ludzie bo nie chce pada uszkodzidz jak to zrobic to jest makabra z tym czasem i jeszcze kolo pobiegnie po bron i dupa całkiem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OsamodasxD 0 Napisano 29 Grudzień 2009 heh mam takie pytanko, pobralem dodatek "play as joker" i za chorobe nie ma jokera do wyboru w challengach... gre przeszedlem - zainstalowalem wszystkie dodatki i dalej lipa... ktos wie jak nim grac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
afwi 0 Napisano 29 Grudzień 2009 heh mam takie pytanko, pobralem dodatek "play as joker" i za chorobe nie ma jokera do wyboru w challengach... gre przeszedlem - zainstalowalem wszystkie dodatki i dalej lipa... ktos wie jak nim grac? ja nie mialem problemu. a pobierales dodatek z jakiego PSNa i jaka wersje gry masz (PAL/NTSC)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OsamodasxD 0 Napisano 29 Grudzień 2009 (edytowane) z amerykanskiego psn pobieralem, ale to nie powinno miec znaczenia... wersja PAL edit: do innych gier pobieralem z usa psn i nic takiego sie nie dzialo... Edytowane 29 Grudzień 2009 przez OsamodasxD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kochan4 5 Napisano 29 Grudzień 2009 na amerykańskim PSS są DLC do wersji NTSC, masz wersję PAL więc mogą być problemy, nie we wszystkich tytułach , ale można wyczytać na forum, że dodatki są zależne od wersji. Prawdopodobnie więc tu leży problem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NewNickPL 27 Napisano 30 Grudzień 2009 (edytowane) Włączyłem grę, przeszedłem ze 3 misje i czym prędzej wyłączyłem, porażka roku, zaraz obok batmana :pardon: Co do mojej wypowiedzi... Nie obchodzi mnie ile ludzi okrzyknęło ta grę ze jest świetna blablabla dla mnie to jedna z gorszych gier w jakie grałem, na szczęście wypożyczona, i zaraz po nowym roku ja oddaje. Możecie sobie myśleć, ze ta gra jest świetna, ale to, że Wy tak myślicie mi przyjemności z gry nie przyniesie :pardon: Grałem w demko, lipa powiedziałem, ale facet w wypożyczalni powiedział, że demkiem mam się nie sugerować wiec dałem Batmanowi szanse, niestety... Jedyny + to klimat, nawet mi się podobał, ale cała reszta, jak ten niby otwarty świat, i te wszystkie kmbosy do walki :sick: Odpaliłem grę na wszelki wypadek, żeby zobaczyć co rzekomo tracę... i wiecie co? Ta gra nawet jest kozacka :D W spojlerze zostawiłem to co pisałem zanim zagrałem "tak na poważnie", nadal to nie jest gra marzeń, ale jest coraz lepiej ;> Edytowane 30 Grudzień 2009 przez NewNickPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NewNickPL 27 Napisano 31 Grudzień 2009 Sorry, że post pod postem, ale inaczej by nikt niezauważył... Jak walczę, czasami wyskakuje mi żebym wcisną /\ i O, że to jakiś kombos jest, ale ja nie wiem jak, czy jednocześnie, czy najpierw /\ potem O. Możecie mit o wytłumaczyć, bo jak wciskam to jakby nic cię nie działo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
c00kiemonstah 15 Napisano 31 Grudzień 2009 (edytowane) Sorry, że post pod postem, ale inaczej by nikt niezauważył... Jak walczę, czasami wyskakuje mi żebym wcisną /\ i O, że to jakiś kombos jest, ale ja nie wiem jak, czy jednocześnie, czy najpierw /\ potem O. Możecie mit o wytłumaczyć, bo jak wciskam to jakby nic cię nie działo? no wiec jak walczysz i nabijesz sobie combo. na poczatku bez upgreadow 10 punktow a pozniej 5, mozesz zrobic instant takedown :) czyli wciskasz te 2 guziory na raz, plus galeczke w strone przeciwnika i ogladasz gustowna animacje ktora eliminuje kazdego rpzeciwnika od razu.najskuteczniejsze na panow z nozami a przede wszystkim na tych z elektycznymi palkami :) mozesz tez rowniez nacisnac druga kombinacje czyli [] i X chyba, co zakonczy sie rzutem przeciwnika. Edytowane 31 Grudzień 2009 przez c00kiemonstah Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek21 2 Napisano 31 Grudzień 2009 Ja stosowałem inną metodę, O na panów z nożami bo to ich chwilowo zatrzymywało, a na gości z tymi pałkami batclava, gdyż automatycznie je upuszczali. A tak na marginesie, uważany za wielu najtrudniejszy pucharek, czyli prefect flow dostałem gdy zrobiłem coś ponad 60hit combo, nawet nie wiedziałem że wpadł. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
c00kiemonstah 15 Napisano 31 Grudzień 2009 Ja stosowałem inną metodę, O na panów z nożami bo to ich chwilowo zatrzymywało, a na gości z tymi pałkami batclava, gdyż automatycznie je upuszczali. A tak na marginesie, uważany za wielu najtrudniejszy pucharek, czyli prefect flow dostałem gdy zrobiłem coś ponad 60hit combo, nawet nie wiedziałem że wpadł. :P chyba zartujesz. panowie upuszczaja palki, owszem ale dopiero jak upadna, a do tego czasu jak leca bezwladnie w twoim kierunku wciaz te palke trzymaja i sa wstanie cie nia porazic pomimo ze nie bija. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek21 2 Napisano 31 Grudzień 2009 No tas sorki, wypadają im tylko rzeczy typu spluwy i te którymi rzucają w nas. Mój błąd, no ale za to dobrym sposobem na tych z pałkami jest przeskoczyć nad nimi (chyba X) i bić od tyłu, lub jeszcze jedna metoda choć dość trudniejsza. Czekać aż spróbują uderzyć i skontrować ich atak ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NewNickPL 27 Napisano 31 Grudzień 2009 No cóż, gra nie była AŻ tak zła, ale dla platyny nie mam zamiaru się męczyć, te wyzwania mnie dobijają :pardon: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
c00kiemonstah 15 Napisano 1 Styczeń 2010 No tas sorki, wypadają im tylko rzeczy typu spluwy i te którymi rzucają w nas. Mój błąd, no ale za to dobrym sposobem na tych z pałkami jest przeskoczyć nad nimi (chyba X) i bić od tyłu, lub jeszcze jedna metoda choć dość trudniejsza. Czekać aż spróbują uderzyć i skontrować ich atak ;) ponownie panow z palkami nie da sie skontrowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach