KopaczK 192 Napisano 9 Czerwiec 2009 @Kopaczknie chce mi sie z toba dyskutowac, bo nie masz racji, U to jest najnormalniejsza w swiecie rabanka, i nic tego nie zmieni, jest to AAS, z naciskiem na S. wg ciebie ja nie mam racji, a wg mnie ty. proste. aczkolwiek z toba nikt sie nie zgadza. Afwi jest dowodem na to, że jednak ktoś się ze mną zgadza. Nie chcę się kłócić. Nie masz racji, upierasz się przy swoim, ok. Twoja sprawa. Według Twojego toku rozumowania wszystkie gry w których się strzela są strzelankami, a to już jest przegięcie. Koniec zagadnienia, szczególnie, ze nie jesteś w stanie ustosunkowac się do podawanych przeze mnie przykładów. Z osobą która pisze, że ma rację, bo tak nie ma sensu dyskutować. @KopaczKUncharted to przygodowka? No nie rozsmieszaj mnie. Alucard ma racje. To strzelanka. Inna sprawa, ze opowiedziana we wspanialy sposob, ale nie zmienia to faktu, ze to strzelanka. Jesli sie nadal chcesz klocic...to powiedz mi dlaczego lamiglowek jest tak malo? Przeciez w przygodowkach to one odgrywaly duza role, a w U1 byla...jedna! Z posagami. Na tym sie konczy "przygodowkowosc" tej gry. No, chyba, ze w dzisiejszych czasach w przygodowkach wazniejsza jest ilosc strzelonych headshotow niz takie popierdolkowate zagadki logiczne ;) Mimo wszystko Uncharted bylo wspaniala gra i U2 kupuje na pewno. Nie piszę, że to przygodówka. Takie gry już od lat ledwo co zipią. Przygodówką nazywam stare gry typu Myst, czy inny Broken Sword, ale takich prawie już nie ma, w każdym razie na konsole. Uncharted jest przygodowa grą akcji, o czym od początku piszę. Jeśli się z tym nie zgadzasz, Twoja sprawa. Cieszy mnie natomiast, ze potrafisz uzasadnić swoja wypowiedź. A jak wiemy nie o wszystkich można to samo napisać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 9 Czerwiec 2009 Chyba muszę zainterweniować, bo zaraz się zacznie offtop. Słuchajcie. Jest 78 sklasyfikowanych kategorii gier. Nie ma jak na razie Action-adventure shooter, ponieważ samo action-adventure zawiera w sobie zarówno elementy przygodówki jak i strzelanki. Ten typ tak ma. Uncharted jest zakwalifikowane do tej kategorii właśnie. Takie są fakty na dzień dzisiejszy. Oczywiście bywają odłamy, czyli podwójnie zakwalifikowane gry. Za przykład niech służy Tomb Raider Underworld, który jak widzimy nalezy do dwóch gatunków... Platformówka i Action Adventure. Ale są to odzdzielne kategorie. Wracając do Uncharted... Po rozwinięciu pod-kategorii Action Adventure widzimy podkategorię Shooter Game. Nazwa ta generalizując opisuje grę, w której sterujemy bohaterem posiadającym broń palną i mogącym jej użyć. Pasuje do Uncharted. Ta kategoria ma również swoją podkategorię pasującą do Uncharted - Third Person Shooter. Wnioski: Action-adventure game- tak Shooter game-tak (jako podkategoria) TPS- tak Action shooter game? Masło maślane ponieważ jak wspomniałem jedno jest częścią drugiego. Można powiedzieć Action-game z przewagą shootera, niemniej jednak action-adventure-shooter? Nie. To są 3 charakterystyki, których jeszcze żadna gra nie połączyła w całość. No chyba, że pierwszą z nich jest właśnie Uncharted... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 9 Czerwiec 2009 (edytowane) [...] Nie ma jak na razie Action-adventure shooter, ponieważ samo action-adventure zawiera w sobie zarówno elementy przygodówki jak i strzelanki. Ten typ tak ma. Uncharted jest zakwalifikowane do tej kategorii właśnie. [...]Action shooter game? Masło maślane ponieważ jak wspomniałem jedno jest częścią drugiego. Można powiedzieć Action-game z przewagą shootera, niemniej jednak action-adventure-shooter? Nie. To są 3 charakterystyki, których jeszcze żadna gra nie połączyła w całość. O to własnie mi chodzi. Gra ma elementy TPS, czyli część rozgrywki na tym bazuje, ale TPSem jako takim nie jest. Jak napisał kill, action-adventure zawiera rózne aspekty akcji, w tym strzelankę TPS, i tyle w temacie kategorii. Koniec offa. Edytowane 9 Czerwiec 2009 przez KopaczK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 9 Czerwiec 2009 (edytowane) W skrocie? AAS - Action Adventure Shooter. proste. :confused: Gra jest pelnokrwista strzelanka i tam ZAGADKI to jest dodatek a nie strzelanie, w AA powinno byc odwrotnie (vide tomb raider), niestety nie ma oficjalnie czegos takiego jak AAS. edit: faktycznie, 1 osoba sie z toba zgadza, ale poczytaj tez posty innych. cytat z metacritic: "game that is great with platforming and combing shooter/action elements." Z mojej strony to koniec. No chyba, że pierwszą z nich jest właśnie Uncharted... :) Jak dla mnie jest, bo laczy wszystkie aspekty :) @DOWN afwi opinia metacritic tylko dowodzi mojej tezy, ze jest to jedyna tego rodzaju gra, laczaca wszystko. - proste :/ Edytowane 10 Czerwiec 2009 przez AlucardMZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
afwi 0 Napisano 10 Czerwiec 2009 (edytowane) W skrocie? AAS - Action Adventure Shooter. proste. :confused: Gra jest pelnokrwista strzelanka i tam ZAGADKI to jest dodatek a nie strzelanie, w AA powinno byc odwrotnie (vide tomb raider), niestety nie ma oficjalnie czegos takiego jak AAS. edit: faktycznie, 1 osoba sie z toba zgadza, ale poczytaj tez posty innych. cytat z metacritic: "game that is great with platforming and combing shooter/action elements." Z mojej strony to koniec. Jak dla mnie jest, bo laczy wszystkie aspekty :) no tak, ale nie mozesz sobie tworzyc gatunkow jak Ci sie podoba. gra na lezy do istniejacego juz gatnku bo nie posiada cech ktore kazalyby tworzyc specjalny dla niej gatunek. gra typu third person z emelentami akcji i przygody w skrocie Action-Adventure. akcja zawiera w sobie strzelanie, adventure zawiera w sobie zwiedzanie/rozwiazywanie zagadek (nie wazne ile ich jest)/poznawanie historii. to tak jakbys powiedzial ze Indiana Jones to nie film przygodowy bo za duzo tam machania biczem, strzelania i akcji - toc to film sensacyjny! dajcie juz sobie na spokoj z ustalaniem gatunkow gier bo smiesznie sie robi. "game that is great with platforming and combing shooter/action elements." - czyli ta gra to wedlug metacritic Action Platforming Shooter? ^^ Edytowane 10 Czerwiec 2009 przez afwi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reven 3 Napisano 10 Czerwiec 2009 Kill napisał to, żeby skończyć dyskusję. Więc proszę, uczyńcie to. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 10 Czerwiec 2009 Pogralem wczoraj na co-opie conieco i powiem tyle: jak bedzie sie bez problemow gralo z ziomalami z listy PSN i bedzie tych misji wystarczajaco duzo, to moje dziewcze bedzie mialo powazny problem... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
c00kiemonstah 15 Napisano 10 Czerwiec 2009 (edytowane) czy to takie wazne co to za gatunek gry... z tego co narazie widac to gra miazdzy graficznie i gameplayowo, czego chciec wiecej :o obok MW2 i BL najbardziej oczekiwany przeze mnie tytul. Edytowane 10 Czerwiec 2009 przez c00kiemonstah Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ps3_player 1 Napisano 10 Czerwiec 2009 Kurde, mam nadzieje że się załapie na bete z gametrailers ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ONE 698 Napisano 10 Czerwiec 2009 Trey 4 Life ;) hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 10 Czerwiec 2009 Trey 4 Life ;) hehe Boze co za zjeb :woot: .. Ale zgadzam sie z nim :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wronator 1 Napisano 10 Czerwiec 2009 Trey 4 Life ;) hehe Gość wymiata. Motherfucker question :rofl: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 10 Czerwiec 2009 Trey 4 Life ;) hehe Trudno sie z nim nie zgodzic, bo multi w girsach ssie od pasa w gore ... - pogralem 2 dni i zrezygnowalem z powodu lagow i tego ze postacie 3 tony olowiu przyjmuja na siebie. jedynie horda byla fajna, ale tez szybko sie znudzila. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Myron 24 Napisano 11 Czerwiec 2009 filmik z bety http://www.gametrailers.com/video/beta-vil...charted-2/51267 wygląda chyba ok ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 11 Czerwiec 2009 Na lamach portalu Gry-online.pl pojawil sie 12 minutowy filmik prezentujacy bete, polecam obejrzec: http://www.gry-online.pl/S014.asp?ID=446 Zaluje tylko, ze trzeba wpakowac tone olowiu w lud :/ ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzychu 3 Napisano 11 Czerwiec 2009 Zaluje tylko, ze trzeba wpakowac tone olowiu w lud :/ ... Może to poprawią, to beta. Chyba nie chcą zrobić tego multi jak w Resistance 2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JibrilPL 53 Napisano 11 Czerwiec 2009 (edytowane) Trey 4 Life ;) hehe Powiem jedno - ten facet ma coś nie tak z głową. Wrzeszcząc do kamery i zadając głupie pytania udowadnia tylko, że jest trolem. Niech pokaże że multiplayer w U2 jest lepszy od Gears'ów. Ma jakieś statystyki, badania czy cokolwiek innego? Czy tylko opiera się na swoich żałosnych okrzykach i tępym zapatrzeniu w jedną firmę? Edytowane 11 Czerwiec 2009 przez JibrilPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KopaczK 192 Napisano 11 Czerwiec 2009 Tonę? Jest tak jak w U1. Wydaje mi się, że nie odstaje od standardu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 11 Czerwiec 2009 Powiem jedno - ten facet ma coś nie tak z głową. Wrzeszcząc do kamery i zadając głupie pytania udowadnia tylko, że jest trolem. Niech pokaże że multiplayer w U2 jest lepszy od Gears'ów. Ma jakieś statystyki, badania czy cokolwiek innego? Czy tylko opiera się na swoich żałosnych okrzykach i tępym zapatrzeniu w jedną firmę? Grales w multi girsow ze tak bronisz? ja pogralem 2 dni, i byly to najgorsze 2 dni spedzone na xboxie, hosty konczyli gre tuz przed porazka, lagi koszmarne itp itd. duzo by mozna bylo wyliczac. Tonę? Jest tak jak w U1. Wydaje mi się, że nie odstaje od standardu. wybacz, 2 tony. - wystarczy obejrzec deathmatch. oby to poprawili. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JibrilPL 53 Napisano 11 Czerwiec 2009 (edytowane) Grales w multi girsow ze tak bronisz? ja pogralem 2 dni, i byly to najgorsze 2 dni spedzone na xboxie, hosty konczyli gre tuz przed porazka, lagi koszmarne itp itd. duzo by mozna bylo wyliczac. Nie bronię multi w Gearsach tylko domagam się argumentów przemawiających za postawioną tezą - czyli że multi w U2 jest lepszy od GoW2. Argumentowanie "bo tak" bez podania argumentów i dowodów na poparcie tych argumentów sprawdza się w przedszkolu i podstawówce, ale nie w dyskusji na poziomie. Niestety nie grałem w GoW2 na livie bo skończył mi się abonament, ale nie stawiam żadnych opinii na ten temat bez doświadczenia i bez dowodów jak facet na filmiku <_< . Poza tym ten człowiek to fanboy, który nawet nie jest zabawny - tylko żałosny. Edytowane 11 Czerwiec 2009 przez JibrilPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Torba_Piany 97 Napisano 11 Czerwiec 2009 No ale w końcu ten Zeratul czy jak mu tam ma kogoś do dyskusji na swoim poziomie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 11 Czerwiec 2009 No ale w końcu ten Zeratul czy jak mu tam ma kogoś do dyskusji na swoim poziomie. Zeratula to nawet ELPRESADOR chyba nie pobije, jego sie nie da pobic ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JibrilPL 53 Napisano 11 Czerwiec 2009 Zeratula to nawet ELPRESADOR chyba nie pobije, jego sie nie da pobic ... Ok. Co takiego Zeratul robi, poza swoimi filmikami, które nawet nie są śmieszne? (pytanie na poważnie) A sądzę że oni obaj wymiękają przy Yahtzeem i jego Zero Punctuation. Polecam szczególnie recenzję Uncharted. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 11 Czerwiec 2009 Nie bronię multi w Gearsach tylko domagam się argumentów przemawiających za postawioną tezą - czyli że multi w U2 jest lepszy od GoW2. Argumentowanie "bo tak" bez podania argumentów i dowodów na poparcie tych argumentów sprawdza się w przedszkolu i podstawówce, ale nie w dyskusji na poziomie. Niestety nie grałem w GoW2 na livie bo skończył mi się abonament, ale nie stawiam żadnych opinii na ten temat bez doświadczenia i bez dowodów jak facet na filmiku <_< . Poza tym ten człowiek to fanboy, który nawet nie jest zabawny - tylko żałosny. Od kiedy to opinie trzeba udowadniac?? Owszem, mozna uzasadnic, ale i bez tego opinia to czyjas opinia i sie z nia nikt nie musi zgadzac. To jest ewidentnie opinia tego goscia wiec co tu ma udowadniac?? Ze naprawde tak uwaza? A ze tacy jak ty sie irytuja to tylko cel osiagniety dla niego :) A poza tym wcale mu sie nie dziwie ze tak twierdzi bo pogralem troche w GoW2 online i mloce ostatnio w bete U2 i GoW2 sie moze schowac za swoja przestarzala konsolka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 11 Czerwiec 2009 (edytowane) Ok. Co takiego Zeratul robi, poza swoimi filmikami, które nawet nie są śmieszne? (pytanie na poważnie)A sądzę że oni obaj wymiękają przy Yahtzeem i jego Zero Punctuation. Polecam szczególnie recenzję Uncharted. Ale ten Ya... cos tam, gnoi wszystko(x i ps3), jak sie jest zerem, to trzeba sie wyroznic w swiecie, a najlepiej zaczac od gnojenia wszystkiego :) zreszta podobnie jest z zera(0)tulem. Edytowane 11 Czerwiec 2009 przez AlucardMZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach