thegrim 3 Napisano 7 Grudzień 2009 zupgraduj wille na maxa u architekta, kupuj obrazy w kazdym miescie wszystkie oraz bronie - w skrocie, inwestycja ktora potem na 20 minut bedzie ci 15.000 do kieszeni wkladac. Mozesz tez zbierac skarby itp. okradanie ludzi jest nieoplacalne. btw. czy tylko mnie smieszy fakt ze polskie napisy w grze sa fabrycznie wylaczone :D ? wlasnie najlepszym sposobem jest inwestowanie w Wille od samego poczatku :) ja w siebie prawie w ogole kasy nie wkladalem (dobry gracz i ze slabym equipem sobie poradzi :D ) i pozniej mialem 13-15k co 20 min :D i oczywiscie moglem sobie zawsze na wszystko pozwolic :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NewNickPL 27 Napisano 7 Grudzień 2009 Gierka super. Po raz pierwszy grałem ( tak długo) od 18 wieczorem do 5 rano na ps3 :D Ta gra jest po prostu mega wciągająca. Lepsza fabuła niż u2 (wg. mnie), super wspinaczka, masa informacji historycznych ahhhh. zostało mi kilka pucharków do platyny, i chyba poczekam ze sprzedażą/wymiana gry aż przejdę dodatki. Po raz pierwszy nie sprzedam gry po zdobyciu platyny i po raz pierwszy kupie dodatek do gry na ps3. PS. skoro wspomniałem o trofeach, o co chodzi w Show your Colors, ponoć mam pokazać się na każdej mapie w "czapce" od matki i mam 2 pytania: 1) czy "czapkę" można zdjąć? 2) czy muszę wejść do każdej dzielnicy czy mogę pojawić się i od razu lecieć do "biura podróży" i przenieść się gdzieś indziej, bo byłem wszędzie (nawet w górach) i nie wpadło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EndarSeth 171 Napisano 7 Grudzień 2009 (edytowane) Show Your Colors Musisz miec na sobie tą kapotę od matki, i pojawić sie w niej w nastepujących miejscach" 1-Florencja 2-Wenecja 3-Forli 4-miasto Vierich 5-mountain pass (na tym najczesciej sie ludzie gubia) Proste na maxa. Idziesz do biura podróży, i po kolei wpadasz do tych miast. Na koncu forli, i na piechotke do mountain pass Edytowane 7 Grudzień 2009 przez EndarSeth Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NewNickPL 27 Napisano 7 Grudzień 2009 No właśnie tak zrobiłem, że w biurze pokazałem się w każdym mieście (nie każdej dzielnicy) i w góry na piechotkę, ale tylko załadował mi się pas górski w zrobiłem w tył zwrot i nic nie wpadło. Musze odwiedzić to wszystko jeszcze raz... I czy można zdjąć tą czapkę, bo trochę się przebierałem po drodze :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thegrim 3 Napisano 7 Grudzień 2009 No właśnie tak zrobiłem, że w biurze pokazałem się w każdym mieście (nie każdej dzielnicy) i w góry na piechotkę, ale tylko załadował mi się pas górski w zrobiłem w tył zwrot i nic nie wpadło. Musze odwiedzić to wszystko jeszcze raz... I czy można zdjąć tą czapkę, bo trochę się przebierałem po drodze :P chyba mozna ja zdejmowac, ale po co :P ja ubralem ja skoczylem do kazdego miasta i na koniu w gory :) trofka wpadla mi jeszcze podczas ekranu ladowania gor :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skillz0r 43 Napisano 7 Grudzień 2009 Wrr, a ja mam pytanie. Bo jestem w DNA 14, i teraz zeby wbić do pokoju w willi, musze zdobyć wszystkie kodeksy, i pojawiły mi sie na mapie. Pozbierałem te co są na mapie, i niemam 1 , ostatniego !! Caly czas szukam na kazdej mapie ( jeszcze do rzymu nie do szedłem ) ale mnie juz szlag trafia z tym. Wie ktos skąd mozna ogarnąc ten ostatni Kodeks? Czy jakąś misje musze zrobic zeby dostac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thegrim 3 Napisano 7 Grudzień 2009 Wrr, a ja mam pytanie. Bo jestem w DNA 14, i teraz zeby wbić do pokoju w willi, musze zdobyć wszystkie kodeksy, i pojawiły mi sie na mapie. Pozbierałem te co są na mapie, i niemam 1 , ostatniego !! Caly czas szukam na kazdej mapie ( jeszcze do rzymu nie do szedłem ) ale mnie juz szlag trafia z tym. Wie ktos skąd mozna ogarnąc ten ostatni Kodeks? Czy jakąś misje musze zrobic zeby dostac? z tego co pamietam to wystarczylo pozbierac brakujace strony kodeksu zaznaczone na mapie, przetlumaczyc je u Leonka i pokoj sie otwieral... nie bylo zadnych specjalnych misji... skoro jestes juz w czesci 14 to wszystkie strony, ktore dostawalismy za fabule juz masz, wiec nie powinno byc zadnego problemu :) mi naszczescie pod koniec zostala tylko jedna strona do zlapania przed finalem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koniu 4 Napisano 7 Grudzień 2009 Ludzie z problemami piszcie w dziale " pomoc" bo tutaj spoilerujecie... Szkoda psuć zabawie innym jak przez przypadek przeczytają :tongue: PS Liczę na Waszą pomoc w tamtym dziale :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Skillz0r 43 Napisano 7 Grudzień 2009 To mam pozamiatane. Po napewno niema go w żadnym miescie na mapie. Chyba zrobie wszystkie widoki zsynchronizuje moze to cos pomoze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SouL 4 Napisano 7 Grudzień 2009 (edytowane) To mam pozamiatane. Po napewno niema go w żadnym miescie na mapie. Chyba zrobie wszystkie widoki zsynchronizuje moze to cos pomoze. Ja ostatni Codex znalazłem w Wenecji, w Północnej części (na samej górze). Jeśli tak jak napisałeś nie masz jeszcze odkrytych wszystkich 'widoków' to pewnikiem miło się zaskoczysz jak już je zsynchronizujesz - podejrzewam, że przez to nie widziałeś brakującego kodeksu. Edytowane 7 Grudzień 2009 przez SouL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymuR93 55 Napisano 7 Grudzień 2009 Niestety, ale kodeksy pojawiają się na mapie nawet w nie zsynchronizowanych rejonach ( u mnie tak było), popatrz dokładnie, bo może gdzieś się ukrył kodeks pod skarbem albo coś. AC2 skończyłem, zostały mi tylko piórka i glyphy do platyny. Zakończenie jest mocarne, choć trochę przebajerowane AC3 na 100% będzie, i na 80% będzie to teraźniejszość. Będzie coś z szukaniem świątyń, tak mówiła Minerwa. Zobaczymy co będzie, ale TRÓJKA zapowiada się świetnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOSAmisiu 5 Napisano 7 Grudzień 2009 Witam, wiadomo juz moze czy powstanie patch ktory umozliwi ta fukncje uplay na polskich wersjach AC 2 ? Dziewczyna zamowila mi AC 2 + kod i teraz pytanko czy bedzie dzialac ten kod i czy wogole cos bedzie dodatkowego w tej wersji i czy ten uplay dziala itd... (inaczej czego moge sie spodziewac po tej wersji) pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wilku123 0 Napisano 7 Grudzień 2009 Skoro jestesmy przy pomocy to o co chodzi z TROPHY o nazwie DOCTOR bo nie moge tego rozszyfrowac !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arti_P 0 Napisano 7 Grudzień 2009 (edytowane) http://www.youtube.com/watch?v=Rzu2LjeNU5I dobry filmik :) Chodzi o to że musisz zabić człowieka sposobem "air assassination" więc z powietrza, kiedy wcześniej go otrułeś :) Edit: I trofea to gdzie indziej :P Edytowane 7 Grudzień 2009 przez Miszcz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koniu 4 Napisano 7 Grudzień 2009 Panowie czy jest gdzieś poradnik do gry? Chodzi mi konkretniej o rozwiązania zagadek "Prawda". Nie bardzo wiem jak rozwiązać jedną z nich. Byłbym wdzięczny jakbyście pomogli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MBeniek 0 Napisano 7 Grudzień 2009 (edytowane) Czy ktoś mający polską wersję AC2 może potwierdzić, że dwie lokacje które były dodawane do zagranicznych białych edycji AC2, w polskiej już są od razu(dlatego nie ma kodów w polskie białej edycji) oraz to że te lokacje dwie są nawet od razu w grze w polskiej normalnej edycji AC2, zgodnie ze słowami Grzegorza Szably z UBI Polska: źródło . Jeśli to okazała by się prawda, że nawet zwykła edycja ma dodatkowe lokacje to mogę przeboleć te Uplay. Edytowane 7 Grudzień 2009 przez MBeniek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 7 Grudzień 2009 Heh niezły bałagan. Jak widzę co porobili to się cieszę, że anulowałem zamówienie na wersję kolekcjonerską - po co mam płacić 50 pln więcej skoro to samo jest w wersji podstawowej... No i jeszcze to nieszczęsne uplay... BTW Coś mi się wydaje, że posiadacze polskiej wersji językowej nie pograją sobie w żaden z nadchodzących DLC (obym był złym prorokiem...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ferbooll 16 Napisano 7 Grudzień 2009 Polecacie AC2 na początek zabawy z konsolą?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NewNickPL 27 Napisano 7 Grudzień 2009 Panowie czy jest gdzieś poradnik do gry? Chodzi mi konkretniej o rozwiązania zagadek "Prawda". Nie bardzo wiem jak rozwiązać jedną z nich. Byłbym wdzięczny jakbyście pomogli. Zamieściłem takowy poradnik w dziale trofea... Poradnik AC2 To dobry wybór jak na początek, fajna fabuła i nie za trudna gra [; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DYMDYMUDYM 4 Napisano 7 Grudzień 2009 Czy ktoś mający polską wersję AC2 może potwierdzić, że dwie lokacje które były dodawane do zagranicznych białych edycji AC2, w polskiej już są od razu(dlatego nie ma kodów w polskie białej edycji) oraz to że te lokacje dwie są nawet od razu w grze w polskiej normalnej edycji AC2, zgodnie ze słowami Grzegorza Szably z UBI Polska: źródło . Jeśli to okazała by się prawda, że nawet zwykła edycja ma dodatkowe lokacje to mogę przeboleć te Uplay. Jeśli po wpisaniu tych kodów odblokowywała się misja w naszej Willi i jest tpo grób rodziny Auditore to przeszedłem ją przed chwilą :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej1998 0 Napisano 7 Grudzień 2009 Ktoś próbował podłączyć ASSASSIN'S creed na PSP z ASSASSIAN'S creed 2 Podłaczyłem i w willi pojawił się jakiś miecz niewiem czy to już było czy psp to odblokowało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wcisu 2 Napisano 7 Grudzień 2009 Po pierwszych 3 godzinach gry nie wpadło mi żadne trofeum, dlatego będę musiał ją reinstalować. Może mi ktoś powiedzieć jakie trofeum wpada jako pierwsze i w którym momencie ?? Z góry dzięki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cezzar997 1 Napisano 7 Grudzień 2009 Po pierwszych 3 godzinach gry nie wpadło mi żadne trofeum, dlatego będę musiał ją reinstalować. Może mi ktoś powiedzieć jakie trofeum wpada jako pierwsze i w którym momencie ?? Z góry dzięki :) Pierwsze trofeum o ile się nie mylę i dobrze pamietam, przy narodzinach Ezio. To jest coś o narodzinach assassina. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koniu 4 Napisano 7 Grudzień 2009 Moi drodzy jak się dostać na punkt widokowy Santa Maria Gloriosa Dei Frari ? Obchodziłem tą wieże ze wszystkich stron ale nadal nie mogę na nią wejść... Może muszę odblokować jakąs specjalną umijętność wspinaczki ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cezzar997 1 Napisano 7 Grudzień 2009 Moi drodzy jak się dostać na punkt widokowy Santa Maria Gloriosa Dei Frari ? Obchodziłem tą wieże ze wszystkich stron ale nadal nie mogę na nią wejść... Może muszę odblokować jakąs specjalną umijętność wspinaczki ? Mnie udało się przeskoczyć z dachu kościoła obok ;) Wszedłem na 80% wysokości-dalej się nie da ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach